Spring til indhold

7 gode råd – Hvordan får man en god økonomi?

hvordan får man en god økonomi

Hvordan får man en god økonomi?

Mellem alle de forskellige såkaldte økonomiske eksperter, dine familie medlemmer og dine venner, så har du med garanti hørt flere forskellige økonomiske råd til at få en god økonomi. Din ven fortæller dig at du skal købe aktier nu, fordi nu er de billige, og en anden fortæller dig at du skal investere i krypto valuta eller købe ejendom, mens nyhederne fortæller at boblen er ved at springe.

Det kan være svært at vurdere hvilke råd du skal tro på. Men hvis du kommer igennem al larmen, så vil du faktisk kunne finde ud af at der er nogle seriøse og oprigtige metoder til at håndtere dine penge på, som faktisk passer til stort set alle. Disse tidsløse økonomiske råd, vil altid være up to date, men de vil også virkeligt kunne hjælpe dig med til at få en god økonomi.

Økonomiske råd du ikke fortryder, som altid er på ’’mode’’

Hvis du er træt af at forsøge at sortere de gode råd fra de dårlige, og du ved ikke helt hvor du skal starte, så overvej disse økonomiske træk, som stort set passer til alle.

1. Afbetal gæld med høj rente.

Mens huslån, studielån og endda billån har som regel renter, som du sagtens kan håndtere, så vil overtræk på kontoen og forbrugslån ofte have renter som er skyhøje. Derudover så er der ingen fordele ved at have store forbrugslån.

Hvis du har en gæld med høj rente af en eller anden slags, så vil det generelt være en god ide at afbetale den hurtigt. Alle som er i gæld, kan fortælle dig præcist hvor meget deres gæld tynger dem ned, og står i vejen for deres økonomiske mål, og gør det endnu sværere at komme foran.

Men at købe din frihed tilbage er ikke særligt svært, hvis du gør gældsafvikling til en prioritet. Hvis du er træt af at se, at der bliver pålagt renter hver måned, og åbne din e-boks og se flere regninger, så få denne situation ud af verden, én gang for alle.

Tro mig, dit fremtidige ’’jeg’’ vil takke dig. Og dette vil du aldrig fortryde.

Relaterede artikel:

8 gode råd til at undgå gæld

2. Spar op til pension

Der er mange måder at spare op til pensionering og det beløb du skal have sparet op, kan måske virke overvældende, men det giver dig ikke grund til at give op. Hvis du vil pensioneres en skønne dag, og ikke vil være afhængig af en almindelig folkepension alene, så bør du starte før i stedet for senere.

Hvis din arbejdsgiver tilbyder en pensionsordning, så er dette et rigtig godt sted at starte, og så er du ligesom i gang med at bidrage til din pension.

Relaterede artikel:

Pensions opsparing og økonomisk uafhængig – 100 kroners planen

3. Opstart en nødsopsparing

Der er nærmest ingen grunde til IKKE at have en nødsopsparing, men der er til gengæld en million grunde til hvorfor alle vil kunne gøre brug af at have flere måneders opsparing gemt væk.

Der er hul i tager, bilen går ned, eller måske skal du have et nyt komfur fordi det gamle er i stykker, eller andre uventede situationer som vil kræve en masse af dine hårdtjente penge.

Den økonomiske rådgiver Joe Carbone siger til hans klienter at de bør have mindst 6 måneders udgifter gemt væk på en opsparings konto, som er let tilgængeligt i tilfælde af nødssituationer.

’’På den måde, hvis der kommer en uventede udgift, så kan du bruge dine egne penge, og ikke et kreditkort med muligt overtræk og derfor høje renter’’ fortæller han. En solid nødsopsparing kan også hjælpe dig hvis du bliver fyret fra job eller måske en lønnedgang af en slags. En nødsopsparing er kort sagt bare en god ide og fundamentet for en god økonomi.


Sponseret

4. Få en livsforsikring

Hvis nogen er afhængig af din indkomst, så vil det det være et klogt økonomisk træk at få en livsforsikring. Bare forstil dig at din ægtefælle og børn skal forsøge at overleve uden din månedlige lønseddel.

Hvis du er usikker på hvor meget livsforsikring du har brug for, så bør du starte med at gå efter at blive dækket for 200 procent af din årlige indkomst efter skat.

Hvis der skulle ske noget, og så vil dine efterladte kunne gøre brug af din livsforsikring til at dække gæld, dække de daglige udgifter og hjælpe med pension og lignende. Og ja, det bedste scenarie er naturligvis at du aldrig får brug for den – men hvad hvis du gør?

5. Shop rundt efter besparelser på faste udgifter én gang om året.

Mens det er helt okay at undgå shopping som pesten, især når du ikke rigtigt mangler noget, så er der en form for shopping som giver mening. At shoppe rundt efter dine større faste regninger, mindst én gang om året, gør at du typisk kan spare en hel masse penge. Eller i det mindste så bliver du sikker på at du har den bedste aftale.

Jeg ser personligt rigtig mange som sparer mange tusinde kroner ved at shoppe rundt efter eksempelvis bilforsikringer og andre forsikringer. De fortager bare et par enkle opkald og så er de i gang med at spare en masse penge. På få timer kan du måske spare tusinde kroner, hvilket altså er en ret god timeløn for dig.

billige date ideer
Sponseret

6. Hold styr på dit forbrug

Selv hvis du har en masse penge, så kan det altså virkelig godt betale sig at holde styr på dit forbrug, og kigge det igennem et par gange om året. Ved at gå igennem de seneste måneders kontoudtog og regninger, så kan du få et ret godt overblik over hvor dine penge rent faktisk forsvinder hen.

Selv hvis din gennemgang af dit forbrug ikke viser nogle dyre vaner, så kan det hjælpe dig med at bekræfte at du er på rette kurs. Og hvis du bruger et månedligt budget, så kan du ved at spore dit forbrug sikre at du rent faktisk holder dig til dit forudbestemte forbrugs begrænsninger i hver kategori i dit budget, hvilket uden tvivl er vigtigt når du ønsker en god økonomi.

Konklusionen her: At spore dit forbrug, kan kun hjælpe dig med dine finanser, fordi du intet har at tabe. Hvis du vil vide hvor dine penge ender, så er den bedste måde at finde ud af det på, ved at kigge efter med dine egne øjne.

7. Lav et månedligt budget

Mens nogle folk vil få et større udbytte ved at lave et månedligt budget, frem for andre, så vil det ikke skade dig at lave et. Hvis du er bekymret omkring i hvilket smart system du skal lave et budget, så bare rolig. Du kan helt slappe af. For at lave et månedligt budget, så er alt du behøver en blyant og et papir, dine sidste måneders kontoudtog og dine månedlige regninger. Hvis du eksempel spiller på casino og har svært ved at slippe den hobby, så vælg sider som LeoVegas(reklame) med fornuftige bonusser og afsæt et bestemt antal kroner du maksimalt må spille for.

Det værste der kan ske, er at du får en smart måde at se dine månedlige regninger på. Og det bedste der kan ske, er at et budget kan hjælpe dig med at indse og nå dit eget økonomiske potentiale. Og ligesom så meget andet, så ved du aldrig hvordan et budget kan gavne dig indtil du giver det et forsøg. Hvad har du at tabe?

Relaterede artikel:

Hvordan lægger man et budget?

Konklusionen

Mens økonomiske råd kan gå fra at forvirre dig, til at være direkte risikable, så er der nogle økonomiske træk som nærmest altid er en god ide. For at sortere ud i de gode og de dårlige råd, for at finde en strategi der virker for dig, så er det klogt at læse så meget som du overhoved kan, for at uddanne dig selv.

Husk på, at nogle af de bedste økonomiske råd er de simpleste. For det meste, så behøver du ikke at opfinde den dybe tallerken for at komme økonomisk foran eller for at få en god økonomi. De skal bare følge almindelig fornuft.

Relaterede artikler:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Hvordan spare man penge på forsikringen?

5 økonomiske nytårsforsæt

Rate this post