3 tips til at investere i aktier

3 tips til at investere i aktier

 

3 tips til at investere i aktier

 

Alle leder efter en hurtig og let måde at blive rig og lykkelig. Det virker til at mennesket konstant søger efter en skjult nøgle eller en særlig viden, som pludselig leder til enden af regnbuen eller til at vinde i lotteriet.

 

Mens nogle folk rent faktisk køber den vindende kupon, eller køber en aktie som tredobler sin værdi eller mere i løbet af et år, så er det ekstremt sjældent, eftersom at investere med held som sin strategi kun er en strategi som de tåbelige og mest desperate typer vælger. I vores søgen efter succes, så overser vi et af de mest kraftige værktøjer som er tilgængelige for os alle sammen: Tiden, og magien ved renters rente. At investere løbende, og undgå unødig finansiel risiko, og ved at lade dine penge arbejde for dig i en periode på flere år, og årtier, er en måde på at opnå en betydelig fortjeneste.

 

Her er 3 tips til nye og begyndende investorer.

 

1. Sæt langsigtede mål

 

Hvorfor overvejer du at investere i aktiemarked? Har du brug for dine penge om seks måneder, et år, 5 år eller længere? Sparer du op til pension, til fremtidens udgifter såsom at købe et hjem, eller bygge dit eget?

 

Inden du investerer, så bør du vide hvad formålet er med din investering, og hvornår du i fremtiden forventer at få behov for dine penge igen. Er der en stor chance for at du skal bruge pengene inden for få år, så bør du overveje en anden investering. Aktiemarked er ret volatilit, og der er ingen sikkerhed for at du vil få hele din investering tilbage når du har brug for den.

Ved at vide hvor meget kapital du har behov for i fremtiden, og hvornår du cirka får brug for det, så kan du beregne hvor meget du bør investere, og hvilken slags investering samt hvilket afkast du har brug for på din investering, for at få det ønskede resultat. For at beregne hvor meget kapital du får brug til pensionen, så kan du finde nogle af disse beregnere på nettet.

 

Husk at væksten af porteføljen afhænger af tre faktorer:

 

 1. Kapitalen du har investeret
 2. Den årlige fortjeneste på din kapital
 3. Antallet af år eller periode på din investering.

 

Ideelt set, så bør du starte din opsparing så tidligt som muligt, spar op så meget som du kan, og modtag det højeste afkast som muligt.

 

 

2. Kontroller dine følelser

 

Den største forhindring ved aktiemarkedet er folks evne til at kontrollere deres følelser og træffe logiske beslutninger. På den korte bane, så er prisen på virksomhederne reflekteret af følelserne for alle investorerne. Når størstedelen af investorerne bliver bekymret omkring firmaet, så vil aktieprisen sandsynligvis falde. Når størstedelen af aktionærerne er positive omkring firmaets fremtid, så har aktieprisen en tendens til stige.

Når en person føler at marked er negativt, så bliver han kaldt ’’bear’’, mens at når man er positiv så bliver han kaldt ’’bull’’. Også kendt som et ’’bear market’’ når marked går nedad, mens et ’’bull market’’ er når priserne på marked stiger. Når marked er åbent, så er der en konstant kamp imellem ’’bulls’’ og ’’bears’’, som reflekteres over i priserne på aktiemarked. Disse kortsigtede bevægelser bliver drevet af rygter, spekulationer og systematisk analyse af virksomhedens regnskaber, ledelse og fremtidige mål.

 

3 tips til at investere i aktier 2

 

Aktieprisen bevæger sig konstant grundet forventninger, hvilket skaber spænding på marked og usikkerhed. Bør jeg sælge min position for at undgå tab? Eller bør jeg beholde aktien og håbe på at den kommer tilbage igen? Eller bør jeg købe flere?

Selv når priserne bevæger sig efter vores forventninger, så er der spørgsmål: Bør jeg tage profitten nu, inden prisen falder? Bør jeg holde min position, fordi der er en chance for at prisen stiger endnu mere? Disse tanker vil fylde dit hoved, særligt hvis du konstant tjekker prisen på aktien. Til sidst vil du føle dig nødsaget til at gøre noget aktivt. Eftersom at følelser er den primære drivkraft til dine handlinger, så vil de sandsynligvis være forkert på den.

Når du køber en aktie, så bør du have en god grund til at gøre det og en forventning på hvor prisen vil bevæge sig hen af, hvis du har ret. På den samme tid, så bør du også have en smertegrænse, hvis det viser sig at din årsag til at købe aktien viser sig at være forkert, eller hvis aktien ikke bevæger sig som forventet. Med andre ord, så bør du have en ’’exit’’ strategi inden du køber aktien, og udfør denne strategi uden brug af følelser.

 

3.Vælg den bedste investerings platform for dig

 

Når man starter med aktiehandel, så er den korrekte platform efter dine behov super vigtigt, for at holde styr på dine investeringer. Derudover så er kurtage en vigtig del, når man skal vælge den bedste platform, og der er kæmpe forskel på hvad kurtagen er på handel med aktierne på de forskellige platforme.

Der er også flere parametre som mange nye investorer lægger vægt på, eksempel vis om der er dansk kundeservice, med telefonkontakt eller kun e-mail support, samt om platformen er reguleret af Finanstilsynet.

Her har Browkers.com skabt et fantastisk sammenlignings værktøj, hvor du har mulighed for at sammenligne platforme, for at finde præcist den platform som passer perfekt til dig og dine behov.

 

 

 

Når vi taler kurtage, så er det på ingen måde lige meget om du betaler 0,05 % eller 0,15 %. Dette er især vigtigt at være opmærksom på når du handler med aktier relativt ofte, da man hurtigt kan miste hele sit overskud på grund af kurtage og handelsomkostninger.

 

Derfor bør du have følgende elementer i dine overvejelser inden du vælger platform:

 

 1. Hvilke markeder kommer du til at handle i?
 2. Vil du handle både europæiske, amerikanske samt danske aktier på den samme platform, eller har du ikke noget imod at handle på forskellige platforme for at spare handelsomkostningerne?
 3. Vil du handle ofte, eller handler du kun få gange om året?

 

Når du har gjort dig disse overvejelser, så har du et langt bedre overblik over præcist hvad du skal søge efter når du vælger platform.

 

Nogle af de væsentligste faktorer der spiller ind når du vælger platform er:

 

 1. Hvor du får den billigste kurtage
 2. De laveste kontogebyrer – oftest så følger der yderligere gebyrer med, hvis du handler igennem banken i forhold til de forskellige handelsplatforme)
 3. Højeste sikkerhed
 4. Højeste indskudsgaranti hvis du investerer store beløb.
 5. Den bedste graf software

 

Hvis du ønsker at sammenligne de forskellige platforme, så kan du gøre det på Browkers.com hvor du kan sammenligne de billigste kurtager, den bedste graf software, finde den platform med højeste sikkerhed og yderligere info, som kan hjælpe dig med at træffe dit valg.

 

Hvis du vil sammenligne de forskellige platforme, så kan du gøre det hos Browkers.com ved at klikke her

 

Relaterede artikler:

Er du klar til at aktiemarkedet krakker?

Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

6 grunde til at du skal starte med at investere lige nu

 

stabilokonomi Forfatter