Find det bedste og billigste lån – sammenlign her

Guide til lån

 

Mange husholdninger kæmper med at få enderne til at mødes, da priserne hele tiden forsætter med at stige. Der er få penge, til at bygge en nødsopsparing, hvilket betyder at det kan være svært at betale for en ny vaskemaskine eller tørretumbler, hvis din gamle går i stykker. Måske skal du bruge en bil, eller måske skal du renovere hjemmet?

 

Fordele og ulemper ved lån

 

Lad os indse det. De fleste folk kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv til at skulle låne nogle penge. Så det er vigtigt at forstå hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige typer lån, og naturligvis også for at få den bedste rente. Hvis du ikke ved noget om dette, så kan du ende med at få en dårlig aftale. Og dyre renter kan sende dig ind i en gældsspiral. Og det skal man for alt i verden undgå.

 

Find det billigste og bedste lån – sammenlign her

[adservice-comparison-feed-iframe]

 

Lån med sikkerhed

 

Lån kan deles op i to kategorier: Lån med sikkerhed og lån uden sikkerhed. Med et lån med sikkerhed, så vil lånegiveren kræve at du stiller noget som sikkerhed, ofte et hus eller en bil. Hvis du ikke betaler dit lån tilbage, så kan banken eller lånegiveren sælge det du har stillet som sikkerhed, for at få deres udlån tilbage igen som eksempel. Derudover så kan du kan betale gælden af, over en lang periode. Du kan som regel låne store beløb, med et lån med sikkerhed, og med en lavere rente. Dog er lån med sikkerhed også mere risikable end lån uden sikkerhed, fordi du kan risikere at tabe det du har stillet til sikkerhed, hvis du ikke kan tilbagebetale gælden. Du bør derfor tænke grundigt over dine muligheder, og overveje andre muligheder inden du tager et lån med sikkerhed.

 

Personlige lån

 

Lån penge uden sikkerhed bliver også af nogle betegnet som et personligt lån og inkludere ikke at man skal stille noget som sikkerhed. Du skal selvfølgelig stadig betale pengene tilbage og långiveren kan tage dig i retten, hvis det er nødvendigt for at få deres penge tilbage. Men du behøver ikke at stille dig hus eller din bil som sikkerhed

 

Hjælp til budgettet

 

Du kan typisk låne helt ned til 3.000 kroner og maksimalt op til 350.000 kroner, når du skal låne penge. Renten er normalt fast, og du betaler gælden tilbage over en aftalt periode, normalt mellem 1, 3 eller 5 år. Derfor vil disse lån, hjælpe dig med at budgettere, fordi du ved hvad du skal afbetale på lånet, og hvor længe du skal betale på det.

 

Bryllups lån

 

Som eksempel, hvis du skal giftes og du skal have en kjole som har en pris på 7.500 kroner. Så kan du tage et lån på de 7.500 kroner med en rente på 5 %. Din månedlige betaling vil derfor være 224,41 kroner, og du kommer til at betale 578,76 kroner i rente over en 36 måneders periode.

 

At samle lån

 

Hvis du ender med gæld som har høje renteudgifter, så kan et personligt lån være en god måde at håndtere din gæld og få omkostningerne ned. Lad os sige at du har et kviklån med en gæld på 20.000 kroner med en rente på 29 %. Så kan du tage et lån på 20.000 kroner med en rente på 8 % for at afbetale dit kviklån og reducere din månedlige afbetaling.

 

Renteudgifter

 

Renter for lån variere utroligt meget, men en tommelfingerregel når du låner penge, er at jo mere du låner, jo mindre bliver renten. Som eksempel så betaler du måske 9 % på et 20.000 kroners lån, men kun 8 % på et 40.000 kroners lån. Derfor kan det nogle gange godt betale sig at låne et større beløb, lad os sige 40.000 kroner i stedet for 35.000. Bare husk at du ikke skal påtage dig gæld som du ikke har råd til at betale tilbage.

 

Løbetid på lånet

 

Størrelsen på lånet vil nogle gange forlænge løbetiden på lånet. Som eksempel så kan det være svært at betale 50.000 af på et lån som har en løbetid på kun 1 år, da de månedlige betalinger vil være relativt høje. Dog, hvis du låner 7000 kroner med en løbetid på 12 måneder, så er det mere håndterligt. Du kan også overveje de omkostninger som følger med på et lån med lang løbetid. Jo længere løbetiden på lånet er, jo mindre bliver de månedlige betalinger, men jo større bliver de totale omkostninger. Som eksempel, hvis du låner 3000 kroner over en 3 årige periode med en rente på 7 %. Den månedlige betaling bliver 93 kroner, så du ender med at betale 348 kroner i renter. Hvis du forlænge løbetiden til 5 år, så vil den månedlige betalig falde til 60 kroner, men du ender med at betale 600 kroner i renter.

 

Tidlig afbetaling

 

Du kan afbetale din gæld før tid, hvis du kommer til at få flere penge. Men kig efter de ekstra gebyrer som ved nogle firmaer kommer i den forbindelse. Mange lånegivere giver en lille ’’straf’’ hvis man betaler lånet ud tidligere end den aftalte løbetid på lånet.

 

Hvordan denne side på stabilokonomi.dk fungere

 

  1. Find det beløb du ønsker at låne.
  2. Vi viser dig hvilke muligheder du har for netop det lån du ønsker.
  3. Du kan nu vælge at ansøge om et lån.

 

Hvorfor bør du sammenligne lån igennem Stabilokonomi.dk

 

Simpelthen fordi vi sammenligner mindst 10 lånegivere og kan hjælpe dig med at forstå hvordan et lånefirma vil se din ansøgning inden du ansøger, hvilket også betyder at du har større sandsynlighed for at finde det rigtige lån for netop dig. Vi vil vise dig så mange lånegivere som muligt, for at du kan få det lån som passer dig bedst. Vi viser dig lånegivere, hvor du selv kan vurdere om du vil have den laveste rente eller den mest populære lånegiver.

 

Hvad får Stabilokonomi betaling for

 

Vi ønsker at være ærlige på Stabilokonomi.dk, så derfor så fortæller vi hvordan vi får betaling.

 

Hvordan tjener vi penge på disse sammenligner af lån på Stabilokonomi?

 

Når nogen vælger et lån, som passer til dine ønsker, og derefter ansøger om at tage lånet, så får vi som regel en betaling fra lånegiveren.

Kan man sammenligne lån fra ’’hele lånemarked’’ på Stabilokonomi?

 

Vi inkluderer lån fra firmaer som samarbejder med det affiliate netværk som Stabilokonomi samarbejder med. Det er ikke alle lånefirmaer som er på listen, fordi nogle firmaer ikke vil have deres lån inkluderet på sammenlignings hjemmesider.

 

Hvorfor fortæller vi dig dette?

 

Denne service er altid helt gratis for dig. Men vi tror på at det er vigtigt at vi er transparente omkring hvilket udbytte vi har af at sammenligne lån for dig. Derudover så er denne sammenligning lavet, fordi at alt for mange, som ikke får lov til at låne i banken vælger nogle kviklån som har så høje renter at du aldrig vil kunne blive gældfri igen. Dette vil vi forsøge at hjælpe imod med denne sammenligning af lån.

 

Relaterede artikler på stabilokonomi.dk

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

15 måder spare penge på din varmeregning

Hvordan spare man penge på forsikringen?