Fordelene ved crowdlending investering

Fordelene ved crowdlending investering

Crowdlending investering, også kaldet peer to peer (p2p) lending, er en af de hurtigst voksende områder med alternativ investering. En af de seneste industri rapporter viser at det nu repræsentere 12 % af lånemarked for virksomheder 2015. Disse udlån bliver finansieret af almindelige investorer, som laver en dynamisk og hurtigt voksende markedsplads som tilbyder lånsøgere nye og innovative måder at finansiere deres virksomheder.

Hver måned bliver flere og flere investorer oprettet på disse platforme såsom Mintos, Fast Invest eller PeerBerry, som en måde at få nye investerings muligheder.Men hvad er crowdlending og hvad får du som investor ud af at investere i crowdlending?

Hvad er crowdlending?

Crowdlending giver dig mulighed for at tage bankens rolle, hvor du kan låne dine penge ud til andre, imod at de betaler et rentegebyr til dig månedligt. Der findes platforme som eksempelvis Mintos (som er den største i europa), som samler lån fra hele verden, og lader dig investere i disse lån, uden at du har nogen form for administration.  Dette er attraktivt for mange investorer, fordi afkastet ofte er over 10 % om året.

Hvis du vil vide mere om crowdlending, så min artikel: Hvad er crowdlending

Investering i vækst

Crowdlending lån kan give høje rente afkast i forhold til andre typer investering, selvom disse afkast ikke er en garanti.

Lave renter i banken over de senere år har gjort at afkastet af investeringer i banken er på et historisk lavt niveau. Og tager man inflationen med i sine beregninger, så får du rent faktisk et negativt afkast i nogle tilfælde.

Ved eksempelvis Mintos og PeerBerry, så har de et gennemsnitligt afkast på cirka 12 % om året, hvilket slår langt de fleste investerings muligheder der findes derude og særligt banken som nærmest ingen rente giver. Man skal selvfølgelig huske at der altid er en risiko, når man investerer.

Det er let at investere

At registrere sig på en crowdlending platform er oftest hurtigt og simpelt. Det tager som regel kun et par minutter at sætte en konto op, overfører pengene og begynde at udlåne. Derudover så er minimums investeringen på de fleste platforme også lav, og ofte helt nede på 10 euro. Der er ingen maksimums investering, hvilket giver investorerne en større fleksibilitet over hvor meget de ønsker at låne ud.

Du har mulighed for at se lånemulighederne tilgængeligt, hvor du også har mulighed for at byde på nye lån og købe dele af lån.

Løbende indkomst

Ved at investere i crowdlending lån, så kan investorer få adgang til løbende og fast indtægter eftersom at lånetagerne giver genbetalinger af de lånte penge og renter som er lånt til dem.

Nogle investorer vælger at trække renterne tilbage til deres konto når de bliver betalt tilbage, for at få en løbende indkomst. Men du kan også vælge at lade alle pengene blive geninvesteret og derved skabe en rentes rente effekt, som kan blive rigtig interessant grundet det høje afkast.

Diversificering

At sikre en portefølje er diversificeret er nøglen til at sprede risiko, og her er crowdlending helt ideelt for investorer som søger alternative muligheder for at investerer udover de traditionelle muligheder såsom aktier. Ligesom alle investeringer, så er der også en risiko ved crowdlending investering. Dog har man mulighed for at sprede sig ud over flere hundrede lån hvilket giver mulighed for at sprede dig, så en enkelt dårlig betaler ikke kan skade din portefølje særligt meget.

Gennemsigtighed

Det er vigtigt at vide præcist hvad du investerer i uanset hvilken form for investering du laver. På crowdlending platforme, så vil du på hver låneplatform finde information omkring baggrunden på virksomheden eller privatpersonen som søger lånet, og årsagen til hvorfor lånet skal tages.

Her kan du på næsten alle platforme finde disse informationer, så du ved præcist hvad du invester i.

At være en del af noget

Hele ideen ved at støtte andre, er også blevet populært at investorer. Når man investerer i crowdlending, får man muligheden for at støtte andre, mens man selv får et udbytte ud af det. Denne tanke er tiltalende for mange, hvilket gør det attraktivt for begge parter. Især fordi man eksempelvis kan støtte virksomheder som har svært ved at skaffe kapital i banken, eller privatpersonen som skal have en ny bil men får en bedre rente igennem en crowdlending portal i stedet for igennem banken.

Hvis du er interesserede i at lære mere, så kan du oprette dig hos platformen Mintos, som er en af de største platforme i europa, og så får du også 1 % i bonus på indbetalinger igennem mine unikke links her på siden. Klik her for at oprette dig.

Relaterede artikler:

Mine erfaringer med Mintos efter 2 år

Hvad er Crowdlending? Guide til Crowdlending

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending

stabilokonomi Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *