Mine investeringer august 2017

Status rapport August 2017

Dette er min første rapport, og jeg vil derfor også lige have lidt af juli med, da mit investeringseventyr startede d. 24 juli, 2017.

Min første investering i Crowlending – Bondora

Jeg har i længere tid undersøgt mulighederne for at investere igennem diverse crowdlending platforme. Eftersom jeg ikke gør noget, uden at undersøge tingene grundigt, har jeg derfor læst nettet tyndt, og fandt frem til at bondora.com var et rigtig godt sted og starte.

Jeg investerede små 1500kr, så jeg kunne teste det af. Jeg genfandt følesen af at være et lille barn, som glæder sig til juleaften, og jeg er stor fan af konceptet crowdlending som en investeringsform. Jeg kunne ikke vente med, at modtage de første indbetalinger. Her har jeg i dag en renteindkomst på 21,7 %, hvilket jo er ganske betragteligt.

Min anden investering i crowlending – Mintos

Der gik ikke længe, før jeg også fandt et andet alternativ, som hedder mintos.com. Det der adskiller sig fra Bondora ved Mintos er, at de tilbyder ’’buyback garanti’’ noget som de tilbyder. Dette betyder at ’’loan orginator’ ’ som udsteder lånet, køber lånet tilbage igen, hvis kunden ikke betaler efter 60+ dage.

Dette begreb er jeg stor fan af, da det nærmest fjerner risikoen ved misvedligeholdte lån. Derfor valgte jeg at investere 10.000kr som første indbetaling hos mintos.com. Dette er dog kun starten, og jeg vil forøge denne investering i mit crowdlending portfolie i fremtiden. Jeg har en renteindkomst på 11,61 % hos Mintos, som er en del lavere end hos Bondora, men til gengæld, bliver den ikke påvirket af udbetalte lån.

Min tredje investering – Index C25

Jeg er også begyndt at lege med en langsigtet investerings strategi med aktier. Eller nærmere investeringsforeninger. Jeg tror ikke personligt, at jeg kan slå aktiemarked. Faktisk er der kun 10% i verden, der rent faktisk kan slå aktiemarked, og jeg har heldigvis den selvindsigt, at jeg IKKE er en af de 10%. Så derfor vil jeg hellere følge marked, med Investeringsforeninger på den lange bane. Siden 1871 har aktiemarkedet haft en gennemsnitlig stigning på 8,9 %. Her er der inkluderet kriser og lignende, som har haft en negativ effekt på markedet.

Derfor vil jeg hellere investere langsigtet, og få en mere ’’sikker’’ gevinst, end at forsøge mig med enkelt aktier, og håbe at jeg er heldig.

Månedsopsparingen hos Nordnet

Jeg benytter mig af nordnets måneds opsparing, som du kan læse om her (Disclaimer: jeg arbejder ikke for nordnet, men er blot en glad og tilfreds bruger). Her sparer jeg kurtagen, og laver en fast overførsel til hver eneste måned. På den måde har man også en god måde, at lave en ’’ekstra’’ opsparing.

Jeg glæder mig til at følge marked, men forventer at dette er en investering på +5 år, da investeringer i aktiemarkedet, bør være langsigtet, da dette sikre det bedste resultat i sidst ende, rent historisk set.

Her har jeg indtil videre overført 6000kr igennem, men denne opsparing forøges også hver eneste måned.

Opsummering:

Jeg har investeret for cirka. 17.500 til at lægge ud med i denne omgang. Disse er fordelt på 3 platforme, netop for at sprede risikoen. Jeg kommer til at investere yderligere i disse platforme i fremtiden, gerne hver eneste måned, så mine renteindtægter forøges løbende.

Følg mit porfolie her: