Mine investeringer i December 2018

hvordan lægger man et budget

Året der gik i 2018

Så er 2018 slut, og det hedder nu 2019. 2018 har været et virkeligt lærerigt år, hvor jeg både har fået investeret en masse, men også blevet klogere på min egen investeringsstrategi og er begyndt at investere i crowdlending endnu mere. Jeg har ikke fået investeret helt så meget som jeg havde håbet på, eftersom vi har haft en del omkostninger i forhold til vores hus som vi købte for et års tid siden.

Nogle af de større ting der er sket for mig personligt, er at jeg har fået stiftet virksomhed og hvis du følger min blog fast, så har du sikkert også set at jeg har fået købt flere hjemmesider, som jeg hygger mig med på hobby basis. Jeg regner dog med at få investeret en del mere i 2019 og vil afsætte et større beløb til investeringer, da jeg ønsker at forøge både crowdlending investeringerne, men naturligvis også mine investeringsforeninger.

Udover det økonomiske, så har jeg været så heldig at jeg skal være far igen til en lille prins (vi har en pige i forvejen), så der er naturligvis også nogle ting der skal forberedes til den lille ny kommer, når vi kommer til juni 2019.

Vi har også købt ferie til marts måned, så vi kan komme på en sidste ferie alle 3, inden vi får den ny kommer, så der er også en masse ting at se frem til i år 2019.

Hvad skal der ske i 2019?

Udover at vi får en familieforøgelse og skal på ferie, så har vi også nogle småting vi skal have lavet på huset. Men jeg kommer fast til at afsætte et større beløb hver måned til investering, som både kommer til at blive fordelt udover crowdlending og investeringsforeninger, hvor jeg forventer at størstedelen af mine investeringer bliver lavet indenfor crowdlending. Jeg vil gerne forøge min portfølje hos Mintos, Fast Invest og Peerberry i 2019.

Mintos er den platform jeg har investeret mest hos. Læs mine erfaringer med Mintos i mit tidligere indlæg: Min erfaring med Mintos Crowdlending efter 1 år.

Investeringer i december

Jeg har kun fået investeret en smule i december, af den simple årsag at der skulle købes julegaver og rejse. Dog har mine investeringer selv skabt afkast, så porteføljen er vokset selvom jeg ikke har investeret.

Mine investeringer i 2018

TypePlatformInvesteringÅrligt afkast I procentMånedligt afkast i kr.Afkast i 2018
Crowdlending Mintos15.583,77 kr.11,87 %140 kr. 1.651,96 kr.
CrowdlendingPeerBerry4.224,6511,53 %
40,25 kr.
138,51 kr.
CrowdlendingBondora4.617,33 kr.13,25 %56,45 kr. 432,70 kr.
Crowdlending Grupeer795,40 kr.14 %8,98 kr.
46,39 kr.
CrowdlendingFast Invest765,92 kr.14 %8,53 kr.17,73 kr.
CrowdfundingReinvest241.496,38 kr.0 %0 kr.0 kr.
Crowdlending afkast samlet.27.483,45 kr.8,32%254,21 kr.2287,29 kr.
AktierNordnet investeringsforeninger15.548 kr.8,95 %-926,60 kr.-1094,36 kr.
Samlede investering i alt:43.031,45 kr.2,77 %-672,39 kr.1192,93 kr.

Crowdlending investeringer

Nu har jeg efterhånden investeret i crowdlending relativt længe, og det bliver aldrig kedeligt at se at der tikker penge ind på sine kontoer hos de forskellige platforme jeg investere i. Hver eneste dag kan jeg se at der kommer renteafkast hvilket konstant motivere mig til at investere mere.

Mintos: 140 kr

Bondora: 56,45 kr

PeerBerry: 40,25 kr

Grupeer: 8,98 kr

Fast Invest: 8,53 kr

Jeg har derfor tjent i alt 254,21 kroner på crowdlending i december.

 

Min investering igennem Nordnet månedsopsparing

Jeg overførte igen 500 kroner til min månedsopsparing, men pt. Så falder aktierne hvilket gør at min portefølje også er faldet en smule. Det påvirker mig dog ikke, da min strategi blot er at tænke mange år frem og jeg forsat tror på en stigning på markedet generelt (som jeg investere i). Forventer stadig et fornuftigt udbytte i februar 2019. Derudover så betyder et fald bare at jeg får mere for pengene hver gang jeg køber, så jeg ser et fald som positivt i dette tilfælde.

Få en gratis investeringsplan

Hvis du gerne vil have din opsparing til at arbejde for dig, en du ikke selv ved hvordan du kommer i gang med at investere dine penge, så har du mulighed for at få en gratis investeringsplan hos Nord.Investments. Her kan du enten selv vælge at investere efter investeringsplanen som du får, eller du kan lade de håndtere dine investeringer og lade dine investeringer stå på fuldstændig autopilot.

Jeg syntes personligt at deres investeringsplan rammer ret godt plet og hvis du ikke helt ved hvad du skal investere i for at få det bedste afkast i forhold til risiko, så brug de få minutter det tager at besvare på de 12 spørgsmål du får stillet.

Få din gratis investeringsplan på under 5 minutter – Klik her

Konklusion

December har været en stille og rolig måned, hvor der generelt set ikke er blevet investeret noget særligt. Dog er jeg rigtig godt tilfreds med at have tjent 221,96 kroner i december på crowdlending fuldstændig passivt. Mintos har jeg stadig investeret mest hos og det kommer nok heller ikke til at ændre sig i 2019, da det er den største og mest stabile crowdlending platform i Europa. Dog er jeg også interesserede i at investere en del mere i Fast Invest som pt. Giver mig et gennemsnitligt årligt afkast på 14 % som ingen af de andre platforme kan matche i dag.

Hvis du ikke kender Fast Invest platformen, så kan du læse min anmeldelse her: Anmeldelse af Fast Invest Crowdlending platform

prøv mintos

2 tanker om “Mine investeringer i December 2018”

 1. Hej

  Tak for endnu en gang at dele dine fremskridt. Det kunne være interessant at få indblik i:
  1. Hvilke uforudsete omkostninger i har haft på huset
  2. Du ønsker at øge din investering i crowdlending platformene Mintos, Fast Invest og Peerberry. Hvorfor Peerberry fremfor Grupeer som du har højere afkast på?
  3. Planlægger du at tage flere crowdlending platforme ind for at sprede din risiko i 2019?
  3.1 Har du overvejet Brickshare som er den danske pendant til Reinvest24

  Til sidst kunne det være spændende med et oplæg på hvilke crowdlending platform du anser som at være den bedste.

  På forhånd tak. Jeg ser frem til at læse med.

  1. Hej Jesper,

   Tak for din besked 🙂

   1. De største uforudsete omkostninger på huset, har faktisk været tyverisikring (grundet indbrud) og haveredskaber, hvor vi langt hurtigere fik brug for langt flere ting til haven end vi havde brug for. Vi oplevede faktisk ikke nogle andre uforudsete omkostninger (endnu).

   2. Faktisk så har Grupeer og Fast Invest lige så højt et afkast. Årsagen til at jeg ikke vil lægge så meget i Grupeer, er fordi selv med mit beskedne beløb, så har de svært ved at investere hele min investering for mig grundet mangel på lån derinde. Måske hvis den del bliver bedre, så vil jeg ændre mening.

   3. Jeg regner ikke med at sprede mig over flere i 2019 på nuværende tidspunkt, men vil hellere udligne mine investeringer, så der kommer mere i hver af disse platforme.

   4. Jeg har overvejet brickshare, dog ser det ud til at afkastet er en smule lavere p.t. Derudover så skal man maksimale investere 10.000 kroner hos brickshare, hvilket gør det en smule sværere at sprede sine investeringe hos dem, som hvis man investere 100 euro hos Reinvest.

   Det kunne sagtens være aktuelt med et blogindlæg om den bedste crowdlending platform i 2019. Det tror jeg at jeg vil lave. God ide.

   Mvh
   Mark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *