De 4 bedste Europæiske crowdlending platforme 2018

De 4 bedste europæiske crowdlending platforme

 

De 4 bedste Europæiske crowdlending platforme 2018 (opdateret)

 

Crowdlending og peer to peer lending er en af mine ynglings måder at investere mine penge, særligt fordi det er fuldstændig automatiserede og afkastet er fantastisk. Jeg bliver ofte spurgt om hvilken platform som er den jeg vil anbefale og hvilken som er min ynglings. Derfor har jeg valgt at skrive denne artikel, hvor jeg fortæller hvilke 4 platforme som er mine favoritter.

Du kommer nok til at lægge mærke til at alle disse platforme er placeret i Europa. Eftersom at jeg som europæisk borger eksempelvis ikke kan investere i platforme i USA fordi de ikke acceptere det, så vil jeg ikke anbefale platforme jeg ikke selv bruger eller planlægger at bruge i fremtiden.

Dog så acceptere de fleste af disse platforme investorer som er udenfor Europa, hvis du er bosiddende i et ikke-EU land.

 

Mintos

 

Den første platform som jeg vil nævne i denne artikel er Mintos. Sammenlignet med andre platforme, som også agerer som loan orginators (låneudstedere). Altså virksomheden som rent praktisk udlåner pengene), så er Mintos mere som en markedsplads hvor forskellige loan orginators søger investeringer fra deres kunder. Dette gør at det bliver en virkelig interessant platform at investere på, eftersom at du har mulighed for at sprede dig på forskellige lande og i forskellige typer lån i hvert land. Det giver dig en øjeblikkelig diversifikation (spredning) af dine penge, på en enkelt platform.

Derudover så er deres interface super brugervenligt og let at bruge, og de har også en fantastisk auto Invest funktion, som du blot skal sætte op en enkelt gang, og derefter bare lade den investere for dig. En stor portion af deres lån har også buyback garanti, som betyder at hvis nogle stopper med at betale lånet tilbage til dig, så får du stadig dine penge uden tab. Derudover så er alle deres lån også med sikkerhed i eksempelvis en bil eller en lejlighed, som bliver brugt til at betale lånet tilbage, hvis lånetageren ikke betaler tilbage.

 

PeerBerry

 

Den næste platform jeg vil nævne er PeerBerry. Peerberry har kun lån med buyback garanti, så det er en virkelig sikker platform at investere igennem. Den er relativt ny, og startede tilbage i 2017 men ejerne af PeerBerry er Aventus Group som startede helt tilbage i 2009 og som har langt over 500.000 kunder, så de er ikke nybegyndere i lånebranchen. Eftersom at de har startet platformen op, viser også at de tror på fremtidens lånemuligheder og derfor er det også et tegn på sikkerhed. Du kan hos PeerBerry også sætte en auto Invest funktion op, som nok er en af de letteste i blandt de forskellige crowdlending og peer to peer platforme. Dette betyder at du kan få en fuldstændig automatiserede og crowdlending passiv investering. Det eneste problem der har været med PeerBerry, var at de i starten ikke havde nok gode lån at investere i, men dette er efterfølgende blevet rettet op på, og pengene bliver investeret med det samme nu. Udover dette, så er de også begyndt at få flere og flere loan orginators på listen, som gør at man kan sprede sin investering endnu mere.

 

Grupeer

 

Grupeer er også et af de ret nyeste skud på stammen, når vi snakker crowdlending og peer to peer platforme. De startede i 2017 og har base i Letland. Grupeer tilbyder markedets højeste højest afkast med buyback garanti.

Udover de højeste afkast, så er en af Grupeers centrale fokuser også investorernes sikkerhed. Alle lån er sikret med buyback garanti, hvilket i sig selv er relativt normalt når man snakker crowdlending og peer to peer lending. Men Grupeer går et skridt længere, ved at garantere buyback selv hvis at loan orginatoren går konkurs. I tilfælde af en betaling som overskrider betalings datoen, så er der en kontrakt imellem loan orgintoren og Grupeer som fortæller at loan orginatoren er forpligtet til at købe lånene tilbage som ikke er blevet tilbagebetalt, samt de optjente renter. Og hvis loan orginatoren ikke overholder denne kontrakt, så overtager Grupeer disse forpligtelser som inkluderer buyback garanti.,

Udover dette, så skal alle loan orginators hos Grupeer igennem en streng godkendelses proces, hvor kun 25 % bliver accepteret. Grundet disse strenge krav, så har der endnu ikke været nogen ubetalte lån endnu.

Grupeer tilbyder renter helt op til 15 % og reklamere med 14,25 % i gennemsnit for alle deres investorer, hvilket er iblandt det højeste afkast på de forskellige crowdlending og peer to peer platforme.

 

FastInvest

 

Den sidste crowdlending og peer to peer platform, som jeg vil nævne er Fastinvest.  Fastinvest er også en ret ny platform, der begyndte i 2015 men først åbnede for investorer i 2016. De har allerede fået 14.000 investorer på deres korte levetid, hvilket i sig selv er imponerende. De befinder sig i England, Polen, Litauen og Italien, hvor du har kontorer placeret, og derudover så er de aktive i hele Europa. Det der er unikt ved FastInvest er at de kun har lån med buyback garanti, og renterne man som investor kan opnå er helt oppe på 16 %. Derudover så er Fastinvest den eneste platform, hvor man har mulighed for at sælge sine lån med én dags varsel til selve Fastinvest, for at få frigivet sine penge hvis det bliver nødvendigt. Derudover så har alle deres lån buyback garanti, som sikre investorernes penge, hvis et lån ikke bliver betalt tilbage, eller bare er bagud med deres betalinger i 3 dage, hvor normalen er mellem 30 og 60 dage.

 

Hvilken platform skal man vælge?

 

Disse 4 platforme er i virkeligheden mine favoritter, og blandt nogle af de bedst anmeldte platforme rundt omkring på nettet. Folk spørger ofte hvilken platform som er min absolutte favorit, som de bør investere i. Det er et ret svært spørgsmål at svare på, da jeg anbefaler diversifikation (spredning af sin investering), men jeg svarer systematisk Mintos, da det er min ynglings platform, når man skal starte med crowdlending og peer to peer lending.

Platformen er let at bruge, og de fleste af lånene er med buyback garanti. Lånene er også diversificerede til flere og flere lande og loan orginators. Så det er afgjort mit nummer et valg når det kommer til crowdlending og peer to peer lending.

 

prøv mintos

 

Har du også en ynglings platform med hensyn til crowdlending og peer to peer lending? Er du enig med overstående valg? Kommenter meget gerne nedenfor.

 

Disclaimer: Informationerne er kun af oplysende karakter, og kommer af mine egne meninger og holdninger. 

stabilokonomi Forfatter