Spring til indhold

De 3 bedste crowdlending platforme i 2024

Crowdlending er blandt mine favorit måde at investere mine penge på, særligt fordi det er fuldstændig automatiserede og afkastet er langt højere end andre typer investeringer som eksempelvis aktier, obligationer og ligende. Jeg bliver ofte spurgt om hvilken platform jeg vil anbefale til både nybegyndere og mere erfarne investorer. Derfor har jeg valgt at skrive denne artikel, hvor jeg fortæller hvilke 5 platforme som er mine favoritter, så du kan få nogle ideer til hvilke du potentielt selv skal starte med, hvis du gerne vil i gang.

Du kommer nok til at lægge mærke til at alle disse platforme er placeret indenfor Europa, men kun én af dem er danske. Det er ganske simpelt fordi de danske platforme ikke har et særligt attraktivt afkast og for høj risiko i forhold til de udlandske platforme i min optik.

De udlandske platforme her på listen har højt afkast og buyback garanti, som sikre ens investering ikke går tabt grundet dårlige betalere, da lånegiverne køber lånene tilbage fra dig hvis lånene går for meget over tid.

Hvis du vil vide mere om crowdlending, så kan du læse min artikel om crowdlending for begyndere her

Mintos

crowdlending platform

Ideel for begyndere, samt de mere erfarne

Den første platform som jeg vil nævne i denne artikel er Mintos. Sammenlignet med andre platforme, som også agerer som loan orginators (låneudstedere). Altså virksomheden som rent praktisk udlåner pengene), så er Mintos mere som en markedsplads hvor forskellige loan orginators søger investeringer fra deres kunder. Dette gør at det bliver en virkelig interessant platform at investere på, eftersom at du har mulighed for at sprede dig på forskellige lande og i forskellige typer lån i hvert land. Det giver dig en øjeblikkelig diversifikation (spredning) af dine penge, på en enkelt platform.

Derudover så er deres interface super brugervenligt og let at bruge, og de har også en fantastisk auto Invest funktion, som du blot skal sætte op en enkelt gang, og derefter bare lade den investere for dig. En stor portion af deres lån har også buyback garanti, som betyder at hvis nogle stopper med at betale lånet tilbage til dig, så får du stadig dine penge uden tab. Derudover så er alle deres lån også med sikkerhed i eksempelvis en bil eller en lejlighed, som bliver brugt til at betale lånet tilbage, hvis lånetageren ikke betaler tilbage.

God til begyndere? Ja

Det gennemsnitlige årlige afkast: 11,88 %

Buyback garanti: Ja

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

PeerBerry

Anmeldelse af PeerBerry - Crowdlending platform

Til dig der vil sprede dine investeringer på flere sikre platforme

Den næste platform jeg vil nævne er PeerBerry. Peerberry har kun lån med buyback garanti, så det er en virkelig sikker platform at investere igennem. Den er relativt ny, og startede tilbage i 2017 men ejerne af PeerBerry er Aventus Group som startede helt tilbage i 2009 og som har langt over 500.000 kunder, så de er ikke nybegyndere i lånebranchen. Eftersom at de har startet platformen op, viser også at de tror på fremtidens lånemuligheder og derfor er det også et tegn på sikkerhed.

Du kan hos PeerBerry også sætte en auto Invest funktion op, som nok er en af de letteste i blandt de forskellige crowdlending og peer to peer platforme. Dette betyder at du kan få en fuldstændig automatiserede og crowdlending passiv investering. Det eneste problem der har været med PeerBerry, var at de i starten ikke havde nok gode lån at investere i, men dette er efterfølgende blevet rettet op på, og pengene bliver investeret med det samme nu. Udover dette, så er de også begyndt at få flere og flere loan orginators på listen, som gør at man kan sprede sin investering endnu mere.

God til begyndere? Ja

Det gennemsnitlige årlige afkast: 11,98 %

Buyback garanti: Ja

FastInvest

fast invest anmeldelse og erfaringer 2

Perfekt til dig der ønsker det højeste afkast 

Den sidste crowdlending og peer to peer platform, som jeg vil nævne er Fastinvest.  Fastinvest er også en ret ny platform, der begyndte i 2015 men først åbnede for investorer i 2016. De har allerede fået 30.000 oprettelser på deres korte levetid, hvilket i sig selv er imponerende. De befinder sig i England, Polen, Litauen og Italien, hvor du har kontorer placeret, og derudover så er de aktive i hele Europa. Det der er unikt ved Fast Invest er at de kun har lån med buyback garanti, og renterne man som investor kan opnå er helt oppe på 16 %. Derudover så er Fastinvest den eneste platform, hvor man har mulighed for at sælge sine lån med én dags varsel til selve Fast invest, for at få frigivet sine penge hvis det bliver nødvendigt. Derudover så har alle deres lån buyback garanti, som sikre investorernes penge, hvis et lån ikke bliver betalt tilbage, eller bare er bagud med deres betalinger i 3 dage, hvor normalen er mellem 30 og 60 dage.

God til begyndere? ja

Det gennemsnitlige årlige afkast: 14 %

Buyback garanti: Ja

Besøg fast invest her

Hvilken platform skal man vælge?

Disse 5 platforme er i virkeligheden mine favoritter, og blandt nogle af de bedst anmeldte platforme rundt omkring på nettet. Folk spørger ofte hvilken platform som er min absolutte favorit, som de bør investere i. Det er et ret svært spørgsmål at svare på, da jeg anbefaler diversifikation (spredning af sin investering), men jeg svarer altid Kameo, da det er min ynglings platform, når man skal starte med crowdlending investering, grundet at det er den største og mest velkendte platform i Europa.

Platformen er let at bruge, og de fleste af lånene er med buyback garanti. Lånene er også spredt til flere og flere lande og loan orginators. Så det er afgjort mit nummer ét valg når det kommer til crowdlending og også den platform jeg selv har investeret mest i.

Du kan også følge mine investeringer og se min portefølje af crowdlending platforme ved at klikke her

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

Disclaimer: Informationerne er kun af oplysende karakter, og kommer af mine egne meninger og holdninger. 

5/5 - (82 votes)