Spring til indhold

Anmeldelse af Mintos – Se min erfaring efter over 3 år (Opdateret 2024)

crowdlending platform

Jeg elsker at sprede mine crowdlending investeringer på så mange gode platforme som muligt og her var Mintos en af mine første crowdlending platform jeg investerede igennem. Efter mere end 3 års investering hos Mintos er det på tide at komme med en detaljeret anmeldelse af Mintos og af min nuværende crowdlending portefølje, så du kan se mine erfaringer med Mintos, min mening og hvor meget jeg har tjent. Jeg viser det hele.

I denne artikel vil jeg fortælle dig hvad jeg syntes er de største styrker ved platformen og hvordan min nuværende og opdaterede portefølje ser ud, så du kan se præcist hvor meget jeg har tjent indtil videre og jeg deler også den nuværende investeringsstrategi som jeg bruger hos Mintos så du kan lære at gøre præcist som mig med din egen investering, hvis du ønsker at bruge min strategi.

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

Hvad er Mintos?

Mintos er Europas største crowdlending platform, som startede tilbage i 2015 og har efterfølgende gjort sig selv til markedsleder indenfor crowdlending i Europa. Mintos har formidlet lån for mere end 3,7 milliarder igennem deres mere end 50 låneudbydere og har fået over 200.000 investorer i Europa.

Nedenfor kan du se hvor hurtigt antallet af investorer vokser år efter år. 

mintos anmeldelse

Hvem henvender Mintos sig til?

Mintos henvender sig både til den mere erfarne investor, som virkeligt vil få spredt sin investering, men også til den ny investor, som aldrig har prøvet kræfter med crowdlending før. Mintos har skabt en platform, hvor de har et kæmpe udvalg af loan orginators (lånevirksomheder), som du kan investere i lån hos, hvilket i teorien gør at du ikke behøver at investere i særligt mange forskellige crowdlending platforme, for at få spredt dine investeringer, da du kan sprede dig på utroligt mange långivere.

Mintos har også en auto Invest funktion som gør at du kan få investeret dine penge helt passivt, så du ikke skal gøre andet end at læne dig tilbage og se dine penge arbejde for dig. Så uanset om du nogensinde har prøvet kræfter med crowdlending før, eller har massere af erfaring, så er Mintos klart det fortrukne valg.

Derfor kan jeg lide Mintos

Mintos er en af mine ynglings crowdlending platforme, og det er af tre årsager. Disse grunde er faktisk nærmest vist i billedet nedenfor, som viser nogle af de lån som er tilgængelige på platformen. En anden stor fordel, er at Mintos allerede har skabt et overskud, hvilket viser at de er en stabil og driftsikker platform at investere igennem.:

mintos crowdlending lån

Mintos er en markedsplads for lån

Hvilket er mere end en typisk crowdlending . I stedet for at acceptere lånetagere og udlåne deres egne lån, så arbejder de sammen med en masse loan orginators (lånegivere), som bringer lånene til markedspladsen. Dette tillader investorer at diversificere deres investering på flere lande og på forskellige lånetyper.

Sikkerhed i lånene hos Mintos

Noget som jeg virkeligt godt kan lide ved Mintos er, at de fleste lån på platformen er sikre. Det betyder at lånetagerne har stillet en sikkerhed (bil, ejendom osv.) med hans/hendes låneansøgning. Det betyder at man som investor, selv hvis lånet går over tid eller ikke blive betalt tilbage igen, så vil loan orginator (lånegiveren) sætte en procedure i gang, hvor de sælger den sikkerhed som lånetageren har givet, og giver pengene til investorerne, hvilket betydeligt nedbringer den potentielle risiko ved dårlige betalere.

Buyback garanti

Til slut så har en masse lån på Mintos Buyback garanti. Dette betyder at sælg hvis lånet ikke bliver betalt tilbage, så bliver investoren betalt tilbage af loan orginatoren, som kommer til at håndtere indkrævningsprocessen og står for at indbringe deres penge, mens du allerede har fået din investering og derfor står uden tab. Hos Mintos træder buyback garantien i kræft efter 60 dages for sent tilbagebetalt lån. Dette er som eksempel årsagen til at jeg ikke har tabt en eneste krone eller Euro hos Mintos i den tid jeg har investeret hos dem.

Sådan kommer du i gang på 2 minutter

Det er virkeligt let at komme i gang med at investere hos Mintos, og tager faktisk ikke længere end 2 minutter at komme i gang.

1. Du begynder på at gå til Mintos forside ved at klikke her

2. Nu skal du klikke på ”Get started”

mintos anmeldelse
Fra Mintos: Forsiden

2. Her skal du blot skrive din e-mail adresse ind

mintos 2

3. Nu skal du blot skrive dit navn, din ønskede adgangskode og dit land, og så er du oprettet hos Mintos

Mintos er helt sikkert en af de letteste crowdlending platforme på markedet at komme i gang hos. 

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

Min erfaring med Mintos investering

Lad os kigge på min nuværende investering hos Mintos. De nedstående billeder og screenshots er et udtræk fra de sidste par år, hvor jeg begyndte at investere hos Mintos og et overblik over hvor meget jeg har investeret hos Mintos.

mintos anmeldelse
Fra Mintos: Crowdlending afkast over mere end 2 år.

Nedstående billede, viser hvor meget jeg investeret hos Mintos, mit gennemsnitlige afkast m.v.

mintos investering anmeldelse
Fra Mintos: Min investering og afkast hos Mintos

Mit afkast hos Mintos

Jeg har, som du kan se på overstående screenshots, så har jeg i alt tjent:

4.294,26 kroner (574,77 euro) hvilket er et årligt afkast på 11,90%

Dette resultat er jeg rigtig glad for og jeg glæder mig meget til at forsætte med denne vækst i afkast i de kommende år.

Som du kan se, så har det lykkes mig at få et årligt afkast på 11,90% på min crowdlending investering. Det er rigtig fint og er også rimeligt gennemsnitligt i forhold til andre europæiske platforme, men stort set alle lån på Mintos er sikre lån og har buyback garanti. Du kan også se at jeg ingen defaults har (ubetalte lån), og der er 0 lån som 60 dage over tid.

Sådan overføre jeg penge til Mintos

Når jeg overføre penge til Mintos, så vælger jeg altid at benytte mig af TransferWiseNår jeg overføre penge til udlandet, til eksempelvis mine crowdlending platforme, så bruger jeg nemlig altid TransferWise som er langt billigere end at overføre pengene igennem banken, og pengene er modtaget indenfor ned til 3 timer, hvor jeg ville have ventet mellem 2 og 5 hverdage, hvis jeg overførte med banken.

Du kan læse min artikel om TransferWise her

Mintos Auto Invest strategi

Lad os kigge på den strategi som jeg har brugt til at investere på Mintos. Jeg har fra starten af fortrukket at investere med deres auto Invest funktion, da jeg ønsker at min investering skal være fuldstændig passiv, og kan passe sig selv. Jeg bruger i dag de følgende indstillinger:

mintos auto invest
  • Som du kan se så investere jeg kun i sikre lån med buyback garanti.
  • Jeg investerer også så små beløb som muligt i hvert lån (10 euro).
  • Løbetider på lån fra 1 og til 12 måneder.

Årsagen til at jeg har sat løbetiden på lånene på 1 til 12 måneder, er fordi at jeg altid vil have muligheden for at kunne realisere min investering indenfor en overskuelig fremtid, og der er ikke nogen nævneværdig fordel ved at investere i lån med længere løbetid. Jeg kunne måske få et højre afkast ved en mere aggressiv tilgang uden buyback garanti, men jeg er meget tilfreds med disse indstillinger indtil videre, da jeg ikke har tabt nogle penge med denne strategi.

Fordele og ulemper ved Mintos

Det kan være svært at finde ud af hvilken crowdlending platform som er den rette for lige netop dig, og derfor har jeg skrevet de forskellige fordele og ulemper ned for Mintos, så du kan få et overblik over hvordan Mintos fungere.

Fordele

  • Højt afkast på i gennemsnit omkring 12 %
  • Invester igennem over 50+ lånegivere
  • Buyback garanti på de fleste af deres lån.
  • God auto Invest Funktion, som er let at tilgå.
  • Let af oprette sig.

Ulemper

  • Afkastet er faldet en smule hen over de seneste år, grundet stor efterspørgsel på højt forrentede lån.
  • Der kan være længere løbetider på de lån med højeste rente afkast.

Kunne du tænke dig at investere hos Mintos?

For at indberette dit afkast hos Mintos til SKAT så skal du blot gå ind under din Konto hos Mintos og klikke på dit navn, hvorefter du får vist nedstående billede, og her klikker du blot på ”Tax report” og vælger året du skal indberette til SKAT.

indberetning af skat for Mintos crowdlending afkast

Når du har gjort dette, så skal du blot følge denne vejledning og indberetning af crowdlending indtægter til SKAT – Du kan her finde guiden til indberetning af crowdlending til SKAT

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

Sådan investere jeg hos Mintos i fremtiden

Mintos er den platform som jeg har investeret mest i, og det regner jeg med kommer til at forsætte sådan. Jeg investere stadig i flere og flere platforme og tester andre muligheder af for at sprede mine investeringer, men Mintos er klart den største platform, og da de har over 53 loan orginators, så er det også uden sammenligning den platform hvor man har mulighed for at investere igennem flest forskellige loan orginators. Man får altså en mulighed for at sprede sin investering utroligt meget, selv med en lille investering, hvilket jeg fortrækker, for at sprede min risiko og få det mest sikre afkast.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Mintos?

Mintos er den største crowdlending platform i Europa. På platformen Mintos har du som investor mulighed for at investere i lån og derved få et månedligt afkast på dine investeringer. Du kan læse mere om Mintos ved at klikke her

Hvem kan investere på Mintos?

Alle over 18 år har mulighed for at investere på Mintos platformen. Uanset om man er en erfaren investor eller en helt grøn investor der aldrig har investeret før, så kan man nemt investere på Mintos.

Hvor meget skal man minimum investere på Mintos?

Du kan investere helt ned til 10 Euro ad gangen.

Konklusion

Efter mere end 2 års investering på Mintos platformen, så kan jeg sige at min erfaring med platformen har været fantastisk god. Det er en af de største positioner i min portefølje, og jeg er vild med det faktum, at alle lånene i denne del af min portefølje er sikre og har buyback garanti.

Jeg vil uden tvivl forsætte med at investere på Mintos i fremtiden, og jeg kan ikke vente med at se dem tilføje flere loan orginators i fremtiden og få endnu flere penge investeret hos dem.

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

5/5 - (86 votes)