Min erfaring med Mintos Crowdlending efter 1 år

erfaringer med mintos

Min erfaring med Mintos crowdlending efter et år

 

Jeg elsker at sprede mine crowdlending og peer to peer investeringer på så mange gode platforme som muligt. Mintos var min nummer to crowdlending platform jeg investerede på, og efter et år er det på tide at komme med en detaljeret anmeldelse af platformen og af min nuværende Mintos crowdlending og peer to peer portefølje.

I denne artikel vil jeg fortælle dig hvad jeg syntes er de største styrker ved platformen og hvordan min nuværende portefølje ser ud. Jeg deler også den nuværende investeringsstrategi som jeg bruger hos Mintos.

 

Hvem henvender Mintos sig til?

Mintos henvender sig både til den mere erfarene investor, som virkeligt vil få spredt sin investering, men også til den ny investor, som aldrig har prøvet kræfter med crowdlending før. Mintos har skabt en platform, hvor de har et kæmpe udvalg af loan orginators (lånevirksomheder), som du kan investere i lån hos, hvilket i teorien gør at du ikke behøver at investere i særligt mange forskellige crowdlending platforme, for at få spredt dine investeringer, da du kan sprede dig på utroligt mange långivere.

Mintos har også en auto Invest funktion som gør at du kan få investeret dine penge helt passivt, så du ikke skal gøre andet end at læne dig tilbage og se dine penge arbejde for dig.

En anden stor fordel, er at Mintos allerede har skabt et overskud, hvilket viser at de er en stabil og driftsikker platform at investere igennem.

 

Crowdlending platformen Mintos

 

Mintos er en af mine ynglings crowdlending og peer to peer platform, og det er af tre årsager. Disse grunde er faktisk nærmest vist i billedet nedenfor, som viser nogle af de lån som er tilgængelige på platformen:

 

mintos crowdlending lån

 

For det første, så er Mintos faktisk en markedsplads for lån, hvilket er mere end en typisk crowdlending og peer to peer platform. I stedet for at acceptere lånetagere og udlåne deres egne lån, så arbejder de sammen med en masse loan orginators (lånegivere), som bringer lånene til markedspladsen. Dette tillader investorer at diversificere deres investering på flere lande og på forskellige lånetyper.

En anden ting som jeg virkeligt godt kan lide ved Mintos er, at de fleste lån på platformen er sikre. Det betyder at lånetagerne har stillet en sikkerhed (bil, ejendom osv.) med hans/hendes låneansøgning. Det betyder at man som investor, selv hvis lånet går over tid eller ikke blive betalt tilbage igen, så vil loan orginator (lånegiveren) sætte en procedure i gang, hvor de sælger den sikkerhed som lånetageren har givet, og giver pengene til investorerne, hvilket betydeligt nedbringer den potentielle risiko ved dårlige betalere.

Til slut så har en masse lån på Mintos Buyback garanti. Dette betyder at sælg hvis lånet ikke bliver betalt tilbage, så bliver investoren betalt tilbage af loan orginatoren, som kommer til at håndtere indkrævningsprocessen og står for at indbringe deres penge, mens du allerede har fået din investering og derfor står uden tab. Hos Mintos træder buyback garantien i kræft efter 60 dages for sent tilbagebetalt lån. Dette er som eksempel årsagen til at jeg ikke har tabt en eneste krone eller Euro hos Mintos i den tid jeg har investeret hos dem.

 

Min nuværende portefølje hos Minos

 

Lad os kigge på min nuværende portefølje hos Mintos. Dette er et udtræk fra det sidste år, hvor jeg begyndte at investere hos Mintos:

 

 

mintos portefølje

 

Jeg har modtaget 180 euro i renter og gebyrer igennem det seneste år, hvilket er omkring 1340 kroner, så det er ikke så tosset! Lad os få et overblik over hele kontoen:

 

mintos overblik

 

Som du kan se, så har det lykkes mig at få et årligt afkast på 11,85 % på mine investeringer. Det er rigtig fint og er også rimeligt gennemsnitligt i forhold til andre europæiske platforme, men stort set alle lån på Mintos er sikre lån og har buyback garanti. Du kan også se at jeg ingen defaults har (ubetalte lån), og der er 0 lån som 60 dage over tid.

 

Strategien som jeg bruger

Til at starte med, så overføre jeg altid med Transferwise som jeg har skrevet en artikel om her

Lad os kigge på den strategi som jeg har brugt til at investere på Mintos. Jeg har fra starten af fortrukket at investere med deres auto Invest funktion, da jeg ønsker at min investering skal være fuldstændig passiv, og kan passe sig selv. Jeg bruger i dag de følgende indstillinger:

 

mintos strategi

 

Som du kan se så investere jeg kun i sikre lån med buyback garanti. Jeg investerer også så små beløb som muligt i hvert lån (10 euro). Som du måske har lagt mærke til, så har jeg valgt løbetider på lån helt op til 80 måneder, og dette er fordi jeg ikke skal bruge disse penge lige foreløbig og de derfor giver et højere afkast. Jeg kunne måske få et højre afkast ved en mere aggressiv tilgang uden buyback garanti, men jeg er meget tilfreds med disse indstillinger indtil videre, da jeg ikke har tabt nogle penge med denne strategi.

 

Fordele og ulemper ved Mintos

Det kan være svært at finde ud af hvilken crowdlending platform som er den rette for lige netop dig, og derfor har jeg skrevet de forskellige fordele og ulemper ned for Mintos.

 

Fordele

  • Mintos har allerede skabt overskud
  • Højt afkast på i gennemsnit omkring 12 %
  • Invester igennem over 52 loan orginators
  • Buyback garanti på de fleste af deres lån.
  • God auto Invest Funktion, som er let at tilgå.
  • Let af oprette sig.

 

Ulemper

  • Afkastet er faldet en smule hen over de seneste år, grundet stor efterspørgsel på højt forrentede lån.
  • Der kan være længere løbetider på de lån med højeste rente afkast.

 

 

Sådan investere jeg hos Mintos i fremtiden

Mintos er den platform som jeg har investeret mest i, og det regner jeg med kommer til at forsætte sådan. Jeg investere stadig i flere og flere platforme og tester andre muligheder af for at sprede mine investeringer, men Mintos er klart den største platform, og da de har over 52 loan orginators, så er det også uden sammenligning den platform hvor man har mulighed for at investere igennem flest forskellige loan orginators. Man får altså en mulighed for at sprede sin investering utroligt meget, selv med en lille investering, hvilket jeg fortrækker, for at sprede min risiko og få det mest sikre afkast.

 

Konklusion med min erfaring med Mintos indtil videre

 

Efter et års investering på Mintos platformen, så kan jeg sige at min erfaring med platformen har været fantastisk god. Det er en af de største positioner i min portefølje, og jeg er vild med det faktum, at alle lånene i denne del af min portefølje er sikre og har buyback garanti. Så jeg vil gerne invitere dig til at prøve Mintos også! Du får en bonus på 1 % fra alle dine investeringer du laver i de første 90 dage fra din registrering.

 

prøv mintos

 

Jeg vil uden tvivl forsætte med at investere på Mintos i fremtiden, og jeg kan ikke vente med at se dem tilføje flere loan orginators i fremtiden!

 

Investere du også på Mintos eller overvejer at gøre det? Tøv ikke med at del det nedenfor!

 

stabilokonomi Forfatter