Spring til indhold

Anmeldelse af PeerBerry – Crowdlending platform

En af mine ynglings investeringer er crowdlending, som handler om at man låner penge ud til enten privatpersoner eller virksomheder igennem en online platform, hvor man til gengæld modtager en betaling af rente over tid. Crowdlending giver et højt afkast og kan blive automatiseret fuldstændigt, og har en lav risiko hvis man gør det rigtigt.

Jeg har efterhånden en del erfaring med at investere i forskellige crowdlending platforme, og jeg leder altid efter nye platforme som kan bidrage positivt til min investering, så jeg kan få spredt mine investeringer så meget som muligt. Her er jeg faldt jeg over over PeerBerry, som har fået en masse positiv omtale. Jeg har nu investeret igennem PeerBerry i et år og vil skrive lidt omkring mine erfaringer med PeerBerry.

Hvem er PeerBerry?

peerberry

PeerBerry er en relativt ny crowdlending platform som startede i 2017, men som allerede har fået over 9000 investorer fra hele Europa, som har investeret for mere end 100 millioner euro. De er ejet af Aventus Group som har over 500.000 kunder og som i dag udlåner og formidler lån, så de er ejet af en enorm stor virksomhed, og ved derfor også hvad de laver. De har indtil videre givet deres investorer et årligt gennemsnitligt afkast på over 11% i gennemsnitligt afkast hvilket er en stor del af deres succes.

PeerBerry samler lån fra forskellige loan orginators (lånegivere) og giver investorer mulighed for at sprede sin investering hos forskellige lånegicere. De har på nuværende tidspunkt over 20 lånegivere og udvidder konstant med flere, og forsøger også at ramme flere lande.

Hvem henvender Peerberry sig til?

Peerberry henvender sig til både nye og mere erfarende investorer over 18, da de har lavet en super enkel platform som alle kan bruge. Derudover så har de en Auto Invest funktion som gør, at selvom du ikke har en masse tid at bruge på dine investeringer, så kan du sætte din investering på auto pilot og derfor kan du nøjes med at tjekke op på dine investeringer når du lige har 5 minutter til at tjekke dit afkast.

Hvorfor investere i PeerBerry?

Crowdlending er de senere år blevet utroligt interessant fordi der er kommet mange nye platforme til, som alle har forskellige fordele. Der er også flere grunde til hvorfor jeg personligt har valgt at investere i lige netop PeerBerry, og jeg vil forsøge at komme ind på nogle af dem nedenfor, men nogle af de områder som jeg syntes at PeerBerry klare sig bedre end mange af de andre crowdlending platforme, er eksempelvist at de har et af de højeste afkast, på over 12 % om året. Derudover så er lånetiden relativt kort, så man kan få sine penge ud rimeligt hurtigt, hvis man står og skal bruge dem i nær fremtid.

Buyback garanti

PeerBerry har buyback garanti, som betyder at hvis en lånetager ikke betaler sine afbetalinger i 60 dage, så vil lånet blive købt tilbage af loan orginator (lånegiveren), så du får et mere stabilt afkast og undgår at tabe penge grundet dårlige betalere. Buyback garanti er for mange investorer et must, og for andre så tør de godt tage lidt større risiko, og vælge lån uden dette sikkerhedsnet. Buyback garanti sikre at du som investor ikke mister penge på din investering, men dog kræver det også at loan orginator ikke går konkurs, da det er dem der stiller denne garanti.

Højt afkast

Det gennemsnitlige afkast er på over 11% om året, hvilket er virkeligt højt og derfor kan man forvente at sin investering hos PeerBerry giver et fornuftigt afkast i forhold til mange andre alternativer derude.

Derudover så er størstedelen af deres lån forbrugslån med korte løbetider på 30 dage, som betyder at du hurtigt kan få dine penge ud igen, hvis du får brug for dem.

Auto Invest Strategi

Alle mine investeringer er komplet automatiserede, så de skaber en fuldstændig og 100 % passiv indkomst. Det er derfor jeg altid investere på crowdlending som har en auto Invest funktion, så jeg bare kan sætte de rigtige indstillinger én gang og derefter glemme dem. Heldigvis har PeerBerry sådan en funktion, som jeg hurtigt fik tændt, så jeg kunne få automatiserede mine investeringer på platformen. Her er de indstillinger jeg har brug:

peerberry auto invest funktion erfaringer
 • Jeg investere kun i lån med buyback garanti
 • Jeg investere maksimalt 10 euro i hvert lån
 • Jeg investere i lån der har løbetider på maksimalt 1 år

Disse indstillinger har jeg kørt med i 1 år, men hvis du gerne vil have muligheden for at få frigivet dine penge hurtigere, kan du sætte de 365 dage ned til 30 dage, så du efter 30 dage vil have alle dine penge fri igen.

Denne funktion til de investorer som har en travl hverdag, og som ikke har lyst til at bruge hele dagen på at udvælge de bedste lån som findes på platformen. Selve auto Invest funktionen er ikke så pæn som nogle af de andre crowdlending platforme derude, men til gengæld så er den utroligt simpel at komme i gang med.

Lån med korte løbetider

En kæmpe fordel hos PeerBerry er at de primært beskæftiger sig med forbrugslån med meget korte løbetider, som ofte er på under 30 dage. Dette betyder at hvis man ikke vil sælge sine lån med risiko for at få et tab,

Min erfaring med PeerBerry

Jeg har personligt selv investere igennem PeerBerry siden maj måned 2018, hvor jeg løbende har lavet små ændringer i min portefølje.

Jeg startede med at overføre et mindre beløb for at se teste platformen af, og har idag investeret 601 Euro hvilket svare til 4485 kroner.

Afkast i alt:

 • Afkast i kroner 438 kroner / 58 Euro
 • Afkast i %: 11,37
peerberry

Det har været utroligt let at bruge PeerBerry, og jeg kommer uden tvivl til at forsætte med at investere flere penge igennem dem i fremtiden, da jeg godt kan lide deres brugervenlighed, og derudover så er jeg stor fan af deres korte lånetider, hvor jeg næsten kan få alle mine penge tilbage fra mine investeringer efter kun 30 dage, uden at jeg skal sælge nogle af mine lån, men blot stoppe med at geninvestere afkastet og tilbagebetalingerne.

Hvordan kommer man i gang?

Det er ret let at komme i gang med sine investeringer hos PeerBerry. Du skal blot gøre følgende:

peerberry
 1. Opret en konto ved at klikke her og klik på ”Start investing”
 2. Udfyld informationerne omkring dig og opret.
 3. Opsæt din auto Invest funktion
 4. Overfør penge til din konto – Jeg overføre altid med TransferWise, da det er langt billigere, lettere og hurtigere til udlandsoverførsler end igennem Banken. 

Nu er du hermed igang med at investere hos PeerBerry.

Sådan overfører du dine penge til PeerBerry

Når jeg skal overføre penge til de forskellige crowdlending platforme som er i andre lande i Europa, så overføre jeg altid med Transferwise, da det er langt billigere, lettere og hurtigere end at overføre med de traditionelle bank overførsler ud af landet. Det tog omkring 3 timer, og så var pengene landet på min konto hos Peerberry, hvilket i banken havde taget mellem1 og 2 hverdage. Du kan læse min artikel om TransferWise ved at klikke her.

Investering i lån

Det er nu på tide at investere i nogle lån! Jeg anbefaler som regel at man lige tjekker de forskellige lån ud manuelt, for lige at få en ide om hvilke der er tilgængelige.

invester i lån med peerberry

Du kan her se de lån som jeg selv kigger på, og som du kan se så er de fleste af lånetyperne ’’short’’ hvilket betyder at lånetiden er relativ kort.  De fleste af dem har også høje afkast og har buyback garanti, hvilket er perfekt for en investor.

Fordele og ulemper ved PeerBerry

Det kan være svært at finde ud af hvilke platforme som passer bedst til ens ønsker og forventninger, og det er ikke blevet lettere efter at der blomstre nye crowdlending platforme op nærmest hver dag. Derfor vil jeg fortælle dig hvilke fordele og ulemper der er ved netop PeerBerry

Fordele:

 • Højt afkast på over 11% i gennemsnit
 • Korte løbetider på lånene med omkring 30 dage
 • Buyback garanti
 • Simpel brugervenlighed
 • Mulighed for at sprede sine investeringer på mange forskellige loan orginators (långivere)
 • Auto Invest funktion

Ulemper:

 • Relativt ny platform med kort historik
 • Der mangler til tider lån på platformen, grundet stor efterspørgsel

Konklusion

Jeg må virkeligt sige at jeg er blevet positivt overrasket, da jeg forsøgte mig med PeerBerry platformen. Brugervenligheden er rigtig god og fyldt med de helt basis funktioner, men det er virkeligt simpelt at bruge. Hele processen med at oprette en konto, overføre penge og komme i gang er ret ligefrem. Derudover så har de en rigtig god auto Invest funktion og en masse lån med høje renter og korte løbetider, samt buyback garanti på deres lån.

Så jeg kan kun opmuntre folk til at oprette en konto hos PeerBerry og tjekke platformen ud, mens du naturligvis også spreder dine investeringer på andre platforme.

5/5 - (72 votes)