Aktier for begyndere – Guide til Aktiehandel

Dette er en stor guide til hvordan du køber og sælger aktier i 2020 succesfuldt. 

Du vil lære alt omkring hvordan du handler med aktier, og hvordan du kan vurdere hvilken risiko de har når du fortager aktiehandel.

Derudover så viser jeg dig også nogle strategier som virker lige nu, så du kan komme godt igang med at handle med aktier.

Lær at investér i aktier og forøge din formue, så hvis du gerne vil have en god start og få succes med din aktie investering, så skal du læse denne guide. 

Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er
Gratis kurtage på aktiehandel

Vælg en handelsplatform

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, så skal du vælge din handelsplatform og online børsmægler og jeg vil ikke anbefale dig at købe aktier i banken. Det koster i langt de fleste tilfælde væsentligt mere at handle igennem banken og derfor bør du vælge en online børsmægler. 

For at finde ud af hvilken handelsplatform du skal vælge, så bør du vælge platformen på baggrund af følgende:

Hvor meget koster det at fortage køb af aktier på platformen?

Som skrevet ovenfor, så vil jeg ikke anbefale dig at købe dine aktier igennem banken, da deres gebyrer og kurtage er høje og som regel skal du vente på at få lov at investere i aktier fordi der er en del administration i forbindelse med det.

Her bør du vælge nogle af de online handelsplaforme som har betydeligt bedre vilkår og som er langt lettere at investere i aktier igennem.

Hvor mange aktier er tilgængelige hos platformen?

Der findes mange forskellige handelsplatforme men når du gerne vil investere i aktier, så bør du vælge en platform som har et så stort udbud til aktier som muligt.

Hvis du vil købe udenlandske og amerikanske aktier så vil jeg anbefale den populære handelsplatform eToro, som er utrolig nem at komme i gang hos hvis du gerne vil i gang med aktiehandel hurtigst muligt og som jeg vil fortælle mere om lige om lidt. Hvis du vil købe danske aktier, så vil jeg anbefale den nordiske handelsplatform Nordnet.

Tilbyder de automatisk indberetning til SKAT?

Nogle platforme indberetter automatisk til SKAT men mange udenlandske handelsplatforme opgiver ikke automatisk til SKAT. Hos handelsplatformen eToro kan du nemt hente en opgørelse over dit afkast, som gør det ret simpelt at indberette til skat. Du kan læse mere om dette længere nede. Nordnet opgiver automatisk afkast og tab til SKAT.

Vores favorit er eToro – Opret din konto på 2 minutter

eToro er en attraktiv handelsplatform af mange årsager. En af de mest væsenlige årsager til at eToro er vores favorit er at du ikke betaler kurtage når du køber aktier på platformen og derudover så har de et stort udbud af amerikanske og udenlandske aktier mens deres platform er på dansk.

Så hvis du vil handle med amerikanske aktier, så er eToro det oplagte valg. En af de ting som eToro også er kendt for er at de betegnes som en social tradin platform hvor du med copytrading kan se hvordan andre investorer investere og endda kopiere nogle af de mest populære investorer.

Nu vil jeg vise dig hvordan du kommer i gang med at investere i aktier hos dem.

 1. Opret din konto hos eToro her ved at gå til forsiden.
 2. Klik på ”Tilmeld dig nu og udfyld dine informationer.
 3. Klik på ”Indbetal penge” i venstre side og indsæt minimum 300 til 500$
 4. Vælg mellem bankoverførsel og betalingskort. Vi anbefaler 300$ med betalingskort hvis du vil i gang med det samme.
 5. Du vil nu få en beskæftigelses mail du skal bekræfte. Nu er du succesfuldt i gang med at købe aktier.

Hvem er eToro?

Mest populære online børsmælger og handelsplatform

etoro-anmeldelse

eToro er kendt som en social trading platform hvor du kan se hvad andre investorer investere i, hvornår de gør det og du kan endda kopiere andre populære investorers porteføljer. Udover det, så har de den store fordel, at du kan købe aktier hos eToro uden kurtage hvilket gør den til den fortrukne handelsplatform hvis du vil lave aktiehandler ofte.

Hos eToro kan du investere i stort set alt, lige fra aktier til råvarer, vauta, indeksfonde, kryptovaluta og meget mere. Du kan både købe danske aktier og udenlandske aktier på eToro, så uanset om du vil købe aktier i danske bank eller facebook, så kan du gøre det hos eToro.

Du har også muligheden for at lave CFD handler, som er mest for de erfarne investorer og som ikke anbefales for nye investorer.

Fordele ved eToro

 • Nemt at komme i gang hos
 • Danske guides
 • Dansk support
 • Platform på dansk
 • Ingen kurtage eller gebyrer ved handel med aktier
 • Få gode råd fra andre investorer på deres Sociale handelsplatform
 • Kopier andres handler med Copytrading

Ulemper ved eToro

 • Ingen telefon kundeservice
 • Indberetter ikke automatisk til SKAT

Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er
Gratis kurtage på aktiehandel

Hvem er Nordnet?

nordnet

Nordnet er Nordens største online børsmægler. De startede i Danmark i 2001 og har i år 700.000 kunder i hele Norden. De har koncentrerede sig om deres målgruppe, som er den almindelige private investor og det er lykkes med succes. 

Handelsplatformen Nordnet henvender sig til både kortsigtede og langsigtede investorer. Nordnet er især en populær platform for nye private investorer som skal have en ide om hvordan det er at handle med aktier. 

En af de store fordele ved ved denne handelsplatform er at de har en lav kurtage på aktier, hvilket også er en stor del af grunden til at de har over 700.000 investorer i Scandinavian.

Når du opretter en konto hos dem, så kan du også få adgang til deres sociale investeringsnetværk som hedder Shareville, hvor du kan få inspiration og følge andre investorer. 

Denne handelsplatform gør det simpelt at købe og sælge aktier for de investorer der laver aktiehandel igennem dem.

De er også blevet kåret til ”Årets børsmægler” 10 år af Dansk Aktionærforening.

Fordele

 • Hurtig oprettelse 
 • Gratis aktiedepot til dine aktier
 • Lav kurtage fra 29 kroner
 • Helt Automatisk indberetning til SKAT
 • Unikke investerings produkter 
 • Få adgang til til Shareville og få inspiration fra andre investorer

Ulemper

 • Ved køb af obligationer skal du i kontakt med Nordnet

Sådan kommer du i gang hos Nordnet

Det er ganske enkelt at komme i gang med at investere i aktier og du behøver ikke at være professionel eller en erfaren investor for at købe aktier. Køb aktier på en dansk handelsplatform tager få minutter, hvis du eksempelvis vælger den populære platform Nordnet til at fortage din aktiehandel på.

Kom i gang på under 5 minutter

1.Begynd med at oprette en gratis konto hos Nordnet her. Når du ankommer til deres hjemmeside, så skal du vælge ”Bliv kunde” Dette er gratis og tager kun 1 minut at oprete din konto

2. Her skal du skrive dit CPR nr. Så vil de helt automatisk indhente dine oplysninger.

3. Brug NemID til at logge ind.

4. Du er hermed igang.

5. Køb aktier når du har oprettet din konto ved at søge efter den aktie som du vil købe. Nu kan du lægge en ordre på den aktie du har valgt.

6. Du er nu igang og kan handle med aktier succesfuldt.

Nu er du hermed igang og har prøvet at handle med aktier. Men du bør naturligvis lave din research inden du

Tjen penge på aktier hos Nordnet

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Køb aktier hos Nordnet

Hvorfor bør du lave aktieinvestering?

Aktier og aktiehandel er en af de mest kendte former for investering og været en yderst anvendt investeringsmulighed. Igennem de seneste 100 år har haft et positivt afkast. Afkastet har nemlig i gennemsnit været på 7 % om året, og hvis du vælger en langsigtede strategi med dine aktier, så kan du forvente at få et afkast på mellem 5 og 10 % om året.

Når du handler med aktier, så kan du vælge at købe aktier aktivt, som du regner med kan stige indenfor kort tid og give et højt afkast. Hvis du handler aktivt med aktier, så kaldes det at være en aktiv trader, som er forbundet med en større risiko men som også giver et højere afkast og derved gevinst. 

Hvis du vælger en langsigtede strategi, så vælger du at handle med aktier eller investeringsforeninger som du køber, fordi du vil beholde dem i mange år. Hvis du vil være en passiv investor som investere langsigtede, så kan du eksempelvis bruge Nordnet Månedsopsparing hvor du overføre penge automatisk til dit aktiedepot og så bliver penegene investeret automatisk i de investeringsforeninger eller fonde du har valgt.

Uanset hvilken type investor du er, så bør du investere aktier hvis du vil tjene flere penge og forøge din formue.

Et eksempel

Hvis du havde valgt at at investere 500 kroner i aktiemarked for 10 år siden, så ville du have med et gennemsnitligt afkast på 7% årligt have 983 kroner idag, som er næsten en fordobling af din reelle investering.

Hvis du for investerede 100 kroner i det amerikanske aktiemarked i 1900, så ville du 100 år senere i 2000 have 1.6 millioner kroner

Som du nok kan se, så er aktieinvestering uden tvivl en af de mest fortrukne investeringsmuligheder, hvis du vil forøge sin formue.

Sådan vælger man de bedste aktier?

Hvis du gerne vil igang med at investere i aktier, for at kunne tjene flest penge, så er det vigtigt at du forsøger at købe de bedste aktier.

Du kan tjene mange penge på aktier, hvis du ved hvilke du skal investere i og hvis du køber de bedste aktier.

bedste aktier
Fra Nordnet: Genmab’s aktiekurs fra 36 kr. til 1482 kr. per aktie over 7 år.

Hvis du finde danske aktier som Genmab, som er gået fra 36 kroner til 1482 kroner på 7 år og investere. Hvis du f.eks. havde investeret 5000 kroner i denne aktie for 7 år siden, så ville du have 205.000 kroner idag. 

Det er svære er at finde en aktie som Genmab og selv de professionelle investorer har svært ved at udvælge og købe aktier som Genmab. Så hvis du er tilfreds med et mindre afkast, så kan du med fordel investere i en indeksfond eller en investeringsforening. Dette vil give et mindre afkast, da nogle af virksomhederne stiger meget, mens andre er faldet en smule. Men så får du det gennemsnitlige afkast. Køb aktier efter den strategi som passer din risikoprofil og dig bedst. 

Men hvilke?

I nyere tid så har de større teknologi virksomheder haft en massiv vækst, hvilket giver en daytrader og aktiv investor nogle gode muligheder for at kunne tjene mange penge på denne slags aktier. 

Du kan vælge at være den aktive investor, som går efter det største afkast på sine investeringer, og hvis du godt kan nøjes med et mindre afkast, så kan du blive en passiv investor som investere i investeringsforeninger som er spredt ud over mange aktier i stedet for enkle. 

Hvis du vil minimere din risiko så kan du også kombinere begge dele, så du både investere aktivt i aktier som du tjener penge på, og vælger nogle mere passive investeringsforeninger, som giver et mere stabilt afkast.

På den måde vil du både kunne tjene mange penge på aktier, men også sikre at du i sidste ende har en lavere risiko. 

Invester i aktier – Sådan køber man aktier

Alt aktiehandel er online og digitalt idag som tidligere nævnt. Når du skal købe aktier, så skal du bruge en handelsplatform bedre kendt som en børsmægler, som håndtere køb og salg af aktier på børsen, på vegne af dig. Når du har oprettet en konto hos din online børsmægler, så kan du søge efter køb af aktier på handelsplatformen indtil du har fundet den aktie du vil køb og er klar til dit aktiekøb. Igennem din børsmægler vil du kunne se de aktuelle købs og salgsordre, samt hvad prisen er. Når du skal købe eller sælge aktier igennem disse børsmæglere, så tager de et gebyr, bedre kendt som kurtage. 

Sådan køber man aktier på børsen, og det er et ganske enkelt et system der er baseret på udbud og efterspørgsel, så når der er stor efterspørgsel så stiger aktien, og når efterspørgslen er lav, så falder den. 

Kurtage

Kurtage er som sagt det gebyr som du betaler til din børsmægler, og det kan variere meget afhængig af hvilken handelsplatform du vælger. Du bør altid kende til kurtagen som din handelsplatform tager, da mange af disse mæglere også kræver depotafgifter årligt, for at opbevare dine aktier og kontakter, som kommer udover kurtage for aktiekøb. Hvis du investere igennem eToro så betaler du ingen kurtage.

Kurtage bliver som regel udregnet som en del af den handelssum som du køber aktier for samt en minimumskurtage, som du mindst skal betale når du fortager en handel. 

Skal man være Aktiv eller passiv investor?

Der er ingen der kan fortælle hvilken form for aktiehandler du skal være, eller give dig svaret på om det er bedst at være en aktiv investor, eller en passiv investor. Det hele handler om at finde ud af hvorfor du investere i aktier. Vil du gerne bruge flere timer om dagen på at tjekke kurser, læse analyser, for at jagte det højest afkast, så er en aktiv aktiehandler et godt bud, men ellers så ville du med fordel kunne blive passiv investor, ved at købe investeringsforeninger eller en indeksfond, så du ikke skal tænke på mere på det. 

Der er dog mange der fortrækker at få et højere afkast ved at handle med aktier aktivt og jagter et højere afkast end hvis du havde fået et gennemsnitligt afkast på dine aktieinvestering.

Som Daytrader kan du i perioder også opleve at få betydeligt højere afkast end en passiv investor, men du kan også kombinere dine investeringer, så du både investere passivt og aktivt på den samme tid.

Du får størst mulig succes på aktiemarkedet, hvis du ikke handler på baggrund af føleser, men tager det roligt når der kommer nedgang i aktiemarkedet. Der har igennem de seneste 100 år æret mange økonomiske kriser, hvor hele aktiemarkedet falder over 50%. Men det retter sig altid op igen, så her skal du have is i maven og ikke lade dig styre af følelser, men bare lade dine investeringer stå. 

Ïnvestér i aktier igennem en platform som har så få gebyrer som muligt, hvis du er en daytrader, da du handler ofte og en del af dit afkast vil blive spist af gebyr. 

Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er
Gratis kurtage på aktiehandel

CopyTrading

Kopier andres aktiehandler

copytrading
Fra eToro: Mest populære investorer på eToro

Lad de professionelle handle for dig

Du kan også vælge at lade andre handle aktier for dig, så du både kan blive en passiv og aktiv investor på samme tid. På den store handelsplatform eToro, kan du nemlig sætte en CopyTrading portefølje op. 

Når du vælger at CopyTrade, så investere du faktisk i en anden investors portefølje, og så vil eToro helt automatisk følge denne investors handler.

Det minder meget om at købe sig en andel af en investeringsforening. Når du vælger handelsplatformen eToro, så er det gratis at kopiere andre, så alt du skal betale for, er de handler som eToro står for. Du kan også læse min anmeldelse af eToro.

Det betyder at hvis du kan finde en dygtig investor, så kan du faktisk tjene mange penge på denne måde at investere i aktier på, uden at du selv skal være ekspert. 

Du kan altså få lov til at handle præcist som en erfaren investor, og du betaler ikke mere for det, end hvis du selv skulle stå for handlerne. Her skal du bare ikke selv bruge tid på det. 

copy-trading investor

Det vil betyde at når du CopyTrader, så vil du følge præcist den strategi som den investor du kopier gør. Så kan du helt selv bestemme om du vil følge en passiv, eller en aktiv investor på eToro. 

Jeg vil anbefale dig at sprede dine penge over flere investorer, så du får spredt din investeringer på flere investorer, og får dermed spredt din risiko, og så vil du også kunne være både passiv og aktiv på én gang.

Noget af det der er bedst ved CopyTrading, er at du både kan tjene penge på et stigende, men også et faldende marked. Hvis man køber sig ind i en indexfond, så vil du få et negativt afkast når der er krise i marked. Men hvis du kopiere en aktiv investor, så vil du kunne få et positivt afkast i disse kriser. På den måde kan du med CopyTrading øge din egen formue, uanset om økonomien på marked går godt eller dårligt.

Hvis du vil vide mere om CopyTrading, så kan du besøge Copy-Trading.dk hvor du kan læse mere eller læse min anmeldelse af eToro her

Køb aktier med disse gode råd

Køb aktier som du stadig sover godt om natten efter at have købt. Hvis du har valgt at være en langsigtede investor, som investere i indeks eller investeringsforeninger, så er det helt simpelt at handle med aktier, men hvis du gerne vil lære mere omkring daytrading, så har jeg nogle råd som kan hjælpe dig med at lave aktive aktieinvesteringer. 

Spred dine investeringer

Konceptet om ikke at have alle dine æg i én kurv er vigtigt når du handler med aktier. I starten bør fokus være at få spredt dine penge på flere aktier. Hvis du køber flere forskellige aktier vil du nemlig kunne mindske din risiko betydeligt. 

Årsagen: 

Eksempel: Hvis prisen på olie falder og din olie aktie falder med 20%, så er det muligt at din detail aktie vil stige i værdi, grundet kunderne bruger flere penge, grundet den billigere benzinpris. Din teknologiaktie vil måske forblive uændret. Dette resulterer i at din portefølje oplever mindre nedgang og mindre risiko.

Skriv din strategi ned

Når du begynder at handle med aktier, så bør du helt fra start lave en strategi for dine aktieinvesteringer. Du bør ikke ændre strategi særligt ofte, så du bør skrive din strategi ned, så du kan kigge tilbage på hvorfor du lavede denne aktiestrategi. 

Hvis du er daytrader, så skal du lægge en strategi for hvordan du eksempelvis vælger at købe dine aktier, og hvornår du vil sælge dem hvis de falder i værdi, så du ikke opnår for store tab, men slutter dagen, ugen eller måneden af med plus. Et lille tab i løbet af en dag, betyder ikke så meget, når du har overskud når ugen er slut.

Er du en langsigtede investor, så skal du sørge for at lave en strategi for hvilke langsigtede aktieinvesteringer du vil købe og hvornår du vil få udbetalt dit afkast. Køb aktier som kun er en del af din strategi. 

Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er
Gratis kurtage på aktiehandel

Kan jeg blive en daytrader (aktiv investor) ?

Du bør altid være grundig når du skal undersøge hvilke aktier du skal købe, og hvis du er helt nybegynder indenfor aktiehandel, så bør du kun investér i aktier ved at lave en strategi som du følger. 

Du bør altid starte ud med at investere mindre beløb, som du køber aktier for. På den måde kan du lære hvordan du kan daytrade og hvordan du kan udvikle din strategi, så du ikke risikere at tabe penge i starten ved at begå begynderfejl, men i stedet får en god start. Du kan eksempelvis gøre brug af den sociale copytrading når du opretter dig hos eToro hvor du kan følge andre investorer der handler med aktier, både daytradere og langsigtede investorer, som fortæller omkring deres køb af aktier. Her kan du også se de aktier som de både køber og sælger.

Efter at du har fået lavet din strategi og fået en smule erfaring, så kan du lave større køb af aktier. 

Skat af aktier – Aktiebeskatning

Når du handler med aktier, så skal du betale skat af dit aktieafkast. Det er dog også vigtigt at kende reglerne i skat, så du ikke får snydt dig selv, da du også har mulighed for at få fradrag, som mange private investorer glemmer. 

Det er relativt indviklet at udregne aktiebeskatningen, men som hovedregel så betaler du skat af det afkast du har fået på dine aktier, og får fradrag på dine tab. Du kan læse mere omkring aktiebeskatning hos SKAT her

Uanset om du er en aktiv investor som en daytrader, eller en langsigtede investor, som meget sjældent laver køb og salg af aktier, så kan det være en fordel at vælge en platform som indberetter din skat helt automatisk. Her er Nordnet en af de eneste platforme der gør dette. 

Ny Aktiesparekonto med mindre aktieskat

Aktiesparekontoen startede d. 1 januar i 2019 hvor du kan nøjes med at betale 17% i aktieskat. Med den nye aktiesparekonto kan du maksimalt investere 50.000 kroner, hvilket for mange ikke lyder af særligt meget. Loftet vil dog gradvist stige igennem de kommende år. 

En aktiesparekonto giver dig mulighed for at betale 17% aktieskat på dit afkast, men den følger lagerprincippet, hvilket betyder at du betaler 17% af værdien på din aktieskarekonto. Så du betaler altså skat uanset om du har fået afkast eller ej. 

Den ny aktiesparekonto har stor kritik fra investorer, og er ikke blevet en succes i den nuværende form, så det bliver interessant at se om der bliver fortaget ændringer frem mod år 2022  hvor loftet stopper med at stige, og slutter på 200.000 som loft. 

Personligt har jeg ingen interesse i at benytte denne aktiesparekonto med lav aktieskat, da risikoen for tab er alt for stor og unødvendig.

Aktieanbefalinger – Få Gratis investeringsforslag online

nordnet investeringsguiden

Er du stadig i tvivl om hvilke aktier du skal købe og søger aktie anbefalinger, eller vil du gerne have inspiration til hvad du skal investere i, så kan du gøre brug af Investeringsguiden hos Nordnet, hvor du skal besvare en række spørgsmål, og så præsentere de dig for 

Det tager kun få minutter

1. Begynd med at oprette en gratis konto hos Nordnet her

2. klik på ” Klik på ”Bliv kunde” (Det er gratis og tager kun 1 minut at oprette din konto)

3. Udfyld dit CPR nr, så Nordnet automatisk henter dine oplysninger og Login ved hjælp af NemID.

4. . Vælg investeringsguiden i din menu og besvar spørgsmålene som på billedet nedenfor.

gratis investeringsforslag køb aktier

5. Nu får du vist din skræddersyede portefølje med investeringsforslag som passer lige præcist til dig.

aktieanbefalinger køb aktier

Det tager under 5 minutter at få dine investeringsforslag, og når du søger aktieanbefalinger, så er dette en glimrende måde at få inspiration til hvilke aktiekøb du kan fortage for at købe aktier som passer til din investeringsstrategi. 

Nu har du hermed lært at købe og sælge aktier, og er kommet godt igang med aktiehandel.

Held og lykke med dine investeringer!

Få gratis investeringsforslag

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Opret en konto hos Nordnet

Relaterede artikler:

crowdlending. investering igennem Mintos

Tjen hurtige penge – 17 måder at tjene penge på

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending