Spring til indhold

Køb Aktier for begyndere (2024) – Guide til Aktiehandel

Dette er en stor guide til hvordan du køber og sælger aktier i 2024 succesfuldt. 

Du vil lære alt omkring hvordan du handler med aktier, og hvordan du kan vurdere hvilken risiko de har når du fortager aktiehandel.

Derudover så viser jeg dig også nogle strategier som virker lige nu, så du kan komme godt igang med at handle med aktier.

Lær at investér i aktier og forøge din formue. Køb aktier tidligt hvis du gerne vil have en god start og få succes med din aktie investering, så skal du læse denne guide. 

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Køb Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er

 

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Sådan køber du aktier 2024

I vores begynderguide så hjælper vi dig til at lave dit først køb af aktier.

Når du skal lave din første aktiehandel, så kan du komme i gang for ned til omkring 400 kroner. I vores guide hjælper vi dig i gang med at købe aktier for begyndere, samt hvordan du sælger aktier.

Det er ganske nemt at købe og sælge aktier, og du vil når du har læst vores guide kunne lave din første aktiehandel.

1. Vælg en handelsplatform – Bedste sted at købe aktier

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, så skal du vælge din handelsplatform og online børsmægler og jeg vil ikke anbefale dig at købe aktier i banken. Det koster i langt de fleste tilfælde væsentligt mere at handle igennem banken og derfor bør du vælge en online børsmægler. 

For at finde ud af hvilken handelsplatform du skal vælge, så bør du vælge platformen på baggrund af følgende:

Hvor meget koster det at fortage køb af aktier på platformen?

Som skrevet ovenfor, så vil jeg ikke anbefale dig at købe dine aktier igennem banken, da deres gebyrer og kurtage er høje og som regel skal du vente på at få lov at investere i aktier fordi der er en del administration i forbindelse med det.

Her bør du vælge nogle af de online handelsplaforme som har betydeligt bedre vilkår og som er langt lettere at investere i aktier igennem.

Hvor mange aktier er tilgængelige hos platformen?

Der findes mange forskellige handelsplatforme men når du gerne vil investere i aktier, så bør du vælge en platform som har et så stort udbud til aktier som muligt.

Hvis du vil købe udenlandske og amerikanske aktier så vil jeg anbefale den populære handelsplatform eToro, som er utrolig nem at komme i gang hos hvis du gerne vil i gang med aktiehandel hurtigst muligt og som jeg vil fortælle mere om lige om lidt. Hvis du vil købe danske aktier, så vil jeg anbefale den nordiske handelsplatform Nordnet.

Tilbyder de automatisk indberetning til SKAT?

Nogle platforme indberetter automatisk til SKAT men mange udenlandske handelsplatforme opgiver ikke automatisk til SKAT. Hos handelsplatformen eToro kan du nemt hente en opgørelse over dit afkast, som gør det ret simpelt at indberette til skat. Du kan læse mere om dette længere nede.

2. Indsæt penge at handle for

indsæt penge på etoro

Når du skal købe dine første aktier, så skal du indsætte penge på din konto og så er du klar til at handle. Ellers så skal du blot klikke i venstre hjørne i bunden på ”Indbetal Penge”.

Du kan overføre med både Betalingskort, Paypal og Bankoverførsel. Det er en fordel at overføre med USD (Dollars) da du undgår gebyrer.

Du kan minimum overføre 200$ med dit betalingskort samt Paypal, og 500$ hvis du overføre med bankoverførsel. Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier med det samme, så er betalingskort eller Paypal de hurtigste betalingsmuligheder, da en bankoverførsel kan tage cirka 5 dage.

Nu er du ved at være klar til at købe din første aktie.

3. Søg efter din aktie

Det første du skal gøre for at lave din første aktiehandel er at du skal købe din første aktie. Hos eToro kan du handle med gratis kurtage, når du handler med almindelige aktier, og da det er en af de mest populære handelsplatforme, så er det den vi anbefaler. Men det fungere stort set ens på alle handelsplatforme.

Du bør altid investere i virksomheder som du kender godt og godt kan lide, så derfor viser jeg dig hvordan du kan købe aktier i disse virksomheder.

 1. Find din aktie

Når du skal købe din første aktie, så vil jeg anbefale at du finder en virksomhed som du kender allerede, og som du tror på har en lys fremtid.

køb aktier

Derfor anbefaler vi eToro

Opret din konto på 2 minutter

eToro er en attraktiv handelsplatform af mange årsager. En af de mest væsenlige årsager til at eToro er vores favorit er at du ikke betaler kurtage når du køber aktier på platformen og derudover så har de et stort udbud af amerikanske og udenlandske aktier mens deres platform er på dansk samt de har en god aktie app.

Så hvis du vil handle med amerikanske aktier, så er eToro det oplagte valg. En af de ting som eToro også er kendt for er at de betegnes som en social tradin platform hvor du med copytrading kan se hvordan andre investorer investere og endda kopiere nogle af de mest populære investorer.

Nu vil jeg vise dig hvordan du kommer i gang med at investere i aktier hos dem.

 1. Opret din konto hos eToro ved at gå til forsiden.
 2. Klik på ”Tilmeld dig nu og udfyld dine informationer.
 3. Klik på ”Indbetal penge” i venstre side og indsæt det beløb du vil købe aktier for.
 4. Vælg mellem bankoverførsel og betalingskort. Vi anbefaler betalingskort hvis du vil i gang med det samme.
 5. Du vil nu få en beskæftigelses mail du skal bekræfte. Nu er du succesfuldt i gang med at købe aktier.

Hvem er eToro?

Mest populære online børsmælger og handelsplatform

etoro-anmeldelse

eToro er kendt som en social trading platform hvor du kan se hvad andre investorer investere i, hvornår de gør det og du kan endda kopiere andre populære investorers porteføljer. Udover det, så har de den store fordel, at du kan købe aktier hos eToro uden kurtage hvilket gør den til den fortrukne handelsplatform hvis du vil lave aktiehandler ofte.

Hos eToro kan du investere i stort set alt, lige fra aktier til råvarer, vauta, indeksfonde, kryptovaluta og meget mere. Du kan både købe danske aktier og udenlandske aktier på eToro, så uanset om du vil købe aktier i danske bank eller facebook, så kan du gøre det hos eToro.

Du har også muligheden for at lave CFD handler, som er mest for de erfarne investorer og som ikke anbefales for nye investorer.

Fordele ved eToro

 • Nemt at komme i gang hos
 • Danske guides
 • Dansk support
 • Platform på dansk
 • Ingen kurtage eller gebyrer ved handel med aktier
 • Få gode råd fra andre investorer på deres Sociale handelsplatform
 • Kopier andres handler med Copytrading

Ulemper ved eToro

 • Ingen telefonisk kundeservice
 • Indberetter ikke automatisk til SKAT
 • Gebyr på 5$ for at hæve penge.

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Køb Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er

 

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Hvorfor bør du lave aktieinvestering?

Aktier og aktiehandel er en af de mest kendte former for investering og været en yderst anvendt investeringsmulighed. Igennem de seneste 100 år har haft et positivt afkast. Afkastet har nemlig i gennemsnit været på 7 % om året, og hvis du vælger en langsigtede strategi med dine aktier, så kan du forvente at få et afkast på mellem 5 og 10 % om året.

Når du handler med aktier, så kan du vælge at købe aktier aktivt, som du regner med kan stige indenfor kort tid og give et højt afkast. Hvis du handler aktivt med aktier, så kaldes det at være en aktiv trader, som er forbundet med en større risiko men som også giver et højere afkast og derved gevinst. 

Hvis du vælger en langsigtede strategi, så vælger du at handle med aktier eller investeringsforeninger som du køber, fordi du vil beholde dem i mange år. Hvis du vil være en passiv investor som investere langsigtede, så kan du eksempelvis bruge CopyTrading hvor du lader en professionel investor investere for dig helt automatisk.

Uanset hvilken type investor du er, så bør du investere aktier hvis du vil tjene flere penge og forøge din formue.

Et eksempel

Hvis du havde valgt at at investere 500 kroner i aktiemarked for 10 år siden, så ville du have med et gennemsnitligt afkast på 7% årligt have 983 kroner idag, som er næsten en fordobling af din reelle investering.

Hvis du for investerede 100 kroner i det amerikanske aktiemarked i 1900, så ville du 100 år senere i 2000 have 1.6 millioner kroner

Som du nok kan se, så er aktieinvestering uden tvivl en af de mest fortrukne investeringsmuligheder, hvis du vil forøge sin formue.

Sådan vælger man de bedste aktier?

Hvis du gerne vil igang med at investere i aktier, for at kunne tjene flest penge, så er det vigtigt at du forsøger at købe de bedste aktier.

Du kan tjene mange penge på aktier, hvis du ved hvilke du skal investere i og hvis du køber de bedste aktier.

bedste aktier
Genmab’s aktiekurs fra 36 kr. til 1482 kr. per aktie over 7 år.

Hvis du finde danske aktier som Genmab, som er gået fra 36 kroner til 1482 kroner på 7 år og investere. Hvis du f.eks. havde investeret 5000 kroner i denne aktie for 7 år siden, så ville du have 205.000 kroner idag. 

Det er svære er at finde en aktie som Genmab og selv de professionelle investorer har svært ved at udvælge og købe aktier som Genmab. Så hvis du er tilfreds med et mindre afkast, så kan du med fordel investere i en indeksfond eller en investeringsforening. Dette vil give et mindre afkast, da nogle af virksomhederne stiger meget, mens andre er faldet en smule. Men så får du det gennemsnitlige afkast. Køb aktier efter den strategi som passer din risikoprofil og dig bedst. 

Men hvilke?

I nyere tid så har de større teknologi virksomheder haft en massiv vækst, hvilket giver en daytrader og aktiv investor nogle gode muligheder for at kunne tjene mange penge på denne slags aktier. 

Du kan vælge at være den aktive investor, som går efter det største afkast på sine investeringer, og hvis du godt kan nøjes med et mindre afkast, så kan du blive en passiv investor som investere i investeringsforeninger som er spredt ud over mange aktier i stedet for enkle. 

Hvis du vil minimere din risiko så kan du også kombinere begge dele, så du både investere aktivt i aktier som du tjener penge på, og vælger nogle mere passive investeringsforeninger, som giver et mere stabilt afkast.

På den måde vil du både kunne tjene mange penge på aktier, men også sikre at du i sidste ende har en lavere risiko. 

Invester i aktier – Sådan køber man aktier

Alt aktiehandel er online og digitalt idag som tidligere nævnt. Når du skal købe aktier, så skal du bruge en handelsplatform bedre kendt som en børsmægler, som håndtere køb og salg af aktier på børsen, på vegne af dig. Når du har oprettet en konto hos din online børsmægler, så kan du søge efter køb af aktier på handelsplatformen indtil du har fundet den aktie du vil køb og er klar til dit aktiekøb. Igennem din børsmægler vil du kunne se de aktuelle købs og salgsordre, samt hvad prisen er. Når du skal købe eller sælge aktier igennem disse børsmæglere, så tager de et gebyr, bedre kendt som kurtage. 

Sådan køber man aktier på børsen, og det er et ganske enkelt et system der er baseret på udbud og efterspørgsel, så når der er stor efterspørgsel så stiger aktien, og når efterspørgslen er lav, så falder den. 

Kurtage

Kurtage er som sagt det gebyr som du betaler til din børsmægler, og det kan variere meget afhængig af hvilken handelsplatform du vælger. Du bør altid kende til kurtagen som din handelsplatform tager, da mange af disse mæglere også kræver depotafgifter årligt, for at opbevare dine aktier og kontakter, som kommer udover kurtage for aktiekøb. Hvis du investere igennem eToro så betaler du ingen kurtage.

Kurtage bliver som regel udregnet som en del af den handelssum som du køber aktier for samt en minimumskurtage, som du mindst skal betale når du fortager en handel. 

Skal man være Aktiv eller passiv investor?

Der er ingen der kan fortælle hvilken form for aktiehandler du skal være, eller give dig svaret på om det er bedst at være en aktiv investor, eller en passiv investor. Det hele handler om at finde ud af hvorfor du investere i aktier. Vil du gerne bruge flere timer om dagen på at tjekke kurser, læse analyser, for at jagte det højest afkast, så er en aktiv aktiehandler et godt bud, men ellers så ville du med fordel kunne blive passiv investor, ved at købe investeringsforeninger eller en indeksfond, så du ikke skal tænke på mere på det. 

Der er dog mange der fortrækker at få et højere afkast ved at handle med aktier aktivt og jagter et højere afkast end hvis du havde fået et gennemsnitligt afkast på dine aktieinvestering.

Som Daytrader kan du i perioder også opleve at få betydeligt højere afkast end en passiv investor, men du kan også kombinere dine investeringer, så du både investere passivt og aktivt på den samme tid.

Du får størst mulig succes på aktiemarkedet, hvis du ikke handler på baggrund af føleser, men tager det roligt når der kommer nedgang i aktiemarkedet. Der har igennem de seneste 100 år æret mange økonomiske kriser, hvor hele aktiemarkedet falder over 50%. Men det retter sig altid op igen, så her skal du have is i maven og ikke lade dig styre af følelser, men bare lade dine investeringer stå. 

Ïnvestér i aktier igennem en platform som har så få gebyrer som muligt, hvis du er en daytrader, da du handler ofte og en del af dit afkast vil blive spist af gebyr. 

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

CopyTrading

Kopier andres aktiehandler

copytrading
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Lad de professionelle handle for dig

Du kan også vælge at lade andre handle aktier for dig, så du både kan blive en passiv og aktiv investor på samme tid. På den store handelsplatform eToro, kan du nemlig sætte en CopyTrading portefølje op. 

Når du vælger at CopyTrade, så investere du faktisk i en anden investors portefølje, og så vil eToro helt automatisk følge denne investors handler.

Det minder meget om at købe sig en andel af en investeringsforening. Når du vælger handelsplatformen eToro, så er det gratis at kopiere andre, så alt du skal betale for, er de handler som eToro står for. Du kan også læse min anmeldelse af eToro.

Det betyder at hvis du kan finde en dygtig investor, så kan du faktisk kan få et højt afkast på denne måde at investere i aktier på, uden at du selv skal være ekspert. 

Du kan altså få lov til at handle præcist som en erfaren investor, og du betaler ikke mere for det, end hvis du selv skulle stå for handlerne. Her skal du bare ikke selv bruge tid på det. 

copy-trading investor
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Det vil betyde at når du CopyTrader, så vil du følge præcist den strategi som den investor du kopier gør. Så kan du helt selv bestemme om du vil følge en passiv, eller en aktiv investor på eToro. 

Jeg vil anbefale dig at sprede dine penge over flere investorer, så du får spredt din investeringer på flere investorer, og får dermed spredt din risiko, og så vil du også kunne være både passiv og aktiv på én gang.

Noget af det der er bedst ved CopyTrading, er at du både kan tjene penge på et stigende, men også et faldende marked. Hvis man køber sig ind i en indexfond, så vil du få et negativt afkast når der er krise i marked. Men hvis du kopiere en aktiv investor, så vil du kunne få et positivt afkast i disse kriser. På den måde kan du med CopyTrading øge din egen formue, uanset om økonomien på marked går godt eller dårligt.

Hvis du vil vide mere om CopyTrading, så kan du besøge Copy-Trading.dk hvor du kan læse mere eller læse min anmeldelse af eToro her

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Aktie anbefalinger 2024

Er du stadig i tvivl om hvilke aktier du skal købe og søger aktie anbefalinger, eller vil du gerne have inspiration til hvad du skal investere i, så skal du huske altid at være en smule påpasselig med de aktietips som andre giver dig.

Når du læser aktie anbefalinger på internettet og på de sociale medier, så er det vigtigt at du tænker over om de passer ind i netop din investeringsstrategi. Nedenfor vil jeg vise nogle af de mest kendte aktier, så du kan få et overblik over de store virksomheder du har mulighed for at investere i, når du er på jagt efter de bedste aktier (2024) for at finde dem der kan passe bedst i din investeringsstrategi.

Vi opdatere vores artikel ofte med nye aktier, men det er vigtigt at du tager de aktie anbefalinger du læser på nettet med et gran salt, da du selv skal være yderst omhyggelig når du vælger netop de aktier som du mener er de bedste aktier. Vores aktier på listen nedenfor er derfor ikke aktie anbefalinger, men de kan give dig en ide om nogle af de aktier som måske kan være interessant for dig.

Der findes mange forskellige aktier, heriblandt også udbytte aktier. Du kan læse vores artikel om udbytte aktier her.

Danske aktier

Når man ny indenfor at investere i aktier, så er det ofte en god ide at starte med de danske aktier, og jeg kan klart anbefale at du investerer i en virksomhed som du kender til. Du kan læse hele vores artikel om danske aktier her.

På længere sigt kan du begynde at tage skridtet til at investere i andre, måske lidt mere ukendte aktier, når du har fået noget erfaring.

Mange spørger også hvor meget man skal investere i for at komme i gang, og her anbefaler jeg klart at det er bedst at starte med at investere for få penge i stedet for at vente på at du har en stor formue at investere. Du kan eksempelvis afsætte et bestemt beløb om måneden som du vil investere for.

Nedenfor vil jeg vise nogle af de populære danske aktier som du kan overveje at starte med.

Danske Bank aktier

danske bank aktier

Danske Bank aktier har været en sikker investering igennem mange år for mange investorer. Generelt er bank aktier meget stabile og når man snakker om en gigant indenfor danske banker, nemlig Danske Bank, så har man en af de mest stabile bank aktier. En af grundende til at Danske Bank aktier er i høj kurs for investorer, er at de også giver aktieudbytte hvert år, som p.t. giver 11,64% , hvilket er meget i aktieudbytte og derfor en attraktiv aktie for mange investorer at have i mange år. Der har dog været mange skandaler med Danske Bank som uden tvivl har påvirket investorerne og kundernes tillid, og dette vil tage lang tid at genvinde igen.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Novo Nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er også en guldaktie for mange aktionære som ønsker at have en stabil aktie i de kommende mange år. Det er også en af de mest kendte danske aktier, som spåes at forsætte med at vækste i mange år frem. De har en stabil indtjening på deres medicin som er en ”forbrugsvare’ hvilket betyder at de har en stor fast omsætning som giver et stabilt flow til investorer. Derudover så giver de også et flot aktieudbytte på 1,85% på nuværende tidspunkt.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


FLSmidth & Co. Aktier

FLSmidth & co. aktier

FLSmidth & Co. aktier er også nogle af de mere kendte aktier, som er en del af OMXC25 indekset. FLSmidth & Co. er en virksomhed med over 135 år på bagen, og er en af de største producenter af teknologi til produktion af cement. De har været en af de mest handlede aktier i mange år, men har i de seneste år haft en kursnedgang som dog er ved at vende stille og roligt. En rigtig interessant aktie at holde øje med.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Vestas Aktier

vestas aktier

Der er vist ingen tvivl om at Vestas har været en af de mest handlede aktier indenfor vindenergi i mange år. Vestas har oplevede en stor vækst igennem de seneste mange år, hvilket har givet mange investorer høje afkast og derudover så giver Vestas aktier også udbytte som på nuværende tidspunkt er på 1,35%

Der er ingen sikkerhed for at disse aktier stiger, og investering er altid på egen risiko, så du bør følge din egen investeringsstrategi.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Lundbeck Aktier

lundbeck aktier logo

Lundbeck Aktier er nogle af de mere kendte aktier, som også er en del af OMXC25 indekset. Lundbeck Aktier blev stiftet helt tilbage i 1915, og startede med at forhandle ting såsom sukker, kiks, sølvpapir, kameraer og meget mere, men efterfølgende begyndte Lundbeck at gå målrettet ind i Kemi og farmaceutbranchen, hvor de har forsat rejsen frem til og med nutiden, hvor de er blevet en af de helt store spillere indenfor netop den branche og er en yderst kendt aktie i dag.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Nordea Aktier

nordea aktier

Nordea Aktier er også en af de mere kendte aktier. Bag Nordea aktien ligger virksomheden Nordea, som er en stor Nordisk bank, som er resultatet af over 300 forskellige fusioner igennem 100 år, hvor selve Nordea er resultatet af disse fusioner. Nordea har leveret store overskud år efter år i de seneste år, men til gengæld er dette overskud desværre faldet de seneste år. Det er begyndt at blive rettet op på, men deres aktiekurs er ikke helt oppe på det højeste endnu som de var for nogle år siden endnu.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Pandora Aktier

pandora aktier logo

Pandora Aktier er naturligvis også på listen over nogle af de Danske aktier. Pandora er en dansk virksomhed som har haft en eksplosiv fart i mange år og har en milliardomsætning. De blev børsnoteret tilbage i 2010 og har haft både op og nedture på deres aktiekurs men der er ingen tvivl om at Pandora aktier er spændende at følge og det er generelt spændende at følge virksomheden som har fart på.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Demant Aktier

Demant aktier

Demant aktier er naturligvis også på listen over danske aktier. Demant er en gammel virksomhed som startede tilbage i 1904 af Hans Demant som købte et høreapparat til hans hørehæmmede kone fra England. Derefter begyndte han at forhandle disse høreapparater i Skandinavien, indtil han døde få år efter. Her tog hans søn William Demant over og forsatte faderens virksomhed. I 1950 begyndte Demant selv at producere høreapparater og dette fik virksomheden til at vokse eksplosivt.


Amerikanske Aktier

Du kan finde mange gode amerikanske aktier som ofte også er globale aktier hvis det er nogle af de lidt større virksomheder. Du kan ofte også kende mange af disse virksomheder i din hverdag herhjemme. Jeg vil anbefale dig at du køber amerikanske aktier i virksomheder du har en viden om.

Der findes mange forskellige amerikanske aktier, hvor nogle har stort vækstpotentiale, andre har en mere stabil vækst uanset om der er kriser eller ej, mens andre giver udbytte som deres aktionære. Fælles for dem alle er at der er stort potentiale for dem hver især.

Nedenfor har jeg lavet en liste med populære amerikanske aktier som jeg kan anbefale at kigge på. Når du skal købe amerikanske aktier så anbefaler jeg eToro hvor du kan købe dine amerikanske aktier med gratis kurtage.

Amazon Aktier

amazon aktie

Amazon er verdens største virksomhed, som er grundlagt af Jezz Bezos tilbage i 1993, hvor den startede som en online boghandel, men i dag forhandler stort set alle produkter der findes. Amazon er en virksomhed som har en eksplosiv vækst og har en markedsværdi på over 5 billioner kroner hvilket er en helt uforståelig stor værdi. Amazon er også en af de aktier som er blandt de mest handlede aktier verden over grundet deres kæmpe størrelse og store vækst i de senere år. Amazon Aktier

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Shopify Aktier

shopify aktier logo

Shopify er en af verdens største leverandører af online platforme til virksomheder. Shopify har vækstet kraftigt i de sidste mange år, særligt efter at webshops er begyndt at overtage handlen, mens de fysiske butikker stille og roligt begynder at komme bagefter. De fleste fysiske butikker begynder også at oprette webshops for at holde liv i sig. Dette ses også på deres Shopify aktier som også er steget markant i de senere år.

Grundet Coronakrisen så er deres trafik steget voldsomt, og dette er en stigning som forventes at forsætte da webshops er det primære salgsrør for de mindre webshops mens de større butikker også satser mere og mere på online salg.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Coca Cola aktier

coca cola aktier

Coca Cola er en virksomhed som lagt de fleste af os kender. Coca Cola er en gigantisk virksomhed på verdens plan, som idag ikke kun er Cola og sodavand, men også læskedrikke, energidrik og vand.

Coca Cola aktier har været en fast del af den kendte investor Warren Buffet igennem mange årtier og er forsat, fordi Coca cola aktier giver et stabilt og stigende udbytte hvert år, hvilket er attraktivt for mange investorer.

Der er ingen sikkerhed for at disse aktier stiger, og investering er altid på egen risiko, så du bør følge din egen investeringsstrategi.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Walt Disney Aktier

walt disney aktier 1

Walt Disney aktier er naturligvis også med på vores liste over Amerikanske aktier, da der uden tvivl er en af de helt store og velkendte virksomheder, som de fleste også kender til. Walt Disney Company har lancerede deres store nye satsning, nemlig streamingtjenesten Disney Plus som er en kæmpe investering for Disney, så det er spændende at se hvordan det påvirker virksomhedens aktiekurs.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Apple aktier

apple aktier

Apple er en af de største virksomheder i verden. Apple har skabt produkter som de fleste gør brug af, og der er ingen tvivl om at de har lavet en god forretning med kæmpe årligt overskud hvert eneste år.

Apple har skabt produkter som holder brugerne til også at købe deres fremtidige produkter hos dem, hvilket er endnu en årsag til at Apple har store overskud, da deres kunder er trofaste i lang tid, hvilket også afspejler sig i deres Apple aktier som har en stabil vækstkurve.

En sikkerhed ved Apple aktier er at de har en stærk økonomi som kan klare sig igennem økonomiske kriser, og selv på trods af det, så investere de for at opnå endnu mere vækst. Derudover så giver apple aktier også årligt udbytte til alle der har Apple aktier, hvilket er endnu en god grund til at investere i Apple aktier.

Der er ingen sikkerhed for at disse aktier stiger, og investering er altid på egen risiko, så du bør følge din egen investeringsstrategi.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Google aktier

alphabet aktier google aktier

Google aktier er også nogle af de mest populære aktier på markedet. Hvis du ønsker at købe Google aktier så skal du søge efter Alphabet aktier. Årsagen til dette er at Google har oprettet et selskab når man skal købe deres aktier.

Alphabet aktier er derfor det samme som Google aktier, og hvis du tror på at Google er en del af fremtiden, så er investering i Alphabet aktier en god investering.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Bavarian Nordic aktier

bavarian nordic aktier

Bavarian Nordic er en af de mere kendte medicinalvirksomheder på markedet. De havde tilbage for et par år siden et kræftmiddel som floppede, og valgte tilbage i 2019 at købe to vacciner mod henholdsvis rabies/ hundegalskab og mod alvorlig hjernebetændelse fra skovflåter. Disse to vacciner omsætter for omkring 175 millioner Euro om året, og bliver en fast del af Bavarian Nordic’s indtjening i fremtiden, hvilket potentielt i fremtiden kan gavne indtjeningen og aktiekursen på sigt. Men generelt er medicinalvirksomheder yderst volatile, så du skal ikke investere penge som du ikke har råd til at tabe. Du kan her læse mere om Bavarian Nordic aktier

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Tesla aktier

tesla aktier

Tesla aktier er en af de mest kendte aktier på markedet for tiden. Tesla aktier er steget ret voldsomt i de senere år, og det er særligt grundet den store hype omkring Elon Musk, som efterhånden er blevet kendt som en visionær. Tesla aktier er også en af de mest handlede aktier, særligt fordi den er utroligt volatil, som også gør at den har en større risiko.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Pfizer aktier

pfizer aktier

Pfizer aktier er en af de mest handlede aktier på aktiemarkedet. Det er en kæmpe medicinalvirksomhed, som i nyere tid har været kendt som de første der fik godkendt deres Corona-vaccine, men som også er en kæmpe producent af lægemidler såsom blandt andet Viagra. Pfizer omsætter for mere end 50 milliarder dollars årligt, og er derfor klart en virksomhed som er værd at holde øje med.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Moderna Aktier

moderna aktier

Moderna er en medicinalvirksomhed som har det til fælles med Pfizer, at Moderna også har fremstillede en vaccine mod Covid-19. Deres Moderna aktier afhænger meget af om verden forsætter med at bruge deres vaccine mod Covid-19, da de tidligere ikke har haft nogle godkendte lægemidler, så fremtiden for Moderna aktier er i hvor stort et omfang deres vaccine bliver brugt, men på nuværende tidspunkt så ser fremtiden lys ud. Det er svært at vurdere hvad fremtiden bringer, men Moderna aktien er bestemt en aktie der er spændende at følge i fremtiden sammen med både Pfizer og AstraZeneca aktier.

Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees


Netflix aktier

netflix aktie

Netflix er en af de mest kendte virksomheder i verden, efter at de var blandt de første der kom frem med deres streamingtjeneste. Netflix har over 200 millioner kunder i hele verden, og har år efter år et solidt overskud, hvilket også har gjort Netflix aktier til nogle markant handlede aktier og også blandt de mest populære aktier for private investorer. Det er dog vigtigt at huske at der også er kommet stor konkurrence til Netflix efter at de andre store streamingtjenester også har fuld gang i deres virksomheder såsom Disney og HBO.

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Køb Aktier, Krypto, Indeks, RÅvarer, Valuta, EFT’er
Populær handelsplatform
Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Kan jeg blive en daytrader (aktiv investor) ?

Du bør altid være grundig når du skal undersøge hvilke aktier du skal købe, og hvis du er helt nybegynder indenfor aktiehandel, så bør du kun investér i aktier ved at lave en strategi som du følger. 

Du bør altid starte ud med at investere mindre beløb, som du køber aktier for. På den måde kan du lære hvordan du kan daytrade og hvordan du kan udvikle din strategi, så du ikke risikere at tabe penge i starten ved at begå begynderfejl, men i stedet får en god start. Du kan eksempelvis gøre brug af den sociale copytrading når du opretter dig hos eToro hvor du kan følge andre investorer der handler med aktier, både daytradere og langsigtede investorer, som fortæller omkring deres køb af aktier. Her kan du også se de aktier som de både køber og sælger.

Efter at du har fået lavet din strategi og fået en smule erfaring, så kan du lave større køb af aktier. 

Skat af aktier – Aktiebeskatning

Når du handler med aktier, så skal du betale skat af dit aktieafkast. Det er dog også vigtigt at kende reglerne i skat, så du ikke får snydt dig selv, da du også har mulighed for at få fradrag, som mange private investorer glemmer. 

Det er relativt indviklet at udregne aktiebeskatningen, men som hovedregel så betaler du skat af det afkast du har fået på dine aktier, og får fradrag på dine tab. Du kan læse mere omkring aktiebeskatning hos SKAT her

Uanset om du er en aktiv investor som en daytrader, eller en langsigtede investor, som meget sjældent laver køb og salg af aktier, så kan det være en fordel at vælge en platform som indberetter din skat helt automatisk. Her er Nordnet en af de eneste platforme der gør dette. 

Ny Aktiesparekonto med mindre aktieskat

Aktiesparekontoen startede d. 1 januar i 2019 hvor du kan nøjes med at betale 17% i aktieskat. Med den nye aktiesparekonto kan du maksimalt investere 50.000 kroner, hvilket for mange ikke lyder af særligt meget. Loftet vil dog gradvist stige igennem de kommende år. 

En aktiesparekonto giver dig mulighed for at betale 17% aktieskat på dit afkast, men den følger lagerprincippet, hvilket betyder at du betaler 17% af værdien på din aktieskarekonto. Så du betaler altså skat uanset om du har solgt dine aktier eller ej. Du kan læse mere om den ny aktiesparekonto her.

Den ny aktiesparekonto har stor kritik fra investorer, og er ikke blevet en succes i den nuværende form, så det bliver interessant at se om der bliver fortaget ændringer frem mod år 2024  hvor loftet stopper med at stige, og slutter på 200.000 som loft. 

Personligt har jeg ingen interesse i at benytte denne aktiesparekonto med lav aktieskat, da risikoen for tab er alt for stor og unødvendig.

Køb aktier med disse gode råd

Køb aktier som du stadig sover godt om natten efter at have købt. Hvis du har valgt at være en langsigtede investor, som investere i indeks eller investeringsforeninger, så er det helt simpelt at handle med aktier, men hvis du gerne vil lære mere omkring daytrading, så har jeg nogle råd som kan hjælpe dig med at lave aktive aktieinvesteringer. Køb aktier med denne guide hvis du har brug for lidt ekstra læsning.

Spred dine investeringer

Konceptet om ikke at have alle dine æg i én kurv er vigtigt når du handler med aktier. I starten bør fokus være at få spredt dine penge på flere aktier. Hvis du køber flere forskellige aktier vil du nemlig kunne mindske din risiko betydeligt. 

Årsagen: 

Eksempel: Hvis prisen på olie falder og din olie aktie falder med 20%, så er det muligt at din detail aktie vil stige i værdi, grundet kunderne bruger flere penge, grundet den billigere benzinpris. Din teknologiaktie vil måske forblive uændret. Dette resulterer i at din portefølje oplever mindre nedgang og mindre risiko.

Skriv din strategi ned

Når du begynder at handle med aktier, så bør du helt fra start lave en strategi for dine aktieinvesteringer. Du bør ikke ændre strategi særligt ofte, så du bør skrive din strategi ned, så du kan kigge tilbage på hvorfor du lavede denne aktiestrategi. 

Hvis du er daytrader, så skal du lægge en strategi for hvordan du eksempelvis vælger at købe dine aktier, og hvornår du vil sælge dem hvis de falder i værdi, så du ikke opnår for store tab, men slutter dagen, ugen eller måneden af med plus. Et lille tab i løbet af en dag, betyder ikke så meget, når du har overskud når ugen er slut.

Er du en langsigtede investor, så skal du sørge for at lave en strategi for hvilke langsigtede aktieinvesteringer du vil købe og hvornår du vil få udbetalt dit afkast. Køb aktier som kun er en del af din strategi. 

Aktier i dag – Derfor skal du i gang med at investere nu

Efter min mening bør alle komme i gang med aktiehandel. Det er utrolig nemt at komme i gang og det er ikke kun de erfarne og professionelle investorer eftersom alle kan få forøget deres formue ved at investere i aktier.

Hvis du har en opsparing du ikke skal bruge foreløbig, så bør du komme i gang med at få investeret dine penge. Find nogle solide virksomheder som du også tror på i fremtiden og kom i gang med at forøge din formue ved at investere i aktier, i stedet for at de står på din konto og mister værdi grundet inflationen.

En god måde at starte på at investere dine penge, er at lave små men faste månedlige indbetalinger, så du kan komme i gang med at købe aktier idag. Jo yngre du kan komme i gang jo bedre, for jo længere tid har du til at forøge din formue og opsparing, uanset hvor meget du investere for. Du kan vælge selv at gøre det eller bruge Nordnet Månedsopsparing. Jeg vil anbefale dig at købe aktier hos eToro, da der er gratis kurtage.

aktier
Opret dig hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Handel med: Aktier, Krypto, Indeks, Råvarer, Valuta, EFT’er

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er aktier?

Aktier er andele af en virksomhed. Hvis du har aktier i en virksomhed, så ejer du en lille del af virksomheden. Hvis du har en aktie i en virksomhed, så er du medejer af en virksomhed, også kaldet en aktionær.

Hvor køber man aktier?

Du kan købe aktier på mange handelsplatforme online. Vi anbefaler blandt andet eToro som ikke har gebyr eller kurtage på køb af aktier. Men du kan også vælge platforme som Nordnet eller din bank.

Hvordan kommer jeg lettest i gang med aktiehandel?

Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, så skal du blot vælge en handelsplatform og finde de aktier du vil købe. Så kan du købe dine første aktier.

Hvordan tjener man penge på aktier?

Du tjener penge på aktier ved at sælge en aktie til en højere pris end du købte den for. Hvis kursen stiger på en aktie, efter at du har købt den, så kan du sælge den med fortjeneste.

Hvornår betaler man skat af sine aktier?

Du skal første betale skat af dine aktier når du sælger dem. I år betaler du 27% af de første 55.300 kr. du tjener. Derefter betaler du 42% i skat for det afkast som er derover.

Hvor meget skal jeg mindst købe aktier for?

Du kan købe aktier for lige præcis det beløb du har lyst til. På eToro kan du f.eks. købe en lille del af en aktie, for helt ned til 1 dollar (6 kr.)

5/5 - (139 votes)