Spring til indhold

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending platform – Min erfaring

Jeg er altid på udkig efter nye platforme, og i denne artikel vil jeg fortælle lidt omkring mit bekendskab med Fast Invest, og dele mine egne investeringer, så du kan se mit afkast på lige netop denne platform.

Fast Invest har ikke været så kendt i Danmark, så jeg valgte at kigge dem efter i sømmene i 2018, og her i 2019 er det blevet til en af de mest populære platforme i min portefølje. Jeg har også haft et telefonmøde med dem, hvor jeg har også været i dialog med dem, for at høre lidt mere om deres platform og løsning, og det endte med at jeg bare var nød til at komme i gang med en prøveinvestering, for at teste platformen. Fast Invest er unik på nogle områder, som jeg kommer ind på senere, hvilket har gjort at jeg ikke kunne vente med at komme i gang.

Hvad er fast invest?

Fast Invest er en rimelig ny crowdlending platform, som startede tilbage i 2015 og har afdelinger i både England, Polen, Lithaun og Italien,. De er en innovativ FinTech virksomhed, som tilbyder deres kunder muligheden for at investere i forbrugslån i europæiske lande. Disse lån har du mulighed for at finde på deres markedsplads, hvor der er både ’’buyback garanti’’, men også ’’Defalt guarantee’’, som jeg kommer ind på senere. Deres mål er at hjælpe folk med at investere i lån på tværs af grænser, og opbygge en stor og sikker platform, hvor man har mulighed for at investere i forskellige loan orginators (långivere) og forskellige lånetyper.

Hvem kan investere?

Efter at have investerer i Fast Invest selv og været i dialog med dem, så ser jeg dem som et ganske fornuftigt valg til en nybegynder indenfor crowdlending, samt de mere erfarne investorer som ønsker at sprede sine investeringer, samt få et højere afkast. Platformen kræver ikke den helt store viden indenfor crowdlending, og deres auto Invest funktion er utrolig let at komme i gang med. Du skal være over 18 år gammel og have en e-mail adresse samt en bankkonto i sit eget navn indenfor Europa. Derudover så skal man verificeres, hvilket du kan blive gjort med enten pas eller andet billede ID.

Hvordan begynder jeg at investere?

Det er utroligt let at oprette en konto hos Fast Invest. Først, så skal du klikke på ”Login” og derefter ”registrer” og derefter så skal du vælge på ”Invest i Loans” som du kan se på billedet i midten.

fast invest oprettelse

På billedet nedenfor skal du blot lige udfylde land, navn, nationalitet, køn og hvor gammel du er.

opret dig hos fast invest crowdlending

Når du har gjort dette, så har du oprettet dig, og kan se deres udbud af lån m.v.

Hvorfor investere i Fast Invest?

Fast Invest tilbyder at man kan investere i lån med helt ned til 1 euro, hvilket adskiller sig fra mange andre platforme derude, hvor du mindst skal investere mellem 10 og 100 euro i hvert lån. Det betyder også at du virkeligt kan sprede dig bredt på de forskellige lån. Derudover så er deres gennemsnitlige afkast på alle deres lån hele 14 % (min investering har et gennemsnitlig afkast på 14,1 % om året), hvilket også er højere end hvad man kan se på de konkurrerende platforme derude. Dette høje afkast er blandt det højeste afkast man kan finde derude, når man kigger på de forskellige crowdlending platforme, som ofte ligger på 8-12 %. Udover det, så er Fast Invest unikke, ved at de ikke har et secondary market, hvor man kan sælge sine lån, hvis man gerne vil have frigivet sin kapital. De har i stedet en (efter min mening) bedre mulighed, som de kalder ’’buyback garanti’’. Udover det, så har de også en anden ting som de kalder ’’defalut guarantee’’ som jeg kommer ind på i næste afsnit.

Buyback garanti og defalut garanti

Fast Invest tilbyder som de eneste på crowdlending markedet både buyback garanti og default garanti, som jeg vil fortælle mere om her.

Buyback garanti

Buyback garanti er ikke det samme hos Fast Invest, som det er hos mange andre platformen. Normalt betyder buyback garanti, at du får pengene tilbage for et lån, hvis betalingerne går over tid. Men her betyder buyback garanti at du har mulighed for at sælge dine låneandele tilbage igen.

Hvis du beslutter dig for at du vil stoppe med at investere i lån, inden lånet er blevet betalt færdigt og afsluttet, så vil Fast Invest købe lånet tilbage fra dig igen. For at sælge dit lån, skal du bare klikke på ’’sell’’. Efter en enkelt hverdag, så vil din investering blive udbetalt på din investeringskonto og du har nu dine penge igen.
Denne funktion er virkeligt helt unik, og ikke noget der er set på andre crowdlending platforme. Det er en stor fordel, hvis du eksempelvis ønsker at få frigivet din likviditet. Du mister naturligvis de renter som du ville have fået, hvis lånet blev betalt færdigt til dig, men det er en rigtig god mulighed for at få frigivet sine penge, hvis man pludseligt får brug for dem.

Defalut guarantee

Det som de fleste andre platforme kalder for buyback garanti, kalder Fast Invest for default guarantee. Igen er Fast Invest unik, og vælger at skille sig ud fra en crowdlending verden, hvor mange platforme minder om hinanden. Fast Invest køber nemlig dit lån tilbage fra dig, hvis lånet går over tid, med kun 3 dage. Her bliver lånet nemlig dækket af deres defalut guarantee, hvor der nromalt går mellem 30 og 60 dage før denne garanti træder i kraft.

Normalt så går der mellem 30 og 60 dage, hvor hele lånet bliver tilbage betalt til investorerne, men Fast Invest har en anden tilgang. De betaler nemlig i stedet hver afbetaling som bliver for sent betalt, hvilket betyder at du er sikker på at få dine afkast på de dårlige lån, uden at bekymre dig over lånetagernes mulighed eller villighed til at betale deres gæld tilbage til dig.

Disse to muligheder mindsker din risiko for at tabe din investering, og sikre er stabilt højt afkast.

Og når man har mulighed for at sælge sine låneandele med kun 1 dages varighed, så sikre det også at du altid har tilgang til din kapital, endda også uden at få et tab, som man ofte skal forvente ved andre crowdlending platforme.

Højt afkast

Fast Invest tilbyder også et af markedets højeste afkast på deres crowdlending platform. De tilbyder nemlig op til hele 16 % om året i rente afkast på deres lån og reklamere med et gennemsnitligt afkast på 14 %, hvilket jeg har set flere platforme gør. Men efter at jeg har prøvet dem selv, så tror jeg rent faktisk på dem. Næsten halvdelen af mine egne lån er lån med 15 % i rente om året, hvilket jeg endnu ikke har oplevet ved andre crowdlending platforme. Mit gennemsnitlige afkast er også endt med at blive i gennemsnit 14 % om året, hvilket jeg er utroligt godt tilfreds med, da det er det højeste afkast jeg har kunne få på nogen crowdlending platform.

Auto Invest funktion

Fast Invest har også en auto Invest funktion, som er utrolig let at sætte op. Med deres auto Invest funktion, så behøver du ikke at holde øje med dine investeringer, men du kan bare sætte den på auto pilot, og lade dine penge blive investeret helt automatisk. Hver gang du får indbetalinger fra dine lån, så bliver de geninvesteret i nye lån, så du hele tiden får investeret dine penge og på den måde får en renters rente effekt, hvor renterne også bliver investeret.

Som du kan se på billedet nedenfor, så kan du vælge hvilke lande du ønsker at investere i lån fra, samt hvor meget du gerne vil investere i hvert eneste lån. Udover det, så kan du også vælge hvor mange procent du vil have at din portefølje af lån giver dig i årligt afkast, og hvor lang tid du maksimalt vil have at dine lån skal have af varighed. Jeg har personligt valgt en rente mellem 12 og 16 % og med lån på mellem 1 til 12 måneder. Det har jeg gjort, da jeg har en lang investeringshorisont, og ikke skal bruge pengene det næste år. Derudover så investere jeg maksimalt 10 euro i hvert lån, for at sprede mine investeringer så meget som muligt og ud på så mange lån som muligt, for at mindske min egen risiko. Denne strategi har jeg forsat med, og her efter jeg har været i gang hos dem i 6 måneder, så er det præcist den samme strategi.

Dette er billedet af deres opdaterede auto invest funktion, som har fået en designmæssig overhaling.

Fast invest auto invest

Mine erfaringer med Fast Invest

Jeg lagde først mærke til Fast Invest tilbage i sommeren 2018, hvor jeg lagde mærke til platformen, men da jeg ikke rigtigt kendte nogen der havde investeret i den, så ville jeg ikke være den første til at investere igennem dem. Men efter noget tid, hvor jeg læste mere og mere om deres platform, så blev jeg alligevel nysgerrig, og det endte med at jeg ringede til dem, for at høre lidt mere om platformen.

Noget af det som jeg finder mest interessant er deres buyback garanti og deres defalut garanti, som gør at jeg har sikret mine penge hvis lånene ikke bliver tilbage betalt tilbage af lånetagerne, og jeg har mulighed for at få frigivet mine penge igen, hvis jeg en dag skal bruge dem til andre projekter eller andre investeringer.

Jeg startede ud med at investere 100 euro, for at teste platformen af. Jeg kan godt lide at lave en mindre start investering, for at teste platformen af, og for at se hvordan hele Fast Invests brugerflade fungere. Jeg har fundet ud af at det ikke kræver særlig lang tid at sætte sig ind i hvordan platformen fungere, da deres brugerflade er super let at finde ud af. Jeg har et forventet årligt afkast på 14.10 % på nuværende tidspunkt, hvilket er ret højt og også det højeste afkast der er på alle mine platforme.

På billedet nedenfor, så kan du se nogle af de lån jeg har investerede i hos Fast Invest. Som du kan se, så ligger rente afkastet på mellem 13,50 og 15 % hvilket jeg er yderst tilfreds med. Det er et renteafkast som er svært at slå på andre platforme.

fast invest auto invest mine erfaringer 2

Med deres investerings overblik på billedet nedenfor, så kan man se et lille overblik over hvor meget jeg har investeret. Efter 6 måneder har der været et afkast på 5,89 Euro, hvilket jeg er yderst tilfreds med, med denne beskedne investering.

fast invest afkast

Sådan overfører du dine penge til Fast Invest

Når du skal investere i Fast Invest, så skal du overføre penge til deres bank i Litauen. Jeg bruger altid TransferWise til at lave mine udlandsoverførsler i set for bankoverførsler, da det er langt billigere at bruge Transferwise, end at overføre igennem banken, grundet bankens høje gebyrer for at overføre penge til udlandet. Du Kan læse mine guide om at overføre penge med Transferwise til udlandet ved at klikke her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Fast Invest?

Mintos er en populær crowdlending platform, som giver investorer mulighed for at investere i lån og derved få afkast på deres investeringer i form af renteindtægter.

Hvem kan investere på Fast Invest?

Alle investorer der er over 18 år gamle kan investere på Fast Invest crowdlending platformen.

Hvor meget skal man minimum investere på Fast Invest?

Du kan investere fra 10 Euro og du kan investere fra 1 og helt op til 12 måneder.

Fordele og ulemper ved Fast invest

Der findes mange faldgrupper, når man ser på crowdlending platforme, og derfor vil jeg forsøge at gøre det så simpelt som muligt for dig at få et overblik over de forskellige fordele og ulemper ved Fast Invest. Man bør altid kende de forskellige fordele og ulemper ved en ny crowdlending platform, inden man begynder at investere i den.

Fordele:

 • Højt renteafkast på op imod 16 %
 • Invester for helt ned til 1 euro i hvert lån
 • Buyback garanti på alle lån, som gør at du kan få frigivet dine penge, hvis du får brug for det
 • Default garanti på alle lån, som gør at Fast Invest betaler, hvis du har dårlige betalere
 • Der er mange lån tilgængeligt på platformen, som gør at du undgår at dine penge ikke er investeret
 • Ingen gebyrer

Ulemper:

 • Man investere i forbrugslån, så der er altid en risiko forbundet med investeringen

Konklusion

Jeg har en virkelig god følelse med Fast Invest indtil videre. De har et godt interface som er opdateret for nyligt, lån med høje afkast og buyback garanti på alle lånene, for at beskytte dine investeringer, samt en auto Invest funktion som er virkeligt let at bruge.

Der er ingen tvivl om at Fast Invest har forsøgt at gøre sig unikke på det europæiske crowdlending markedet, og det er efter min mening lykkes for dem. Den fordel som de har, ved både at inkludere buyback garanti og default garanti, får dem rykket op i min top 3 af favorit platforme. Derudover så er de høje rente afkast også ret attraktive, da jeg trods alt ikke har fået 14.10 % i rente om året på andre af mine crowdlending investeringer i lån. Alt i alt et rigtig fint bud, på en crowdlending platform til både den nye investor, men også den mere erfarne som bare gerne vil sprede sine investeringer yderligere. Jeg opdatere naturligvis denne artikel, når jeg får flere resultater fra mine investeringer med Fast Invest. Jeg kommer uden tvivl til at investere flere penge til denne platform i fremtiden, og det er klart i blandt mine favoritter.


Sponseret

5/5 - (115 votes)

2 tanker om “Anmeldelse af Fast Invest crowdlending platform – Min erfaring”

 1. Ved du hvordan man er sikret hvis fast Invest skulle gå konkurs ?
  Tænkte om nogle af de platforme du anmelder er omfattet af indskyder garantifonden

  1. Hej Martin,

   Ingen af platformene er dækket af garantifonden. Dog vil der være en kurator som står for indkrævning af de forskellige lån, men det er endnu ikke sket, så hvordan det ville fungere i praksis er svært at sige.

   Mvh
   Mark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *