Spring til indhold

Udbytteaktier i 2024 – Guide til de bedste udbytteaktier

Udbytteaktier er de aktier som giver en del af overskuddet til aktionærerne. Det betyder altså at de virksomheder som man køber aktier i, vælger at dele noget af deres overskud med alle der har investeret i dem.

Når du har læst denne artikel vil du have lært at købe udbytteaktier og finde nogle af de bedste udbytteaktier i fremtiden samt se eksempler på nogle populære udbytteaktier.

Jeg anbefaler at du køber udbytte aktier hos eToro, da man ikke skal betale kurtage på aktier.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees

Hvad er udbytte aktier?

En udbytteaktie er som sagt en aktie giver udbytte af sit overskud. Det er der flere årsager til at virksomheder gør, men det er for langt de fleste for at bibeholde deres investorer i længere tid.

Der er også flere årsager til at ikke alle virksomheder tilbyder udbytte af deres aktier, og det kan være fordi virksomheden skal være godt polstret for at kunne udbetale en del af overskuddet i udbytte i stedet for at bruge det på fremtidig vækst i stedet, hvilket også kan betyde at den vækst som virksomheder med udbytteaktier måske går lidt lansommere.

Der er dog mange der fortrækker udbytteaktier fordi man med en udbytteaktie kan få passiv indkomst, og hvis du ønsker passiv indkomst så giver det god mening at købe udbytteaktier for at supplere din indkomst med passiv indkomst eller måske endda komme til at leve af det en dag. Køb aktier med fokus på udbytte aktier hvis du løbende ønsker en indkomst som er helt passiv.

Køb udbytteaktier – Sådan gør du

For at komme i gang med at finde de bedste udbytteaktier, så skal du vide hvordan du køber udbytteaktier. Køb udbytteaktier ved at finde en handelsplatform som sælger dem. Vi har derfor lavet en ganske simpel guide til at kunne køb den første udbytteaktie.

Find en Handelsplatform

Når man skal købe udbytteaktier, så er det en fordel at finde en platform som har et stort udvalg af udbytteaktier. Der findes flere forskellige platforme derude, men nogle giver dig bedre muligheder og vilkår end andre.

Det er også vigtigt at det er nemt at handle på den handelsplatform man har valgt, samt at der er mulighed for at købe danske udbytteaktier, men også amerikanske udbytteaktier og investeringsforeninger der giver udbytte. Derudover så skal det helst være billigt at handle på platformen.

Vi fortrækker eToro – Kom i gang på få minutter

eToro er en af de største handelsplatforme i verden og tilbyder alt lige fra danske udbytteaktier til de udenlandske. Derudover så har de også en gratis kurtage til 0 kr.

Især den del med at der har gratis kurtage kan gøre at du spare mange penge over tid, samt deres store udvalg af internationale udbytteaktier.

Opret en konto

1.Start med at oprette en gratis konto hos eToro. Når du ankommer til deres hjemmeside, så skal du klikke på ”Tilmeld dig nu” 

Klik på ”Indbetal Penge” i bunden af venstre hjørne.

4. Du er nu igang og klar til at udvælge din første udbytte aktie.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees

Find din første udbytteaktie

eToro er nem at finde aktier på, men det er ikke sikkert at du ved præcist hvilke aktier der er udbytteaktier,

Jeg vil her vise dig hvordan du kan se om en aktie giver udbytte på eToro.

Søg efter en aktie

På eToro vil du kunne se Coca Cola som er en Amerikansk udbytteaktie som de fleste nok kender. Coca Cola er kendt for at være en udbytteaktie som mange investorer har haft i deres portefølje i årevis, selv verdens mest kendte investor, Warren Buffet som stadig har dem.

coca cola udbytte aktie
Søg efter din aktier. Her har vi søgt efter Coca Cola aktien.

Hvis du vil købe Cola Cola aktier så skal du blot klikke på ”Handl” som du kan se på billedet.

Hvis du gerne vil se om en aktie giver udbytte så skal du se på nedstående billede, hvor du skal klikke på ”Statistik” hvor du kan se hvilket udbytte som Coca Cola aktien har givet under ”Dividende (afkast)” Hvor Coca Cola sidste år har givet 3,38% i udbytte.

En af årsagerne til at Coca Cola er interessant for mange investorer som en udbytteaktie er at den giver udbytte hvert kvartal som du kan se på nedstående billede, så man får altså en passiv indkomst løbende ved at eje denne aktie.

Coca Cola aktieudbytte
Sådan kan du se om din aktie giver aktieudbytte – Dette er Coca Cola’s aktieudbytte

Overstående vil kun stå på de aktier som giver udbytte.

Vælg hvor mange du vil købe og køb

Nu skal du blot klikke på ”Handl” og vælge hvor mange penge du vil købe Coca Cola aktie for. Du kan minimum købe for 50$ som du kan se på billedet. Du bør dog købe for mere, for at få mest muligt udbytte.

Udbyttet af Coca Cola bliver udbetalt kvartalsvis, så du kan løbende geninvestere og derved forøge dit udbytte.

køb udbytteaktier
Køb Coca Cola aktier

Klik på ”Indbetal Penge og derefter kan du købe Coca Cola aktier.

Liste med Udbytteaktier

Der findes utroligt mange udbytteaktier derude men det kan som sagt være svært at finde dem da man ikke på nogle handelsplatforme kan finde en liste med udbytteaktier normalt. Men længere nede har vi lavet vores egen liste med udbytteaktier, både danske og internationale udbytteaktier. På den liste med udbytteaktier, kan du både se hvor højt et afkast i procent disse aktier giver samt se beløbet de giver i udbytte og hvornår der bliver betalt udbytte.

Gå længere ned på siden for at se nogle af de udbytteaktier som vi mener at nogle af de bedste udbytteaktier.

Bedste udbytteaktier 2024

Det er naturligvis svært at spå om fremtiden og det kan også være svært at finde de bedste udbytteaktier, men det er også derfor at vi har inkluderet flere af de kommende afsnit i denne artikel til at komme med nogle interessante virksomheder som tilbyder udbytte.

En af de ting som man bør kigge på når man skal vælge de bedste udbytteaktier, er at sikre sig at det er en virksomhed med en sund økonomi, så du kan finde en aktie som forhåbentligt også er en du kan eje om 5 år hvor den forsat giver et tilfredsstillende afkast.

Coca Cola er en af de aktier som i 30 år haft et voksende udbytte hvert eneste år i træk så det er med god grund at det er en af de mest populære og bedste udbytteaktier. ifølge mange investorer.

udbytteaktier coca cola
Coca Cola aktieudbytte i 30 år.

Lad os tage et kig på flere gode udbytteaktier i 2024.

Danske udbytteaktier

Hvis du vil købe aktier som giver udbytte, så er der ingen tvivl om at Nordnet er et oplagt valg når det kommer til en handelsplatform, uanset om det er danske udbytteaktier eller udenlandske udbytteaktier. De giver et godt overblik over hvor meget de forskellige danske og udenlandske udbytteaktier giver i afkast.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees

Alm. Brand A/S udbytte 2024

Der er ingen tvivl om at Alm. Brand A/S er et navn som langt de fleste danskere har hørt før. Alm. Brand A/S er en af danmarks største forsikringsselskaber og startede helt tilbage i 1984 og har konstant været i stor udvikling. En stor virksomhed som Alm. Brand A/S er generelt også også gode til at give udbytte til deres aktionære. Generelt så er forsikringsbranchen et relativt stabilt sted at investere i udbytteaktier og Alm. Brand A/S har leveret sunde resultater i hele virksomhedens levetid.

Udbytte: 6.85% som blev opgjort i 2021

Danske Bank udbytte 2024

Der er ingen tvivl om at hvis man vil have danske udbytteaktier i sin portefølje for at få en passiv indkomst, så er de danske bank aktier nogle oplagte valg da de stort set alle sammen giver udbytte af deres aktier. De 4 største banker som er Danske Bank, Nordea, Spar Nord bank samt Sydbank, som alle udbetaler udbytte af deres aktier, og især Danske Bank giver et højt afkast på sine aktier. De kan alle købes hos Nordnet. Danske Bank er en fast del i mange investores portefølje af den samme årsag.

Udbytte: 6.51% som blev opgjort i 2021

Novo Nordisk udbytte 2024

Der er ingen tvivl om at Novo Nordisk er kendt af langt de fleste investorer. Der er mange årsager til at Novo Nordisk aktier er interessante, men den primære er naturligvis at de næsten står for 50% af alle markedsandele indenfor diabetes medicin i hele verden. Og alene at levere så meget medicin gør at deres indtjening ikke bare er stor, men den er også stabil og stigende. Alt dette kombineret giver også en stabil udbytteaktie hos Novo Nordisk for os investorer.

Udbytte: 1,6% som blev opgjort i 2021.

Udbytteskat

Udbytteskat kan for mange virke en smule forvirrende, men vi vil gerne hjælpe dig med at gøre det så simpelt som muligt, da det ikke behøver at være noget du skal døje med. Du bør dog uanset hvad altid holde øje hos SKAT omkring ændringer.

Når du bor i Danmark, så bliver din aktieindkomst først beskattet når du sælger dine aktier, også kendt som når du realisere dit afkast. Men med udbytteaktier så vil du også blive beskattet når der bliver udbetalt udbytte, ligesom du også får fradrag ved tab på dine aktier.

Hvert år skal der betales skat af dit udbytte, og dette gælder uanset om det er enkeltaktier eller investeringsforeninger du investere i.

I år (2020) er aktieindkomst skatten på 27% indtil du har tjent over 55.300 kroner på aktier, hvor den efterfølgende vil være på 42%.

Hvis du vælger at investere igennem handelsplatformen Nordnet så behøver du dog ikke gå så meget op i alt dette, fordi så indberetter de helt automatisk køb, salg og udbytteskat til SKAT.

Konklusion

Der findes nogle investorer som udelukkende investere i udbytteaktier og så findes der den anden side af investorer som udelukkende vil investere i aktier der i stedet giver store afkast ved salg. Dog kan udbytteaktier også sagtens give et højt afkast når man sælger dem.

Personligt så er jeg stor fan af udbytteaktier da de giver en passiv indkomst. Du kan også sagtens bruge dette udbytte til at købe flere aktier med, så du løbende vil få en højere og højere passiv indkomst i form af udbytte på dine aktier.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er udbytteaktier?

Udbytteaktier er en type aktier der giver udbytte. En udbytteaktie giver dig som aktionær en del af overskuddet i virksomheden, som oftest sker 1 gang om året.

Hvornår bliver udbytte udbetalt?

Det kan være meget forskelligt fra aktie til aktie. Du kan på de fleste investorsider for disse aktieselskaber se hvilken dato der bliver udbetalt udbytte.

Hvad for nogle aktier giver udbytte?

Der findes mange aktier der giver udbytte. Du kan se nogle udvalgte udbytteaktier på vores liste her

5/5 - (28 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *