Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Passiv indkomst er yderst eftersøgt, og ofte utroligt misforstået.

Passive indkomststrømme kræver som regel en start investering, og en masse arbejde i starten. Etter noget tid, og hårdt arbejde, så kan disse indkomststrømme begynde at vedligeholde sig selv, og derefter give dig en mere passiv indkomst, uden at du skal bruge en masse tid på det.

Jeg taler af personlige erfaringer, når jeg fortæller at passiv indkomst kan sætte fart på din portefølje af investeringer, og sørge for at du når dine mål hurtigere.

Som eksempel, så kan du bruge passiv indkomst til at hjælpe dig med at komme ud af gæld, eller med at opnå økonomisk uafhængighed hurtigere. Som eksempelvis hos Mintos som jeg investere igennem, så kan du komme i gang med blot 10 euro. Det er en af mine ynglings måder at opnå passiv indkomst på.

Bonus: Vælger du at investere i Mintos, så kan du få en bonus på 1 % af din investerede kapital  i cashback bonus når du investere. Klik på linket her og få denne bonus.

Hvis du vil i gang med at få nogle passive indkomster, så er der nogle ting du skal vide inde du starter.

Hvad kræver det at få en passiv indkomst?

Før vi graver os dybere ind i de forskellige passive indkomst ideer, så syntes jeg at det er en god ide at få styr på nogle misforståelser. Selvom at ordet passiv, lyder som om at du ikke skal fortage dig noget som helst for at få en indkomst, så er dette ikke helt sandt. Alle passive indkomststrømme kræver mindst en af de følgende elementer:

  1. En opstarts omkostning, eller
  2. En opstarts investering af din tid.

Du kan ikke få en ekstra indkomst, uden at være villig til at tage en af de overstående elementer i brug. I dag, har jeg en stor liste med passive indkomst ideer som du kan prøve. Uanset hvilken kategori du falder i, så vil du sandsynligvis kunne finde en eller flere ideer til at komme i gang allerede idag.

Passiv indkomst ideer som kræver en indledende investering

Disse typer passive indkomster kræver at du skal investerer penge for at generere en passiv indkomst senere. Du skal ikke være bange, for du kan starte med så lidt som 50 kroner med nogle af disse ideer, så det er opnåeligt for alle, også selvom du starter stille ud.

1. Invester passivt i udbytteaktier

nordnet månedsopsparing Passiv investering

Kunne du godt tænke dig at få en fuldstændig passiv indkomst, som passer sig selv og som du faktisk ikke skal manuelt håndtere, så er Nordnet månedsopsparing helt perfekt for dig. Du kan vælge at investere helt automatisk i eksempelvis investeringsforeninger. Med Nordnets månedsopsparing kan du helt automatisk få opsparingen til at investere i de forskellige investeringsforeninger helt uden kurtage eller gebyrer.

Alt du skal gøre er at oprette en konto hos Nordnet, som du automatisk laver en fast overførsel til hver måned. Derefter vil månedsopsparingen helt automatisk investere for dig i de investeringsforeninger du har valgt. Og såfremt du får udbetalt udbytte af disse investeringsforeninger, så vil de også blive investeret helt automatisk. Jeg investere selv hos Nordnet og har skrevet en anmeldelse af dem. Læs min anmeldelse af Nordnet månedsopsparing

Få Gratis investeringsforslag

tjen flere penge

Kunne du godt tænke dig at komme igang med at investere i aktier og investeringsforeninger ligesom mig, men ved ikke helt hvad du skal investere i? Så har Nordnet udviklet ”Investeringsguiden” som giver dig et forslag til en gratis skræddersyet investeringsportefølje.

Med investeringsguiden kan du få en fuldstændig gratis skræddersyet portefølje med konkrete investeringsforslag.

Det tager kun få minutter

1.Gå til Nordnets forside, ved at klikke her

2. Klik på ”Åbn en konto”

3. Udfyld dit CPR nr, og Login ved hjælp af NemID.

4. . Vælg investeringsguiden og besvar spørgsmålene som på billedet nedenfor.

hvordan investere man

5. Nu vil du få vist din skræddersyede portefølje, med konkrete forslag på hvad du bør investere i.

passiv indkomst

Det tager kun få minutter og så får du dine helt egne investeringsforslag så du kan komme igang med at investere.

mine investeringer

2. Crowdlending og peer to peer lending

Crowdlending og peer to peer lending, fungere ved at låne dine penge ud til lånetagere, som typisk ikke kan kvalificere til de traditionelle banklån. Som en långiver, så har du mulighed for at vælge hvilke lånetagere du ønsker at låne penge, og du har mulighed for at sprede din investering for at minimere din risiko. Den mest populære crowdlending og peer to peer platform i Europa er Mintos. Du kan læse en af mine anmeldelser af Mintos ved at klikke her.

Det der gør Mintos spændende er at investorer kan få 10-12 % i afkast om året i gennemsnit – og det er fuldstændig passiv indkomst. Du kan simpelthen låne dine penge ud, og blive betalt hver eneste måned med både indbetalinger og renter på dine lån. Du skal forvente at kunne få et afkast på de 10-14 % om året, hvilket er bedre end nogen form for indlåns konto i banken som du overhoved kan finde i dag.

Du kan også se mine investering i crowdlending her. 

Så meget kan du tjene passivt: Forvent et afkast på mellem 10 og 14 % om året i gennemsnit

Så hurtigt får du en passiv indkomst: Hver eneste måned bliver der udbetalt tilbagebetalinger og rente afdrag af de lån du investere i.

mintos

3. Ejendomsinvestering

ejendomsinvestering

En løbende indkomst med investering i ejendom er en fantastisk måde at få en passiv indkomst. For at gøre det fuldstændigt passivt, så kan du outsource administrationen af ejendommene til et firma som gør det for dig. Men det kræver naturligvis stadig et ret stort start kapital for at starte.

En af de letteste måder at komme i gang med ejendoms investering i udlejnings ejendomme, er crowdfunding. Lidt lignende Mintos, så kan du investere i ejendomme med så lidt som 500 kroner på den danske platform Kameo.

Hos Kameo kan du investere i ejendomme sammen med andre investorer og få et afkast på mellem 5 og 15 % afhængig af hvilke ejendomme du vil investere i.

Det der er så fantastisk ved at bruge en platform som Kameo i stedet for at gør det selv, er at indkomsten er endnu mere passiv, da der ingen administration er overhoved.

Så meget kan du tjene passivt: Forvent et afkast på mellem 5 og 15 % om året i passiv indkomst.

Så hurtigt får du en passiv indkomst: Når ejendommen er færdigfinansieret. Der kan gå et par måneder inden du begynder at få månedlige betainger.

4. Invester automatisk på aktiemarkedet

Aktieinvestering er en anerkendt og reel måde at tjene en passiv indkomst. Du er nød til at lave en masse undersøgelser inden du begynder at investere, for at finde gode undersøgelser, og investere et stort beløb, for at få et stort beløb i udbytte af aktierne. Dog, hvis du konsekvent med at investere penge i udbytteaktier, så kan du få et rigtig godt resultat med dine udbytteaktier over tid.

For hvilken som helst af disse investeringstyper, så er det vigtigt at du vælger den bedste investeringsplatform for dig som du kan. Du kan også få en gratis investeringsplan hos NORD.Investments som du kan bruge til at investere efter. Læs mere i min anmeldelse af NORD.Investments.

Hvis du gerne vil have en gratis investerinsplan på under 5 minutter, så kan du gå ind på deres side, og så vil du møde nedstående billede, hvor de lige kort skal have nogle få oplysninger. Derefter får du 12 hurtige spørgsmål og så er du i gang.

Så meget kan du tjene passivt: Forvent et afkast på mellem 5 og 8 % om året i gennemsnit

Så hurtigt får du en passiv indkomst: De fleste investeringsforeninger giver udbytte én gang årligt.

5. Invester i en REIT (Real Estate Investment Trust)

Hvis du ikke er så vild med at investere direkte I ejendom, eller måske ikke er en erfaren investor, så er det helt okay. Du kan stadig drage fordel af ejendomme i dine investeringer igennem REIT’s.

Dette er investeringsforeninger som ejer ejendomme. Og som ejer så får du fordel af afkastet, refinansieringen, salget, indkomsten(eller tabet) på ejendommen.

Så meget kan du tjene passivt: Den passive indkomst er mellem 5 og 9 % om året.

Så hurtigt får du en passiv indkomst: Her skal du have tålmodighed da der ofte kan gå op imod et års tid.

6. Refinansier dit boliglån

Dette kan måske lyde underligt i en artikel om passiv indkomst, men ved at refinansierer dit boliglån kan være en fantastisk måde at frigive en masse indkomst og spare dig for flere hundrede tusinde i livstiden af dit lån. Det er et ret godt afkast efter min mening.

Lige nu så er renterne nær historisk lave, og hvis du ikke har tjekket op på dit boliglån på det sidste, så er det et fantastisk tidspunkt at gøre nu, og eventuelt shoppe rundt efter de bedste renter. Hvis du spare 0,50 % eller mere på dit lån, så tilføre du måske mange tusinde kroner tilbage i dine lommer. Ikke særligt mange investeringer kan slå det.

Hvis du er usikker på om det kan betale sig, så kan du kontakte realkreditkonsulenten.dk Martin Riel, som er kendt fra Jyllands-posten, Finans og lignende og som med garanti kan hjælpe dig, og sikre at du har eller får den bedste aftale på dit boliglån. Han har sparede mange af hans kunder for flere hundrede tusinde kroner – Klik her for at book et uforpligtende møde og få et tilbud. 

Så meget kan du tjene passivt: Det du sparer. Nogle sparer ingenting, nogle spare 20.000 kroner mens andre sparere flere hundrede tusinder kroner.

Så hurtigt får du en passiv indkomst: I det øjeblik at dit lån blive refinansieret.

7. Afbetal eller reducer gæld

Dette punkt minder meget om at refinansierer dit boliglån. Hvis du kan afbetale gæld eller reducere din gæld, så gør du kæmpe fremskridt i forhold til at opbygge en passiv indkomst. Men ligesom andre ting indenfor dette emne, så kræver det en investering i starten, for at få dette til at ske.

Det fantastisk ved at afbetale gæld, er at det er strategisk afkast. Hvis du har overtræk på en konto og betaler 10 % i rente, så er det 10 % i afkast på dine penge! Det er et ret godt afkast.

Hvis du har et dyrt kviklån eller lignende, så har jeg lavet denne sammenlignings side, så du kan sammenligne dit lån med de forskellige muligheder der findes online, for potentieltvist at sammenlægge dine lån til et lån med billigere lån. Dog er min anbefaling at du aldrig optager kviklån og forbrugslån.

Så meget kan du tjene passivt: Alt den gæld du ellers ville have skulle betale om måneden.

Så hurtigt får du en passiv indkomst: I det øjeblik at din gæld bliver betalt ud.

8. Invester i en virksomhed

En anden måde at generere passiv indkomst, er at investere og være en passiv investor i en virksomhed. Dette kan være meget risikabelt, men med risiko kommer potentielt højt afkast. Som eksempel så søgte Mark Zuckerberg og Uber efter private investorer, til at investerer i deres virksomheder. I dag så er de milliarder værd. Men som en investor, så får du kun et udbytte hvis virksomheden rent faktisk får succes, hvilket gør det meget risikabelt. Dette kan gøres ved enten at investere i aktier, eller hvis du har flere penge til rådighed, så kan du købe andele af virksomheder. De fleste vælger at investere i virksomheder igennem aktier. Hvis du er ny indenfor investering i aktier, så kan du læse min Guide til at investere i aktier her. 

Så meget kan du tjene passivt: Hvis du rammer nogle af de rigtige virksomheder, så kan afkastet godt være alt fra 100 til 500 % på de penge du har investeret.

Så hurtigt får du en passiv indkomst: Som regel er det 1 gang om året.

Passiv indkomst ideer som kræver en masse investering af din tid i starten

Den næste sektion af passive indkomst ideer, kræver en tidsinvestering. I stedet for at bruge dine penge, så er du nød til at bruge lang tid på at få disse ting til at ske.

Næsten alle ideerne kræver at du starter en personlig blog eller en hjemmeside. Men det fantastiske ved dette, er at det er utroligt billigt at starte. Jeg anbefaler at du læser Hvordan man laver en blog og tjener penge på den hvis du ønsker at starte en blog. Her har jeg lavet en guide, hvor du trin for trin bliver fulgt igennem processen som er super let og lige til. Ellers så anbefaler jeg at du hoster dit domæne hos One som kun koster 19 kroner om måneden. Det er så billigt at det ikke er noget man finder andre steder.

9. Sælg en E-bog online

At publicere sin egen ebog er blevet meget populært i dag. Når du køber en ebog rundt omkring på nettet, som eksempelvis igennem Amazon, så er der en ret god chance for at du køber en selvudgivet bog. At udgive din egen bog er utroligt let. For at lave din egen ebog, så kræver det blot at du først skriver den. Derefter så skal du lave en forside til bogen, og du kan endda blot lave din tekst om til en PDF, og vupti, så kan du sælge din ebog. Det kræver en stor tidsinvestering til at starte med, men derefter så vil du let kunne gøre det til en passiv indkomst. Du kan også let kombinere denne mulighed med at have din egen blog, hvor du sælger din E-bog på, og på den måde få gratis markedsføring.

10. Sælg dine billeder

Har du nogensinde tænkt på hvor din favorit hjemmeside, blog og nogle gange endda magasiner får deres billeder fra? Disse er normalt købt fra hjemmesider der sælger disse. Hvis du kan lide at tage billeder, så kan du sælge dem på de forskellige hjemmesider der sælger dem, og få en provision hvor hver gang der er nogen der køber dem.

En af de største markedspladser som sælger disse billeder er DepositPhotos.com. Her kan du uploade dine billeder og tjene penge, hver gang nogen bruger dem.

11. Sælge musik.

Præcist som med billeder, så kan du lave din egen musik og få royalties hver gang nogen vælger at lytte til det. Dette er muligt på eksempelvis Spotify og Tidal. Her skal du naturligvis kunne finde ud af at lave din egen musik, som enten DJ eller musiker, så dette kræver naturligvis nogle evner, som ikke alle har.

12. Lav en App

Hvis du ejer en smartphone eller en tablet, så er det ret sikkert at antage, at du har flere Apps downloaded på din telefon. Men har du nogensinde haft en god ide til en App? Hvis du har, så kan du overveje at hyre en programmør til at lave en App for dig. Du kan derefter sælge den på App store for at få løbende indkomst.

13. Affiliate marketing

Affiliate marketing er når du reklamere for en virksomhed (bliver deres affiliate), for at modtage en provision på et produkt. Denne metode med at henvise potentielle kunder, virker bedst for dem som har blogs og hjemmesider. Og selvom man har det, så kan det tage lang tid inden at det bliver en passiv indkomst. Hvis du vil i gang med affiliate marketing, så kan du besøge Partner-ads hvor du kan læse mere og oprette dig. Klik her for at læse mere om partner-ads.

14. Network marketing

Network marketing eller multi level marketing (MLM) har igennem tiden været ret populært. Virksomheder som Avon, Herbalife og  tupperware er alle sammen network marketing virksomheder. Du kan tjene en passiv indkomst igennem network marketing, ved at bygge et team under dig. Når du har et stort team under dig, så tjener du kommission uden at skulle gøre særligt meget.

15. Designe T-shirts

Der findes hjemmesider, hvor du kan få lov til at designe ting som t-shirts. Hvis dit design bliver populært og laver salg, så kan du tjene royalties på salget.

Selv Amazon er gået ind i den forretning. Amazon har lavet en ny service kaldet Amazon Merch, hvor du kan uploade dine designs og Amazon tager sig af resten (lave den, pakke den og sende den).

Semi-passive småvirksomheds ideer

Jeg kalder disse for semi-passive indkomster, fordi de er mere som en virksomhed og derfor lidt mindre som ideerne ovenfor. De kræver alle en lille kombination af tid og penge som investering. Men når du har investerede, så kan du tjene mere og typisk ret passivt.

Dog så kræver alle de kommende ideer noget løbende investering af din tid, så de er ikke 100 % passive, men tæt på.

16.  Lej dit hjem ud på AirBnb

Hvis du har et hus, en lejlighed eller et ekstra værelse, så overvej at lej det ud på Airbnb og start med at tjene penge når du får stedet booket.

Airbnb er fantastisk fordi du kan tjene penge på et sted som du allerede ejer. Det kræver en smule arbejde, da du skal klargøre dit værelse eller hjem og gøre rent efter gæsterne, men det er ellers ret passivt.

17. Udlej opbevaringsrum

Jeg har en bekendt som har nogle opbevaringsrum som han lejer ud imod en månedlig betaling. Det eneste der kræver tid, er at du måske engang imellem skal have en ny lejer eller at nøglerne bliver væk til et af rummene, og at du derfor skal bruge din ekstranøgle.

Hvordan starter du med at få en passiv indkomst?

Mens det kan være fristende at vælge 5 af disse passive indkomst ideer, så vil jeg virkeligt anbefale dig at vælge en enkelt til at starte med. Du har brug for tid, og evnen til at fokusere for virkeligt at få din passive indkomst til at vokse. Bliv god til én ting, inden du går videre til den næste. Så garantere jeg dig at du får mere succes.

Det kommer til at tage lang tid og mange penge i starten, men jeg lover dig for at når du først får en passiv indkomst, så kommer det hele til at handle om det. Vælg en ide, lav en plan og dediker dig selv indtil at pengene kommer ind mens du sover. Og husk at du ikke skal forvente at din passive indkomst ikke kommer øjeblikkeligt. Men når den kommer, så kommer du aldrig til at fortryde at du kom igang.

Hvad er dine ynglings passive indkomst ideer?

Relaterede artikler:

Hvad er crowdlending?

Mine erfaringer med mintos efter 1 år

Hvordan laver man en blog og tjener penge på at blogge?

Vil du tjene penge på aktier? Prøv Nordnets gratis investeringsguide med skræddersyet investeringsforslag til dig på 2 minutter - Se mere, klik her

stabilokonomi Forfatter