Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

 

Passiv indkomst er yderst eftersøgt, og ofte utroligt misforstået.

Passive indkomststrømme kræver som regel en start investering, og en masse arbejde i starten. Etter noget tid, og hårdt arbejde, så kan disse indkomststrømme begynde at vedligeholde sig selv, og derefter give dig en mere passiv indkomst, uden at du skal bruge en masse tid på det.

Jeg taler af personlige erfaringer, når jeg fortæller at passiv indkomst kan sætte fart på din portefølje af investeringer, og sørge for at du når dine mål hurtigere.

Som eksempel, så kan du bruge passiv indkomst til at hjælpe dig med at komme ud af gæld, eller med at opnå økonomisk uafhængighed hurtigere. Som eksempelvis hos Mintos som jeg investere igennem, så kan du komme i gang med blot 10 euro. Det er en af mine ynglings måder at opnå passiv indkomst på.

 

Bonus: Vælger du at investere i Mintos, så kan du få en bonus på 1 % af din investerede kapital + op til 5 % i cashback bonus når du investere. Klik på linket her og få denne bonus.

 

Hvis du vil i gang med at få nogle passive indkomster, så er der nogle ting du skal vide inde du starter.

 

Hvad kræver det at få en passiv indkomst?

 

Før vi graver os dybere ind i de forskellige passive indkomst ideer, så syntes jeg at det er en god ide at få styr på nogle misforståelser. Selvom at ordet passiv, lyder som om at du ikke skal fortage dig noget som helst for at få en indkomst, så er dette ikke helt sandt. Alle passive indkomststrømme kræver mindst en af de følgende elementer:

 

  1. En opstarts omkostning, eller
  2. En opstarts investering af din tid.

 

Du kan ikke få en ekstra indkomst, uden at være villig til at tage en af de overstående elementer i brug. I dag, har jeg en stor liste med passive indkomst ideer som du kan prøve. Uanset hvilken kategori du falder i.

 

Passiv indkomst ideer som kræver en indledende investering

 

Disse typer passive indkomster kræver at du skal investerer penge for at generere en passiv indkomst senere. Du skal ikke være bange, for du kan starte med så lidt som 50 kroner med nogle af disse ideer, så det er opnåeligt for alle.

 

1. Udbytteaktier

 

Udbytteaktier er en anerkendt og reel måde at tjene en passiv indkomst. Du er nød til at lave en masse undersøgelser inden du begynder at investere, for at finde gode undersøgelser, og investere et stort beløb, for at få et stort beløb i udbytte af aktierne. Dog, hvis du konsekvent med at investere penge i udbytteaktier, så kan du få et rigtig godt resultat med dine udbytteaktier over tid.

For hvilken som helst af disse investeringstyper, så er det vigtigt at du vælger den bedste investeringsplatform for dig som du kan.

 

Du kan eksempelvis bruge www.browkers.com som er en dansk side, som kan hjælpe dig med at finde den bedste platform til dit behov.

 

2. Crowdlending og peer to peer lending

 

Crowdlending og peer to peer lending, fungere ved at låne dine penge ud til lånetagere, som typisk ikke kan kvalificere til de traditionelle banklån. Som en lånegiver, så har du mulighed for at vælge hvilke lånetagere du ønsker at låne penge, og du har mulighed for at sprede din investering for at minimere din risiko. Den mest populære crowdlending og peer to peer platform i Europa er Mintos. Du kan læse en af mine  anmeldelser af Mintos ved at klikke her.

Det der gør Mintos spændende er at investorer kan få 10-12 % i afkast om året i gennemsnit – og det er fuldstændig passiv indkomst. Du kan simpelthen låne dine penge ud, og blive betalt hver eneste måned med både indbetalinger og renter på dine lån. Du skal forvente at kunne få et afkast på de 10-12 % om året, hvilket er bedre end nogen form for indlåns konto i banken som du overhoved kan finde i dag.

 

3. Udlejning af ejendom

 

En løbende indkomst med udlejning af ejendom er en fantastisk måde at få en passiv indkomst. For at gøre det fuldstændigt passivt, så kan du outsource administrationen af ejendommene til et firma som gør det for dig.

En af de letteste måder at komme i gang med ejendoms investering i udlejnings ejendomme, er crowdfunding. Lidt lignende Mintos, så kan du investere i ejendomme med så lidt som 50 euro på platforme som BulkEstate og Estateguru. På disse platforme, har du mulighed for at købe en del af ejendomme eller lejligheder, og få månedlige tilbagebetalinger inklusiv renter. Du kan oprette din profil hos BulkEstate ved at klikke her, og oprette dig hos Estategru ved at klikke her og tjekke dem ud.

Det der er så fantastisk ved at bruge en platform som de overstående i stedet for at gør det selv, er at indkomsten er endnu mere passiv.

 

Hvis du virkeligt vil føle dig som en udlejer, så er der også kommet en helt ny platform som startede i 2018, og hvor du rent faktisk kan lave ejendomsinvestering på en helt passiv måde. Med Reinvest24 kan du nemlig få lov at blive medejer af en ejendom, og få lov til at investere i ejendom uden alt det administrationen. Men i stedet for at du låner penge til de forskellige projekter, så køber du andele i de forskellige ejendomme, og vil hver måned få udbetaling af husleje fra de forskellige lejere.

Udover at du få den månedlige husleje, så vil du også få den potentielle stigning i ejendommens værdi. Deres historiske afkast har hidtil været i gennemsnit 14,6 % om året i afkast på alle deres investeringer, hvilket er utroligt højt. Dette er utroligt interessant som investor, særligt fordi man overhoved ingen administration har med sin ejendomsinvestering

 

Her kan du se et billede fra min egen personlige udlejningslejlighed som jeg har andel i, igennem Reinvest24

hvordan investere man i ejendom - ejendomsinvestering helt passivt.

 

Hvis du vil læse mere, så tager det kun 5 minutter at komme i gang på Reinvest24 platformen. Klik her for at oprette dig.

 

4. Invester automatisk på aktiemarkedet

 

Hvis du ikke er interesserede i at finde og udvælge enkeltaktier med udbytte betaling (og det kan jeg godt forstå), så er der stadig måder at investere passivt på aktiemarkedet. Du kan vælge at investere helt automatisk i eksempelvis investeringsforeninger. En af de mest populære måder at gøre dette på er med nordnets månedsopsparing. Med Nordnets månedsopsparing kan du helt automatisk få opsparingen til at investere i de forskellige investeringsforeninger helt uden kurtage eller gebyrer.

 

5. Invester i en REIT (Real Estate Investment Trust)

 

Hvis du ikke er så vild med at investere direkte I ejendom, eller måske ikke er en erfaren investor, så er det helt okay. Du kan stadig drage fordel af ejendomme i dine investeringer igennem REIT’s.

Dette er investeringsforeninger som ejer ejendomme. Og som ejer så får du fordel af afkastet, refinansieringen, salget, indkomsten(eller tabet) på ejendommen.

 

6. Refinansier dit boliglån

 

Dette kan måske lyde underligt i en artikel om passiv indkomst, men ved at refinansierer dit boliglån kan være en fantastisk måde at frigive en masse indkomst og spare dig for flere hundrede tusinde i livstiden af dit lån. Det er et ret godt afkast efter min mening.

Lige nu så er renterne nær historisk lave, og hvis du ikke har tjekket op på dit boliglån på det sidste, så er det et fantastisk tidspunkt at gøre nu, og eventuelt shoppe rundt efter de bedste renter. Hvis du spare 0,50 % eller mere på dit lån, så tilføre du måske mange tusinde kroner tilbage i dine lommer. Ikke særligt mange investeringer kan slå det.

 

7. Afbetal eller reducer gæld

 

Dette punkt minder meget om at refinansierer dit boliglån. Hvis du kan afbetale gæld eller reducere din gæld, så gør du kæmpe fremskridt i forhold til at opbygge en passiv indkomst. Men ligesom andre ting indenfor dette emne, så kræver det en investering i starten, for at få dette til at ske.

Det fantastisk ved at afbetale gæld, er at det er strategisk afkast. Hvis du har overtræk på en konto og betaler 10 % i rente, så er det 10 % i afkast på dine penge! Det er et ret godt afkast.

Hvis du har et dyrt kviklån eller lignende, så har jeg lavet denne sammenlignings side, så du kan sammenligne dit lån med de forskellige muligheder der findes online, for potentieltvist at sammenlægge dine lån til et lån med billigere lån.

 

8. Invester i en virksomhed

 

EN anden måde at generere passiv indkomst, er at investere og være en passiv investor i en virksomhed. Dette kan være meget risikabelt, men med risiko kommer potentielt højt afkast. Som eksempel så søgte Mark Zuckerberg og Uber efter private investorer, til at investerer i deres virksomheder. I dag så er de milliarder værd. Men som en investor, så får du kun et udbytte hvis virksomheden rent faktisk får succes, hvilket gør det meget risikabelt.

 

Passiv indkomst ideer som kræver en masse investering af din tid i starten

 

Den næste sektion af passive indkomst ideer, kræver en tidsinvestering. I stedet for at bruge dine penge, så er du nød til at bruge lang tid på at få disse ting til at ske.

Næsten alle ideerne kræver at du starter en personlig blog eller en hjemmeside. Men det fantastiske ved dette, er at det er utroligt billigt at starte. Jeg anbefaler at du læser dette blogindlæg hvis du ønsker at starte en blog. Her har jeg lavet en guide, hvor du trin for trin bliver fulgt igennem processen som er super let og lige til. Ellers så anbefaler jeg at du hoster dit domæne hos One som kun koster 19 kroner om måneden. Det er så billigt at det ikke er noget man finder andre steder.

 

9. Sælg en ebog online

 

At publicere sin egen ebog er blevet meget populært i dag. Når du køber en ebog rundt omkring på nettet, som eksempelvis igennem Amazon, så er der en ret god chance for at du køber en selvudgivet bog. At udgive din egen bog er utroligt let. For at lave din egen ebog, så kræver det blot at du først skriver den. Derefter så skal du lave en forside til bogen, og du kan endda blot lave din tekst om til en PDF, og vupti, så kan du sælge din ebog. Det kræver en stor tidsinvestering til at starte med, men derefter så vil du let kunne gøre det til en passiv indkomst.

 

10. Sælg dine billeder

 

Har du nogensinde tænkt på hvor din favorit hjemmeside, blog og nogle gange endda magasiner får deres billeder fra? Disse er normalt købt fra hjemmesider der sælger disse. Hvis du kan lide at tage billeder, så kan du sælge dem på de forskellige hjemmesider der sælger dem, og få en provision hvor hver gang der er nogen der køber dem.

En af de største markedspladser som sælger disse billeder er DepositPhotos.com. Her kan du uploade dine billeder og tjene penge, hver gang nogen bruger dem.

 

11. Sælge musik.

 

Præcist som med billeder, så kan du lave din egen musik og få royalties hver gang nogen vælger at lytte til det. Dette er muligt på eksempelvis Spotify og Tidal.

 

12. Lav en App

 

Hvis du ejer en smartphone eller en tablet, så er det ret sikkert at antage, at du har flere Apps downloaded på din telefon. Men har du nogensinde haft en god ide til en App? Hvis du har, så kan du overveje at hyre en programmør til at lave en App for dig. Du kan derefter sælge den på App store for at få løbende indkomst.

 

13. Affiliate marketing

 

Affiliate marketing er når du reklamere for en virksomhed (bliver deres affiliate), for at modtage en provision på et produkt. Denne metode med at henvise potentielle kunder, virker bedst for dem som har blogs og hjemmesider. Og selvom man har det, så kan det tage lang tid inden at det bliver en passiv indkomst. Hvis du vil i gang med affiliate marketing, så kan du besøge Partner-ads hvor du kan læse mere og oprette dig. Klik her for at læse mere om partner-ads.

 

14. Network marketing

 

Network marketing eller multi level marketing (MLM) har igennem tiden været ret populært. Virksomheder som Avon, Herbalife og  tupperware er alle sammen network marketing virksomheder. Du kan tjene en passiv indkomst igennem network marketing, ved at bygge et team under dig. Når du har et stort team under dig, så tjener du kommission uden at skulle gøre særligt meget.

 

15. Designe T-shirts

 

Der findes hjemmesider, hvor du kan få lov til at designe ting som t-shirts. Hvis dit design bliver populært og laver salg, så kan du tjene royalties på salget.

Selv Amazon er gået ind i den forretning. Amazon har lavet en ny service kaldet Amazon Merch, hvor du kan uploade dine designs og Amazon tager sig af resten (lave den, pakke den og sende den).

 

Semi-passive småvirksomheds ideer

 

Jeg kalder disse for semi-passive indkomster, fordi de er mere som en virksomhed og derfor lidt mindre som ideerne ovenfor. De kræver alle en lille kombination af tid og penge som investering. Men når du har investerede, så kan du tjene mere og typisk ret passivt.

Dog så kræver alle de kommende ideer noget løbende investering af din tid, så de er ikke 100 % passive, men tæt på.

 

16.  Lej dit hjem ud på AirBnb

 

Hvis du har et hus, en lejlighed eller et ekstra værelse, så overvej at lej det ud på Airbnb og start med at tjene penge når du får stedet booket.

Airbnb er fantastisk fordi du kan tjene penge på et sted som du allerede ejer. Det kræver en smule arbejde, da du skal klargøre dit værelse eller hjem og gøre rent efter gæsterne, men det er ellers ret passivt.

 

17. Udlej opbevaringsrum

 

Jeg har en bekendt som har nogle opbevaringsrum som han lejer ud imod en månedlig betaling. Det eneste der kræver tid, er at du måske engang imellem skal have en ny lejer eller at nøglerne bliver væk til et af rummene, og at du derfor skal bruge din ekstranøgle.

 

Hvordan starter du med at få en passiv indkomst?

 

Mens det kan være fristende at vælge 5 af disse passive indkomst ideer, så vil jeg virkeligt anbefale dig at vælge en enkelt til at starte med. Du har brug for tid, og evnen til at fokusere for virkeligt at få din passive indkomst til at vokse. Bliv god til én ting, inden du går videre til den næste.

Det kommer til at tage lang tid og mange penge i starten, men jeg lover dig for at når du først får en passiv indkomst, så kommer det hele til at handle om det. Vælg en ide, lav en plan og dediker dig selv indtil at pengene kommer ind mens du sover.

Hvad er dine ynglings passive indkomst ideer?

 

Relaterede artikler:

Hvad er crowdlending?

Mine erfaringer med mintos efter 4 måneder

Hvordan laver man en blog og tjener penge på at blogge?

 

stabilokonomi Forfatter