Spring til indhold

Investering i Guld i 2024 – Den sikre investering

Guld er noget som de fleste af os forbinder med at være ”kostbar” og det er det bestemt også. Guld er nemlig også elsket af investorer, som en sikker investering til hvis en økonomisk krise rammer os. Guld bliver ikke på samme måde ramt af inflationen som vores penge gør, da vi godt kan lave flere penge, men vi kan altså ikke lave mere guld.

Guld har i over 50 år steget i værdi, af den simple årsag at inflationen har påvirket dollars som prisen på guld opgøres i, som modsat guldet, er blevet mindre værd.

Guld er derfor noget som mange investorer har som en fast del af deres portefølje, for at sikre en del af sin portefølje hvis der kommer en økonomisk krise, hvor guldet ofte stiger grundet større efterspørgsel.

Lad mig vise dig hvordan du investere i guld.

Hvad er guld?

investering i guld

Guld er en råvare som vi alle sammen kender eller har hørt om. Guld bruges især til smykker og for rigtigt, rigtigt mange år siden, så var guld også et betalingsmiddel i stedet for penge. For år tilbage var dollars kurs bundet op til guld, fordi guld har en stabil pris, i forhold til vores valutaer som bliver mindre værd grundet inflationen, men dette blev lavet om på i 1971 af præsident Richard Nixon, hvor dollars ikke længere var forbundet med guldet.

Hvis prisen på guld stiger, så er det på grund af at efterspørgslen af guld også stiger. Da der ikke kommer mere guld i verden, og vi ikke kan skabe guld selv, så mener de investorer der investere i guld, at det er det bedste de kan investere i, for at undgå de økonomiske kriser og inflation, mens andre mener at prisen enten ikke stiger eller at den stiger for langsomt, hvilket betyder at afkastet ikke er stort nok i forhold til andre råvarer.

Uanset hvad, så er guld forsat en populær råvarer at investere i for mange investorer.

Skal du investere i guld?

Guld er en interessant investering for enhver der ønsker at have en del af sin portefølje beskyttet imod inflation. Det er dog de færreste der er gået ”All in” med hele sin portefølje i guld. Men hvis man ønsker en sikker investering som ikke mister sin værdi som vores penge gør, og samtidigt på den lange bane ikke ønsker kæmpe udsving i sin portefølje, så kan guld for mange være en god investering.

investering i guld
Kursen på Guld efter finanskrisen i 2008 + Coronakrisen i 2020

På billedet ovenfor kan du se hvor meget guldet stiger under en økonomisk krise, hvilket viser hvor hvor meget investorer vælger at investere i guld ved de økonomiske kriser.

Derudover så er der også mange Daytradere, som elsker at investere i guld, da de også kan investere i de store udsving der kommer i guldet under en krise, hvor de dagligt kan hente afkast så snart prisen stiger eller falder.

Uanset om du vil handle guld på den lange eller den korte bane, så er én ting sikkert. Guld kan ikke gå konkurs så man mister hele sin investering som en aktie kan, hvilket får mange investorer til at have en fast del af deres portefølje i aktier.

Sådan investerer du i Guld

Du kan investere i guld på flere forskellige måder, hvor nogle er lette og kan klares hjemmefra, mens andre kræver at du fysisk skal ud og købe guld.

Den ældste mulighed er at købe fysisk guld i form af f.eks. en guldbar. Dette er der ikke særligt mange der gør mere, da der er større risiko for tyveri, og det generelt bare er mere besværligt at håndtere. Her kan du i stedet vælge en ETF som er baseret på prisen på fysisk guld, eller igennem en aktie som beskæftiger sig med guld som kan være igennem en guldmine eller lignende. Dette vender jeg tilbage til længere nede.

Den mulighed som mange vælger er at handle med CFD i guld, hvor du har mulighed for dagligt at købe og sælge guld, og derved få de gevinster der dagligt kan komme ved guldet. Det er den strategi som mange Daytradere gør brug af, men du kan også bare beholde dem som en del af porteføljen.

Investering i guld med CFD

Den nok letteste måde er at købe guld med CFD som er et Guld-certifikat som følger prisen på guld. En CFD-handel, er en kontrakt mellem den handelsplatform du bruger og dig, hvor du følger prisen på guld, uden at du skal ud og købe fysisk guld.

Med CFD er det let at købe og sælge guld, og gør derfor investering i guld nemt, fordi du ikke skal ud og købe en guldklump, sørge for opbevaring m.v.

Du kan med CFD også shorte markedet, hvilket betyder at du sælger guld du ikke selv ejer. Her investere du nemlig i at prisen på guld falder, og hvis den falder, så tjener du penge på det. Du kan også lave gearing på din handel, hvilket betyder at du kan købe for flere penge i guld end du har ved at lave en ”belånt” handel. Det er der mange investorer der gør, fordi de svingninger der er på kursen til guld er meget små, så derfor så køber man guld for mere end at man har penge til, for at få et større afkast. Men dette er dog ikke noget man er nød til at gøre.

Hvad prisen for at handle med en CFD er, afhænger af hvilken platform du handler med, og så vil der være et dagligt gebyr når du handler med CFD, hvilket gør at det ofte er daytradere og aktive investorer der laver CFD-handel.


Få en gratis investeringsplan hos
Norm.invest

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Få gratis investeringsplan

Det er ganske nemt at komme i gang med at investere i guld, og for at komme i gang med at investere i guld på platformen har vi en kort trin guide nedenfor.

Søg efter Guld

guld investering
Søg efter Guld (Gold)

Klik på ”Handl”

Nu skal du blot klikke på ”Handl” i højre side.

køb guld investering
Klik på ”Handl”

Køb guld

køb eller sælg guld

Nu er du klar til at købe guld. Hvis du vil købe guld, så skal du blot vælge at klikke på ”åbn handl” og så ejer du guld.

Du kan også vælge at ”sælge” guld. Det betyder at du shorter guld, hvilket betyder at du tjener penge hvis guldet falder i værdi.

Investering i Guld med aktier

Du har også mulighed for at investere i de virksomheder som arbejder med guld. Ofte så er det guldmine aktier, hvor virskomhederne arbejder med at få guld ud af miner. Guldmineaktier er uden tvivl også interessant hvis du tror på at guld i de kommende år vil stige, da deres aktier stiger når kursen på guld stiger, fordi det bliver vist i aktiekursen når guldminernes guld bliver mere værd.

På billedet nedenfor kan du se Gold.Barrick som er et stort aktieselskab der beskæftiger sig med guldminer.

guld aktier
Gold.Barrick er en Guldmine aktie

Og nedenfor kan du se hvor meget deres guldmine aktie stiger når guldet også stiger

De guld aktier der findes vil som regel arbejde med minedrift af guldminer, og som med enhver anden aktie, så har du både mulighed for at miste penge men også forøge din formue med aktier.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan investerer man i guld?

Der findes flere måder at investerer i guld på. Du kan enten købe fysisk guld og opbevare det derhjemme. Dette er ikke hensigtsmæssigt for de fleste. Du kan også købe aktier i guldminedrift, og så kan du også købe CFD’er som nok er den mest kendte måde, hvor du følger kursen for guld uden at eje det fysisk. Du kan læse om at investere i guld her

Er investering i guld en god investering?

Det kan sagtens være en god investering, men ingen investering er 100% sikker. Mange vælger at investere i guld når der er økonomiske kriser, da det for mange kan virke som en mere sikker investering end f.eks. aktier.

Hvad koster det at investere i guld?

Gulds pris er forskellig fra dag til dag. Du kan på en handelsplatform se prisen på hvad du kan købe og sælge guld til, for at få en ide om hvad guld koster.

Hvilken måde er bedste at investere i guld på?

Det er meget individuelt når man skal finde ud af hvilken måde der er bedst at investere i guld på. Hvis du f.eks. ønsker at have guld i din portefølje, fordi du vil sikre dig imod inflation, så kan du vælge at investere i fysisk guld, mens du med en guldaktie vil kunne satse på at finde en en guldaktie der stiger i værdi og derved tjene flere penge.

Hvis du ønsker at handle med guld aktivt som daytrader eller som aktiv investor, så er CFD handel en oplagt mulighed for at købe guld, men også shorte guld.

Det er helt normalt at man har flere af investeringsmulighederne i sin portefølje, hvor man har guld som sikkerhed imod inflation og hvis man tror på at guld kommer til at stige som årene går.

Hvis du er en aktiv investor, så bør du vælg en anerkendt CFD-handelsplatform.


Få en gratis investeringsplan hos
Norm.invest

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Få gratis investeringsplan

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *