Investering for begyndere

Alle mennesker kan lære at investere, og det kræver altså ingen større uddannelse, eller at man har rige forældre. Alt det kræver, er motivation og vedholdenhed. 

Efter at du har læst denne artikel, så vil du have begge dele sammen med en plan, så det ikke længere virker uoverskueligt at komme igang med at investere.

Mange forbinder investering med at man skal have store beløb at investere for, og at investering kun er for de rige. Men langt størstedelen af folk der investere er faktisk folk der starter ud med små beløb, så hvis du kan undvære fra mellem 500 og 1000 kroner om måneden, så kan du begynde at investere i aktier.

Hvordan investerer man?

Her i artiklen vil jeg komme ind på hvad du kan investere i og hvordan du nemt og simpelt kommer i gang allerede med det samme. Hvis du gerne vil handle med aktier, kan du gøre det hos Nordet, som er Nordens største handelsplatform for private.

Uanset hvilken platform du vælger at investere igennem, så bør aktier helt sikkert være en del af din investering. Nordnet er kendt som en af de letteste platforme at handle med aktier igennem, så for begyndere, så er de et fornuftigt valg.

Hvorfor skal du investere?

Der er mange gode grunde til hvorfor investering er en god ide.

En af de vigtigste årsager til at investering er en god ide, er at du i banken ingen rente får for dine indbetalinger. Og med inflationen, så mister dine penge faktisk værdi, når de er på din bankkonto.

Hvorfor begynde med at investere?

Er du en af dem som er bange for at tabe dine penge når du investere, men alligevel gerne vil prøve at investere nogle af dine penge, så bør du læse videre, da denne guide er lavet til dig som ikke har investeret før, eller er ny i investeringsverdenen.

Du mister din opsparing til inflationen

Inflationen betyder at dine penge bliver mindre værd. Inflationen ligger på omkring 1% i Danmark, hvilket betyder at alle penge du har i banken mister 1% af sin værdi om året. Så hvis du har 100.000 kroner i banken, så vil du miste 1000 kroner om året.

Så hvis du har en opsparing, så bør du sørge for at få dem væk fra din opsparingskonto i banken og i stedet begynde at investere, så de kan arbejde for dig.

Hvad kan man investere i?

Der er mange muligheder for hvad du kan investere i. Investering kan være i alt lige fra ejendom, til aktier, valuta, kryptovaluta og crowdlending.

Noget af det som langt de fleste investere i, er aktier. Hvis du har en pensionsopsparing, så er der en stor sandsynlighed for at du allerede har nogle af dine penge investeret i aktier. Men hvis du har en opsparing og du gerne vil forøge din formue, så bør du overveje at investere dem i aktier, så de ikke mister sin værdi grundet inflationen.

Der findes mange steder, hvor du kan lave køb og salg af aktier. Jeg køber og sælger selv aktier igennem handelsplatformen Nordnet, som er Nordens størte platform, som i Danmark er kåret som ”Årets Børsmægler” 10 gange. Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, så er Nordnet en af de letteste platforme at komme i gang hos. Du kan komme i gang på cirka 2 minutter hos dem. Derudover så er platformen både velegnet til nyebegyndere og mere erfarne investorer.

Ejendomsinvestering er også en af de mere velkendte ting at investere i. Det er dog begrænset hvor mange der kan investere i ejendom, da du skal have mange penge for at komme i gang, hvilket gør aktier til en lettere måde at komme igang med at investere på. Selv hvis du ikke har særligt mange penge, kan du komme i gang med at investere i aktier.

En anden måde at investere på er crowdlending. Når du investere i crowdlending, så låner du dine penge ud til andre, som har brug for et lån. Det kan enten være et forbrugslån, men også billån, huslån og virksomheder som skal bruge penge til investering i deres virksomhed.

Mange crowdlending platforme tilbyder buyback garanti, som sikre dig imod dårlige betalere, så du har en mindre risiko.

Hvis du godt kunne tænke dig at investere i crowdlending, så er den mest populære crowdlending platform Mintos som er den største platform i hele Europa.

Opret en konto hos Mintos

Det er gratis og tager kun 2 minutter

(Du får 1% i bonus i de første 90 dage)

Der er utroligt mange muligheder for at investere dine penge derude, og der kommer også hele tiden flere til. Flere og flere af disse måder at investere på, giver højere og højere afkast og derfor har jeg håndplukket 3 forskellige ting du kan investere i, som kan give et højt afkast med en fornuftig risiko. Jeg har allerede været inde på dem længere oppe, men her vil jeg uddybe dem.

Du bør altid sprede dine investering så meget som muligt, hvilket er det vigtigste råd indenfor investering.

Aktier

Nemt for begyndere

Aktier er en af de mest kendte måder at investere i. Igennem de seneste 100 år, har aktiemarkedet givet et årligt afkast på 7% i gennemsnit, som er inklusiv alle økonomiske kriser der har været igennem årene.

Der findes flere forskellige måder at investere i aktier på, men investering i aktier kan være en af de bedste måder at forøge sin formue på.

Man behøver ikke at være en professionel for at handle med aktier, da der findes værktøjer som kan hjælpe dig med at finde de rette aktier til netop dit behov. Her findes eksempelvis Investeringsguiden hos Nordnet, som er bereget til dette.

Sådan får du gratis investeringsforslag

tjen flere penge

Kunne du godt tænke dig at komme igang med at investere i aktier og investeringsforeninger, men ved ikke helt hvad du skal investere i? Så har Nordnet udviklet ”Investeringsguiden” som giver dig et forslag til en gratis skræddersyet investeringsportefølje.

Med investeringsguiden kan du få en fuldstændig gratis skræddersyet portefølje med konkrete investeringsforslag.

Det tager kun få minutter

1.Gå til Nordnets forside, ved at klikke her

2. Klik på ”Bliv kunde”(det er gratis)

3. Udfyld dit CPR nr, og Login ved hjælp af NemID.

4. . Vælg investeringsguiden og besvar spørgsmålene som på billedet nedenfor.

hvordan investere man

5. Nu vil du få vist din skræddersyede portefølje, med konkrete forslag på hvad du bør investere i.

passiv indkomst

Det tager kun få minutter og så får du dine helt egne investeringsforslag så du kan komme igang med at investere.

Crowdlending – Invester i lån

crowdlending platform

Afkast på over 12% om året

En af de helt nye måder at investere på, er ved at investere i lån, bedre kendt som crowdlending. Når du investere i lån, så låner du dine penge ud og tager endeligt bankens rolle. For når du låner dine penge ud, så vil lånetagerne nemlig betale dig tilbage hver eneste måned, og afkastet på crowdlending investering er utrolig højt i forhold til andre investeringsmuligheder.

Du kan forvente at få et afkast på omkring 12% årligt, når du investere i crowdlending, hvilket meget få investeringer kan give dig. Ofte så investere man i forbrugslån på de forskellige crowdlending platforme, så derfor har de forskellige platforme lavet buyback garanti, som betyder at hvis lånetageren ikke betaler tilbage som aftalt, så køber platformen eller lånegiveren lånet tilbage fra dig, så du ikke mister penge på dette. Du kan herefter igen få investeret dine penge i nye lån.

Jeg har selv investeret i crowdlending i over 2 år, og fået et gennemsnitligt afkast på 12% om året. Du kan se min portefølje her.

Hvis du gerne vil prøve crowdlending, så kan du oprette dig igennem nogle af de links der er her på stabilokonomi.dk, så vil du hos Mintos få 1% i bonus på alle indbetalinger i de første 90 dage

Opret en konto hos Mintos

Det er gratis og tager kun 2 minutter

(Du får 1% i bonus i de første 90 dage)

Ejendomsinvestering med Kameo

sådan begynder du at investere

Invester i ejendom for kun 500 kroner

Ejendomsinvestering er klart en af de ældste former for investering, hvor man købte ejendom og lejede den ud imod at lejerne betalte husleje til udlejeren. Idag er det stadig en populær måde at investere sine penge, grundet det utroligt sikre afkast, men det er meget få der har penge nok til at begynde på ejendomsinvestering.

Men med den danske platform Kameo, kan du investere i ejendomme i Danmark, men også i Norge og Sverige. Du kan investere for ned til 500 kroner, så alle kan være med og derudover så slipper du for alt det administrative der medfølger, men får stadig lige så højt et afkast.

Afkastet er mellem 5 og 15% årligt afhængig af hvilke ejendomme du vælger at investere i på platformen.

Du kan oprette en gratis konto hos Kameo og se de aktuelle ejendomme som man kan investere i, inden du selv går igang med at investere.

Opret en konto hos Kameo

Se alle aktuelle ejendomme her

Det er gratis og tager under 2 minutter

Skal jeg investere?

Hvis du gerne vil investere din opsparing, så skal du kunne acceptere at der altid er en risiko ved at investere. Det er lige som når man har en pensionsopsparing, hvor man også skal vælge sin risikovillighed, hvilket du også skal gøre når du selv skal investere dine penge.

Jo mere risiko du vil tage, jo højere afkast kan du potentielt opnå. Men når det så er sagt, så behøver investering ikke at kræve at du skal tage en kæmpe risiko ved at investere dine penge. Du kan sagtens investere dine penge med lav risiko. Lad os kigge på hvilke strategier du kan vælge.

Hvad er Langsigtede investering

Hvis du gerne vil i gang med at investere, men måske stadig er lidt i tvivl, så lad os finde ud af hvorfor der er så mange der investerer deres opsparing.

Eksempel:

Jeg har her lavet et eksempel, hvor du starter med at investere 5.000 kroner, og hver måned investere 500 kroner. Afkastet er 10% om året, som bliver geninvesteret.

Nedenfor kan du se en tabel over hvordan din opsparing vil vokse, hvis du investere som overstående

1 år5000 kroner10% årligt afkast
2 år6000 kroner10% årligt afkast
3 år7100 kroner10% årligt afkast
4 år8310 kroner10% årligt afkast
5 år9641 kroner10% årligt afkast
30 år153.630 kroner10% årligt afkast
40406.447 kroner10% årligt afkast

Som du kan se så vokser investeringen stille og roligt i starten, men efter at renters rente effekten træder ind, så går det pludseligt hurtigt og efter 40 år har du pludseligt over 400.000 kroner. Dette sker hvis du geninvestere dit afkast, så hvis du vil have en investering der forøger din formue, så kan du ved at geninvestere dit afkast, få det til at gå hurtigt.

Når du investere langsigtede, så skal du forvente at der på vejen vil være bump og fald med dine investeringer. Køb aktier, hvis du gerne vil opleve sådan en stigning med dine investeringer.

Men du kan også lave aktiv investering, som kræver at du skal mere øje med dine investeringer.

Hvad er aktiv investering?

Aktiv investering kræver en smule mere af din tid. Hvis du gerne vil købe aktier og selv udvælge aktier som du forventer stiger i nærmere fremtid, så bliver du en aktiv investor.

Eksempel:

Du har købt facebook aktier, fordi du regner med at de stiger i nærmere fremtid. Men pludseligt så oplever facebook midlertidige tekniske problemer som stopper den store vækst på aktien. Du ser i stedet at Google’s aktier begynder at stige i mellemtiden. Hvis du er en aktiv investor, så ville du sælge dine aktier i Facebook og i stedet købe aktier i Google.

Nogle handler med aktier løbende hver dag, som er bedre kendt som en daytrader. En daytrader køber som eksempel en aktie om morgenen, som igen til middag bliver solgt igen og tager en del af gevinsten hjem. Dette har naturligvis også større risiko, men nogle dygtige daytradere lever af deres handler og har det som et fuldtidsjob.

CopyTrading

etoro copytrading

Hvis du godt kunne tænke dig at investere som en professionel investor, hvor du både kan få lov til at være en langsigtede passiv investor, der også opnår afkastet ved aktiv investering, så er CopyTrading noget for dig.

CopyTrading fungere ved at du kopiere andre investorer og trader’s handler fuldstændig automatisk. Det svare lidt til at du køber en investeringsforening som også laver aktiv investering på vegne af dig,. Men når du investere i investeringsforeninger, så har mange af dem høje gebyrer, som spiser en stor del af dit afkast.

Det er fordelen ved at vælge CopyTrading på en platform som eToro, er at du ingen høje gebyrer skal betale. For de eneste omkostninger der er med CopyTrading er at du kun skal betale de omkostninger der medfølger når der automatisk bliver investeret for dig. Her anbefales den populære handelsplatform eToro, fordi du her kan fortage CopyTrading fuldstændig uden gebyrer. Du betaler altså kun for dine handler.

Sådan fungere CopyTrading på eToro:

1.Opret en gratis konto

2. Udvælg en investor du vil kopiere.

3.Nu vil alle handler som investoren fortager sig automatisk blive fortaget på vegne af dig.

4. Når investoren sælger og ”Casher in”, altså sælger for at få afkastet, så vil din portefølje gøre det samme.

5. Dette er en fuldstændig passiv indkomst

Der er mange fordele ved CopyTrading, men nogle af dem er eksempelvis at du kan tjene penge selv under en finanskrise. Du har nemlig mulighed for at finde en aktiv investor som har valgt at ”shorte” sine aktier, valuta eller andre investeringsaktiver som kryptovaluta hvilket betyder at de tjener penge hvis markedet falder.

Hvis du godt kunne tænke dig at lære mere omkring CopyTrading, så bør du tilmelde dig vores gratis online kursus. Her vil du lære alt om hvordan CopyTrading fungere og give dig nogle af de bedste investorer som du helt automatisk kan kopiere fuldstændig gratis.

Lær at kopiere de professionelle

Gratis CopyTrading Kursus online
Lær at tjene penge på CopyTrading

Sådan laver du din første investering

Nu er du kommet dertil, hvor du har fundet ud af at du vil investere, hvilken risiko du ønsker at tage, så skal du finde ud af hvad du skal investere i, for at finde en investering som passer til dig og dine ønsker.

Hvis du gerne vil være en aktiv investor , bedre kendt som en daytrader, så vil jeg anbefale at du starter stille og roligt ud med små beløb, så du kommer forsigt i gang og lære det ordenligt at kende, inden du begynder at investere store summer penge.

Uanset om du vælger aktiv eller eller langsigtede investering, så er aktie investering det letteste at komme i gang med. Hvis du vil i gang med at investere, så kan du komme i gang for meget få penge på en handelsplatform som Nordnet. Start med mellem 500 og 1000 kroner, hvis du gerne vil starte stille og roligt ud.

Når du begynder at investere, så bør du løbende holde øje med hvordan det går med dem. Men uanset hvad, så skal du huske på, at hvis du bare lader dine penge stå på din opsparingskonto i banken, så mister de værdi. Og start stille og roligt ud med dine investeringer.

Hvilken strategi skal jeg vælge?

Din strategi afhænger af dit opsparingsmål (og hvor mange penge du placere i hver investering) og hvor mange år du har til at lade dine penge vokse. Man plejer ofte at sige at jo længere en tidshorisont du har, jo større en andel af dine investeringer bør være i aktier og investeringer med højere risiko og med højere afkast.

Hvis dit mål er mere end 20 år væk (som en pensionsopsparing), så bør nærmest alle dine penge være i investeringer i aktier. Aktiemarked kan være uforudsigeligt, med store opture og nedture, som afhænger af hvordan økonomien går, men du kommer sandsynligvis flere penge end hvis du vælger de mindre risikofyldte mulighede (såsom obligationer eller at have kontanter på en opsparingskonto). Igennem de sidste 10 år har det gennemsnitlige afkast på aktier været omkring 10 % om året.

At vælge aktier kan være komplicerede, så overvej at invester i en Investeringsforening som investerer i et Index eller investere i marked generelt. En investeringsforening er en god mulighed for en ny investor, fordi den giver øjebliklig diversificering, og er en måde at reducere risikoen ved at have spredt din investering ud på mange forskellige industrier og markeder samt forskellige virksomheds størrelser, som bliver håndteret ’’passivt’’. Når de bliver håndteret passivt, så betyder det også at omkostningerne er langt lavere end de aktivt forvaltede investeringsforeninger hvilket forbedre dit udbytte i mange tilfælde.

Hvor meget skal jeg investere?

Ved at vide hvor du skal investere dine penge, så har du taget et stort skridt, men du skal også finde ud af præcist hvor meget du skal investere. Hvis du ikke har et detaljeret budget, så bør du lave en liste med dine udgifter, såsom hvad du bruger hver måned på faste regninger, afbetalinger på lån, mad og underholdning. Du bør kun investere, når du ved at du kan betale dine månedlige regninger, og når du mindst har sparet 3 måneders leveomkostninger op i din nødsopsparing.

Et mål er at investere 10 eller 15 % af din indkomst om året, men hvis det ikke er realistisk, så start med den mindst mulige investering. Du kan ofte investere for få hundrede kroner til at starte med.

Jeg investerer selv igennem Nordnets månedsopsparing, som giver dig mulighed for at investere ned til 500 kroner af gangen, uden gebyrer og omkostninger hvilket er et ganske udmærket sted at starte.

Gratis investeringsplan hos Nord.Investments

Udover at du kan få gratis investeringsforslag hos Nordnet, så tilbyder investeringsvirksomheden NORD.Investments at lave en gratis investeringsplan for dig. NORD.Investments tilbyder sammen med deres partner bank at du kan få en fuldstændig gratis investeringsplan igennem dem, som du enten selv kan investere efter eller lade dem investere for dig.

Som du kan se på billedet nedenfor, så kan du helt Gratis og uforpligtende få den lavet på under 5 minutter.

NORD.Investments gratis investeringsplan

Når du har udfyldt dine informationer, så vil du få nogle spørgsmål hvorefter du får vist din investeringsplan. En glimrende mulighed for især nye investorer, som er usikre på hvad de skal investere i eller hvordan de skal komme i gang.

Relaterede artikler:

Crowdlending for begyndere

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Copytrading for begyndere

Aktier for begyndere

Vil du gerne tjene penge på aktier og få investeret din opsparing? Få en Gratis Investeringsplan hos Nord.Investments på 2 minutter- klik her