Spring til indhold

Anmeldelse af Kameo & mine erfaringer

Artiklen indeholder sponseret links

Som de fleste af jer nok ved, så er jeg altid på udkig efter nye spændende crowdlending og crowdfunding platforme, hvor jeg kan få spredt mine investeringer og få et så højt afkast som overhoved muligt, uden at jeg går på kompromis med min risiko. Derfor så syntes jeg at det er utroligt spændende når der kommer nye spillere på markedet, som tager kampen op imod de internationale platforme som jeg allerede har investeret i.

Jeg har nemlig opdaget Kameo, som jeg også har været i dialog med for at høre lidt omkring hvad de var for nogle. Jeg har mest af alt været interesserede i at finde ud af hvad man investere i hos dem, samt høre hvilke sikkerhed der er når man investere hos dem, som jeg personligt mener er noget af det vigtigste ved de nye platforme. I denne artikel vil jeg fortælle lidt omkring hvad Kameo er for en crowdfunding platform og hvem der måske kunne have interesse i at investere igennem dem.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvad er Kameo?

kameo logo

Kameo er en ret ny dansk crowdfunding platform, som blev grundlagt i 2014, men dog først fik lancerede platformen i 2016, grundet de store krav til disse platforme, både fra finanstilsynet, men også af sikkerhedsmæssige årsager.

I 2016 fik de godkendelse af Finanstilsynet som betalingsvirksomhed, og de operere både i Sverige og Norge igennem deres filialer, hvor de i Norge også fået lov til at tilbyde deres investorer ret til låne- og garantiformidlingen, hvilket har givet en øget troværdighed og sikkerhed for investorerne.

Kameo har fået skabt en brugerflade på deres hjemmeside som er yderst brugervenlig, og giver dig som investor mulighed for at få et højt afkast ved at investere i ejendomsudvikling og mindre virksomheder.

Hvem henvender Kameo sig til?

Kameo henvender sig til både privatpersoner og virksomheder som ønsker at investere direkte i lån til ejendomsprojekter og mindre virksomheder. Det gør at ejendomsudviklerne kan gennemføre flere projekter og investere i yderligere ejendele og tiltag som kan give en større vækst, og på den måde skabe det høje afkast som Kameo tilbyder.

Det jeg selv syntes der er interessant ved Kameo, er at de er danske og har kontor i Danmark, i modsætning til alle de andre crowdlending og crowdfunding platforme jeg i dag investere hos. Det giver mig en tryghed at jeg ved at de projekter jeg investere i er i Danmark, så jeg rent faktisk også selv kan vælge at tage ud og opleve dem, hvilket er lidt mere besværligt hvis man skal ud og rejse for at gøre det samme i udlandet.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er utroligt let at oprette en konto hos Kameo og tager ikke særligt lang tid.

Det første du skal gøre, er at lave en konto ved at klikke her (se billede nedenfor)

kameo forside

Derefter skal du blot udfylde de spørgsmål du får stillede som eksempelvis land, CPR nummer og lignende, for at sikre at ’’du’’ er dig, som du kan se på billedet nedenfor hvor du bliver stillede 12 hurtig spørgsmål.

kameo anmeldelse

Derefter skal du vælge om du vil investere i Danmark, Norge eller Sverige.

kameo vælg land

En funktion som jeg føler giver mig ekstra sikkerhed hos Kameo er at man skal bruge NemID for at oprette kontoen, hvilket også øger troværdigheden til platformen, som man trods alt skal have sine penge liggende hos.

Kameo nem id

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Min erfaring med Kameo

Jeg investere selv hos Kameo og har idag investeret i nedstående projekt, med et årligt afkast på 10% om året.

Det er en dansk ejendom, og jeg er utrolig glad for at kunne investere i ejendom, for at få spredt min portefølje yderligere. Der findes mange lignende ejendomme på Kameo, både i Danmark, Norge og Sverige, så du kan med fordel få oprettet en konto, så du kan følge med i hvilke ejendomme der er aktuelle lige nu.

ejendomsinvestering

Jeg er begyndt at få afkast hos Kameo på min investering hver måned, hvilket jo altid er fedt at følge med i.

Jeg har til at starte med kun investeret 2000 kroner, men jeg regner med i fremtiden at investere mere igennem Kameo, for at få lidt mere af mine investeringer i ejendom.

kameo anmeldelse
Fra Kameo: Rente og afbetalinger

Som du kan se, så er afkastet begyndt at tikke ind på kontoen hver måned, som du kan følge med i under ”Renteindtægt”

Min nuværende renteindtægt er på
268,33 kroner

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvorfor investerer i Kameo?

En af de største årsager som har gjort at jeg har investere i Kameo er at jeg kan syntes at det er rigtigt spændende at kunne få lov at investere i en Dansk platform, så jeg ikke sender penge ud af landet, men rent faktisk laver en overførsel til en Dansk virksomhed. På nuværende tidspunkt kan man se de fleste af lånene som er afsluttet, er blevet afsluttet med 100 % finansiering af investorerne. Dog er de hovedsageligt i Sverige og Norge at disse lån er blevet lavet, men det er tydeligt at se at de nu vil indtage Danmark med de interessante danske lånemuligheder som er begyndt at komme frem.

Derudover så er der flere fordele ved at vælge at investere i Kameo:

Sikkerhed

Hos Kameo så investere du i lån med sikkerhed i ejendomsprojekter og virksomheder som giver et højt årligt afkast, i forhold til andre investeringstyper. Afkastet afhænger af hvor stor en risiko der er ved lånet, hvilket naturligvis betyder at jo højere risiko, jo større afkast får du.

Risiko

Kameo har lavet risikoklasser, som de har opsummeret risikoen i, så du får et overblik over hvor høj en risiko du kan forvente at få med de enkle lån der er tilgængelige på platformen.

Kameo får lavet nogle dybdegående risikovurderinger som er baseret på de eksterne analyser fra UC og Experian, som får sikret at du ikke får en alt for stor risiko på dine lån, da dem med højest risiko bliver sorteret fra. Men der er naturligvis risiko for alle investeringer, også selvom de er grundigt tjekket op på.

Højt afkast

Du kan få et afkast der svinger mellem 5 % og helt op til 15 % når du investere hos Kameo. Det er altså nogle rigtigt gode afkast som ingen danske crowdlending platforme kan følge med på, og derved mener jeg også at de allerede fra start lægger utroligt stærkt ud. Hvis man ser på de fleste tidligere projekter som er blevet afsluttet, så er de fleste afkast på omkring 11 % men der findes dog også enkle på 12 % og nogle få omkring 5 %. Deres gennemsnitlige afkast var i 2018 på 10 % hvilket mig bekendt er det højeste afkast man kan få på de danske platforme.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

FAQ med Kameo

Jeg har været i dialog med Jesper Johansen, som er den danske direktør for Kameo, og i den forbindelse, så har jeg stillet ham nogle spørgsmål som jeg syntes kunne være rigtigt interessante at få besvaret i forbindelse med investering igennem deres nye danske platform, som jeg tænker at du også kunne have interesse i at læse.

Hvad adskiller Kameo fra andre crowdlending platforme i Danmark?

Kameo er den eneste Skandinaviske crowdlending platform der har licens fra det Danske Finanstilsyn. Vores investorer kan investere i projekter (ejendomme eller SMB) i hhv. Danmark, Sverige og Norge, alt sammen med tilladelse fra det Danske Finanstilsyn. Det er gratis at bruge Kameo som investor, og start indskud i projekter er på min. 500kr. DKK. I 2018 lå det gennemsnitlige afkast for Kameo på knap 10%! Kameo giver derudover investorer mulighed for at sprede risiko på en lang række forskellige lån. Vi har typisk 10-15 nye lån om måneden på platformen og samlet har vi lavet 125+ lån siden opstarten i 2016.

Hvad er jeres fremtidsudsigter om 5 år?

Vores ambition er at Kameo om 5 år, er den foretrukne lånebaserede crowdfunding platform i Skandinavien. Investorer vil have mulighed for at udbyde lån, handle med låne-andele (secondary market) og få ejerskab af virksomheder gennem crowd-equity, mens virksomhederne hurtigt og effektivt vil få øget adgang til kapital.

Hvilken sikkerhed er der, når man investerer i jeres lån?
Der findes sikkerhed i alle lån på vores platform. Det kan eksempelvis være 1. eller 2. prioritets pant i ejendommen eller det kan være personlig kaution som sikkerhed. Vi har flere forskellige minimumskrav alle låntagere skal leve op til, eksempelvis skal virksomhederne eller udviklerne selv skyde egenkapital ind i projektet. Med andre ord, skal alle have samme incitament for at få projektet til at lykkes. Derudover udarbejder vi selv en risiko og kredit score, samt at vi har en uafhængigt kredit komite, der gennemgår alle lån inden de kommer på platformen. 

Hvordan kan investering hos jer give så højt et afkast?

Det er et godt spørgsmål. Der findes flere forskellige faktorer der gør, at vi i 2018 havde et gennemsnitligt afkast på knap 10%. En af de væsentlige faktorer er, at størstedelen af vores projekter omhandler ejendomsudvikling, hvor vi tager sikkerhed i ejendommen. Det giver et stabilt og højt afkast.  Vi har et meget stærk team omkring Kameo og vores screeningsproces af nye projekter er meget grundig. Det betyder at vi siger ‘nej’ til mange lånansøgere – fordi de ikke lever op til vores krav – hvilket til gengæld betyder at, vi har en meget lav default rate og et højt afkast.

Fordele og ulemper ved Kameo

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved alle typer investeringer, og derfor vil jeg nedenfor liste dem op.

Fordele

  • Højt afkast på 10 % om året i gennemsnit
  • Gratis at bruge, så ingen skjulte gebyrer
  • Det er dansk
  • Sikkerhed i alle lån
  • Invester i ejendomsprojekter for helt ned til 500 kroner

Ulemper

  • Ingen buyback garanti

Det har været lidt svært at finde ulemper, da platformen efter min mening endeligt har ramt ret spot on i forhold til markedet og kravene fra os investorer. Selvom der ingen buyback garanti er, så har de stadig sikkerhed i alle lån, hvilket også mindsker risikoen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Kameo?

Kameo er en skandinavisk crowdlending platform, som giver dig mulighed for at investere dine penge i lån til byggeprojekter eller virksomhedslån. Du kan læse mere her

Hvordan investerer på Kameo?

Når du har oprettet en konto hos Kameo så kan du få adgang til at investere med crowdlending i forskellige virksomhedslån og byggeprojekter.

Hvorfor skal jeg investerer igennem Kameo?

Kameo giver mulighed for at investerer i virksomhedslån samt ejendomsprojekter. Du får mulighed for at investere i lån fra Danmark, Norge samt sverige, hvilket mange syntes er mere trygt end f.eks. investering i lån østpå.

Konklusion

Jeg føler at Kameo har fat i den lange ende, med alt lige fra opbygningen af platformen, til de projekter vi investorer kan investere i, som ser rigtigt interessante ud og med høje afkast.

Det har lykkes Kameo at gøre sig unikke på det danske marked på flere områder som eksempelvis ved at de er den eneste crowdlending platform i Skandinavien som er godkendte af det danske finanstilsyn.

Derudover så er deres gennemsnitlige afkast på 10% hvilket er langt højere end hvad du kan forvente på aktiemarkedet, hvilket også gøre det ekstra interessant at investere igennem deres platform.

Derudover så syntes jeg også deres fremtidsplaner er utroligt spændende, som eksempelvis at du kan få mulighed for at få andele i virksomheder med crowd-equity og deres planer om at kunne sælge sine låneandele igen til andre for eksempelvis at kunne frigive likviditet.

Alt i alt så er Kameo et utroligt spændende foretagende og uden tvivl også en platform som jeg i fremtiden kommer til at følge med spænding.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

5/5 - (56 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *