Spring til indhold

Hvad er fordelen ved investering i investeringsforeninger?

Er du begyndt at investere, eller planlægger du at starte? Så læs med her, og få et indblik i, hvad investeringsforeninger er.

Hvad er fordelene så ved en investeringsforening?
  • Du slipper for at udvælge og holde høje med aktierne
  • Lave omkostninger når du investere
  • Øjeblikkelig diversificering / spredning af din portefølje
  • Investering i investeringsforeninger
  • Du kan købe mange forskellige investeringsforeninger

Læs en uddybelse af hvert punkt nedenfor:

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Få Gratis skræddersyet investeringsforslag

Vil du gerne investere igennem investeringsforeninger, men ved ikke hvilke du vil vælge? Så har Nordnet skabt et værktøj som giver dig gratis investeringsforslag og forslag til en gratis skræddersyet portefølje som du kan starte ud med, som tager udgangspunkt i din risikoprofil og ønske om afkast.

Sådan gør du: 

1.Gå til Nord.Investments her

2. Udfyld dine oplysninger.

3. Klik på ”Opret dig og gå til investeringsplan”

4. Nu vil du få en række spørgsmål som du skal klikke på, for at se hvilke der passer dig bedst.

5. Herefter vil du få vist din investeringsplan som du kan investere efter.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Du slipper for at vælge og holde øje med aktierne

Når du investere i en investeringsforening, så har du fordelen af investeringsforeningens eksperter. Udvælgelsen af aktierne, opsynet med dem, holde øje med afkastet – Alt bliver gjort af en professionel.

Mange aktie porteføljer bliver forældet hvis man ikke selv holder øje konstant og køber/sælger løbende. En professionel børsmægler, sikre at porteføljen kun er i gode aktier, med potentielt godt udbytte på langt sigt.

Lave omkostninger når du investere

Investeringsforeninger deler omkostningerne, og derfor er de billigere. Hvis du handler og sælger aktier selv, betaler du kurtage og gebyrer hver gang du handler.

Men grundet deres størrelse, så betaler hver investor igennem investeringsforeningen, og derfor kun en brøkdel i gebyr. Denne fordel, er direkte en fordel til dig som investere i investeringsforeninger.

Du kan overveje at bruge eksempelvis Nordnets månedsopsparingsom har fuldstændig gratis gebyrer og kurtage.

Øjeblikkelig diversificering / spredning af din portefølje

Et aktiedepot med en ordentlig spredning bør have minimum 10-15 aktier efter min mening. Men sådan en portefølje kræver en stor egenkapital. Det er ikke sikkert, at du som privat investor har så mange penge fri, eller tid til at holde styr på en diversificeret portefølje. Altså en portefølje som er spredt ud på mange aktier.

Eftersom du køber andele af foreningen, som investere i mange aktier, oplever du en øjebliklig spredning af din investering.

Grunden til at spredning af aktier er vigtigt, er fordi at investering i bare en eller to aktier, kan være for risikable. Lad os nu sige, at en investor køber bare et par aktier og disse aktier, falder i pris over en kort tidsperiode, så er investorens portefølje faldet drastisk på kort tid. Men hvis investoren køber en investeringsforening, som indeholder 100 aktier, og et par af disse aktier falder i pris, så har det kun en meget lille effekt på porteføljen.

Investering i investeringsforeninger er nemt

At lave en portefølje at aktier kan være svært, hvis ikke umuligt for den gennemsnitlige investor. F.eks. så kræver det utroligt meget tid og en masse research, samt analyse af en stor mængde aktier, og dette kan være for udfordrende for de fleste folk. Udover det, så skal investoren lave sin portefølje, og ikke bare lave, men holde styr på den løbende, for at sikre at man har de rigtige aktier hele tiden. Alt imens at du med en investeringsforening bare kan investere i én investeringsforening.

Så snart du kender til målet med investeringen, som også inkludere hvor lang tid du vil investere over, samt hvor meget risiko du er villig til at løbe, så kan du vælge den korrekte investeringsforening. Afhængigt af, hvilken type investeringsforening du bruger, så kræver vedligeholdelsen meget lidt, til ingen vedligeholdelse.

Du kan købe mange forskellige investeringsforeninger

Investerings formålet er forskelligt fra hver investor, hvilket betyder at der er mange grunde til at købe en investeringsforening. Heldigvis er der også mange forskellige foreninger, som man kan investere i, som passer til enhver investering.

Eksempelvis, så er målet pensionering, et godt eksempel på, hvordan billige investeringsforeninger med god spredning, kan passe til dette mål. Nogle har høj risiko mens andre har lav. Normalt er pensionering et lang investerings mål, hvor du selv bestemmer hvilket tempo investeringen skal have, med hvilken risiko.

Hvor handler jeg mine investeringsforeninger?

Personligt benytter jeg mig at Nordnet månedsopsparing, som jeg har skrevet en artikel om her

Du kan også handle igennem din egen netbank, men grunden til at jeg har fravalgt dette, er grundet at jeg igennem Nordnet spare kurtage og gebyrer, hvilet alligevel over til ville komme til at løbe op, når man handler månedligt som jeg gør.

Nordnet månedsopsparing er lavet direkte til at slå dine investeringer fuldstændig på autopilot, og investere i investeringsforeninger. Så du kan altså lave en fast opsparing i investeringsforeninger, som bliver investeret automatisk hver eneste måned.

Hos Nordnet kan du starte med at få en gratis skræddersyet portefølje præsenteret for dig, så du kan få inspiration til hvad du kan investere i.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Relaterede artikler:

6 skridt for at opnå en stærk passiv investering

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

5/5 - (27 votes)