CopyTrading for begyndere (2021)

CopyTrading er en måde at få adgang til at følge andre erfarne og professionelle investorer og deres strategier, ved simpelthen at kopiere deres handler. Hvis du selv er en dygtig investor, så kan du også tjene penge på at andre kopiere dine investeringer og dermed efterligner dig samt din strategi.

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan du kan bruge eToro til at Copy Trade, så du kan lære at kopiere andre dygtige investorer og deres porteføljer, så du også kan tjene penge ligesom de gør.

I Danmark er CopyTrading blevet mere og mere populært, men det er stadig relativt ukendt, mens det i andre lande som eksempelvis USA, er en utrolig velkendt måde at investere på.

Der er ingen tvivl om at Copy-Trading er en af de letteste måder at tjene penge på sine investeringer. Når først du har lært hvordan og hvem du skal kopiere, så kan du virkeligt komme til at tjene mange penge, på den lange bane. Så vil du nemlig spare energi og tid, da du slipper for at lære at handle professionelt selv, når du kan kopiere de erfarne investorer i stedet.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Hvad er CopyTrading?

CopyTrading er en investeringsform, hvor man kopiere en andre investors porteføljer, fordi man forventer at de vil give et højere afkast end hvis man selv investere. Når man skal Copy Trade, så skal man udvælge en investor som man gerne vil kopiere. Når du har udvalgt din investor, så vil din portefølje blive investeret i samme procentvise størrelsesorden som den investor du kopiere.

Det betyder at alle handler som din investor fortager som f.eks. nye positioner, stop-loss, take-profit og lukning af positioner vil helt automatisk blive gennemført med din portefølje, som med den portefølje du kopiere.

Lad mig vise dig et eksempel:

Hvis den professionelle investor har 500.000 dollars på sin eToro konto og handler for 5000 dollars, som ville svare til 1% af investorens portefølje, så vil din egen personlige portefølje også få investeret 1% med denne handel. Hvis du har investeret 5000 kroner, så vil der blive investeret 50 kroner, som svarer til 1% af din egen portefølje.

Hvorfor lader de professionelle andre kopiere deres handler?

Årsagen til at de professionelle investorer lader andre kopiere deres investeringer er ganske simpel. Jo bedre et afkast de får på deres investeringer, jo flere følger dem. Og de professionelle investorer og tradere får en lille andel af de handelsomkostninger som alle deres CopyTraders betaler. Så jo bedre de professionelle investorer klare sig og jo flere penge de tjener, jo flere penge tjener alle der kopiere dem også, hvilket giver en win-win situation.

Dette er også årsagen til at CopyTrading er så populært og hurtigt voksende i USA, og det er også derfor at det begynder at blive populært i Danmark og er vokset hurtigt på kort tid herhjemme.

CopyTrading, er det et scam eller snyd?

Svaret er nej. CopyTrading er for mange danskere fuldstændig ukendt og vi har ikke nogen platforme i Danmark der tilbyder Social trading, hvilket er årsagen til at det er så ukendt herhjemme i Danmark. Men i udlandet, så har Copytrading været kendt i mange år, under navnet Social Trading. Der har dog været platforme igennem tidens løb, der har forsøgt at lave forskellige former for snyd, for at optimere deres indtjening, så man bør vælge nogle af de mere populære og etablerede platforme som eksempelvis eToro.

CopyTrading er ikke hverken snyd eller scam. Den erfarne investor som lader sig kopiere vinder ved at få mange Copy Tradere til at følge deres porteføljer når de er dygtige til at handle, og på den måde får en lille del af deres handels omkostninger som bonus. Og alle Copy Traders tjener penge på at de dygtige Traders laver gode handler og får samme afkast som dem.

Det er derfor win-win for begge parter. Man bør dog aldrig investere for mere end man har råd til at tabe, som med alle andre typer investeringer.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Sådan starter du med CopyTrading

For at starte med CopyTrading skal du tilmelde dig eToro her og følge min meget simple guide.

Opret konto

etoro copytrading
Fra eToro: Forsiden hvor du opretter din konto

For at oprette din konto skal du gå til eToro’s forside ved at klikke her.

På den side skal du udfylde dine oplysninger og efterfølgende klikke på ”Begynd at handle” som du finder nederst.

Minimum Indsæt 200$, og nu er du igang

etoro indbetaling udbetaling
Fra eToro: Indbetaling af 200$ til din eToro Konto

Nu er din konto hos eToro oprettet og så kan du komme ind på den. Nederst i venstre side skal du vælge ”Indbetal penge” og derefter klikke på den betalingsform du ønsker at benytte.

Du skal minimum indsætte 200 dollars. (Dette er altså DINE penge, som du forhåbentligt kan få til at yngle). Det er en fordel at vælge dit betalingskort, fordi så bliver pengene modtaget på din eToro konto med det samme, og du kan komme direkte igang med CopyTrading.

Nu er du klar til CopyTrading, hvor alle dine handler kommer til at forgå helt automatisk. Det har ikke været lettere at få passiv indkomst.

Vælg din investor

copytradere investor
Fra eToro: Vælg den investor du vil kopiere

Nu er du klar til at komme igang med at investere og skal nu gå til menu’en i venstre side, hvor du blot skal klikke på ”Kopier folk.”

Du vil nu få vist en liste med de forskellige investorer og tradere som du kan kopiere. Her vil du få vist deres afkast i løbet af de sidste 12 måneder som standard, men du har også mulighed for helt selv at sætte dine egne kriterier og krav til den investor du skal følge.

Nogle af disse kriterier kan eksempelvis være at investoren minimum har haft et afkast på 10, 20 eller 30% i løbet af de sidste 12 måneder.

Det kan også være at du kun vil kopiere en investor som investere i aktier, valuta, krypto valuta eller andet.

Du bestemmer selv hvor mange investorer du vil kopiere, så hvis du har 1000 dollars på din konto, så kan du fordele dem ud på 5 forskellige investorer for at sprede din portefølje så meget som muligt.

Vælg investerings beløb

copytrading etoro investering

Efter du har fundet den investor du vil kopiere, så vil dine handler forgå præcist som hvis du selv købte aktier eller andre investerings produkter.

Forskellen er blot, at du kun skal beslutte dig for hvornår din automatiske CopyTrading skal stoppe igen. Du kan gøre brug af ”Stop loss” hvis din portefølje kommer til at falde under 60%, som du også kan se på ovenstående billede. Så Hvis du investere 200 dollars, så bliver din portefølje solgt helt automatisk når den får en værdi der er lavere end 120 dollars.

Nu er du i gang

Det er som du nok kan se, meget nemt at komme igang med CopyTrading. Du behøver ikke at være erfaren investor, eller vide præcist hvordan man ”trader online”, for alt du skal gøre er at finde en professionel investor der har denne viden.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Hvor mange penge kan man tjene?

Der er ingen der kan give et helt præcist svar på, hvor mange penge man kan tjene ved CopyTrading. Det afhænger fuldstændig af hvor meget du har investeret og hvem du har valgt at kopiere.

Men for at give dig en ide omkring hvor meget det er muligt at tjene, så vil jeg give dig et eksempel, hvis du vælger nogle af de bedste tradere fra eToro:

Eksempel 1.

Hvis du investere 200 dollars og tjener et stabilt afkast på 10% per måned, så vil du efter et års investering have en portefølje på 627 dollars. Efter 2 års investering vil der være 6.183 dollars og efter 5 år vil din portefølje være forvanlet til 60.896 dollars!

Eksempel 2.

Hvis du ønsker en så lille risiko som muligt, så kan du også vælge at kopiere en investor som nedstående.

Hvis du investere 200$ i nedstående investors portefølje, så vil der efter 1 år være 477$ på din konto med riskscore 2, som er en af de laveste risiko scores.

etoro copytrading copy trader
Fra eToro: Investor med over 138% i afkast sidste 12M.

Noget som gør CopyTrading interessant, er at dit afkast er passiv indkomst. Du får dine penge til at arbejde for dig, så du kan arbejde på dit almindelige job, mens dine investeringer bliver styret af den investor du kopiere.

Det er ikke sikkert at du bliver millionær over natten med en start investering på 200$, men du vil hurtigt blive mere tryg med din investering, og hvis du har tålmodighed, så kan dine 200$ sagtens udvikle sig til virkeligt mange penge.

Effekten af Renters rente

Når man udnytter effekten af renters rente, så vil du med en investering der giver 10% om måneden i afkast efter første måned, gøre at du har 220 dollars. Efter 2 måneder vil du få 10% af 220 dollars, hvilket bliver til 242 dollars osv. Efter 5 år vil du altså have 60.896 dollars som startede med kun 200 dollars.

Så selvom du måske syntes at 200 dollars ikke er særligt meget, så kan de hurtigt udvikle sig med renters rente effekten over tid.

Så hvis du gerne vil opnå at få en passiv indkomst, så er CopyTrading helt bestemt en mulighed.

Min erfaring med Copytrading hos eToro

Jeg vil aldrig anbefale noget som jeg ikke selv ville gøre, så derfor har jeg også investeret i CopyTrading, for at se hvor meget man potentielt kan komme til at tjene med CopyTrading hos eToro. Du kan også læse min eToro anmeldelse.

Så jeg vil dele mine erfaringer her, så du kan følge med i hvordan det går og se hvor meget jeg tjener på CopyTrading. Jeg er selv startet ud med 200 $ for at starte stille og roligt ud, og det vil jeg også anbefale at andre bør gøre, hvis de vil igang med CopyTrading. Senere hen forøgede jeg min investering.

Jeg har valgt at kopiere Oliver Danvel og Jeppe Kirk Bonde som du kan se nedenfor.

Jeppe Kirk bonde

etoro jeppe kirk bonde
Copytrading med Jeppe Kirk Bonde

Jeg kopierer Jeppe Kirk Bonde som i 2019 fik et afkast på mere end 45% på sine investeringer og som kommer fra Danmark, men nu lever af at investere i England. Hvis du selv vil kopiere Jeppe eller ønsker at kopiere Jeppe med flere penge så er du ikke den eneste. Der er p.t. over 10.000 mennesker der kopiere Jeppes handler.

Du kan læse mere om Jeppe og kopiere ham ved at klikke her

Olivier Danvel

copytrading med olivier danvel

Olivier Danvel er en af de mest kendte og populære investorer på eToro da han for 36 og snart 37 måneder i træk har haft positivt afkast HVER eneste måned. Olivier har over 8800 mennesker der kopiere hans investeringer, som han primært investere i Valuta som han gang på gang viser at han har godt styr på. 

Du kan læse mere omkring Olivier og kopiere hans investeringer ved at klikke her

Copytrading Strategi

Jeg har som sagt valgt at kopiere franskmanden Oliver Danvel’s portefølje, fordi hans investerings strategi er langsigtede. Oliver jagter ikke hurtigt afkast med høj risiko, men har en langsigtede investeringsstrategi, hvor han går efter at lave et overskud på 1% om hver måned, som han faktisk har slået i de tidligere år. Og derudover også Jeppe, som år efter år levere højt afkast, for at kombinere disse to strategier.

Se mine erfaringer

Jeg har selv startet med CopyTrading hos eToro og har lige kopieret Olivier Danvels portefølje.

Årsagen? Jeg har valgt at kopiere Olivier’s portefølje, fordi han levere et stabilt årligt afkast uden særlig stor risiko. Du skal ikke vælge Olivier hvis du vil være millionær imorgen, men du skal vælge at kopiere ham hvis du ønsker et stabilt årligt afkast som er højere end det gennemsnitlige aktiemarkedet.

min-erfaring-med-copytrading
Min erfaring med Copytrading: Overstående er mit afkast

Her på billedet kan du se at jeg allerede har fået positivt afkast på min copytrading investering her i sin spæde start.

Mit afkast i procent:  12,72% på min investering som lyder på 4500 DKK (667,41 Dollars). 
Afkast i Kroner: 508 kroner (75,33 dollars)

Dette afkast er kommet efter kun 3 måneders investering, så det er ret spædende at se hvad afkastet er efter det første år.

Mine forventninger til min CopyTrading portefølje

Jeg forventer at løbende dele mine erfaringer i min portefølje og mine månedlige opdateringer her på siden.
Jeg forventer at min portefølje hos eToro er langsigtede, og at der kommer et afkast på omkring 1 til 2% om måneden.

Hvis en portefølje på 200$ vokser med 1% om måneden, så vil renters rente effekten gøre at min portefølje vil vokse således:

1 år225 $12,5% årligt afkast
2 år254 $12,5% årligt afkast
3 år286 $12, % årligt afkast
4 år322 $12,5% årligt afkast
5 år363 $12,5% årligt afkast
40 år23.729 $12,5% årligt afkast

Så med renters rente så vil de 200$ udvikle sig 23.729$ hvilket svare til 159.000 kroner.

Jeg glæder mig til at se min portefølje som forhåbentligt bare forsætter med at vokse.

Vil du også gerne igang med at CopyTrading, kan du oprette en konto hos eToro på under 5 minutter.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Find den bedste investor at kopiere

Jeppe Kirk Bonde, som er den mest kopierede investor og trader på eToro, har siden 2013 opnået et årligt afkast på mere end 30% på børsen. Hvis du havde kopierede ham tilbage i 2013 med 1000$, så ville du have mere end 5.500$ idag.

Han er en af de mange professionelle investorer, som du kan kopiere helt automatisk med CopyTrading.

Hvis du vil finde den bedste investor at Copy Trade, så bør du også investere lidt tid i at finde den der passer bedst til dine ønsker. Du skal trods alt finde en som kan give et højere afkast end du selv kan lave.

Så snart du har fundet den helt rigtige investor, så vil du også kunne sove bedre om natten, fordi du har fundet den bedste investor til lige præcist dine ønsker og forventninger.

Du kan dog med fordel opsætte et ”Stop Loss” som jeg kommer ind på længere nede.

Sådan gør du

1.Der er sat nogle standard kriterier i toppen. Her vil du kun få vist de investorer som minimum har lavet 10% i afkast igennem de sidste 6 måneder. Disse kriterier bør du ikke ændre, da de sørger for at få sorteret de mindre dygtige investorer fra, så du får de bedste traders vist.

copy trader strategi

2. På billedet nedenfor vil du se nogle af de mest kopierede investorer på eToro. Her har jeg klikket på den danske investor, Jeppe Kirk Bonde, som har mere end 6000 CopyTraders der kopiere ham.

copytrading etoro kriterier erfaringer
Fra eToro: De mest kopierede Copy Traders

3. Når du har udvalgt en investor som du vil få mere viden om, så kan du lave et manuelt tjek af deres historie, for at se deres tidligere afkast.

copy trading risiko

På ovenstående billede kan du se de seneste måneders afkast hos Jeppe.

4. Sidst men ikke mindst, så får du på denne side også et overblik over de forskellige investorers gennemsnitlige riskscore.

etoro riskscore

Nu har du fundet de bedste Copy Traders

Når du har læst gennemgangen her, så vil du have fundet nogle af de bedste investorer som du kan kopiere. Du skal nu udvælge den, eller dem du vil kopiere og derefter indsætte de penge du vil investere for.

Du kan minimum indsætte 200 $ for at Copy Trade hos eToro

Minimum 200 Dollars

(Dette er altså DINE penge, som du forhåbentligt kan få til at yngle)

Det er helt fint at starte med 200 dollars, for så kan du kopiere én investor. For at gøre det så nemt som muligt, så kan du kan med fordel vælge en af de mest kopierede traders. Her bør du som nybegynder ikke vælge en CopyTrader som har en riskscore som er højere end 5.

copytrading etoro investering

Du bestemmer selv hvor mange investorer, som du ønsker at følge, men du kan med fordel sprede dine investeringer ud på 2 eller flere, for at minimere risikoen, hvis du har penge nok på din konto.

Sæt dit ”Stop Loss”

Når du sætter et ”Stop Loss” så vil din portefølje helt automatisk blive solgt, hvis porteføljens værdi falder under det valgte niveau.

Hvis du sætter dit Stop Loss til at være 50% så vil din portefølje blive solgt automatisk, hvis dens værdi falder til 50%. Det giver også den investor du kopiere en chance for at genvinde det potentielle tab der kan forkomme løbende. Det er helt normalt at investering i aktier, indeks, valuta og lignende investeringer både falder og stiger løbende, indtil der kommer en større stigning, så her skal man være tålmodig.

Husk at vælg ”Kopiér åbne handler

etoro åbne handler

Når du skal til at kopiere din valgte investor, så vil jeg anbefale at du vælger at sætte et flueben ved ”Kopier åbne handler.”

Ved at kopiere åbne handler, så vil du også få investeret din portefølje i de handler som investoren allerede har gang i. Dette betyder at dine penge bliver investeret fra starten af.

Vælger du ikke at sætte dette flueben, så bliver dine penge først investeret, så snart den investor du kopiere laver en ny handel.

Afslut med at klikke på ’’Kopier’’

Nu er du hermed igang med CopyTrading, og har nu kopierede en eller flere investorer på eToro.

Du skal nu læne dig tilbage, og følge dine investeringer, som helt automatisk bliver lavet for dig.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Sådan kommer du nemt i gang hos eToro

eToro copytrading

eToro er uden tvivl en af de nemmeste handelsplatforme at lave CopyTrading hos.

Det er gratis at oprette en konto, og tager maksimalt 5 minutter at starte med CopyTrading hos dem.

Sådan gør du:

1.Opret en konto ved at gå til eToro’s forside. klik her

Nu skal du udfylde dit ønskede brugernavn, din E-mail, kodeord og dit telefonnummer.

etoro copytrading

2. Indsæt 200$ som minimum

Din konto er nu oprettet, så nu skal du blot indsætte minimum 200 dollars. (Dette er altså DINE penge, som du forhåbentligt kan få til at yngle)

Du skal gå nederst i venstre hjørne, og her skal du klikke på ”Indbetal penge”. Hvis du gerne vil igang med det samme, så skal du vælge betalingskort, pengene er på din eToro konto med det samme.

Vælger du bankoverførsel, kan der gå mellem 2 og 5 hverdage før pengene er på kontoen.

3. Vælg din investor

Her skal du vælge den investorer som du gerne vil kopiere.

4. Kopiér – Du er nu succesfuldt igang

Ofte stillede spørgsmål

Kan man investere automatisk?

Ja. Når du har valgt at kopiere en investor, så forgår alle handler helt automatisk.

Hvor lille et beløb kan man komme i gang for?

Du skal minimum investere 200$ for at komme i gang.

Kan man sælge automatisk?

Ja. Du kan bruge det der hedder ”Stop Loss” Det står som standard til 40%, men du kan sætte det til alt imellem 5 og 95% hvor den automatisk sælger hvis din portefølje falder til et bestemt niveau.

Konklusion

Når du har læst min guide til CopyTrading, så håber jeg at du har fået en ide om hvordan du kan komme til at tjene penge med at Copy Trade.

Hvis du vil igang idag, så skal du oprette en konto hos eToro her og så kan du følge min guide trin for trin til at komme igang med at finde den bedste investor at kopiere.

Hvis du gerne vil have en passiv indkomst, så er CopyTrading uden tvivl en nem måde at få det på.

Held og lykke med din CopyTrading, og må afkastet være med dig.

P.s. Jeg opdatere mit afkast løbende her i artiklen, så du kan følge med hvordan det går med mine investeringer i CopyTrading. Hvis du selv er kommet i gang med CopyTrading eller har spørgsmål, så må du meget gerne dele dine erfaringer i kommentarerne.

etoro
Kom i gang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Kopier professionelle investorer
Få passiv indkomst

Enhver brug af oplysninger på stabilokonomi.dk – såsom investeringer eller handler som følge af indholdet på siden, er på egen risiko. Du skal ikke handle for penge, som du ikke har råd til at tabe, og du bør søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen. Historisk afkast garanterer aldrig fremtidige afkast. Jeg yder ikke individuel investeringsrådgivning. ​​​​​​62% af alle detailinvestorer taber penge ved at handle med CFD hos eToro. Du skal derfor sætte dig godt ind i, hvad det indebærer at handle med CFD. Du kan også vælge alene at handle aktier på platformen, hvis du hellere vil det.

4 tanker om “CopyTrading for begyndere (2021)”

  1. Hej Jacob,

   Det er ingen gebyrer ved at handle hos eToro. De har anskaffet kurtage og lignende gebyrer på stort set alle aktier og andre aktiver på deres platform 🙂

   Mvh
   Mark

 1. Hej Jacob kan man sætte et større beløb ind? eks 30000kr og lade dem arb? Og kan man trække den ud igen hvis de skal bruges til noget andet?

  Mvh Carsten

  1. Hej Carsten,

   Du kan sætte alt det ind du har lyst til, jeg tror ikke der er nogen begrænsning hos eToro.

   Ja, du kan godt trække pengene ud igen, du skal dog huske at der er et gebyr når du trækker pengene ud, så det er ikke noget jeg vil anbefale dig at gøre løbende 🙂

   Mvh
   Mark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *