Spring til indhold

Danske aktier (2024) Sådan finder du de bedste aktier

Der er mange danskere der fortrækker at investere i danske aktier, da de føler at de kender disse aktier og virksomheder bedre end de udenlandske.

I denne artikel vil vi skrive om hvilke aktier du kan holde øje med, så du kan blive klogere på denne del, samt hvordan du køber aktier.

Nogle af de aktier som er de mest populære aktier er blandt andet Novo Nordisk, Vestas og FLSmidth & Co. og alle 3 danske aktier kan du købe med lav kurtage på den populære handelsplatform eToro, hvor du kan indsætte penge enten med Betalingskort, Paypal eller et betalingskort.

Top 3 Bedste aktier i 2024

  • Novo Nordisk – Novo Nordisk har kunder for livet, som altid har brug for deres produkter.
  • Vestas – Vestas er ledende indenfor vindenergi og grøn energi er kommet for at blive.
  • FLSmidth & Co. – En stabil og stærk virksomhed med over 135 år på bagen.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD'er. 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD'er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Køb danske aktier – Guide

Vi har nedenfor lavet en simpel guide til hvordan du kan komme i gang med at investere i danske aktier. Her vil du lære alt om at finde en handelsplatform samt hvordan du kan købe dine første gode danske aktier.

Få en handelsplatform

Der kan være flere forskellige ting du skal holde øje med når du skal finde en handelsplatform. Der findes utroligt mange ting du kan kigge efter, men du kan med fordel kigge efter en platform hvor du kan købe mange danske aktier, da det ikke er alle udenlandske platforme som tilbyder dette.

Generelt så anbefaler vi eToro, og hvis du primært vil handle med danske aktier, så tilbyder eToro 0% købskurtage, hvilket gør dem til et glimrende valg.

I denne artikel har vi lavet en guide til hvordan du køber danske aktier på eToro, som er nok en af de største platforme derude, og den vi normalt anbefaler til handel med aktier.

etoro

I vores guide har vi valgt at bruge eToro som er en af de største og mest populære handelsplatforme, hvor man kan få gratis kurtage på køb af danske aktier.

Opret konto

oprettelse af konto på etoro

Når du lander på eToro’s hjemmeside, så skal du blot udfylde dine informationer. Derefter vil du få adgang til platformen. Når du skal til at investere, skal du indsætte penge på din konto.

indsæt penge etoro

Når du har indsat penge på din konto hos eToro, så er du klar til at købe dine aktier. Du bør overføre pengene som USD, for at slippe for ekstra gebyr. Du kan vælge at overføre med betalingskort og Paypal, med minimum 200$ eller bankoverførsel hvor minimum er 500$.

Nu er du klar til at købe danske aktier.

Køb danske aktier

Så snart du har indsat penge på din eToro konto, så er du helt klar til at købe danske aktier.

novo nordisk aktier

Når du skal finde danske aktier, så skal du blot søge efter dem i søgefeltet. Du kan direkte fra søgefeltet handle eller klikke på den, for at læse mere omkring aktien og se dens kursudvikling.

For at købe den, skal du blot klikke på ”Handl”.

Så snart du har klikket på ”Handl” kan du vælge om du vil investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal aktier.

novo nordisk aktier kurs

Uanset hvilke du vælger, så vil det give det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene frem for den anden. Så snart du har valgt det beløb eller det antal du vil købe, så klik på ”Åben handel” som ses hvis markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket. Nu ejer du hermed dine første danske aktier.

Gode danske aktier 2024

Her finder du nogle af de gode danske aktier, så du kan se nogle af de større danske virksomheder som du har mulighed for at købe aktier i.

Vi har også lavet en artikel om udbytteaktier hvor du kan finde nogle af dem. Vi laver ikke direkte aktieanbefalinger da vi altid mener at du bør lave din egen research når du køber danske aktier.

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er en af de største danske aktier, og Novo Nordisk er også en virksomhed som altid vil have kunder til f.eks. deres diabetes medicin hvor kunderne uanset økonomiske kriser altid vil give omsætning til virksomheden. Hvis du er interesserede i andre medicinalvirksomheder så kan du også kigge på pfizer aktier, Moderna aktier, Astrazeneca aktier og Bavarian Nordic Aktier. Se mere på deres investeringsside.

Danske Bank aktier

danske bank aktier
danske bank aktier

Danske bank aktier er også blandt nogle af de aktier som mange aktionærer mener er gode danske aktier. Der har været nogle større skandaler som blandt andet fejlagtige opkrævninger fra kunderne samt hvidvaskskandalen i Estlan, som har presset danske bank aktier her i de senere år. De er også blandt nogle af de aktier vi har på listen over udbytteaktier. Generelt så ser jeg også bankaktier som nogle lidt mere stabile aktier som bliver understøttet af de bankpakker som fortæller at politikerne også har en interesse at større bankerne. Her kan du også tjekke Nordea aktier ud hvis bankaktier har din interesse. Du kan se mere på danske banks investeringsside.

Vestas aktier

vestas aktier

Vestas er en af de virksomheder som de fleste kender og som mange aktionærer har i deres aktieportefølje. Vindenergi går generelt en spændende tid i møde nu hvor vi går mere og mere i retning af grøn energi i det meste af verden og man kan ikke undgå at tænke på vindenergi når man tænker på grøn energi. Du kan se mere på deres investeringsside.

Mærsk aktier

Mærsk er en kæmpe virksomhed som har sat Danmark på verdenskortet rundt omkring i verden. Mærsk har skibe og containere rundt omkring i hele verden, og forsætter med at udvikle deres forretning. Du kan se mere på deres investeringsside.

FLSmidth & Co.

FLSmidth & co. aktier

FLSmidth & Co. er en stor aktør indenfor produktion af teknologi til cementproduktion. Det er en stor og stabil virksomhed som har over 135 år på bagen. FLSmidth & Co. aktier er nogle der er gode at holde øje med hvis man ønsker en dansk aktie som både er i Danmark og udland. Du kan læse mere på deres investeringsside.

Pandora Aktier

pandora aktier logo

Pandora Aktier er nogle af de aktier på denne liste som nok er de mest volatile. Der har igennem årene været mange op og nedture på deres aktiekurser, så hvis man søger en aktie hvor der er lidt mere gang i, så er Pandora et spændende bud. Du kan læse mere på deres investeringsside.

SKAT på danske aktier

Der er samme skat på danske aktier som der er på de aktier der ikke er danske. Du betaler skat af det afkast du får når du sælger dine akter samt det udbytte aktierne potentielt giver.

Aktieskatten er for de første 55.300 kroner du tjener 27%. Alt du tjener over de 55.300 kroner betaler du 42% i skat af. Du betaler først skat af dine aktier når du sælger, så det er først ved salget af en aktie at du skal forholde dig til hvor meget du skal betale i skat.

Du kan besøge skats hjemmeside hvis du vil vide mere her.

aktier
Køb aktier hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær Handelsplatform
Invester din formue
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD'er. 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD'er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke danske aktier skal jeg købe?

Det kommer meget an på hvilken strategi du har samt risikovillighed. Derfor anbefaler vi ikke konkrete aktier da du selv bør udvælge de aktier der er rigtige for dig.

Hvilke danske aktier giver udbytte?

Der findes mange danske aktier som giver udbytte. Du kan læse vores artikel om udbytte aktier ved at klikke her

Hvilken skat betaler man på danske aktier?

Ved danske aktier så betaler man 27% i aktieskat når man tjener op til 55.300 kroner og derudover så betaler man 42% i skat.

5/5 - (11 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *