Spring til indhold

Penge kan gøre dig lykkelig. Se hvordan her!

Penge kan gøre dig lykkelig. Se hvordan her!

Penge kan gøre dig lykkelig. Se hvordan her!

 

Hvis du vil købe glæde, så er det bedste du kan gøre med de penge, at komme tættere på økonomisk sikkerhed, og det skal du gøre konsekvent hver eneste gang du vil købe dig lykkelig.

 

Hvorfor gør det en forskel? At arbejde hen imod økonomisk uafhængighed, er en af de få ting som du kan gøre med dine penge, som giver en langsigtede positiv forskel i næsten hver en del af dit liv.

 

De fleste ting du kan købe, giver dig måske et øjeblik af glæde, men derefter forsvinder det hurtigt. Selv hvis du køber noget, med et mål om at forbedre dit liv, så kræver de fleste ting du køber, at du selv skal yde noget før at det sker – Tænk på et medlemskab i fitness centret, eller køkkenredskaber i denne kategori.

Der er næsten ingenting, som du kan købe (udover de essentielle behov) som rent faktisk vil gøre dig lykkelig, ved blot at købe det udover at købe økonomisk sikkerhed. Det er ikke sjovt eller glamøst. Det leder til gengæld til varig lykke.

 

Hvordan køber du dig så lykkelig?

 

Så hvordan ’’køber’’ du økonomisk uafhængighed eller økonomisk sikkerhed? Du kan ikke bare gå ind i en butik og finde noget på hylden hvor der står ’’økonomisk sikkerhed’’ på, og tage det med hjem, og blive lykkelig. Hvad kan du gøre?

Det er simpelt. Du kan købe økonomisk sikkerhed, når du betaler din personlige gæld.

Når du sender penge til din kassekredit, for at mindske den, så køber du økonomisk sikkerhed, hvilket over tid vil lede til lykke. Når du laver et ekstra bidrag til dit boliglån, så køber du et stykke at økonomisk sikkerhed.

Du køber også økonomisk sikkerhed når du sparer penge op til fremtiden. Når du lægger penge til side til en nødsopsparing på din opsparings konto i din bank, så køber du økonomisk sikkerhed. Når du investere dine penge til pensionen, så køber du økonomisk sikkerhed.

Disse træk, som bliver gentaget igen og igen, leder til lykke. Ikke bare fordi de skaber en masse bekymringer, men fordi det åbner en masse muligheder som tidligere ikke eksisterede. Du kan trække dig tilbage i en yngre alder, og ikke være tvunget til at arbejde med et krævende job, bare for at få mad på bordet. Du kan gå tilbage til skolen og starte på en ny karriere

Ja, dette er lykke. Det er livsændrende. At vide at tingene er stabile, at vide at du kan følge en anden route, hvis det er hvad du vil, hvilket er ekstremt kraftfulgt.

At bruge dine penge på din daglige ’’fornøjelse’’ eller til tider større meningsløse forbrug, giver dig ikke nogen større tilfredsstillelse og lykke overhoved. Det fjerner bare fokus på bekymringerne i dit liv kortvarigt.

 

Hvorfor køber alle sig ikke bare lykkelig?

 

Så hvorfor gør alle ikke dette? Hvis dette er nøglen til at blive lykkelig, hvorfor vælger alle så ikke at gøre det?

For det første, så giver det ikke et øjeblikligt skud af lykke. Det øjeblik, hvor du køber noget, og lidt spænding og beslutningsprocessen føles godt i det øjeblik. Beslutningen om at spare penge eller at afbetale gæld, mangler lidt den gode følelse, i hvert fald i det øjeblik hvor du gør det.

Glæden kommer ved de gode økonomiske træk, er langsigtede. Hver eneste gode økonomiske træk, som du laver, bliver lagt oveni din langsigtede lykke.

Jeg kan gode lidt at tænke på det, på den her måde: Når du bruger dine penge, så er det som at sprøjte med vand på en varm sommerdag. Du kan sprøjte en smule vand på nogle, ligesom en sprinkler, for en hurtig nedkøling. Men vandet tørrer hurtigt og alle er tilbage til at have det varmt. Eller også kan du putte en smule vand i en tom svømmepøl. Hvis du forsætter med at vælge at fylde lidt vand i svømmepølen, så vil du til sidst fylde den op og alle kan svømme i poolen og køle af sammen, men det tager længere tid at fylde den svømmepøl op og imens er der ingen hurtig ’’lykke. ’’

 

Se glasset halvt fuldt i stedet for halvt tomt

 

’’Glasset er halvt tomt’’ perspektivet også være nemt at vælge, da det virker til at målstregen er så langt ude i fremtiden. Ofte så virker målet om at blive økonomisk uafhængig, til at være så langt væk fra hvor du er, at de små skridt du måske tager let kan virke til ikke at gøre nogen forskel overhoved. Når du har studielån for 200.000 kroner, og skylder 1.500.000 kroner i realkredit lånet til huset, og du skal spare 5 millioner op til pensionen, så er tanken om at du ikke skal bruge de 25 kroner til en sodavand på tanken, så fjern at mange tænker, at det ikke er det værd at kæmpe for.

Men i stedet for, så se på glasset som halvt tomt, i stedet for halvt fuldt er den forkerte tilgang.

 

I stedet for at se på din kæmpe studiegæld som er tilbage, så husk dig selv på hvor meget du allerede har betalt af – Og yderligere så se hvor mange fordele du har haft ved disse lån. Det er meget sandsynligt, at de har hjulpet dig med at få et job, og hvis de ikke har det, så har de hjulpet dig til at få noget værdifuld erfaring, og hjulpet dig til at vokse op som en person. Alt du gør når du betaler din studiegæld af, er at bygge videre på den værdi du allerede har.

I stedet for at se på hvor meget du skal spare op til pensionering, så overvej hvad du allerede har – Alt du allerede har sparet op indtil videre. Og indse at hver eneste krone du lægger til din opsparing, vil gøre dit liv en lille smule bedre. At droppe nogle af de små ting, som du alligevel glemmer hurtigt, betyder utroligt meget hen af vejen, såsom at have mulighed for at rejse når du bliver ældre, eller at komme ud og besøge dine børnebørn.

Ikke se på hvad du ikke har i dag, men se på hvad du har. Ikke tænk på hvor lang vej du mangler. Glæd dig over hvor langt du allerede er kommet.

 

Kan du leve med mindre ’’fornøjelser?’’

 

Til sidst, så virker ideen om livet med mindre ’’fornøjelser’’ ikke så tiltalende. Mange folk, køber sig ind på det perspektiv, at for at bygge økonomisk uafhængighed, så skal de opgive en masse af de fordele som de har i livet, og derfor vil deres liv blive tomt og kedeligt. ’’Jeg vil ikke blive hjemme hver aften og spise havregryn!’’ råber de.

Sandheden er, at et sparsommeligt liv ikke behøver være kedeligt overhoved. Det er bare et andet liv.

 

I stedet for at gå på dyre restauranter, så kan man investere venner hjem og spise i stedet.

I stedet for at tage ud og shoppe, så kan man tage på en gåtur i skoven.

I stedet for at lave ting som koster penge, så vælger jeg personligt ting som jeg kan lide at lave, men som ikke koster penge.

 

Hvis går videre med dette, så begynder du at stille dig selv spørgsmål ved hver eneste forbrugs situation. Er dette virkeligt, det som jeg vil bruge mine penge på? Hvad kan du ellers få for de penge? Denne form for tankegang, begynder at få dig til en tankegang, hvor du begynder at købe butiks mærkerne som er ekstra billige, eller at bruge biblioteket i stedet for at købe bøger og dvd’er.

Hvis du begynder at bruge denne tankegang til alt, så ser en masse økonomiske beslutninger helt anderledes ud. En masse beslutninger i dit liv begynder også at se anderledes ud.

Til sidst så indser du, at du faktisk ikke giver særligt mange fornøjelser op i din dagligdag. I stedet så finder du bare andre måder at nyde din dag, som faktisk ikke er mindre fornøjelige end tidligere. Men du fylder til gengæld ’’fantasi svømmepølen’’ op, som jeg talte om tidligere.

Mens denne svømmepøl bliver fyldt, så bliver det din sande kilde til langvarig lykke.

Så næste gang du tænker på, om du kan købe lykke, så er svaret ja. Du køber det, ved at blive økonomisk ansvarlig og søge de daglige valg som bringer dig glæde, uden at kaste penge imod problemerne.

Over tid, så vil disse valg vokse til langvarige forpligtelser og lykke. Så ja, Penge kan gøre dig lykkelig.

 

Held og lykke!

 

Relaterede artikler: 

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

5 økonomiske nytårsforsæt

 

Rate this post