Spring til indhold

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge

På denne liste finder du 80 effektive måder at spare penge på, som både er simple og lette, og som kan startedes allerede idag.  

Jeg har selv prøvet at finde på måder at spare penge på i mange år, og jeg har gået langt for at spare nogle flere penge hele tiden. Og efter alle disse år har jeg fundet en masse måder at spare penge på, som er bedre end de andre, så man ikke ender med at spilde sin tid på ting der ikke giver en besparelse.

Måder at spare penge på

Nedenfor kommer de 80 bedste måder at spare penge på, som helt sikkert kan hjælpe dig med at fjerne nogle unødvendige udgifter og give dig mere luft i din økonomi. Disse måder at spare penge på kan startes hurtigt og du vil kunne se din besparelse allerede efter få dage.

Testvinder – Den bedste måde at spare penge på

Få 3 Tilbud på en god
og billig forsikring

⭐⭐⭐⭐⭐
Få tilbud på forsikring tilsendt på mail.
Spar i gennemsnit 2700 kr. om året
Det er gratis og tager kun 1 minut

Den letteste måde at spare flest penge på

Jeg har fundet et tip til dig, som er klart det bedste tip for de fleste, til at spare penge i hverdagen uden at du rent faktisk bemærker det.

Forsikringer er nemlig utroligt dyre, og du bør minimum én gang om året tjekke op på om dine forsikringer er billige nok. Du kan faktisk få 3 tilbud fra Findforsikring.dk ved at klikke her.

Findforsikring.dk er en simpel sammenligningstjeneste, som arbejder sammen med forsikringseslabene. Når du ansøger om 3 gratis tilbud, så vil 3 forsikringsselskaber kontakte dig per mail eller ved et opkald, og så vil de give dig deres laveste pris, fordi de godt er klar over at de er oppe imod de andre. Derfor får du den absolutte laveste pris!

Spar i gennemsnit 2700 kr om året på din forsikring på under 5 minutter:

Jeg har selv brugt Findforsikring.dk og jeg sparede 5000 kroner om året! Det tager kun 5 minutter at få de 3 tilbud og i gennemsnit spare de 2700 kroner om året for alle der indhenter tilbud igennem dem. Se her hvor let det er:

 1. Klik ind på Findforsikring.dk og vælg de forsikringer du har idag som på billedet nedenfor
måder at spare penge på

2. Nu vil du modtage dette skærmbillede, hvor du lige skal bekræfte din e-mail

måder at spare penge på 2

 3. Nu vil du blive stillet nogle spørgsmål omkring det du skal forsikre. Som eksempelvis med bil hvor du lige skal give nogle få informationer, så du får det bedste tilbud

måder at spare penge på 3

4. Når du er færdig med dette (det tager vel omkring 2-3 minutter at udfylde det hele) så vil du modtage de 3 tilbud.

5. Findforsikrings gennemsnitlige besparelse er 2.700 kroner om året, men jeg sparede selv 5000 kroner om året på min indboforsikring, husforsikring, bilforsikring, rejseforsikring samt ulykkesforsikringer. 

Dette er uden tvivl den letteste og hurtigste måde at spare mange penge på af dem alle sammen.

Få Netflix for kun 17 kroner om måneden – Helt lovligt

En god måde at spare penge, er at skære drastisk ned på mængden af det tv du ser. Der er en masse økonomiske fordele ved dette. Mindre eksponering til forbrug- såsom reklamer, en lavere el regning (og måske en lavere tv regning, hvis du nedgraderer tv pakken), mere fokus på andre ting i livet. Prøv at brug en streaming tjeneste i stedet for jeres TV pakke. Her kan du f.eks. se en guide til at få en lavere Netflix Pris her på dansk Netflix som i forvejen er billigere end at have en almindelig tv pakke.

Det er generelt en god ide at undersøge mulighederne for en billigere tv pakke og finde ud af om du overhoved bruger de kanaler du har, og hvis du kan konkludere at du slet ikke ser de almindelige tv-pakker, så kan du lige så godt opsige din tv pakke og udnytte muligheden for at streame tv i stedet for, som både er billigere og giver dig fordelen af at kunne kontrollere præcist hvornår du vil se dine ynglingsserier og film.

Er din computer langsom? Spar pengene på en ny computer

Hvis du har en langsom computer, så er der mange der ender med at købe en helt ny computer fordi de er trætte af deres computer som efter flere år er blevet langsom. Men vi har faktisk fundet denne guide til dig med langsom computer og pc hvor du kan få din computer til at blive hurtig igen, uden at skulle købe en ny computer. Her kan du spare utroligt mange penge uden at skulle bruge nogle selv. Så vent med at købe en ny computer til at du har prøvet denne guide. Jeg har selv brugt den, og den virker!

Spar penge på dit boliglån

Hvis du har nogle forbrugslån, billån eller bolig lån, eller står over for at skulle låne penge i fremtiden, så bør du bruge en uvildig lånerådgiver, som kan kigge på dine lån sammen med dig, for at sikre at du får den bedste aftale og lad dem komme med et tilbud på dine lån. Langt de fleste kan spare mange penge på en uvildig lånerådgiver og de kan hjælpe med forhandlingerne i banken.

Få samlet dine forbrugslån

Hvis du har ét eller flere forbrugslån, bør du tjekke, om du betaler for meget. Ligesom boligrenten er forbrugslånsrenten også faldet de seneste år. Så du betaler måske for meget i rente og gebyrer. Derudover blev der også den 1. Juli 2020 indført en ny lov, der betyder, at ÅOP’en – Årlig Omkostninger i Procent, ikke må overstige 25%. Så hvis du har et eller flere lån med en højere ÅOP end 25%, bør du få indhentet nye tilbud. Hos LendMe kan du med blot én ansøgning modtage tilbud på forbrugslån fra flere anerkendte banker. Det er gratis og uforpligtende, og du kan ende med at spare en masse penge. Men husk naturligvis at få gennemgået udgifterne til lån for at sikre at du træffer den bedste beslutning.

3. Stop med at samle, og start med at sælge

Der var engang, hvor folk troede, at deres samleobjekter ville gøre dem rige. Barbie dukker, som var på højeste mode og lignende samleobjekter. Man kan nu finde disse til salg på dba.dk, for kun en brøkdel af det de kostede dengang, og mange har mistet mange penge på deres ”investering”.

Hvis du vil undgå den situation, så lad være med at samle på ting af tvivlsom værdi. Hvis du ønsker at forrente nogle af de penge som du allerede har brugt på samleobjekter, så kan du starte med at sælge dem nu, og bruge dem på afbetaling på forbrugsgæld, investering igennem eks. Nordnets månedsopsparing eller crowdlending hvor du kan få en guide til at få så meget profit som muligt.

4. Køb Netflix til 17 kroner om måneden

Danmark er et af verdens dyreste lande, når det kommer til Netflix abonnementer, og nu hvor du har opsagt din TV pakke som var et af de tidligere råd, skal du nu også spare penge på din Netflix. Netflix i Tyrkiet koster kun omkring 17 kroner om måneden, fordi Netflix har sat prisen afhængig af købekraften i de forskellige lande. Hvis du bruger en VPN så kan du faktisk få mulighed til at logge på en server i Tyrkiet og købe Netflix til denne pris, fuldstændig lovligt. Du kan se her se den bedste VPN hvis du gerne vil have billigt Netflix eller låse op for det amerikanske Netflix med VPN.

5. Lav dine egne gaver, i stedet for at købe ting i butikkerne

Hvis du vil spare penge, mens du også giver en generøs gave, kan du lave dine egne hjemmelavede gaver, som er en måde at opnå begge af disse mål. Du kan lave mad kurve, stearinlys, nybagte brød eller cookies, sæbe eller andre ting, som er nemme at lave og ikke dyrt.

På den måde laver du spændende gaver, som har dit personlige præg, som du ikke kan finde i butikkerne. Derudover så er det ofte forbrugsmaterialer, som ikke ender med at komme ind i et skab og blive gemt væk. Du kan også tilføje et håndskrevet brev med gaven.

Og hvis du virkeligt gerne vil købe en gave, til eksempelvis jul eller gave til  kommende mor, så kan du med fordel vælge at købe når der er største rabat. Jeg køber selv julegaverne til black friday, og jeg bruger den her black friday side fordi jeg ikke gider at bruge timevis på at finde de steder der har ting på tilbud, og for at få dem billigst muligt.

6. Lær at mestre 30 dags reglen

At undgå øjebliklig tilfredsstillelse er en af de vigtigste regler, når vi snakker privat økonomi, og at vente 30 dage før du vælger at lave et køb, er en fremragende måde at implementere denne regel.

Ret ofte, efter måneden er gået, så finder du ud af at behovet for at købe er væk. På den måde har du sparet penge ved bare at vente. Hvis du er lige ved at lave et impulskøb, så kan ventetiden give dig et bedre perspektiv på, om det virkeligt er pengene værd.

6. Lav en indkøbsliste inden du skal ud og handle. Og hold dig til den!

En af de nemmeste måder at spare penge på, er kun at købe ind hvis du har en indkøbsliste. Grunden til dette er fordi, at hvis du står uden en indkøbsliste ender du typisk med at lave impulskøb og uplanlagte indkøb som koster dig penge.

7. Inviter dine venner hjem til dig, i stedet for at gå ud og spise

At gå ud og spise, eller at tage i byen med vennerne, ender ofte med fuldstændig at ødelægge madbudgettet og underholdningsbudgettet fuldstændig. Og lige meget hvad, er det altid billigere at blive hjemme med vennerne og lave sin egen underholdning.

I stedet for at gå i byen, så lav en middag med dine venner. Spil kor eller se film med dine gæster. Du spare både penge, og har det sjovt.

8. Reparer tøj i stedet for at smide det ud

Ikke smid en skjorte ud, bare fordi at en knap er røget af, men sy en ny på. Ikke smid bukser ud, bare fordi der er et hul i dem, men lap dem i stedet for, og gem til når du engang skal arbejde derhjemme til at male eller hvad det nu måtte være.

9. Ikke brug en masse penge på at underholde dine børn

Mange børn, især de små børn, kan blive underholdt meget billigt. Spil bold udenfor, plant en urtehave, lær dem at cykle uden støttehjul, eller sågar lave et puslespil.

Indse at det de fleste børn vil have, er faktisk bare din tid, og ikke materielle ting.

10. Gennemgå dit skab

Gå igennem dit skab, og find alt du ikke bruger længere. Du skal ikke bare skille dig af med det, brug det til din fordel. Du kan holde et loppemarked, sælge det på facebook eller dba.

11. Få fradrag for dine donationer

Hvis i forvejen donere penge til velgørende formål, så husk for guds skyld at indberet det til skat. Du får nemlig fradrag for alle dine donationer til velgørende funktioner.

Og en ting som de fleste ikke ved, så kan du faktisk i forlængelse af punkt nummer 10, faktisk donere dine brugte møbler, gaver eller andre ting til eks. Røde kors, som du også kan få fradrag for. Det er bare vigtigt at du får en kvittering med dig derfra. Se f.eks. https://www.tv2nord.dk/artikel/fa-fradrag-dit-genbrug

12. Brug rabatkoder

De fleste hjemmesider har muligheden for at bruge rabatkoder, og eksempelvis rabatkoder på pricerunnergiver dig mulighed for at spare mange penge på netbutikker, som du alligevel havde handlet hos uanset hvad. Undersøg altid om der findes potentielle rabatkoder indend du fortager en handel.

13. Undgå færdigpakkede mad eller fastfood.

I stedet for at spise fastfood eller købe færdigpakkede mad i butikken på vej hjem, så prøv at lav nogle simple og sunde retter som erstatning, som du kan tage med dig. En times forberedelse om ugen af maden, kan give dig en masse billig og nem mad, og også muligheder for snacks den kommende uge.

14. For guds skyld, stop med at ryge.

annonce

Hvis du stadig er en ryger, så skal du vide at dine vaner ikke bare er dyre, men også potentielt farlige. Hvis du vil forøge din levealder, og samtidigt spare en ordentlig røvfuld penge, så er den nemmeste løsning at stoppe med at ryge. Du kan stoppe med at ryge med en kold tyrker, ellers så kan du prøve nogle af de anti- ryge produkter, som findes på marked, eller bare skift fuldstændig til en e-cigaret.

Malte Lange har lavet en lydbog med hypnose som hedder ”Bliv røgfri på en time”. Hvis du ryger, så prøv den. Han giver pengene tilbage, hvis du er utilfreds, så hvad har du at tabe?

15. Lav større portioner til aftensmad

Vi kender det alle sammen. Man er træt og uoplagt efter en lang arbejdsdag. Men så åbner man køleskabet eller fryseren og finder rester, og så er aftensmaden klaret. Dejligt nemt og lige til. Næste gang du skal lave aftensmad, så prøv at lav dobbelt op, og frys det ned.

Forberedelsen af større mængder, tillader dig at købe større mængder ind, hvilket kan medføre til yderligere besparelser. Derudover kan mad i fryseren også gøre det mindre sandsynligt, at du vælger at købe fastfood eller junkfood når du er sulten.

16. Sluk lyset

At holde dine lys tændt i dit hjem, er måske ikke særligt dyrt sådan lige umiddelbart, men det kommer bestemt til at løbe op over længere tid. For at spare så meget so muligt, skal du slukke lyset hver gang du forlader hjemmet. At slukke lyset, når du har rigeligt af naturligt sollys, kan også få din el regning ned over tid. I bund og grund, så sluk lyset, når du ikke bruger det.

17. Få maksimalt udbytte ud af loppemarkeder

Loppemarkeder er et fantastisk sted at finde gode tilbud på ting du skal bruge alligevel. Tænk gerne husholdning, sko, tøj og endda trænings udstyr. Nøglen er at være med påpasselig, med ikke at bruge de lave priser som undskyldninger på at købe ting, du ikke har behov for. Til dit næste loppemarked, begræns dig selv til, kun at købe ting der allerede er på din liste.

18. Få CFL eller Led lys, hvor det nu giver mening

annonce

Energi effektive lyspærer koster måske en lille smule mere til at lægge ud med, men de holder til gengæld meget længere tid end normale pærer, men de bruger meget mindre strøm. Det kan være svært at finde ud af hvilke du skal bruge, men lige meget hvilket valg du vælger, så er det sandsynligvis en opgradering i forhold til hvad du bruger i dag.

CFL pærer bruger langt mindre strøm, og igennem de sidste år, er de blevet en af de billigste muligheder udover en traditionel pære. Men de har dog også nogle ulemper. De tager lidt tid om at varme op, før de lyser helt op, og så indeholder de en lille mængde kviksølv.

LED pærer er en smule dyrere. De bliver dog billigere hele tiden, og de er efter min mening klart det bedste valg når vi snakker belysning. De lyder op med det samme, giver et varmt glimt uden selv at blive varme, og så holder de virkeligt længe.

En lille god beregner du kan bruge, kan give dig et indblik i hvor meget du faktisk kan spare på LED pærer er denne beregner og så kan den lille engangs investering på LED pærerne pludseligt godt være en god investering, du kan spare en del penge på over tid.

annonce

19. Få en programmerbar termostat og begynd at spare penge

Et sted, hvor man uden at mærke det kan spare penge, er at få et programmerbart termostat, hvis du vil spare på energien derhjemme mens du ikke er hjemme eller simpelthen bare regulere temperaturen i hjemmet. Ved at indstille den til varme eller kulde på forskellige tidspunkter kan du sørge for at energien ikke bliver spildt mens du er på arbejde eller sover, og derved spare penge i mellemtiden.

Du vil cirka spare 200 kroner om måneden. En termostat der har fået gode kundeanmeldelser er dette som også er billigt, og cirka tager 10 minutter at montere.

 

20. Køb hårde hvidevarer som holder længe

Det er helt sikkert tiden værd, at lave din research når du skal ud og købe nye hårde hvidevarer. En pålidelig opvaskemaskine og tørretumbler koster måske ret meget nu, men den vil til gengæld komme til at spare dig penge løbende. Derudover vil den holde 15 år i stedet for 5 år. På den måde vil du kunne spare mange penge på den lange bane.

21. Stop med at bruge kredit kort

Hvis du har en vane med at komme i problemer med dit kredit kort, så gem kortene væk og læg dem et sikkert sted derhjemme. Altså ikke i din pung. Hvis du har et kort til nødstilfælde, så er det helt okay. Bare ikke gå rundt med det. Hvis du ofte bliver fristet til at bruge det, så kan det være en fordel at have det ude af syne og vil muligvis hjælpe.

22. Planlæg dine måltider, efter hvad der er på tilbud i dit lokale supermarked

I stedet for bare at lave din madplan, efter hvad du har ”lyst til”, så planlæg dine måltider efter, hvad der er på tilbud i dit supermarkeds tilbudsavis. Se på de største udsalg, og efterfølgende lav de opskrifter efter med de ingredienser du har ved hånden. Gør det i et par måneder, og find ud af at du sparer penge på dit madbudget.

23. Lav dit eget når du kan

Før jeg selv prøvede det, troede jeg faktisk at hjemmelavede brød var svært og spild af tid. Men efter jeg selv prøvede det, fandt jeg ud af at det var ret nemt og faktisk billigere, sundere og smager bedre end at købe brød fra butikkerne.

Vi køber nærmest ikke brød i butikkerne længere. Mest af alt fordi brødet jeg selv bager ikke bare er billigere, men det smager faktisk også bedre. At finde ud af hvad du kan lave derhjemme selv, er en fremragende måde at spare penge og få udforsket dine evner undervejs.

24. Undgå at bruge penge når du er stressede

Det kan være en let måde at afstresse på ved at lave impulskøb, efter en stressede dag på job. Men det er sjældent en god ide. I stedet for at købe ting du ikke har brug for, for at få det bedre med dig selv, så kan det måske være klogt at finde andre måder at afstresse på.

At træne er en god mulighed eller meditation. Måske kunne en god gammeldags lur være en mulighed. Læs, se en film eller gå ud og lave havearbejde. At bruge penge fjerner ikke dit stress på langt sigt.

25. Del dine drømme med dem du elsker

Ja, det kan godt virke som en mærkelig måde at spare penge, men tænk på det. Hvis du bruger tid med dem du elsker mest, og taler om dine drømme, bliver det nemmere for jer at planlægge efter dem. Sæt jer et mål sammen og opmuntre hinanden, til at komme i økonomisk form, og snart finder ud af, at du gør det helt naturligt, og så kommer dine drømme tættere på dig end nogensinde.

 

26. Sørg for at vedligeholde dine hårde hvidevarer

Tjek dine hårde hvidevarer og sikre dig at de ikke stopper til at støv. Se bag ved dine hårde hvidevarer, og brug din støvsuger, til forsigtigt at få fjernet støvet. Tjek alle ventiler, især på frysere og køleskabe. Jo mindre støv der blokere for mekanikken, jo bedre fungere de (og så spare du penge på din el regning) og jo længere holder de (hvilket sparer dig for erstatnings omkostningerne ved køb af en ny).

 

27. Meld dig fra de ubrugte abonnementer

Betaler du for nogle abonnenter som du ikke længere bruger? Eksempelvis et fitness abonnement, eller en ubrugt streaming tjeneste? Hvis du finder ud af at du ikke længere bruger dine abonnementer, eller næsten ikke bruger, så stop dem. Husk nu på, at du altid kan melde dig ind igen, hvis du rent faktisk kommer til at savne det.

Du kan ofte finde præcist den ting som du gerne vil have, hvis du køber klogt, enten på loppemarkeder eller på nettet såsom dba, facebook og lignende. Bare gør det til en af dine shopping rutiner, når du er ude og shoppe. Gør dette først, når du leder efter potentielle køb, og så vil du spare penge.

Tøj som eksempel, koster ofte småpenge når det er brugt, også selvom det kun er brugt én gang. Ved at købe brugt det meste af tiden, så kan du spare en masse penge.

28. Hold dine hænder rene

Det her råd er let. Bare vask dine hænder hver gang du er på toilettet eller håndtere fødevarer. Du holder dig selv væk fra alle diverse virusser og bakterier, og spare på medicinregninger og tab af produktivitet i løbet af dagen.

Jeg mener selvfølgelig ikke, at du ikke skal opleve verden, og få beskidte hænder engang imellem, det er godt for dig også. Men generelt rengøring og hygiejne holder medicinregningerne ved porten.

29. Slet dine kredit kort oplysninger fra dine online kontoer

Det er alt for let at bruge penge, hvis du har gemt dine kreditkort oplysninger på nogle af dine online kontoer, da du så kun skal lægge i kurv, og købe. Den bedste måde at fjerne denne vane, er ganske enkelt at slette dit kort fra din konto.

På den måde, er du ikke fristet til at bruge penge. Du er tvunget til at bruge tid på at finde dit kreditkort, og virkeligt tænke på hvorfor du bruger de her penge. Nogle gange betyder det, at være tvunget til noget, at man kan overbevise sig selv, om man overhoved har brug for den her ting.

30. Giv din arbejdskraft som gave

Til nye forældre, så giv en aften som babysitter som gave. Hvis du kender nogle med dyr, så tilbyd at pas deres dyr mens de rejser. Tilbyd at slå græsset for en ny husejer.

Denne slags gaver er altid et hit. Jeg kender det, som forældre til et barn, så elsker vi at få tilbudt en babysitter, måske mere end alt muligt andet jeg kunne få.

31. Lav dine helligdags indkøb lige efter helligdagene.

De fleste bruger denne teknik til jul, men den virker faktisk efter enhver anden helligdag. Vent et par dage efter en helligdag, og så tag ud og køb tingene ind, som skal bruges den dag.

Køb et mors dags kort til næste år, dagen efter mors dag, og halloween dekorationer d. 1 november. Få gavepapir, kort, og gaveposer dagene efter jul. Rabatterne er kæmpe store, og du kan bare gemme tingene i skabet indtil næste år.

32. Lav frivilligt arbejde

At lave frivilligt arbejde er en god måde at møde nye mennesker, få motion og involvere dig selv i gode projekter, som kan give en god effekt på dit humør. Derudover så koster det dig ikke noget som helst og kan give en masse underholdning.

Flere som laver frivilligt arbejde fortæller, at det er noget af det bedste de har gjort og giver en masse god energi i hverdagen.

33. Lav en seriøs oprydning, brug din fornuft og spar penge

Gå ind i et værelse og gennemgå hver eneste ting i det værelse. Har du virkeligt brug for den ting? Er du glad fordi den er der, eller ville det være fint hvis den forsvandt? Hvis du kan finde ting som du kan komme af med, så kom af med det. Du får ryddet op, og det har måske værdi for andre. Du kan også forbedre værdien af dit hus, og du får sandsynligvis også gjort rent imens. Det er jo win win!

34. Forbered nogle måltider hjemmefra

Få en let og nem kogebog, og prøv at lave nogle retter hjemmefra. Du finder ud af at, når du laver mad hjemmefra, så er det langt lettere end du tror. Og langt billigere og sundere end fastfood eller at spise ude. Endnu bedre er, at det er nemt at forberede dine måltider i forvejen, så du bare skal have det med på arbejde, i skole eller bare med som madpakken generelt.

35. Skift din forsikring

Gentag efter mig: Forsikring er ikke en investering. Hvis du sidder fast med dyre forsikringer, så vælg en billigere forsikring og brug differencen til at få dig selv ud af gæld eller til at starte en opsparing.

Generelle forsikring er utroligt dyre, og det er meget bedre for dig at vælge en billig forsikring og flere penge i din pung. Du kan finde en billigere forsikring ved at klikke her

annonce

 

36. Hold dig til en pålidelig og brændstof venlig bil

En pålidelig og brændstofeffektiv bil, kan spare dig for tusinder af kroner over det lange løb. Lad os sige at din bil kører 150.000 km. Du vælger en bil der køre 25 km pr. liter fremfor en der køre 15 km pr. liter. Den der køre 25 km på literen sparer dig for 4000 liter brændstof gennem tiden. Lad os bare, for simpelhedens skyld regne med at benzin koster 10 kroner pr. liter. Så er det altså 40.000 kroner der er sparet lige der. Lav din research. Det kan godt betale sig for dig på den lange bane.

37. Undgå mailen

Mailen er for mange, et sjovt sted at kigge, men det kan nemt være fyldt med en masse fristelser. Derfor bør du holde dig fra din mail medmindre du rent faktisk skal købe noget.

Tro mig, at kigge på vinduer, mens du skal spare, kan være det rene totur. Fjern byrden fra dig selv og find noget andet at lave, for at blive underholdt. En gåtur, et sjovt puslespil eller en god film kan nemt erstatte mail indkøbs eventyrene.

 

38. Lær at mestre 10 sekunder reglen

Så snart du tager en ting, og lægger den i kurven, eller er på vej til at tage varen til check out, når du bestiller varer online, så stop op i 10 sekunder og spørg dig selv om du rent faktisk har brug for den eller ej. Hvis du ikke kan finde et godt svar, så læg varen tilbage. Dette holder mig personligt fra at købe impulskøb, og det virker rent faktisk.

39. Lej ubrugt plads i dit hjem ud

Har du et ekstra værelse eller et en kælder der ikke bliver brugt? Lej det ud på en side såsom airbnb.com. Hvis du bor tæt på et turist område, så kan det indbringe en del ekstra penge. Bare vær sikker på at du er villig til at tage forholdsreglerne, som det kræves for ta beskytte din familie og ejendele.

40. Opsig dine abonnementer på magasiner og blade

Har en masse magasiner og blade, som bare ligger i huset. Det er ofte resultatet af et abonnement, som du ikke læser. Ikke nok med at du ikke skal forny abonnementet, men prøv at ring til abonnementsafdelingen, og se om du kan få et beløb refunderet. Man ved jo aldrig? Jeg har selv opsagt alle mine abonnementer som jeg har i dag, og jeg har ikke fortrudt det et sekund.

41. Spis morgenmad

At spise en sund morgenmad fylder dig med energi hele dagen, og formindsker lysten til en stor og dyr frokost. Morgenmaden kan nemt være meget sund, hurtig og billig. En skål med havregryn om morgenen er en af de ting der holder mig fra at købe en dyr frokost senere på dagen.

42. Byt babysitning med naboerne

Vi bor i et kvarter med en masse familier med børn. Derfor er der mange forældre som er villige til at bytte babysitning aftner med os, og spare os for pengene, ved at hyre en når vi skal have en udeaften. Prøv at find et andet sæt forældre eller to som du stoler på, og byt aftner med babysitning med dem. Hvis dette kan lykkes dig, så vil du få en masse friaftner sammen med din bedre halvdel, uden at det koster en formue at finde en babysitter.

 

43. Frygt ikke rester, men gør dem spændende

Mange folk frygter rester og føler at de bare er det ”dårlige” efter et normalt måltid. Men der er intet billigere end at spise rester, og med et par teknikker kan du gøre dem lækre. Alt du behøver at gøre, er at tilføje få ekstra ingredienser, og lav retten igen dagen efter med et pift.

44. Gå gennem dit tøj – Alt dit tøj

Hvis du har et behov for at købe tøj, gå gennem ALT som du har og se hvad du kan finde. Tag tøjet som er bagerst i skabet og læg det forrest, og pludselig er din garderobe helt anderledes. Tag tøjet som er begravet i kjoler og læg det forrest. Du kommer til at føle dig som en helt ny person som ikke behøver at bruge penge på tøj lige nu.

45. Tag madpakke med på arbejde

I stedet for at købe frokost på arbejdet, så tag din egen madpakke med. Hvis ikke hver dag, så gør det mindst et par gange om ugen. Med lidt forberedelse, og bare et par minutters forberedelse af gangen, så kan du lave nogle ret lækre madpakker og spare penge hver gang du gør det. Dine kollegaer forstår måske ikke dit behov for at spare penge, men det er deres problem.

46. Lær at købe så minimalistisk tøj som muligt

Køb tøj der kan mixes og matches, og så behøver du ikke nært så meget tøj. Hvis du har 5 bukser, 7 skjorter eller trøjer og syv slips som passer sammen, for så har du allerede endeløse numre at kombinationer lige der.

Dette er præcist hvad jeg selv gør, for at købe så lidt tøj som muligt og stadig se professionel ud. Jeg mixer og matcher mit tøj, ved blot at købe tøj der passer sammen.

47. Spørg efter hjælp og motivation fra dine nærmeste

Når du har mindst motivation og vilje, sæt dig ned og tal med de folk du elsker og som betyder noget for dig og spørg dem om hjælp. Fortæl dem at du forsøger at holde igen med forbruget og at du ville vær glad for, hvis de ville komme med nogle forslag eller støtte.

48. Prøv at ordne ting selv

For år siden, var det svært at finde måder at reparere hverdags ting selv. Men i dag bør det være let som en leg. Du kan finde diverse måder online, og du kan finde videoer på nettet, hvor du nærmest kan lære at lave hvad som helst. Og det bedste af det hele? Det er stort set alt sammen gratis. Lige meget hvad du prøver at reparere så er det altid værd at give det et skud. Det skader heller ikke at få nye færdigheder.

Spar op til 50% på byggematerialer, VVS og Værktøj her og gør det selv.

annonce

49. Hav en notesbog i din lomme

Jeg har brugt utallige timer og penge, ganske enkelt fordi jeg har glemt nogle af mine bedste ideer. Nu og dage har jeg altid enten en notesbog ellers så bruger jeg ”noter” på min telefon så jeg aldrig glemmer noget som helst som er vigtigt. Dette sikre at jeg ikke glemmer de ideer jeg får i løbet af dagen.

50. invester i en kummefryser

En kummefryser er en god investering på længere sigt, men kun hvis du bruger den ofte. Ofte hvis du har noget ekstra fryser plads, kan du tillade dig selv at købe ind i større mængder og betale en samlet lavere pris. Endnu bedre er at du kan have større portioner måltider lavet i forvejen, så det er lettere for dig at gå hjem og finde noget hjemmelavede (og billigt) mad i ovnen.

51. Se efter et billigere sted at bo

Prisen for at bo i udkants Aalborg er overraskende billig, nok til at jeg er villig til at opgive de kulturelle muligheder andre steder, for at bo i udkants Aalborg året rundt. Når jeg vil opleve de kulturelle attraktioner andre steder, så rejser jeg dertil. Jeg har trods alt råd til det, fordi jeg sparer på mine bolig omkostninger resten af året.

Hvis du bor i et dyrt område, så prøv at overvej om de ekstra omkostninger, som det koster at bo i et dyrt område, overhoved er det værd. Det kan være du finder ud af at det kan betyde forskellen på at have en masse penge mellem hænderne, eller kun lige klare dig.

52. Tjek efter gratis tilbud i byen

I min by er der mange muligheder for at gå i skoven, fodboldbaner, gå en tur ned af strøget, ellers hold øje med hvad der er af gratis events og oplevelser i din by. Du kan nemt få flere timer til at gå, med at gå udenfor, lave sport, eller andre aktiviteter. Alt du skal gøre, er at undersøge det.

annonce

53. Start en urtehave

At have en urtehave kan være en billig hobby, hvis du har en have. Plant nogle planter, lug din urtehave, og du har en billig hobby som producere sund mad til din familie. Hvis du kan lide tomater, kan du så en omgang tomat planter, og pas dem. Derefter kan du nyde en ordentlig omgang tomater i slutningen af hver sommer. Jeg kan personligt bedst lide at de er friske, men du kan lave tomat juice, sauce, lav din egen ketchup, pasta sauce og pizza sauce.

54. Tag offentlig transport

Hvis du bor i byen, og der er mulighed for offentlig transport i nærheden af dig, så tag den på vej til arbejde, i stedet for at tage din bil. Det er langt billigere og du slipper også for bekymringerne omkring parkering. Derudover sparer du også penge på parkering af din bil.

Jeg bor i en by, hvor jeg selv tager bussen på arbejde. Det er langt billigere, på trods af at vi også har en bil. De penge jeg sparer på kørslen i bil er penge direkte i banken.

55. Klip dit eget hår

Dette er måske den mest populære ide, men den virker hvis du har en simpel frisure. Min bedre halvdel klipper mit hår med en trimmer som eksempel. Tag en plastik pose og læg den over vasken på badeværelset. Find en trimmer som er billig, men holder længe. Jeg har selv købt denne trimmer som koster under 700 kroner, som har holdt i flere år efterhånden. To eller tre klipninger betaler for din trimmer og efterfølgende får du faktisk gratis klipninger. Med lidt træning kan du også få det til at se godt ud.

annonce

56. Kør sammen

Hvis du bor tæt på nogle du arbejder med, så er der måske en mulighed for at køre sammen på arbejde. Eller måske arbejder din bedre halvdel tæt på. Overvej om det ikke kunne betale sig og nøjes med at tage én bil frem og tilbage hver dag. At gøre dette kan spare dig for penge og slitage på begge køretøjer.

57. Lav din egen gælds snebold

Alle bør have en plan, for at komme ud af gælden. Så sæt dig ned og læg en plan for hvordan du får gælden betalt af og i hvilke rækkefølge. Bare det at have en plan, kommer man langt med. At betale gælden af tidligt, er en af de sikreste måder at få flere penge på kontoen over tid.

58. Lav vedligeholdelse af hus og bil løbende

I stedet for at vente på at noget går i stykker, før du tager dig af det, så lav en månedlig gennemgang, hvor du går igennem dit hjem (og din bil) og laver en smule vedligeholdelse, hvor det nu er nødvendigt. Denne lille gennemgang, tager dig en time eller to om måneden, og søger for at tingene holder længere, og fanger problemerne før de vokser sig større. At vedligeholde dit hjem, kan også holde det i bedre stand og forøge værdien af ejendommen over tid.


Sponseret

59.  Køb i større mængder

Med de varer vi bruger meget, så køber vi altid ind i større mængder, og dette gør vi ekstra meget med ting, som ikke bliver for gamle. Som eksempel affaldsposer, vaskemiddel og bleer, hvor vi køber dem i de største pakker som findes. Dette gør det billigere på langt sigt, og giver store besparelser.

60. Pak mad med til længere køreture

Når du skal ud og køre en tur, så pak nogle snacks og måltider, som er lette at tage med. På den måde, slipper du for at stoppe midt på turen, og lede efter steder at spise. Du sparer en hel masse tid, og derudover sparer du også en masse penge. Du kan spise på vejen, eller endnu bedre, så kan du stoppe i en park eller lignende og strække benene. Færdig pakket mad er ofte dyrt, så det er bedst at undgå den slags så meget som muligt.

61. Gå igennem din telefonregning, og se efter tjenester som du ikke bruger, og drop dem

Der er mange måder at spare penge på din telefonregning, og dette inkludere at skifte fra en af de store spillere, til en af de små telefon selskaber, som tilbyder det samme som du har i dag, for mindre penge. Du bør som minimum se om du betaler for nogle services som du ikke bruger.

annonce

62. Når du køber bil, køb en brugt model

Det er svært at argumentere imod at nye biler er en forfærdelig investering. De falder ikke bare i værdi fra det øjeblik, du køre ud fra forhandleren, men de falder faktisk i værdi for hvert eneste år der går.

Hvis du vil spare så mange penge på transport som muligt, så kig på brugte biler i en god stand. Hvis du fokusere på biler der kun er få år gammel, så kan du måske endda være heldig at finde en som stadig har garanti.

63. Gå på biblioteket

Ikke bare se på et bibliotek, som et sted du kan låne bøger. Se det som et sted hvor du kan en masse forskellige ting gratis. Man kan gå på nettet, spille PlayStation på flere af de store biblioteker, låne film og dvd’er, eller læse avisen, og samtidigt kan man også se hvad der sker i området af gratis begivenheder.

64. Brug en billig barber skraber

Jeg har brugt en masse dyre barber skrabere igennem tiden. Jeg er nu begyndt at barbere mig i badet, og tørre barberbladet af efterfølgende, og så bruger jeg sæbe som barber creme, som er utroligt billigt.

Hvad mener jeg med alt dette? Brug en billig skraber, ikke sådan en dyr elektrisk en som ikke virker efter få år, eller den nyeste model på marked, som er utroligt dyr at udskifte, og så husk at barber dig mens huden er våd. På den måde kan du få en virkeligt god barbering med noget øvelse, og spare en masse penge i det lange løb.

65. Lær alle fordelene ved dit job at kende

Brug noget tid på at undersøge alle fordele ved dit job. Du bliver måske overrasket over hvad du kan finde.

Efter at have brugt tid at undersøge hvad jeg kunne med mit job, fandt jeg ud af at jeg kunne træne billigt, være med til foredrag gratis, få billigt massage, få en bedre sygesikring på jobbet, en gratis pensions rådgiver, og meget mere. Jeg sparede ikke bare på mine egne omkostninger på ting såsom sport og underholdning, men jeg optimerede også min pension betragteligt.

66. Forslå billige aktiviteter når du mødes med familie og venner

Denne er lidt svær, men der er en masse teknikker du kan afprøve. Min ynglings er at være den første til at forslå noget. Dette giver dig ofte mulighed for at få aktiviteterne til at gå i en billigere retning. Hvis du overbeviser dine venner om at, i skal i parken og spille bold, i stedet for at tage ud og spille gold som eksempel, så spare du disse omkostninger.

67. Find daglig inspiration så du kan lave intelligente træk.

Personligt så er jeg mest af alt inspireret og motiveret af min lille datter eller min bedre halvdel. Du bliver måske inspireret af din kone, eller måske nogle i det samfund du er i, som du respektere.

Find noget som giver dig lyst til at lave positive ændringer, og så brug personen som en konstant påmindelse. Hav et billede i in pung, i din bil, eller på badeværelses spejlet. Hav det i tankerne så meget som du overhoved kan.

68. Kør ikke for hurtigt

Ikke nok med, at når man køre for hurtigt så øges forbruget af brændstof, men du kan også risikere og blive standset af politiet eller taget af en fotovogn, som koster en mindre formue nu til dags. Jeg har personligt lært at det klart bedst kan betale sig at køre efter reglerne, og derved spare brændstof og holde politiet væk.

69. Læs mere

At læse mere, er en af de billigste og mest gavnlige hobbyer du kan have. De fleste byer har et bibliotek til fri afbenyttelse. Du kan bare gå derover og tjek nogle bøger ud der interessere dig. Brug noget af din fritid i dit hjem, hvor du finder et hyggeligt sted og læs.

Du lære noget nyt, og forbedre dine læsefærdigheder og slapper af, samt det koster dig ikke en krone.

70. Køb et mindre hus

Der er utallige gode grunde til hvorfor du bør købe et mindre hus end hvad du har råd til. Vi har købt et hus på 121 kvm med min bedre halvdel og vores datter, og det er en helt rigtig størrelse for os.

VI er ofte i det samme rum i huset. Man har ikke brug for at gigantisk sted at bo. Køb i stedet for et mere morderne hjem, og så finder du ud af at du har massere af plads, og stadig en masse penge til overs.

annonce

71. Kør forskellige veje til arbejde

Dette råd er særligt godt til dig, hvis du ofte ”automatisk” stopper efter noget på vej hjem fra arbejde. Kom af med denne dårlige vane, ved at køre forskellige router på vej hjem fra jobbet, også selvom den nye route er en smule længere. Du spare tid ved ikke at stoppe, og du spare penge fordi du ikke har et behov for at stands igennem tiden.

72. Spørg altid og du kan få slettet gebyrerne

Når du skal starte et abonnement, eller en service så er der ofte en eller anden form for opstartsgebyr, så prøv at spørg om de vil fjerne det. Ofte (ikke altid) så gør de det, og så spare du penge bare ved at være ligefrem og spørge. Jeg gjorde selv dette, da jeg skulle skifte mobil selskab og fik fjernet mit oprettelses gebyr. Men selv i banken kan du forhandle om gebyret, hos din forsikring og generelt alle steder som har disse gebyrer.

73. Køb ikke alt for dyre hygiejne produkter

Mange folk finder ofte ud af at de billige hygiejne produkter virker lige så fint som de dyre gør. Personligt, så køber vi den tandpasta som er billigst, og det samme med deodorant eller lignende. Nøglen er at bruge produkterne fast, gå i bad hver dag, hold dig ren og så skal det nok gå. Ingen grund til at købe en ansigts scrub til 200 kroner, hvis du selv renser dit ansigt i badet.

74. Spis mindre kød

Kød er meget dyrt, når man ser på madvare generelt, hvis man sammenligner med grøntsager og frugt. Og Ofte kan du få madvarer som dækker en del af dit protein indtag såsom bønner. Selvom du ikke gider at være en vegetar, så kan du stadig spare en masse penge på bare at spise mindre kød.

75. Skær ned på ferie forbruget

I stedet for at tage på en stor og dyr ferie, pak bilen og se efter nogle attraktioner i nærheden. Det behøver ikke at være en dyr ferie, for at være en god ferie. Du kan også lave en kør selv ferie, og finde en campingplads i udlandet. Dette er ofte billigere, og så kan i også selv bestemme hvornår i vil hjem igen. Her kan du spare rigtig mange penge, ved blot lidt planlægning. En charterrejse kan koste langt mere end forventet, som du kunne bruge på afdrag af diverse lån, opsparing til bil eller lignende.

76. Motioner noget mere

Træn mere eller løb en tur om aftenen, stræk ud eller lav noget let hjemmetræning. Disse former for træning kan du lave derhjemme gratis, men kan give dig store fordele med dit helbred. Bare sæt lidt tid af hver dag til lidt træning og din krop og din pung vil takke dig.

77. Tjek din årsopgørelse

Tjek altid din årsopgørelse igennem for fejl og mangler. Mange glemmer at rette dem til i løbet af året, hvilket, hvilket kan betyde at du snyder dig selv for nogle penge, som reelt set er dine. Tjek om lønnen på opgørelsen passer, er dine renteudgifter skrevet ind, har du kørt langt på job, så skal det også trækkes fra. Alt sammen giver dig flere penge i sidste ende.

78. Ikke straf dig selv for at lave en fejl

Selv hvis du laver 10 gode valg, så er det let at straffe dig selv for at lave en enkelt lille fejl. Hvis du laver en stor fejl og indser det, så tænk over hvorfor du indså det, og prøv at undgå det senere hen. Tanken om fejlen kan ende med at give dig værdi.

79. Se altid fremad

Ikke lad dig påvirke at dine fortids fejl, som trækker dig ned og får dig til at lave flere fejl. I stedet for, så se fremad i fremtiden. Lær at se dine tidligere fejltrin for hvad de er. De er lektioner som er til for at lære dig noget.

Nogle gange er de lektioner som du får i livet, bedst lært igennem livserfaring, på godt og ondt. At love at gøre det bedre og at sætte mål, kan holde dig væk fra fremtidige fejltrin.

80. Aldrig giv op

Når kampen mod gælden er ved at være nok for dig, så læs en blog om personlig økonomi og husk på at der er mange mennesker der kæmper den samme kamp som dig. Læs rundt omkring og lær nogle nye ting. Måske bliver du inspireret til at fortsætte uanset hvad.

Derudover så bør du læse min guide til aktier for begyndere så du kan investere nogle af de penge du sparet, så de kan komme til at arbejde for dig.

Relaterede artikler:

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

25 gratis ting, man kan lave for at få det bedre

9 strategier til at tjene flere penge – Begynd idag

5/5 - (93 votes)

2 tanker om “Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge”

 1. Nikolai Brink Sandbeck

  Virkelig fin artikel 🙂
  det eneste jeg har af kritik, mange af de opdelte ord skal være sammensatte.

  Venlig hilsen

  1. Hej Nikolai,

   Mange tak for dit feedback, og jeg er glad fordi du kan lide den.

   Det er måske gået lidt for hurtigt med skrivearbejdet, det tjekker jeg lige op på 🙂

   Mvh
   Mark

Der er lukket for kommentarer.