Spring til indhold

5 økonomiske nytårsforsæt

5 økonomiske nytårsforsæt

Hvordan kan du træffe bedre investerings beslutninger i år? Beslutninger som øger dine chancer for succes og som får dig tættere på dine økonomiske mål.

Her er 5 økonomiske nytårsforsæt som får dig på rette vej

Økonomiske Nytårsforsæt Nr. 1: Forøg dine bidrag

Intet du kan gøre, vil have større påvirkning på din bundlinje end at forøge dine bidrag til dine investeringer.

Det er langt mere sexet at have en debat om hvilken investeringsforening man skal investere i, hvilken pensions konto som er bedst eller om det er et godt tidspunkt at komme ind eller ud af aktiemarkedet. Men ingen af disse ting har nogen som helst effekt der er lige så stor som bare at spare flere penge op.

At spare flere penge op nu, er den bedste måde at sikre at du har flere penge senere hen. Hvilket trods alt er hele pointen ved at investere.

Og hvis du ikke kan lave et stort bidrag ekstra, så forpligt dig til at lave små ændringer over tid. Forøg dit bidrag med 1 % nu og sæt i din kalender en påmindelse om at forøge med 1 % hver 6 til 12 måned fremover. Hvis du gør dette konsekvent, så er du foran på ingen tid.

Økonomiske Nytårsforsæt Nr. 2: skær på omkostningerne

Her er endnu et usexede emne som har stor effekt på din bundlinje. Undersøgelser har vist at prisen er faktisk den bedste forudsigelse for, dine afkast i fremtiden. Jo mindre en investering koster, jo større er chancen for at den giver et godt afkast.

Det lyder lidt ulogisk til at starte med, grundet at vi er vant til at betale mere for højere kvalitet. Men tænk sådan her. For hver 1 % mindre du betaler i omkostninger er 1 % mere du får i afkast. Hvert eneste år resten af dit investor liv

Udover dette, så underperformer de investeringer med høje omkostninger ofte alligevel, så derfor er det så effektivt at reducere dine omkostninger.

Så nu er det et rigtig godt tidspunkt at finde ud af hvad du betaler for dine investeringer og skære ned på disse omkostninger, hvor det nu er muligt.

Økonomiske Nytårsforsæt Nr. 3:  Genbalancer

En god investerings strategi er aggressivt nok at tjene nogle fine langtidsafkast og vær konservativ nok til ikke at invester mere end hvad du enten har råd til at tabe eller føler dig tilpas med at tabe.

Dette betyder at du skal finde en balance mellem at investerer i høj risiko/høj afkast investeringer som på aktiemarkedet og lav risiko/lav afkast investeringer som investeringsforeninger eller ETF’ere. Denne specifikke balance som du forsøger at ramme er kaldet din ’’asset allocation (punkt 3)’’ og som du også kan lære hvordan du finder i samme artikel.

Problemet er, at selv om du investere helt perfekt og du får din ønskede asset allocation / sammensætning, så vil din investering uanset hvad komme ud af balance med tiden.

Lad os sige at du vil have 70 % af dine investeringer i aktier, og 30 % i investeringsforeninger, så du kan sætte dine investeringer sådan op. Hen over året kan det være at dine aktier klare sig godt, mens dine investeringsforeninger ikke gør, så du måske finder ud af at du har 80 % investeret i aktier og 20 % i investeringsforeninger. Dette er sket fordi dine aktier har forøget deres værdi, mens dine investeringsforeninger er faldet i værdi.

Og det er her hvor genbalancering kommer ind i billedet.

Økonomiske Nytårsforsæt Nr. 4: Simplificer

Hvor komplicerede er din investerings portefølje? Hvor mange forskellige investerings foreninger ejer du? Hvor mange forskellige investeringsdepoter har du? Hvor mange forskellige firmaer/banker er de hos?

Investering behøver ikke at være kompliceret. Faktisk så er det simple ofte det der giver bedste resultater og det komplicerede føre til forvirring, fejl og lavere afkast.

Overvej at simplificer dine investeringer på nogle af følgende måder:

  • Brug én investeringsforening som dækker et index eller hele europa
  • Automatiser dine bidrag
  • Flyt alle dine investeringer til et enkelt firma eller bank

Mit gæt er, at jo simplere du gør tingene, jo mere succes får du.

Økonomiske Nytårsforsæt Nr. 5: Slap af

Investering kan være stressfyldt. Der er en masse op og nedture som kan gøre at fremtiden føles meget usikker. Og der er en masse beslutninger at træffe, hvilket kan lede til angst over om du træffer de rette valg.

Sagen er bare den:

  • Så længe du spare op (Se nytårsforsæt Nr. 1) så er du rigtig langt.
  • Hvis du minimere omkostningerne og finder en balance mellem aktier og investeringsforeninger, så har du gjort alle de vigtige ting og så er du langt foran de fleste investorer derude.

Du behøver ikke at tænke på at finde den ’’perfekte’’ investerings strategi. Den findes ikke. Tænk på de vigtige ting og kom videre med din dag.

Og ja, aktiemarkedet vil falde fra tid til anden. Nogle gange ret betragteligt.

Når det sker, så er det dit job at tage en dyb indånding og husk dig selv på at din investering er langsigtet og hold dig til din plan.

Dette er forskellen mellem succes og fiasko.

Relaterede artikler:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Rate this post