Spring til indhold

Køb Kryptovaluta i 2024 – Guide til kryptovaluta for begyndere

Der har i de senere år været en stor interesse for kryptovaluta som f.eks. Bitcoin, Ethereum og Ripple som er steget ret voldsomt i 2017, hvor offentligheden også begyndte at få stor interesse i disse kryptovalutaer.

Dette har også skabt en stor interesse for køb af kryptovaluta, som var stedet man skulle investere, hvis man ville opnå et skyhøjt afkast på ingen tid. Idag så er kryptovaluta stadig en af de steder, hvor mange investorer følger udviklingen skarpt. Den teknologi der ligger bag kryptovaluta hedder blockchain, som er årsagen til den helt store interesse for kryptovalutaerne, da den allerede er begyndt at blive benyttet i store projekter. Du vil kunne læse mere om blockchain længere nede, hvor du også kan læse hvor du kan købe Block chain aktier henne.

Er du allerede klar til at købe kryptovaluta, så vil jeg anbefale at du køber de største kryptovalutaer som også er de mest kendte, for at forbedre chancerne for et godt afkast. Hvis du vil handle med kryptovalutaer, så kan du komme i gang på under 2 minutter ved at oprette en konto på en handelsplatform som f.eks. Saxo som er blandt de største.

Jeg håber at du efter indlægget her, har fået en forståelse for hvordan du kan investere i kryptovaluta. Nogle af de ting du vil lære er f.eks. hvordan du finder informationerne omkring kryptovalutaer eftersom det ikke bare er nok at kigge på kursen, hvis du vil investere i dem.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

Hvad er Kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, som er skabt med Blockchain-teknologi. Ideen med Kryptovaluta er en fri digital valuta som ikke styres af lande og nationalbanker, mens blockchain-teknologien er en ny teknologi som eksperter ser et enormt potentiale i.

Kryptovaluta

Kryptovaluta er et alternativ til den traditionelle valuta som vi kender den idag. I 2008 blev Bitcoin som den første kryptovaluta verdenskendt under finanskrisen for at skabe en mulighed for en valuta som ikke styres af staterne, så en potentiel finanskrise ikke skulle udvikle sig igen.

For mange år siden, så var valuta underlagt en anden værdi som eksempelvis guld, hvilket dog viste sig at skabe problemer, og i USA blev denne underlagte værdi fjernet i 1971 og idag er alle valutaer underlagt regeringen som regulere dem.

Forskellen på Kryotovaluta og almindelig valuta er f.eks. at ingen nationalbanker kan bestemme over mængden og transaktionerne, hvilket også har gjort det til en attraktiv måde at lave udenlandsoverførsler da du ikke betaler store gebyrer for at få lov til at overføre penge til udlandet. En anden stor forskel er at for at skabe flere kryptovalutaer, så skal de ”Mines” af private og virksomheder(Skabes) mens traditionel valuta bliver trykt af eksempelvis den danske nationalbank.

Kryptovaluta er blevet utrolig kendt for ikke at styres af politikere med krav og restriktioner, som der dog løbende er begyndt at ske med reguleringer i landende hver især af de forskellige kryptovalutaer.

Der er også begyndt at komme store handelsplatforme som Goldman Sachs ind i Kryptovaluta og flere og flere investeringsselskaber begynder at forhold sig til udviklingen af kryptovaluta.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

Blockchain-teknologi

Teknologien bag f.eks. Bitcoin er Blockchain-teknologi.

Denne teknologi er opfundet af Satoshi Nakamoto som er skaberen af Bitcoin, og man har efterfølgende fundet ud af at blockchain teknologien har et endnu større potentiale end kun at udvikle kryptovaluta med, hvilket betyder at uanset hvad der sker med de forskellige kryptovalutaer, så forbliver Blockchain teknologien som allerede bruges i større projekter.

Forklaring af Blockchain-teknologi:

Blockchain fungere ved at samle en række af overførsler i en boks. Boksen har sit eget unikke ”fingeraftryk” og viser også figeraftrykket fra den tidliere boks. Dette gør at disse bokse skabe en kæde sammen. Så hvis der potentielt kommer en hacker og forsøger at snyde med overførsler, så vil disse bokses ”fingeraftryk” bliver ændret hvilket vil gøre at kæden ikke længere er koblet sammen som før. Så hvis en hacker skal have succes med sin svindel, så er han tvunget til at kunne ændre alle boksene i kæden.

For at det skulle kunne lykkes, så skal han kunne hacke hver enkel boks ved at løse en række matematiske gåder til dem hver især i hele Blockchain kæden. Dette vil blive praktisk talt umuligt at kunne hacke.

Det kan den bruges til:

Blockchain-teknologien kan bruges til f.eks. at stemme, lave anonyme pengeoverførsler, elektroniske kontrakter og meget, meget mere.

Hvis man gør bruger af Blockchain teknologi som kryptovalutaer gør brug af, så er der også den store fordel at alle transaktionerne er åbne, hvilket sikre imod snyd.

Store virksomheder er også begyndt at udvikle blockchain teknologi. Mærsk og IBM er gået sammen om at få udviklet et system med blockchain teknologi der i 2018 blev lanceret, og forventes at kunne mindske prisen på shipping med op til 15% på sigt.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

Hvordan fungere Kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta som bruges til at fortage finansielle overførsler som udgangspunkt. Ved f.eks. Bitcoin som udelukkende er designet til at være en valuta, så er der i hele teknologien bag Bitcoin en begræsning på hvor mange Bitconins der kan eksistere. Kryptovaluta er også fuldstændig anonym og ved overførsler med kryptovaluta så vil der i stedet for dit navn og adresse stå en kode, som sikre at dine personlige informationer aldrig bliver tilgængelige.

Kryptovaluta kurser og værdisætning

Når man skal værdisætte en kryptovaluta, så minder det meget aktier. Her gælder udbud og efterspørgsel, som vi også så med Bitcoin der i 2017 oplevede en eksplosiv vækst på mange 1000%. Der er ingen nationalbank eller pengeinstitution som har mulighed for at regulere det, hvilket også betyder at jo større værdien på de forskellige kryptovalutaer bliver, jo sværere bliver det at påvirke de forskellige kurser på kryptovaluta.

Med vores traditionelle valutaer, som eksempelvis den europæiske Euro bliver også fastsat efter udbud og efterspørgsel, men her er der også en anden faktor der påvirker kursen, nemlig den europæiske centralbank, som også har mulighed for at lave opkøb af Euro’en for at forøge efterspørgslen og hæve kurserne.

Dette har mange eksperter kritiserede og ser der for at kryptovaluta har stort potentiale, da der er væsentligt mindre muligheder for at påvirke de forskellige kryptovalutaer og deres kurser og værdisætning.

Der har i starten været flere kryptovalutaer som har oplevet kursmanipulationer, som dog altid på langt sigt vil tilpasse sig selv igen, præcist som der altid vil komme op og nedture på nye markeder. Det er ikke anderledes end med aktiemarkedet.

I løbet af årene er der kommet mange investorer i Kryptovaluta, mens andre er blevet skræmt væk. Årsagen til at der stadig kommer flere og flere investorer til Kryptovaluta, er fordi en minimal investering i f.eks. Bitcoin eller andre kryptovalutaer, kan ende med at skabe en større formue om en årrække.

Hvis man kigger tilbage på Bitcoin, som var den første kryptovaluta som startede det hele, så er der mange investorer der er skræmt væk grundet de kæmpe udsving der har været. Men her har andre investorer set en kæmpe mulighed, hvor Bitcoin efter sin nedgang er steget med over 300% efterfølgende. Der bliver sågar lavet Bitcoin Casino hvor man i stedet for traditionel valuta gør brug af Bitcoin i stedet.

Bør man investere i Kryptovaluta i fremtiden?

Der er ingen der kender fremtiden for kryptovaluta eller for nogen andre former for investering for den sags skyld. Men mange spår dem til at være kommet for at blive.

Du skal naturligvis ikke investere i kryptovaluta hvis du ikke tror på dem, men der er mange som anser Kryptovaluta som en del af fremtiden. Årsagen til at mange er usikre på kryptovaluta er efter 2017 hvor Bitcoin gik fra en enorm vækst til et kæmpe fald på meget kort tid. Det gav folk et chok, men dette er faktisk set gentagende gange i historien med f.eks. den amerikanske dollar. Dette bliver glemt af investorerne som vender historisk set tilbage igen.

Det er blevet let tilgængeligt at investere i kryptovaluta idag og de store handesplatforme og online børser har taget dem til sig, så du i dag kan købe dem på de populære handelsplatforme, hvor man før skulle købe kryptovaluta på ukendte platforme, som stoppede mange. Og jo lettere adgang der er kommet til kryptovaluta, jo flere er begyndt at investere i dem, hvilket naturligvis også gør at man sagtens kunne forstille sig at efterspørgslen på kryptovaluta forsat kommer til at stige i fremtiden.

Vi kan konkludere at det er blevet langt lettere at handle med Kryptovaluta, der er større efterspørgsel og at de store handelsplatforme har taget dem til sig.

Investering i kryptovaluta – Hvordan kommer man i gang?

Uanset om du vil investere i Altcoins, eller de store og mere kendte kryptovalutaer såsom Bitcoin, Ripple eller Ethereum, så er det utrolig simpelt at komme i gang. Du kan handle med kryptovaluta på mange af de populære handelsplatforme. Vi anbefaler handelsplatformen Saxo, for både begyndere og mere erfarne kryptovaluta investorer.

Årsagen til at Saxo er populær til at købe kryptovaluta på, er ganske enkel. Hos Saxo kan du komme til at eje dine kryptovalutaer, hvor du ofte kun kan handle med CFD’er, hvor du ikke direkte kommer til at eje din kryptovaluta, men i stedet kun følger prisen.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

 

Køb kryptovaluta – Sådan gør du

Der findes mange forskellige kryptovalutaer, så køb af kryptovaluta har aldrig været lettere end det er idag. Når du skal købe kryptovaluta, så skal du naturligvis først udvælge den kryptovaluta du ønsker at investere i. Køb kryptovaluta på en handelsplatform hvis du ønsker at have dem opbevaret som eksempelvis aktier, eller opbevar dem selv, hvor du dog har større risiko for at miste dine penge.

De fleste fortrækker at købe kryptovaluta på en online handelsplatform, så derfor vil jeg her vise dig hvordan du kan fortage køb af kryptovaluta på den populære handelsplatform Saxo.

Køb og salg af kryptovaluta

Først og fremmest, så skal du oprette en konto hos Saxo .

saxo bank kryptovaluta

Når du har fået oprettet din konto og logger ind på den, så vil du møde overstående billede, hvor du vil se din overvågningsliste. Du behøver ikke at lave en overvågningsliste, her har jeg lavet en til kryptovaluta.

Søg efter kryptovaluta

Nu skal du søge efter den kryptovaluta du ønsker at investere i. På billedet ovenfor har jeg søgt efter Bitcoin.

Nu skal du blot klikke på f.eks. Bitcoin for at få muligheden for at købe. Er du i tvivl om hvilke du har lyst til at investere i, så skal du blot vælge handelsmarkeder, hvor du kan klikke på ”Krypto” og få et overblik over alle de forskellige kryptovalutaer du kan investere i.

Klik på ”handl

Nu kan du klikke på ”handl” på Saxo hjemmeside, lige under Bitcoin. Sådan funger køb af kryptovaluta på samme måde, hvis du vil købe andre kryptovalutaer.

Hvor meget vil du købe for?

Nu er du kommet til at du skal vælge det beløb du vil købe Bitcoins for. Nederst kan du se at der står at du fortager en rigtig handel med kryptovaluta. Køb kryptovaluta på Saxo hvis du gerne vil eje dine kryptovalutaer.

Du kan også lave en gearet handel, ved at klikke hvor der står ”X1” på billedet, så kommer du ikke til at eje din kryptovaluta. Du kan også indgå en CFD handel, hvis du eksempelvis vælger at klikke på ”sælg”, uden at du overhoved har købt kryptovaluta. Her kan du ”shorte” som betyder at du satser imod markedet. Så hvis den stiger, så taber du penge, men hvis den falder så tjener du penge.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

Selv hvis du vil investere i mindre projekter, vil du altid skulle have Ethereum eller Bitcoin til at investere i dem. Mindre Altcoin vil ofte kun være at finde på kryptovalutabørser. Lad os kigge nærmere på, hvad en Altcoin er for noget, og om det er en bedre investering for dig.

Hvad er Altcoin?

Der findes mange forskellige kryptovalutaer, men langt de fleste kender kun de helt store krytovalutaer. Der findes flere tusinde kryptovalutaer, som går under navnet Altcoin. Altcoin står for alternative coins.

Der er mange af disse Altcoins som ikke er aktive længere, og det er som regel ikke dem man vælger at investere i, da de er forbundet med for står risiko for at projekterne går ned.

Det er generelt en god ide at holde sig til de større kryptovalutaer, hvis man vil investere i kryptovaluta.

Hvilke kryptovalutaer skal jeg investere i?

Når du gerne vil investere i kryptovaluta, så skal du naturligvis investere i de kryptovalutaer som du tror på også findes i fremtiden. Meget tyder på at kryptovalutaer uden tvivl bliver en stor del af fremtiden, men vi ved ikke præcist til hvad. Hvis kryptovalutaerne ender med at blive en betalingsvaluta i hverdagen, så er det sandsynligvis en rigtig god ide at investere i dem. Men hvilke kryptovalutaer skal man investere i? Ligesom med aktier, så er det en god ide at sprede sine investeringer på flere kryptovalutaer, så du har spredt din risiko.

Investering i Bitcoin

Bitcoin er den mest kendte kryptovaluta, og uden tvivl også den største af dem alle sammen. Bitcoin fungerer som alle andre kryptovalutaer, og prisen på Bitcoin afgøres af udbud og efterspørgsel. Bitcoins kurs er ikke bundet op imod en stat eller nationalbankerne.

I modsætning til en almindelig valuta, så er der også forskel på udbuddet af Bitcoin. I den kode som har skabt Bitcoin, så er der lavet et loft på antallet af Bitcoins der kan eksistere. Der kan maksimalt eksistere 21 millioner Bitcoins, hvor loftet forventes at ramme i 2040 ifølge wikipedia.

Køb bitcoin på handelsplatformen Saxo hvis du gerne vil eje Bitcoins, hvor du som beskrevet længere oppe hos andre ikke direkte kommer til at eje Bitcoins, men kun følger prisen. Læs vores Guide til Bitcoin hvis du vil vide mere.

Investering i Ethereum

Ethereum er den anden mest kendte kryptovaluta. Manden som har skabt Ethereum er Vitalik Buterin, som ville skabe en forbedret blockchain tilbage i 2013, end Bitcoin er lavet af. Etherum udnytter de muligheder der er indenfor ”smart contracts” som langt de fleste kryptovalutaer er opbygget af.

Mange mener at dette er fremtiden for kryptovalutaer, og er det sandt, så kan det blive en voldsomt god investering. Ethereum er også en af de kryptovalutaer som flest kryptovaluttaer er bygget på, da det med Ethereum er blevet langt nemmere at skabe sine egne kryptovalutaer.

Investering i Ripple

Ripple er en af de nyere kryptovalutaer, som utroligt mange har store forventninger til. Mens hypen var allerstørst, så overhalede Ripplede faktisk Ethereum og var den nummer 2. største kryptovaluta. Den er dog faldet ned på 3. pladsen igen men det er stadig en af de kryptovalutaer som flest holder øje med.

Ripple er blevet skabt og styres af virksomheden bag Ripple, nemlig Ripple Labs. Ripples formål er at gøre det lettere af overføre penge, samt håndtere betalinger for virksomhederne.

De benytter blockchain teknologien, mens deres primære formål er forretning. På nuværende tidspunkt så ser det ud til at Ripple er en god investering, og de findes også på de store handelsplatforme.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital form for valuta som ikke er styret af centralbanker som traditionel valuta er.

Hvor køber jeg kryptovaluta?

Du kan købe kryptovaluta på forskellige handelsplatforme. Der findes flere og flere handelsplatforme som tilbyder køb og salg af kryptovaluta. Du kan se hvordan du køber kryptovaluta her

Hvordan tjener jeg penge på kryptovaluta?

Du kan tjene penge på kryptovaluta præcist som du kan ved at handle med aktier og værdipapirer. Du skal blot købe kryptovalutaerne til en lavere værdi en du sælger til, og så tjener du penge på kryptovaluta.

saxo bank
Køb Kryptovaluta på Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær platform dansk platform
Dansk reguleret bank
Platformen er Brugervenlig

5/5 - (121 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *