Spring til indhold

Vil du være millionær? Læs hvordan man bliver millionær her

En af de bøger som jeg har læst, som har påvirket min tankegang angående personlig økonomi er den amerikanske bog ’’The millionaire next door’’ som har hjulpet mig med at finde ud af hvordan jeg personligt skal gøre det. Ligesom mange andre, så har jeg også stillet spørgsmålet ’’Hvordan bliver man millionær?’’

En kort beskrivelse af bogen:

Bogen er skrevet af Thomas Stanley og William Danko som er forfatterne, som lavede et studie angående de rigtige millionære i USA. Folk med en nettoværdi på 1 million eller mere. Resultatet af studiet blev brugt til at konkludere hvordan man opnår økonomisk succes.

Hvad var disse generelle konklusioner så? Jeg vil forsøge at opsummere dem:

Folk som er velhavende er som regel ret sparsommelige og viser ikke udadtil at de har mange penge.

Folk som vil vise at de har penge, har ofte ikke særligt mange penge i banken. De fleste som rent faktisk har penge i banken, er sparsommelige folk. Folk som ikke er sparsommelig, skraber som regel bunden.

En af de bedste måder at blive velhavende på, er igennem iværksætteri og selvansættelse.

På mange måder, så fortæller The millionaire Next Door om hvor stor en fordel det er at arbejde for sig selv. Det har også fået mig til at tænke hvor stor en fordel det vil være, hvis man arbejder for sig selv, og hvilken stor fleksibilitet man får hen af vejen.

Økonomisk succes kommer ikke kun igennem penge håndtering, men det kommer af hvordan du lever dit liv som en helhed.

Dit forhold til din ægtefælle og børn er helt essentiel. Dit forhold til dine venner og kollegaer er også essentiel. Din evne til at sætte personlige mål er også essentiel. Det samme er bilen du køre i, nabolaget du bor i, og listen forsætter. Alle disse ting, og selvfølgelig også andre elementer i dit liv, er direkte forbundet med din evne til at blive velhavende.

Disse overstående konklusioner er meget værdifulde, og en rigtig god viden til at genstarte mange aspekter i sit liv.

Spørgsmålet er så hvordan man kan få disse ideer implementeret i dit liv.

Med andre ord, hvilke skridt kan du tage i dag, så du kan blive en millionær i fremtiden?

Resten af artiklen vil fokusere på hvilke tiltag du kan lave i dag, og hvilke nye vaner du kan begynde at arbejde på lige nu, for at du kan begynde at leve dit liv som en millionær, som lagt ud i bogen.

Begynd og investere

Hvis du gerne vil blive millionær, så skal du uanset hvad begynde og investere. Aktier er et nemt sted at starte og igennem de seneste 100 år er aktiemarkedet steget med gennemsnit 7 % om året, og uanset om du handler med aktier passivt, hvor du køber aktier og lader dem stå eller handler med aktier aktivt, så er der mange penge at tjene på aktiemarkedet.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Vær sparsommelig

At være sparsommelig, betyder ikke at man skal være super nærig. Men der er 3 adfærd som man skal tænke meget over.

 1. Ikke brug penge på ting, som ikke giver langsigtet værdi for dig.

Hvis noget ikke giver langsigtet værdi for dig, så lad være med at give mere end højest nødvendigt for det. Som eksempel, så er de fleste måltider helt normale og nogle du alligevel glemmer alt om, så derfor lad være med at bruge mere end højest nødvendigt på disse måltider. Brug gerne ekstra på måltider, hvor det er meningen at de skal huskes. Med andre ord, så spis simple hjemmelavede måltider det meste af tiden, og når du vælger at gå ud engang imellem så gå ud og spis når det skal være mindeværdigt.

 1. Når du beslutter dig for at købe noget, så fokusere på at det skal være pålideligt og let at bruge.

Hvis du køber noget som du ofte skal bruge, så brug tiden på at lave dit hjemmearbejde, og find den version som holder bedst og kan bruges i længst tid, og derved ikke behøver løbende udskiftning. Find den version som når dine behov og undgå dem som har en masse ekstra gadgets og ekstrafunktioner, da dette ofte betyder at de går i stykker let.

 1. Ikke brug penge, bare fordi du har dem.

Lad være med at smutte ud af døren for at købe ind, bare fordi du har penge på din bankkonto. Hvis du har penge på din bankkonto, så læg pengene til side til pension eller andre store planer eller store udgifter som du ved kommer hen af vejen såsom en udskiftning af bilen. Dette føre os tilbage til ikke at bruge penge på noget som ikke giver langsigtet værdi.

Ikke vis at du er rig

 1. Til at starte med, så stop med at bekymre dig om hvad andre tænker

Sandheden er faktisk at andre ikke tænker så meget om dig, som du måske tror de gør. Dette er faktisk kaldet spotlight effekten. Når folk tænker om dig, så er det mere din karakter og din personlighed eller færdigheder, som det hele handler om, og ikke de ting du ejer, eller måden du præsentere dig selv på. Præsenter dig selv på en simpel og velsoigneret måde, og ikke køb noget som helst for at imponere nogen.

 1. Folk som viser at de er rige bliver ofte en målskive.

Dyre biler bliver ofte et mål for tyve. Folk som går i dyrt tøj og smykker, bliver ofte mål for røvere. Folkene som du gerne vil imponere lægger ikke mærke tid det. Og folkene som du ikke vil have til at lægge mærke til dig, ender med at lægge mærke til dig.

 1. Penge brugt på at vise rigdom eller når du forsøger at imponere andre, betyder sjældent noget for dig.

Til syvende og sidst, så er det bare dig alene i sengen om natten (eller ved siden af din partner). Pengene som du bruger på at imponere andre, gør ikke noget som helst for at hjælpe med at øge din kvalitet af dagene i dit liv eller giver mere glæde. Med andre ord, selvom du ’’praler’’ med at være velhavende, så giver det ingen ekstra glæde og ender generelt kun med problemer og skuffelse.

Se efter måder til selvansættelse og iværksætteri

De fleste folk, som ender med at blive velhavende i samfundet, ender ofte som velhavende igennem selvansættelse og iværksætteri. De bruger ikke de bedste år i deres liv på at tjene penge til andre. De søger efter måder at tjene penge til dem selv. Hvis du starter op som selvstændig for noget som du virkeligt er passioneret omkring, så vil der være en langt større sandsynlighed for at ende som millionær, end hvis du sidder fast i det samme lønmodtagerjob i 20 år.  Her er 3 strategier til at følge den vej.

 1. Lær hele livet.

Du bør hver eneste dag bruge tid på at lære noget nyt og virkelig udfordre dit sind. Det behøver ikke nødvendigvis ikke være noget som leder dig imod din næste karriere. En del af at lære hele livet, bør også være at sikre evnen til at lære hele tiden er skarp, så du hele tiden bliver klogere og lære mere. Dette bør være en del af din dagligdag.

 1. Start nogle sidebeskæftigelser og se hvad det ender med.

Start en lille sidebeskæftigelse, som du syntes virker interessant, uanset hvad det nu måtte være. Alle interesserer sig for et eller andet. Bare sikre dig at du kan finde en måde at tjene penge på det, og du skal ikke være bange for at investere mange timer i det til at starte med. De bedste sidebeskæftigelser, er efter min mening dem som involverer en masse interessetimer med et meget lille afkast, men som også koster meget lidt at starte op. Se efter ting som du kan have det sjovt med at bruge tid på.

 1. Få dit økonomiske fundament så stærkt som overhoved muligt, så du kan tage skridtet tidligere, i stedet for senere.

Lav nogle gode økonomiske træk. Brug mindre end du tjener. Nedbetal din gæld. Spar op til pension. Brug fordelene ved at leve sparsommeligt, til at få en solid økonomisk platform, som giver dig friheden til at træffe beslutningen om at springe ud i din sidebeskæftigelse og start på et uafhængigt liv. Hvis du skabe et stærkt fundament rent økonomisk, så vil du have større chance for succes i fremtiden.

Opbyg stærke familie relationer

Mange i bogen ’’The millionaires next door’’ tror på at et stærkt familiesammenhold, kan hjælpe dem i de udfordrende tider, og giver en konstant støtte og bekræftelse. Her er nogle strategier til at opbygge dette i dit eget liv.

 1. Afsæt noget fokuseret tid med din familie, med minimale distraktioner.

Hvis du er gift, og særligt hvis du har børn, så afsæt noget uforstyrret tid i din kalender til at bruge med disse personer i dit liv (såsom ingen mobiltelefon) og fokusere på de folk i det øjeblik. Hvis du er single, så ring til nogle fra din familie som betyder noget for dig, og fokuser på den samtale. Tag på en masse besøg også.

 1. Lyt til dem og deltag i det som de interesserer sig for.

Hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, så stil spørgsmål og lyt til svarene. Se hvad du kan lære omkring personen som du taler med. Ikke bare tænk på den næste ting at fortælle omkring dig selv. Endnu bedre, hvis du har en chance for at deltage i noget som de går op i, så tag chancen og prøv det. Spil din søns favorit computerspil, selv hvis vinder over dig i det. Spørg din datter efter karate lektioner. Gå til bingoaften med dine bedsteforældre.

 1. Tag ansvar, når du laver en fejl.

Ingen er perfekt. Du kommer til at dumme dig. Måske bliver du sur, selvom du ikke burde være det. Ikke giv andre skylden. Indrøm når du har dummet dig, og indrøm overfor de folk som du har lavet fejlen overfor. Fortæl at det er din fejl og ikke kast bolden videre. At skyde skylden på andre er den lette og dovne vej. Tag ansvar og få ordnet problemet som du har været skyld i.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Byg stærke professionelle forhold

Lige som det er vigtigt med familie, så er en stærk karriere bygge på gode professionelle forhold. Stærke professionelle forbindelser, kan hjælpe dig selv når du går over til selvansættelse og kan hjælpe dig med at komme tilbage til din gamle karriere, hvis de nye initiativer ikke virkede.

Dyrk de rigtige forbindelser, og giv hjælp når du kan se du kan hjælpe.

Grib muligheden for at møde en masse folk, som arbejder med det samme som dig, og sørg for at få en oprigtig forbindelse. Ikke bare indsaml visitkort, som så mange andre gør. Giv muligheden for at fange dig på de sociale medier og andre metoder, sammen med en god grund til at snakkes ved. Derefter så vær opmærksom på hvad de siger, og når du ser en mulighed for at kunne være behjælpelig, så grib den. Når du hjælper andre folk med at forøge deres værdi, så vil du blive mere værdifuld.

Tag ansvar når du laver en fejl.

Tag ansvar når du dummer dig. Ikke bebrejd andre, når du selv laver en fejl. Ikke se efter undskyldninger. Indrøm når du har lavet en fejl, og peg fingeren imod dig selv. Derudover, så kom med en plan så du kan forbedre dig selv, så du ikke gentager at lave samme fejl.

Giv en masse ros til alle andre for deres succes.

På den anden side, når du er succesfuld, så del en masse ros og anerkendelse ud. Når du laver en præsentation, så brug en masse tid på at give en masse ros til alle som har hjulpet dig med projektet. Når du taler med ledere, så giv en masse positiv anerkendelse til alle som hjælper til på arbejdspladsen. Når du giver ros hvor det er fortjent, kan det aldrig skade dig. Det hjælper dig kun, til at vise at du er en team player med overskud.

Opbyg et stærkt fællesskab og sociale forhold

En anden del af svaret på ’’hvordan bliver man millionær’’ ifølge bogen, er at få bygget et stærkt fællesskab og gode sociale relationer. Igen, så er disse forhold dem som støtter dig når du er nede, og giver dig mere støtte når du har brug får det, når tiderne er gode.

Vær aktivt involverede i det lokale fælleskabs grupper.

Ikke bar sid derhjemme og tænke over hvordan du kan blive mere involveret i det lokale fællesskab. Sluk fjernsynet og bliv mere involveret. Se efter grupper i lokalområdet, som du kan komme med i. Find dem på nettet eller på de lokale facebook sider. Se efter tilbuddene på det lokale bibliotek. Bliv involveret i lokalpolitik, hvis det er noget du interessere dig for. Få dig selv til at komme ud.

Få lederroller i området.

Når der er mulighed for at deltage i en gruppe som interesserer dig, så gør det. Når der er en mulighed for at lede, så fjern din frygt og gør det. Der er ingen bedre mulighed for at opbygge en masse gode forhold til andre, end når du tager en lederrolle i det lokale fællesskab.

Giv uden at forvente at modtage.

De lokale organisator er det bedste sted i verden, at give uden at forvente at modtage noget som helst, især fordi du meget sjælendt får noget som helst for at gøre det.  Der er selvfølgelig mange udbytter ved at gøre det, men de er alle indirekte, og bliver opbygget meget langsomt over tid. Så når du begynder, så skal du ikke forvente at få noget som helst til gengæld, og giv med dit hjerte. Der vil altid komme gode ting tilbage til dig. De vil dog komme tilbage til dig på måder du ikke havde regnet med.

Identificer dig selv og sæt nogle klare mål

Et andet aspekt som the millionaire next door giver, er ved at sætte og opnå personlige og professionelle mål af alle slags. Det handler om at tænke på fremtiden, og beslutte hvad du vil opnå, og lave en plan for at komme dertil, og derefter komme i gang med planen. Når du stiller dig spørgsmålet ”Hvordan bliver man millionær” så skal man også være klar på at sætte nogle helt klare mål netop for hvordan du bliver det.

Mal et mentalt billede af livet som du vil have om et år, 5 år og 10 år.

Hvad for et liv vil du have om 1 år fra nu af? 5 år fra nu af? Mal et detaljeret mentalt billede af disse scenarier i dit hoved. Husk at være realistisk, men også optimistisk, særligt i de ting som du vil opnå som er under din egen kontrol. Ikke stol på hvad der er i andres kontrol.

Sæt håndgribelige mål med disse billeder.

Find ud af hvad du vil med disse mentale billeder, og derefter så find nogle specifikke og klare mål som vil få dig fra hvor du er i dag, til hvor du gerne vil være i fremtiden. Som eksempel, så forstil dig selv tyndere. Du definerer måske et bestemt vægttab. Hvis du forstiller dig selv med en bedre karrierer, så vil du måske have et mål om en anden karrierer eller måske endda selvansættelse.

Identificer og udfør daglige skridt til at opnå disse mål.

Du bør have et par store mål i hoved. Nu skal du finde ud af, hvad du gør i dag for at få disse store mål til at ske. Spørg dig selv dette seriøse spørgsmål hver morgen. Måske er dit mål om at tabe dig, ved at indtage et bestemt kalorie antal og tælle kalorier. Måske går du efter at ændre karriere, så hver dag vil involvere at du lære om et nyt område, og skrive en forretningsplan.

Træf nogle kloge beslutninger for dine største køb.

En sidste, men helt ekstremt vigtig pointe, som bogen laver omkring de mønstre som millionærene i bogen har tilfælles, er at de er virkeligt påpasselig og kloge, når det handler om deres største indkøb. Her snakker vi altså mere end bare at lave ens lektier inden disse indkøb, men også ser på det bredere aspekt i deres liv. Her er nogle strategier til at maksimere denne værdi.

Vælg et beskedent sted at bo, som er tæt på en billig dagligvare butik.

Ikke vælg i et hjem som er større end nødvendigt, da der normalt er større regninger, og dyrere vedligeholdelse samt højere ejendomsskatter. Vælg i stedet for et mere beskedent hjem og vælg en bedre placering af dit hjem. Er der et sted i nærheden, hvor du kan få nogle billige dagligvarer? Er der let mulighed for at komme til offentlig transport? Begge vil spare dig for penge ved at skære ned for dit madbudget og transport udgifter, og derudover vil du også spare en masse tid.

Fokuser på at købe brugte, pålidelige biler og kør i dem, indtil der kommer nogle seriøse problemer med dem en dag.

Der hvor du får mest ’’bil’’ for pengene, er når du køber en af de bilmodeller som har et par år på bagen. Og derefter køre i dem indtil de begynder at få nogle seriøse problemer, hvorefter du først der udskifter dem. Denne strategi handler om at bevare alle services, og få lavede de små ting som løbende skal udskiftes ved en brugt bil, for at maksimere levetiden for bilen. På den måde, kan man reducere bilens omkostninger helt fra køb til salg af den igen, og få mest bil for pengene.

Sidste tanker omkring spørgsmålet ”Hvordan bliver man millionær?”

Hvis du bruger disse principper og strategier som grundsten i hele dit liv, så er du virkeligt godt på vej, når vi snakker ’’hvordan bliver man millionær?’’

Disse strategier er ikke en hurtig vej til at blive velhavende. De vil i stedet, hjælpe dig med at bygge et liv med en rød snor, hvor du vil opleve en lettere vej til at nå dit økonomiske mål.

Gode forhold til andre, Muligheder, indkomst, Ideer og investerings afkast.

Opbyg en grundviden. Forsæt med at opbyg mere viden, og udnyt denne nye viden. Gør det naturligt for dig. Dette er opskriften på succes.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Relaterede artikel: 

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

Huskøb – 10 gode råd inden du køber dit første hus

5/5 - (37 votes)