Spring til indhold

8 gratis fars dag ideer. Hvad kan man lave på fars dag

Med fars dag som kommer den 5. juni, så er det på tide at du skal tænke på måder at vise at du sætter pris på den specielle mand i dit liv. Alt fra at købe et sæt til at lave hjemmelavede øl, til en T-shirt hvor der står ’’Verdens bedste far’’ og krus med et billede af ham på. Ja du finder uendeligt mange ting som du kan købe til din far, og du føler dig forpligtet til at købe en gave.

Men hvad med den far som har det hele? Eller hvad hvis du virkelig har et stramt budget? Uanset hvem du er og hvad din indkomst er, så er der nogle gange hvor det ikke nødvendigvis behøver at koste penge, for at fejre dem du holder af.

Køb en oplevelsesgave til fars dag

Find de bedste oplevelsesgaver hos detglemmerdualdrig.dk

Gratis fars dag ideer – Hvad kan man lave på fars dag?

Nogle fædre har allerede det hele, mens andre hader ideen om at deres børn og partner skal bruge penge på dem. Og så er der de fædre derude som hellere vil have noget hjemmelavede eller gratis. Ikke fordi de er nærrige, men fordi de føler at disse gaver er mere personlige og derfor har mest værdi for dem.

Hvis du søger en gratis måde at vise nogen at du tænker på dem til fars dag, så overvej disse ideer, som kommer fra populære blogs og hjemmesider omkring sparsommelighed og penge rundt omkring i verden.

1. Inviter far ud, for at nyde hans hobby

En far eller forældre generelt bliver fanget i deres børns verden, så de glemmer ofte alt omkring deres egne hobbier, drømme og andre ting som de begærer. Fars dag er et perfekt tidspunkt til at lade din mand eller far vide at du sætter pris på hvad hans hobbier betyder for ham, og vil lære mere om dem.

Hvis din far elsker golf, så tag ham med ud og spille golf den eftermiddag. Hvis han elsker at bygge møbler ud af træ, så tag og hjælp ham med hans sidste projekt.

Min far elsker at fiske, så derfor så tager vi ud og fisker den dag, med noget bland selv slik og lidt at drikke.

Han har allerede 50 trøjer og bukser, så derfor vil han ikke have noget som helst, men vil hellere bare have selskab med hans søn. Og hvis du alligevel er ligeglad med hvordan du bruger din tid, så kan du lige så godt bruge tiden på noget som han kan lide.

2. Gå en tur (eller kør) igennem historien

Hvis din far er en historienørd, så er der gode chancer for at han vil nyde en dag med historie med dig ved hans side. I kan besøge historiske monomenter eller museumer eller lignende.

Hvis du ikke bor i nærheden af noget som er værd at besøge, så lån eller stream nogle historiske dokumentarer fra biblioteket og brug dagen på dem sammen. Det er ikke helt det samme, men i bruger en masse kvalitetstid sammen uanset hvad.

3. Få dine børn til at udfylde et sjovt spørgeskema

Har du set de der sjove spørgeskemaer som bliver lavet i skolen? Dem hvor der er tomme pladsler, som handler om deres mødre, fædre, bedsteforældre og venner?

Du kan lave dit helt eget spørgeskema, kun til fars dag. De sjoveste ting kommer direkte fra et barn, og han vil elske at du har brugt tid på grund af ham.

Du kan komme med alle de spørgsmål du har lyst til, men de kunne være noget i denne stil:

Min far er ____ år gammel. Min favorit hobby er ____. Min far bliver sur når ____ og glad når ____. Det bedste ved min far er at ____. Jeg elsker, når han ____.

4. Gå en tur, løb eller kør.

Med vores liv som er travlere end nogensinde, så er fars dag en perfekt dag til at sætte farten ned. Hvis du ikke har haft en tæt samtale med din far på det seneste, så den perfekte aktivitet på fars dag måske en lang gåtur, løbetur eller køretur.

Personligt så elsker jeg selv lange gåture med min egen datter. Og generelt så har man de bedste samtaler, når der ikke er nogen i nærheden, og alt elektronik er væk. Hvis det er svært at finde den slags kvalitets tid hjemme hos dig selv eller ham, så kan en stille gåtur eller en lang køretur måske gøre tricket.

Køb en oplevelsesgave til fars dag

Find de bedste oplevelsesgaver hos detglemmerdualdrig.dk

5. Hold et ’’suprise party’’

Hvis du vil planlæge en aktivitet som alle dine familie medlemmer kan være en del af, så planlæg et surprise party. Det hjælper at have flere som er med til det, så du ikke kommer og ender med at finde ud af at han er ude og vandre resten af dagen. Du kan holde den i dit eget hjem, hvor du skal sikre dig at han kommer – også selv om det handler om at lyve lidt om hvad han skal der.

6. Find gamle billeder som har et særligt minde

Personligt så elsker jeg at gå igennem gamle billeder og beskrive de minder som hvert enkelt billede bringer med min far. Det er som en tur igennem historien sammen.

Hvis du er kreativ, så kan du endda lave en fotobog med dine ynglings minder. Indsaml dem og print dine bedste billeder ud, og skriv et lille notat under hvert billede. På den måde så kan du gå igennem dem med ham, men han kan også beholde dem.

7. Lær dine børn omkring tidligere generationer af mænd i deres liv.

Prøv med en familie historie lektion, hvor du lære dine børn omkring tidligere generationer af mænd i deres liv. Mange kender faktisk ikke ret meget til deres forfædre, og især ikke når man snakker om hvad bedste forældrene har oplevet i deres liv. Det giver børnene en viden om deres forfædre, og på den måde kan de også sætte mere pris på dem og det får dem måske også til at sætte lidt mere pris på deres far også.

8. Lav frivilligt arbejde for at hjælpe nogle andre

Hvis du har små børn, så kan frivilligt arbejde være en fantastisk og gratis fars dag ide. Det giver dig en chance for at give tilbage til samfundet og bruge tid med din familie.

Dette virker selvfølgelig bedst hvis din far rent faktisk har lyst til at bruge hans fars dag på frivilligt arbejde, men det kan være en kæmpe succes hvis du kan få alle med på det. Hvis der er et lokalt herberg eller lignende, kan du lave noget lækkert mad og tage derhen og dele ud til de hjemløse.

Det kan måske være rigtig sjovt, og det bedste af det hele er at i måske skaber endnu flere minder sammen.

Køb af gave til fars dag

Hvis du gerne vil lave noget til fars dag, som er gratis, men alligevel gerne vil købe en gave, så er den perfekte gave en oplevelses gave, eventuelt hvor din far (eller kæreste/mand) og dig laver noget sammen.

Køb en oplevelsesgave til fars dag

Find de bedste oplevelsesgaver hos detglemmerdualdrig.dk

Konklusionen

Hvis du har penge ved hånden, så kan du købe din far alle mulige ting og sager. Alt fra flasker med whiskey, til nye slips og skjorter. Ja gavemulighederne er endeløse.

Du kan få inspiration til at finde gaver til manden der har alt på gavetid.dk

Men der er en gave som han måske sætter mere pris på, og denne gave er fuldstændig gratis. Den gave jeg snakker om her, er faktisk en af de gratis fars dag ideer som hele denne artikel er baseret på. Gaven er nemlig tid, hvilket er den eneste gave som nemlig er begrænset og den kan ikke blive købt eller solgt.

Hvis du elsker din far (eller din mand), så giv ham noget af din tid på fars dag. Hvis du vælger at kaste en gave eller to efter ham også, så er det sikkert bare ’’glasuren på kagen’’.

Relaterede artikler:

5 økonomiske nytårsforsæt

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Få en bedre økonomi med disse 10 – 30 dages udfordringer

4.9/5 - (36 votes)