Spring til indhold

Hvordan bliver man rig? 11 måder at blive rig på

Det er et af de spørgsmål jeg nærmest ser Mest. Det er et konstant tema på nettet og i nyhederne. Det er en stor del af utallige film og serier. I denne artikel vil jeg fortælle dig hvad du skal gøre for selv at blive rig, for det er faktisk ikke så svært som man skulle tro..

Mange drømmer om at blive rige, men kun meget få bliver det. Og hvorfor er det sådan? Svaret er simpelt, for de mangler en plan for at blive rig.

Du behøver hverken at være heldig, have rige forældre eller andet for at blive rig. Hvis du følger denne plan, så skal du nok blive rig.

Men uanset hvordan du vender og drejer det, så skal du i gang med at investere. En af de mest lukrative ting at investere i, er aktier. Nogle af verdens rigeste mennesker er blevet rige ved at investere i aktier. Vi har lavet en guide til hvordan du helt gratis kan få skræddersyet investeringsforslag i aktier på 2 minutter.

nord.investments
Få gratis investeringsplan hos Nord.Investments

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Tjen flere penge

Hvis du gene vil blive rig, så er du nød til at starte som de rige gjorde. Alle rige har startet ud som små (medmindre de har arvet en formue, som de færreste gør) og derfor skal du finde nogle ting du kan tjene endnu flere penge på end du gør idag. Hvis du gerne vil tjene flere penge, så er du nød til at tjene penge på ting du kan lave efter arbejdstid

Investering

Ja, du slipper ikke for at investere, hvis du gerne vil være rig. Det er nummer 1 på listen når du er begyndt at få en højere indkomst og tjen flere penge, fordi du er nød til at investere hvis du nogensinde vil opnå at være rig. Du kan bruge de penge du tjener på spørgeskemaer på at investere som en ekstra investering.

Men du behøver altså ikke at starte med en formue for at komme i gang. Og du behøver ikke at risikere alle dine penge. Men du er nød til at investere. For alle de penge du lægger til side, skal arbejde for dig, så når du lægger penge til side næste gang, så er din formue vokset og alle som er rige, investere deres penge på den ene måde eller den anden. Men hvad skal du investere i? Du kan investere i alt lige fra Aktier til kryptovaluta og meget, meget mere.

Her vil jeg komme med et forslag til hvorfor du bør overveje aktier, og vise dig hvordan du kan få nogle gratis og skræddersyet investeringsforslag.

Aktier

Den mest almindelige måde at investere på, er i aktier. Igennem de seneste 100 år, så har aktier været en god forretning at investere i, og aktiemarked er steget med 7 % om året i gennemsnit. Hvis du investere med en langsigtede tidshorisont, så kan du forvente at dine penge stiger med mellem 5 og 10 om året når du investere i aktier.

nordnet
Køb aktier hos Nordnet

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kåret som årets børsmægler i 10 år
Få en månedsopsparing, køb aktier, få pension og meget mere hos Nordnet

Køb aktier aktivt

Du kan også vælge at handle aktivt med aktier, hvilket betyder du køber en aktie som du forventer stiger inden længe, hvorefter du sælger den. Det kaldes at daytrade, og der medfølger en højere risiko men der medfølger også en større gevinst ved at gøre det.

Passiv investering i aktier

Hvis du gerne vil have en passiv investering i aktier, hvor du ikke selv skal udvælge dine aktier, så kan du vælge en investeringsforening. Her bliver dine penge investeret i en masse virksomheder hvilket spreder din risiko og giver et mere stabilt afkast år efter år. Du kan f.eks. oprette en gratis konto hos Nordnet og lave en Månedsopsparing hos Nordnet, hvor dine penge automatisk bliver investeret hver måned . Læs min anmeldelse af Nordnet månedsopsparing her

Kom i gang med aktiehandel

Nord.Investments er helt oplagt især for begyndere, men også til den garvede investor.

Vi har valgt Nordnet, som er den mest oplagte handelsplatform, hvis du gerne vil investere i aktier. Der er helt billig kurtage fra kun 0.6% hvilket gør at de med deres billige gebyr er blandt nogle af de billigste investeringsmuligheder på markedet idag.

Når du skal i gang hos Nord.Investments, så skal du gøre følgende:

  1. Opret en konto hos Nord.investments her. Når du kommer ind på hjemmesiden, så skal du vælge ‘en gratis investeringsplan”.
  2. Udfyld dine informationer.
  3. Nu skal du blot bekræfte din e-mail og så kan du succesfuldt investere i aktier og andre investeringsprodukter.

nord.investments
Nord.Investments

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Crowdlendin

mintos

Crowdlending giver dig mulighed for at investere i lån, som i langt de fleste tilfælde giver et meget højt afkast. Du får simpelthen mulighed for at tage bankens rolle, og låne dine penge ud, som du har stående i banken til 0 % i rente.

Med crowdlending kan du få et afkast på mellem 12 og 16 % om året, og du vil opleve at du hver eneste måned vil se penge tikke ind på din konto fra de udlån du har lavet. Her kan du vælge at sætte en auto Invest funktion op på de forskellige crowdlending platforme (du kan se min Top 5 over de bedste crowdlending platforme her)

Personligt så har jeg haft et gennemsnitligt afkast på 12 % om året på min egen crowdlending portefølje, som jeg opdatere hver eneste måned lige her.

Nå man investere i lån, så kan du selv vælge hvilke lån du ønsker at investere i, men det kan være en fordel at sætte en automatisk Investerings funktion op, så du ikke skal sidde og sortere efter de forskellige lån, men i stedet lade din opsætning investere for dig, så den automatisk finder de lån med højeste afkast, mest mulig sikkerhed osv.

Den crowdlending platform som er den bedste i Danmark efter min mening er uden tvivl Kameo, hvor du kan investere i lån i ejendomme, med høj sikkerhed og højt afkast.

Du kan med fordel oprette dig på platformen gratis og se de ejendomme du kan investere i.

Mintos
Opret konto hos Mintos

⭐⭐⭐⭐⭐
Mest populære crowdlending platform i Europa
Få op til 12% i afkast om året
Perfekt for begyndere

Mindre personligt forbrug

De fleste danskere lever fra lønseddel til lønseddel, og bruger hver eneste krone som de tjener. Alt som en person skal gøre, er simpelthen blot at skære ned på deres forbrug, således at de bruger mindre end de tjener og har noget tilbage, hvilket de starte med at opbygge sin velhavenhed. Dette vælger de fleste danskere bare ikke at gøre.

Brug mindre end du tjener. Det er den absolutte nøgle for enhver person som ønsker økonomisk succes i livet. Så længe at du bruger mindre end du tjener, så går din økonomi i den rigtige retning. Jo lavere at dit forbrug er, i forhold til din indtjening, jo hurtigere kommer det til at ske.

Her er realiteten af tingene. Lad os sige at du vælger at spare 10 % af din indkomst op. Det betyder, at du skære ned på 10 % af dit forbrug – Det er de 10 % som er mindst vigtig og mest spildfulde af alle dine måder at bruge dine penge på. Ting som at shoppe, eller at købe en bog, som du alligevel ikke kommer til at læse i den nærmeste fremtid. De 10 % bliver penge som du får ved hver eneste lønseddel, som kan bruges til at komme ud af gæld, starte at investere, eller bygge en mindre formue.

Hvad gør du så, hvis du ikke har mulighed for at skære ned på dit forbrug? (det kan du sandsynligvis, men hvis du ikke er parat til at finde disse nedskæringer.) En anden måde er at holde dit forbrugs niveau, selv hvis din indkomst stiger. Hvis du får en 10 % lønforhøjelse på arbejdet, så forsæt med at holde dit forbrugs niveau som det er i dag, og så har du pludselig de 10 % til at afbetale gæld og investere til fremtiden. At tillade dit forbrug at vokse med din indkomst bliver kaldt livsstils inflation, og det er noget som langt de fleste danskere gør. Det er også derfor de fleste danskere fjerner sig selv fra listen, når det kommer til at blive velhavende.

Relaterede artikel:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Få en højere indkomst

Så, som jeg har skrevet ovenfor, så er én sikker måde at have penge sparet op og investeret til fremtiden, er at holde dit forbrugs niveau, selvom din indkomst går op. Det er nok ikke til nogen overraskelse, at den anden strategi er at øge din indkomst.

Det er den anden halvdel af ’’brug mindre end du tjener’’ – forøg din indkomst. Jo mere du tjener, jo flere ressourcer har du, ikke bare til at leve på, men som du kan opbygge en formue og blive rig.

Så hvordan gør du det? Du kan fokusere på din nuværende karriere til at starte med.  Gør det som et personligt mål at blive en ’’top performer’’ på dit job og ryk op af karrierer stigen. Ikke bare se på dit job som et sted du skal være for at tjene penge medmindre dit nuværende job ikke er din primære fokus på at få en indkomst. Hvis det er, så giv det alt din fokus, og giv den alt du kan.

På den samme tid, så du starte som iværksætter i dine fritimer kan ende med at give rigtige fine udbytter også. En side beskæftigelse kan tjene en masse penge, og kan ende med at supplere dit almindelige job og tjene dig mere end du nogensinde har drømt om.

Målet med begge disse ting er det samme: At forbedre din personlige indkomst. Hvis du sætter dette råd sammen med, at du forpligter dig til ikke at forøge dit forbrug, når din indkomst stiger, så kommer du til at have nogle ekstra penge. Det er de ekstra penge som kan åbne døren til at bygge et velhavende liv, hvilket er det, som de resterende principper i denne artikel handler om.

Afbetal gæld med høj rente

Den absolut første ting som alle skal gøre med deres resterende penge (se de første to punkter, hvis du er usikker med denne ide) er at eliminere deres højt forrentede lån. Jeg definerer gæld med høj rente, med lån med over 8 % i årlig rente eller højere. Ingen investering kan slå dette ’’afkast’’ som du får, ved at nedbetale disse lån.

Overtræk og kassekreditter falder under denne kategori. Afbetaling på varer falder også under denne kategori. Nogle studielån, og nogle billån falder også under denne kategori.

Gæld med høje renter fortærer dine penge. Du aflevere faktisk penge til dem, for faktisk ingenting til gengæld, udover den ’’fordel’’ at du kan købe nogle ting lidt før, end du normalt ville kunne få råd til dem.

Hvordan gør du så det? Jeg forslår normalt at folk følger det som jeg kalder ’’gælds ildkuglen’’ Lad det mindste bidrag på alt din gæld, og derefter kast den største mulige ekstrabetaling på den gæld som har den højeste rente. Snart vil denne være fortid og du kan rykke videre til næste skridt på listen. Forsæt med dette indtil du har fjernet alle dine gældsforpligtelser.

Hvad du nu har gjort er, at du har pludseligt en masse penge tilgængeligt som du kan investere hver eneste måned. Det er på dette tidspunkt at du skal huske det første princip ved at blive rig – undgå livsstils inflation. Hvis du pludselig beslutter, at det er okay at bruge mere og sætter dit forbrug op til det meste, eller det hele af din indkomst, så finder du hurtigt dig selv i situation, hvor det er umuligt at blive velhavende, fordi du intet har at bruge, for at få det til at ske.

Det er sandt: Du skal bruge penge, for at tjene penge og de første 3 skridt får dig til det punkt, hvor du har de penge til at investere. Det kræver kun viljestyrke, så du ikke eskalere dit forbrug som fortærer det hele.

Geninvester udbytte og afkast

Hvis du følger de første 3 trin, så er du sandsynligvis gældfri og bruger betydeligt mindre end du tjener. Det er præcist i den position, hvor du skal være, for at blive rigtigt velhavende. Det er også en position som langt de fleste danskere kan opnå. Uheldigvis så er det en position, som langt de fleste danskere aldrig vil opnå fordi de ignorere de første 3 trin.

Hvis du har nået det punkt, så betyder det, at du har en pæn sum penge som du kan investere hver eneste måned. Hvordan investere du dem?

Uanset hvordan du vælger at gøre det, så vil den investering give dig nogle penge tilbage til dig. Din udlejningsejendom vil starte med at producere penge i form af lejeindtægter (efter du har betalt skatter osv.) Din aktieinvestering vil starte med at give et udbytte. Selv din uddannelse vil begynde at give et udbytte i form af en højere løn.

Tag den indkomst som du tjener, takket være dine investeringer, og geninvester dem. I stedet for at gemme pengene, for din lejeindkomst eller dit udbytte, så sæt disse penge tilbage i aktier eller til at købe din næste udlejningsejendom. Ikke brug dem. Tænk ikke engang på dem, som rigtig indkomst. Bare geninvester pengene, hver eneste øre.

Dette bliver en investerings snebold over tid. Ikke nok med at du kontinuerligt bidrager med din personlige indkomst, så bidrager du også med dine investeringers indkomst/udbytte. Dette betyder at væksten af din indkomst vil accelerere. Din investerings udbytte vil vokse og vokse, hvilket betyder at dine bidrag vil vokse og vokse, hvilket betyder at dit samlede investerede beløb vil vokse betragteligt. Udover dette, så er det vigtigt at eliminere så mange omkostningerne ved aktiehandel som muligt.

Behold dine investeringer i længere tid.

Her skal vi tale skat.

Du har sikkert hørt om aktieskat før. Det er politisk fodbold, som jeg ikke vil gå dybere med, men det er dog vigtigt at forstå den del, for at finde ud af hvordan folk bliver velhavende.

Aktieskat er skat du betaler, når du sælger aktier for at få et udbytte. Måske sælger du dine aktier fordi de er steget i værdi over de seneste måneder. Du har købt aktier for 10.000 og de er nu 15.000 værd. Du skal nu betale aktieskat af de 5000 du har tjent. Dette æder dit afkast.

Ved blot at holde på dine investeringer i længere tid, så slipper du for at betale aktieskat løbende, for derefter at du køber igen og sælger endnu en gang og skal betale ekstra aktieskat.

Og så opnår du også renters rente effekten på dine investeringer, uden at du skal betale skat af renternes rente. Det er kort sagt bare win-win.

Behold dine investeringer for evigt.

Den anden mulighed, er selvfølgelig aldrig at sælge dine investeringer. Du investerer kun med formålet af eje aktierne for evigt, fordi de udbetaler et godt udbytte hen af vejen.

Som eksempel, så kan en person vælge et firma som betaler et godt udbytte på deres aktie, og er utroligt stabil – lad os sige Coca Cola som eksempel. Og de så køber aktier i dette firma med intentionen om aldrig at sælge disse aktier. Personen planlægger at sidde på sidde aktier i resten af livet, og bare få udbyttet. Det kan man også vælge at gøre med en udlejningslejlighed, hvor intentionen blot er at have den resten af livet, og beholde indkomsten i form af huslejen.

Hvis du gør dette, så vil du kunne indsamle passiv indkomst derfra. Du kan forsætte med at geninvestere disse udbytter og du kan tilføre yderligere fra din egen personlige indkomst og investere det hele, for at få endnu mere passiv indkomst.

Dette er hvordan mange folk opnår økonomisk uafhængighed. De har nok kilder til passiv indkomst – Investeringer som de har købt, som giver et udbytte, hvor de aldrig har haft intentionen om at sælge dem. Så de kan leve af den passive indkomst. Nogle har været heldige at kunne investere i kryptovalutaer eksempelvis som opnåede økonomisk uafhængighed, fordi de satsede på kryptovaluta. Køb kryptovaluta hvis du stadig tror på at de er en langsigtede investering.

Normalt når folk når dette punkt, så forsætter folk med at arbejde, men de skifter karriere til noget som virkeligt giver dem glæde i livet, eftersom indkomsten ikke er nær så vigtig mere.

Invester i dig selv.

En anden mulighed når man investere, er at du kan investere i dig selv. Hvis du bruger mindre end du tjener, så kan du tage nogle af de penge og forbedre dig selv på forskellige måder. Eksempelvis måder som potentielt kan forbedre din indkomst i fremtiden.

Du kan bruge nogle af pengene på uddannelse eller certifikater. Du kan bruge pengene på coaches eller timer så du kan lære nye færdigheder, eller få en plastik operation som giver dig mere selvtillid.

Målet med alle disse ting er ikke bare at forbedre din personlige selvtillid og færdigheder, men at forøge din professionelle indkomst, hvilket kan hjælpe dig med blive velhavende endnu hurtigere.

Invester dine ’’uventede penge’’

Nogle gange i dit liv, vil penge bare falde i dit skød. En ældre person i din familie dør. Du vinder en form for pris eller en præmie.

Hvad det nu end er, så finder du dig selv med en pæn slat penge uventede penge i dine hænder. Og det kan være meget fristende at bruge dem på noget sjovt.

Lad være. Brug dem som du ville gøre med enhver anden indkomst.

Brug pengene på din gælds snebold. Brug dem til at investere. Brug dem til at accelerere din rejse imod at eje en udlejningsejendom. Brug dem, til at tage en masse skridt imod din lange rejse til at blive velhavende.

Uventede penge er en dejlig ting, men de kan nemt blive spildt. Lad det ikke ske. Hvis du får nogle uventede penge, så brug dem smart.

Skab passiv investering

Hvis du gerne vil være rig, så skal du gøre som de rige gør. Og de rige håndtere meget sjældent deres egne investeringer, fordi de har travlt med at tjene flere penge. Så derfor bør du lade være med at koncentrere dig om at købe og sælge aktier hver eneste dag, og i stedet potentielt lade andre investere dine penge for dig.

Her findes eksempelvis Nordnet hvor du kan lade dem håndtere dine investeringer fuldstændigt, og de har en af markedes laveste administrationsomkostninger. Jeg investere eksempelvis igennem Nordnets månedsopsparing som du kan læse min anmeldelse af Nordnet månedsopsparing
Med Nordnets månedsopsparing kan du lave en fast overførsel til fra din bankkonto, og så vil den helt automatisk investere for dig hver eneste måned. Når der udbetales udbytte, så vil dit udbytte også blive geninvesteret så du opnår renters rente effekt. Og det bedste af det hele? Der er gratis kurtage og gebyrer.

Du kan følge mine egne investeringer ved at se mine egne investeringer i min portefølje her.

Vil du gerne blive rig, og komme i gang med at investere i aktier og investeringsforeninger?

nordnet
Opret en konto hos Nordnet

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kåret som årets børsmægler i 10 år
Få en månedsopsparing, køb aktier, få pension og meget mere hos Nordnet

Sidste tanker

Nu er vi tilbage i begyndelsen af denne artikel. Og vi er tilbage til det punkt, som virkeligt, virkeligt betyder noget når det kommer til at blive velhavende.

Brug mindre end du tjener – og undgå livsstils inflation, selv når din indkomst stiger.

Hvis du kan håndtere at gøre denne ene ting – og det er den ene ting som de fleste danskere fejler ved at gøre – så kommer du til at være helt okay, når det kommer til din økonomiske fremtid. Der er intet, som er mere vigtigt end den ene regel.

Held og lykke!

Relaterede artikler:

Sådan kommer du igang med ejendomsinvestering!

Crowdlending for begyndere – Stor guide

Anmeldelse af Mintos crowdlending

5/5 - (79 votes)