Hvordan bliver man rig? 9 måder at blive rig på

Hvordan bliver man rig? - 10 måder at blive rig på

Det er et af de spørgsmål jeg nærmest ser konstant. Det er et konstant tema på nettet og i nyhederne. Det er en stor del af utallige film og serier, tv programmer, magasiner og avisens artikler. Det er emnet på utallige foredrag, bøger og endda samtaler også.

Mange ser ud til at antage at det er umuligt for den almindelige person at blive rig uden utrolige mængder held (hvilket overhoved ikke er sandt). Andre ser ud til at tro at det kræver at man er velhavende for at blive endnu mere velhavende (hvilket også kan være lidt sandt, men ikke fuldstændig rigtigt). Mange forbinder det med hårdt arbejde. Mere end hvad en gennemsnitlig person har lyst til at gøre, og også arbejde smart (hvilket er fuldstændig rigtigt). En almindelig ide er at det hele handler om at maksimere sine investerings hemmeligheder og insider informationer (ikke rigtig sandt).

Sandheden er, at de elementer som gør at du kan blive virkeligt velhavende – nok til at du kan leve resten af dit liv – er muligt for alle personer, men det kræver nogle bestemte ingredienser. Du skal arbejde hårdt. Du skal arbejde klogt. Du skal have selvkontrol. Du har brug for tålmodighed og tid. Du skal være ansvarlig for dine egne valg, gode og dårlige. Du er nød til at acceptere dine egne fejl og de udfordringer for din nuværende situation, og forsøge at gøre dit bedste med den ’’hånd’’ du nu har fået.

Disse ingredienser danner grundstenen for næsten alle metoder som er brugt for at skabe velhavenhed. Her er præcist de måder og metoder som kan gøre dig rig. Her får du præcist afvide hvordan velhavenhed bliver skabt for næsten alle som ikke har arver det.

1. Skær ned på personligt forbrug og kontroller livsstil inflation.

De fleste danskere lever fra lønseddel til lønseddel, og bruger hver eneste krone som de tjener. Alt som en person skal gøre, er simpelthen blot at skære ned på deres forbrug, således at de bruger mindre end de tjener og har noget tilbage, hvilket de starte med at opbygge sin velhavenhed. Dette vælger de fleste danskere bare ikke at gøre.

Brug mindre end du tjener. Det er den absolutte nøgle for enhver person som ønsker økonomisk succes i livet. Så længe at du bruger mindre end du tjener, så går din økonomi i den rigtige retning. Jo lavere at dit forbrug er, i forhold til din indtjening, jo hurtigere kommer det til at ske.

Her er realiteten af tingene. Lad os sige at du vælger at spare 10 % af din indkomst op. Det betyder, at du skære ned på 10 % af dit forbrug – Det er de 10 % som er mindst vigtig og mest spildfulde af alle dine måder at bruge dine penge på. Ting som at shoppe, eller at købe en bog, som du alligevel ikke kommer til at læse i den nærmeste fremtid. De 10 % bliver penge som du får ved hver eneste lønseddel, som kan bruges til at komme ud af gæld, starte at investere, eller bygge en mindre formue.

Hvad gør du så, hvis du ikke har mulighed for at skære ned på dit forbrug? (det kan du sandsynligvis, men hvis du ikke er parat til at finde disse nedskæringer.) En anden måde er at holde dit forbrugs niveau, selv hvis din indkomst stiger. Hvis du får en 10 % lønforhøjelse på arbejdet, så forsæt med at holde dit forbrugs niveau som det er i dag, og så har du pludselig de 10 % til at afbetale gæld og investere til fremtiden. At tillade dit forbrug at vokse med din indkomst bliver kaldt livsstils inflation, og det er noget som langt de fleste danskere gør. Det er også derfor de fleste danskere fjerner sig selv fra listen, når det kommer til at blive velhavende.

 

Relaterede artikel:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

 

2. Arbejd hårdt på at maksimere din personlige indkomst.

Så, som jeg har skrevet ovenfor, så er én sikker måde at have penge sparet op og investeret til fremtiden, er at holde dit forbrugs niveau, selvom din indkomst går op. Det er nok ikke til nogen overraskelse, at den anden strategi er at øge din indkomst.

Det er den anden halvdel af ’’brug mindre end du tjener’’ – forøg din indkomst. Jo mere du tjener, jo flere ressourcer har du, ikke bare til at leve på, men som du kan opbygge en formue og blive rig.

Så hvordan gør du det? Du kan fokusere på din nuværende karriere til at starte med.  Gør det som et personligt mål at blive en ’’top performer’’ på dit job og ryk op af karrierer stigen. Ikke bare se på dit job som et sted du skal være for at tjene penge medmindre dit nuværende job ikke er din primære fokus på at få en indkomst. Hvis det er, så giv det alt din fokus, og giv den alt du kan.

På den samme tid, så du starte som iværksætter i dine fritimer kan ende med at give rigtige fine udbytter også. En side beskæftigelse kan tjene en masse penge, og kan ende med at supplere dit almindelige job og tjene dig mere end du nogensinde har drømt om.

Målet med begge disse ting er det samme: At forbedre din personlige indkomst. Hvis du sætter dette råd sammen med, at du forpligter dig til ikke at forøge dit forbrug, når din indkomst stiger, så kommer du til at have nogle ekstra penge. Det er de ekstra penge som kan åbne døren til at bygge et velhavende liv, hvilket er det, som de resterende principper i denne artikel handler om.

Relaterede artikel:

Hvordan investerer man? -10 ting du skal gøre inden du starter

3. Eliminer gæld med høj rente.

Den absolut første ting som alle skal gøre med deres resterende penge (se de første to punkter, hvis du er usikker med denne ide) er at eliminere deres højt forrentede lån. Jeg definerer gæld med høj rente, med lån med over 8 % i årlig rente eller højere. Ingen investering kan slå dette ’’afkast’’ som du får, ved at nedbetale disse lån.

Overtræk og kassekreditter falder under denne kategori. Afbetaling på varer falder også under denne kategori. Nogle studielån, og nogle billån falder også under denne kategori.

Gæld med høje renter fortærer dine penge. Du aflevere faktisk penge til dem, for faktisk ingenting til gengæld, udover den ’’fordel’’ at du kan købe nogle ting lidt før, end du normalt ville kunne få råd til dem.

Hvordan gør du så det? Jeg forslår normalt at folk følger det som jeg kalder ’’gælds ildkuglen’’ Lad det mindste bidrag på alt din gæld, og derefter kast den største mulige ekstrabetaling på den gæld som har den højeste rente. Snart vil denne være fortid og du kan rykke videre til næste skridt på listen. Forsæt med dette indtil du har fjernet alle dine gældsforpligtelser.

Hvad du nu har gjort er, at du har pludseligt en masse penge tilgængeligt som du kan investere hver eneste måned. Det er på dette tidspunkt at du skal huske det første princip ved at blive rig – undgå livsstils inflation. Hvis du pludselig beslutter, at det er okay at bruge mere og sætter dit forbrug op til det meste, eller det hele af din indkomst, så finder du hurtigt dig selv i situation, hvor det er umuligt at blive velhavende, fordi du intet har at bruge, for at få det til at ske.

Det er sandt: Du skal bruge penge, for at tjene penge og de første 3 skridt får dig til det punkt, hvor du har de penge til at investere. Det kræver kun viljestyrke, så du ikke eskalere dit forbrug som fortærer det hele.

Relaterede artikel:

8 gode råd til at undgå gæld

4. Geninvester udbytte (og andre investerings afkast)

Hvis du følger de første 3 trin, så er du sandsynligvis gældfri og bruger betydeligt mindre end du tjener. Det er præcist i den position, hvor du skal være, for at blive rigtigt velhavende. Det er også en position som langt de fleste danskere kan opnå. Uheldigvis så er det en position, som langt de fleste danskere aldrig vil opnå fordi de ignorere de første 3 trin.

Hvis du har nået det punkt, så betyder det, at du har en pæn sum penge som du kan investere hver eneste måned. Hvordan investere du dem?

Uanset hvordan du vælger at gøre det, så vil den investering give dig nogle penge tilbage til dig. Din udlejningsejendom vil starte med at producere penge i form af lejeindtægter (efter du har betalt skatter osv.) Din aktieinvestering vil starte med at give et udbytte. Selv din uddannelse vil begynde at give et udbytte i form af en højere løn.

Tag den indkomst som du tjener, takket være dine investeringer, og geninvester dem. I stedet for at gemme pengene, for din lejeindkomst eller dit udbytte, så sæt disse penge tilbage i aktier eller til at købe din næste udlejningsejendom. Ikke brug dem. Tænk ikke engang på dem, som rigtig indkomst. Bare geninvester pengene, hver eneste øre.

Dette bliver en investerings snebold over tid. Ikke nok med at du kontinuerligt bidrager med din personlige indkomst, så bidrager du også med dine investeringers indkomst/udbytte. Dette betyder at væksten af din indkomst vil accelerere. Din investerings udbytte vil vokse og vokse, hvilket betyder at dine bidrag vil vokse og vokse, hvilket betyder at dit samlede investerede beløb vil vokse betragteligt. Udover dette, så er det vigtigt at eliminere så mange omkostningerne ved aktiehandel som muligt.

hvordan bliver man rig 2

5. Behold dine investeringer i længere tid.

Her skal vi tale skat.

Du har sikkert hørt om aktieskat før. Det er politisk fodbold, som jeg ikke vil gå dybere med, men det er dog vigtigt at forstå den del, for at finde ud af hvordan folk bliver velhavende.

Aktieskat er skat du betaler, når du sælger aktier for at få et udbytte. Måske sælger du dine aktier fordi de er steget i værdi over de seneste måneder. Du har købt aktier for 10.000 og de er nu 15.000 værd. Du skal nu betale aktieskat af de 5000 du har tjent. Dette æder dit afkast.

Ved blot at holde på dine investeringer i længere tid, så slipper du for at betale aktieskat løbende, for derefter at du køber igen og sælger endnu en gang og skal betale ekstra aktieskat.

Og så opnår du også renters rente effekten på dine investeringer, uden at du skal betale skat af renternes rente. Det er kort sagt bare win-win.

Relaterede artikel:

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

6. Behold dine investeringer for evigt.

Den anden mulighed, er selvfølgelig aldrig at sælge dine investeringer. Du investerer kun med formålet af eje aktierne for evigt, fordi de udbetaler et godt udbytte hen af vejen.

Som eksempel, så kan en person vælge et firma som betaler et godt udbytte på deres aktie, og er utroligt stabil – lad os sige Coca Cola som eksempel. Og de så køber aktier i dette firma med intentionen om aldrig at sælge disse aktier. Personen planlægger at sidde på sidde aktier i resten af livet, og bare få udbyttet. Det kan man også vælge at gøre med en udlejningslejlighed, hvor intentionen blot er at have den resten af livet, og beholde indkomsten i form af huslejen.

Hvis du gør dette, så vil du kunne indsamle passiv indkomst derfra. Du kan forsætte med at geninvestere disse udbytter og du kan tilføre yderligere fra din egen personlige indkomst og investere det hele, for at få endnu mere passiv indkomst.

Dette er hvordan mange folk opnår økonomisk uafhængighed. De har nok kilder til passiv indkomst – Investeringer som de har købt, som giver et udbytte, hvor de aldrig har haft intentionen om at sælge dem. Så de kan leve af den passive indkomst.

Normalt når folk når dette punkt, så forsætter folk med at arbejde, men de skifter karriere til noget som virkeligt giver dem glæde i livet, eftersom indkomsten ikke er nær så vigtig mere.

7. Invester i dig selv.

En anden mulighed når man investere, er at du kan investere i dig selv. Hvis du bruger mindre end du tjener, så kan du tage nogle af de penge og forbedre dig selv på forskellige måder. Eksempelvis måder som potentielt kan forbedre din indkomst i fremtiden.

Du kan bruge nogle af pengene på uddannelse eller certifikater. Du kan bruge pengene på coaches eller timer så du kan lære nye færdigheder, eller få en plastik operation som giver dig mere selvtillid.

Målet med alle disse ting er ikke bare at forbedre din personlige selvtillid og færdigheder, men at forøge din professionelle indkomst, hvilket kan hjælpe dig med blive velhavende endnu hurtigere.

Relaterede artikel:

Invester i dig selv -10 simple investeringer i dig selv med højt afkast

 

 

8. Invester dine ’’uventede penge’’

Nogle gange i dit liv, vil penge bare falde i dit skød. En ældre person i din familie dør. Du vinder en form for pris eller en præmie.

Hvad det nu end er, så finder du dig selv med en pæn slat penge uventede penge i dine hænder. Og det kan være meget fristende at bruge dem på noget sjovt.

Lad være. Brug dem som du ville gøre med enhver anden indkomst.

Brug pengene på din gælds snebold. Brug dem til at investere. Brug dem til at accelerere din rejse imod at eje en udlejningsejendom. Brug dem, til at tage en masse skridt imod din lange rejse til at blive velhavende.

Uventede penge er en dejlig ting, men de kan nemt blive spildt. Lad det ikke ske. Hvis du får nogle uventede penge, så brug dem smart.

9. Skab passiv investering

Hvis du gerne vil være rig, så skal du gøre som de rige gør. Og de rige håndtere meget sjældent deres egne investeringer, fordi de har travlt med at tjene flere penge. Så derfor bør du lade være med at koncentrere dig om at købe og sælge aktier hver eneste dag, og i stedet potentielt lade andre investere dine penge for dig.

Her findes eksempelvis Nordnet hvor du kan lade dem håndtere dine investeringer fuldstændigt, og de har en af markedes laveste administrationsomkostninger. Jeg investere eksempelvis igennem Nordnets månedsopsparing som du kan læse min anmeldelse af her
Med Nordnets månedsopsparing kan du lave en fast overførsel til fra din bankkonto, og så vil den helt automatisk investere for dig hver eneste måned. Når der udbetales udbytte, så vil dit udbytte også blive geninvesteret så du opnår renters rente effekt. Og det bedste af det hele? Der er gratis kurtage og gebyrer.

Du kan følge mine egne investeringer ved at se mine egne investeringer i min portefølje her.

Vil du gerne i gang med at investere i aktier og investeringsforeninger?

Sidste tanker

Nu er vi tilbage i begyndelsen af denne artikel. Og vi er tilbage til det punkt, som virkeligt, virkeligt betyder noget når det kommer til at blive velhavende.

Brug mindre end du tjener – og undgå livsstils inflation, selv når din indkomst stiger.

Hvis du kan håndtere at gøre denne ene ting – og det er den ene ting som de fleste danskere fejler ved at gøre – så kommer du til at være helt okay, når det kommer til din økonomiske fremtid. Der er intet, som er mere vigtigt end den ene regel.

Held og lykke!

Relaterede artikler:

Sådan kommer du igang med ejendomsinvestering!

Stil dig selv disse 8 spørgsmål inden du begynder at investere

Hvad er fordelen ved investering i investeringsforeninger

stabilokonomi Forfatter