Hvad er crowdlending investering – Mintos.com

Min anmeldelse af mintos.com

Der er de seneste år kommet en helt ny måde at investere sine penge, som går under betegnelsen peer 2 peer lending eller crowdlending. Begrebet crowdlending går i korte træk ud på, at i stedet for at låne penge af banken, så låner man af andre privatpersoner. Til gengæld for dette udlån, for ’’investoren’’ en renteindtægt, som variere meget, afhængig af om man vælger med buyback garanti eller ej (som jeg vender tilbage til senere).

I tidernes morgen, da Mintos startede fokuserede de nemlig på lån med pant i ejendomme, og uden buy-back garanti. Siden da er der heldigvis sket en masse, og i dag er det blevet en seriøs aktør på markedet, som jeg agter at forsætte med at investere yderligere i fremover.

Hvad er mintos.com?

Mintos.com er en af de hurtigst voksende crowdlending platforme i Europa. De startede i 2015, og over 300.000.000 Euro er blevet investeret igennem Mintos allerede. Det gennemsnitlige rente afkast ligger på 11.85%, hvilket må siges at være rigtigt tilfredsstillende, taget i betragtning af, at man skal være heldig, hvis man bare får 0,5% i indlånsrente hos sin bank.

 

 Hvad er fordelene og ulemperne ved at investere i Mintos?

Fordele 

  • Sikkerhed i form af ’’Buyback garanti’’, hvilket betyder at hvis låntageren misvedligeholder sine forpligtelser, og ikke       betaler i over 60+ dage, så køber långiveren lånet tilbage
  • Mulighed for at sprede sine investeringer
  • Hurtig voksende platform, med forbedringer hvert kvartal
  • høje renteindtægter
  • Nemt at komme igang med

 

Ulemper

  • Mintos.com har ikke en særlig lang historik ift. andre spillere på markedet

 

 

Min erfaring

Jeg startede ud med at investere 10.000 kr. som jeg overførte d. 31-7/17 igennem Transferwise, som er en billig måde at overføre penge i andre valutaer, så man undgår de store gebyrer, som banken tager for overførsler til udlandet. Jeg har lavet en guide til hvordan du bruger Transwerwise til at lave overførsel til udlandet, som du kan læse her.

Der gik få minutter, og så var alle 10.000 kr. investeret igennem Mintos ’’auto invest’’ funktion, som for mig, fungere upåklageligt og er ganske effektiv. Jeg har personligt kun valgt lån med ’’Buyback garanti’’. I teorien er dette jo det perfekte scenarie, da det jo bør betyde at man kan få 11+% i renteindtægter helt uden risiko, ikke sandt? Desværre, så er der altid risiko ved at investere, og mintos.com er ingen undtagelse, så man bør altid sprede sine investeringer, så man ikke har alle æggene i én kurv.

 

Resultatet efter en måned er følgende:

Efter så kort en periode, forventede jeg ingen vilde resultater. Men 8,74 Euro, er det alligevel blevet til i renter, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med, taget i betragtning, af investeringens størrelse.

 

Mit auto invest setup

Det ’’Auto Invest Setup’’ jeg har jeg valgt er, at alle mine lån er med ’’Buyback’’, med 11,5% i rente og max 18 måneders lånetid. Dette er blot for at have muligheden, for at trække pengene ud relativt hurtigt, hvis der nu skulle ske noget helt uforudset. Derudover har jeg valgt max, at investere 10 Euro i hvert lån, så jeg kan fordele min kapital over så mange lån som muligt. Dette er igen, for at sprede mig så meget som muligt. Sidst men ikke mindst, så har jeg valgt at geninvestere, således at pengene arbejder for mig.

 

Min konklusion af Mintos.com

Man kan virkeligt fordybe sig i diverse lån, og kaste sig ud i deres ’’Secondary market’’ hvor man kan købe lån af andre. Dette har jeg dog ikke sat mig ind i, da min tilgang til investeringen er, at jeg forholder mig relativt passiv, og derfor har valgt udelukkende at benytte mig af ’’auto invest’’ funktionen, så jeg lader mine penge arbejde for mig, og geninvestere løbende, samt tilføjer nyt kapital løbende.

Alt i alt er mintos.com klart en af de steder jeg kommer til at bruge mere tid i fremtiden, og det kommer også til at udgøre en større del af mine investeringer. De udvikler sig konstant, og arbejder hele tiden på, at forbedre deres platform, hvilket også er et stort plus i min bog. Jeg tror på at crowdlending får vokseværk i de nærmeste år.

Det er super let at registrere sig på mintos, og tog mig max 5 minutter, og så var jeg i gang. Du kan oprette dig her, og benytter du dig af overstående link, får du 1% i bonus på dine investeringer, de første 90 dage.

 

Tjek min investeringer ud løbende her, hvor du også kan følge mit afkast med Mintos her

 

OPDATERET:

Jeg har nu været igang med crowdlending i et godt stykke tid hos Mintos, og jeg har løbende investeret igennem platformen, da afkastet har været over forventning, og derfor har jeg også lavet en opdatering omkring mine erfaringer med Mintos efter 1,5 år. 

 

Relaterede artikler: 

Mine erfaringer med mintos efter 4 måneder

Hvad er Crowdlending? Guide til Crowdlending

Overførsel til udlandet – Overfør penge med Transferwise

 

Vil du tjene penge på aktier? Prøv Nordnets gratis investeringsguide med skræddersyet investeringsforslag til dig på 2 minutter - Se mere, klik her

stabilokonomi Forfatter