Spring til indhold

3 forskellige måder at få penge mellem hænderne

stabilokonomi

Er du i en periode hvor du har få likvide midler? Du bøvler måske enten med at få betalt en regning eller er bange for at sige nej til sociale arrangementer på grund af prisen? Læs med her og find 3 forskellige måder, hvorpå du kan få flere penge mellem hænderne først skal det handle om et familielån.

Tag et familielån

Et familielån er også kaldet et anfordringslån og kan være en måde at få penge mellem hænderne fra dine familiemedlemmer. Dette betyder altså, at der skal være en i din familie der vil låne dig det ønskede beløb.

Fordelen ved et familielån er at der ingen renter er på beløbet, og det er derfor en rigtig billig måde at optage et lån på. Et familielån er dermed rigtig hensigtsmæssigt, hvis der er tale om et større beløb. Dog kræver det selvfølgelig, at der findes en i familien der har beløbet og som har lyst til at låne dem til dig.

Tag et lån

Hvis du derimod kun har brug for et mindre beløb, vil nogle lån faktisk være fordelagtige at optage. Der findes flere forskellige lån, hvor man kan få op til 30 dage rentefrit. Dette betyder, at hvis man har mulighed for at tilbagebetale lånet inden for de 30 dage, vil lånet være forholdsvist omkostningsfrit.

Dog medfølger der en række andre omkostninger som oprettelsesgebyr, administrationsgebyr og så videre. En god måde på at finde ud af, hvor dyrt et lån er at optage, er ved at kigge på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er dermed et tal i procent, der angiver hvor dyrt lånet er. Når du leder efter det mest fordelagtige lån for dig og dit behov er det derfor en god idé, at kigge efter det lån der har den laveste ÅOP.

Lav et budget

Hvis du ikke er så glad for at låne penge, er der også en anden mulighed, nemlig at lave et budget. Hvis du vælger at lave et budget, er du sikret at få et bedre overblik over din økonomi. Med et budget vil du kunne se, hvad du bruger penge på og dermed, hvor du kan spare penge fremadrettet.

Dette er selvfølgelig en mere langtidsorienteret løsning, men kan være et godt sted at starte før man begynder at optage lån. Her vil man nemlig få et overblik over, hvor mange penge man bruger på regninger i måneden. Her vil man oftest kunne finde billigere løsninger som fx en mindre forsikring, mindre telefonabonnement, lavere internethastighed og så videre.

Du kan også gå ind og se hvad du har af automatiske overførsler på betalingsservice. Det kan være du har et gammelt fitness abonnement du ikke bruger mere, og som du har glemt at afmelde i sin tid.

Hvis man fremadrettet skal til at spare penge er det altid godt at have sætningen ”nice to have or need to have” i hovedet inden man foretager købene. For er det et produkt der bare er ’nice to have’ er det ikke et produkt man bør købe i en periode, hvor man har et lavt rådighedsbeløb.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *