Spring til indhold

5 tips til hvordan du sparer på regningerne

Annonce for telia.dk

Er dine regninger blevet så høje, at din økonomi får røde tal? Så kan det være, at du skal finde ud af, hvor du kan skære ned og spare i dagligdagen. Her bringer vi 5 tips til, hvordan du kan få en velfungerende hverdag med billigere regninger.

Spar på regningerne – i korte træk

Nedenstående råd kan hjælpe dig til at spare penge i dagligdagen og i husholdningen. Her kommer rådene i kort format:

  • Varme
  • Vand
  • Strøm
  • Abonnementer
  • Forsikringer

1. Varme

En af de helt dyre regninger i husstanden er varmeregningen. Hvis du gerne vil have en billigere varmetilførsel, kan du overveje at skifte til en varmepumpe. I forhold til elvarme, oliefyr, pillefyr, fjernvarme eller brændeovn kan varmepumpen være op til 70 procent billigere.

2. Vand

Vandregningen er en anden pengesluger. Vil du gerne spare på vandregningen, så vælg vandbesparelses-programmerne på vaske- og opvaskemaskinen, og vask kun, når maskinerne er fulde. Vælg tillige brusebadet i stedet for karbadet, og få installeret et sparebrusehoved på badeværelset.

3. Strøm

Vi danskere bruger rigtig mange kWh, men der er mange steder, du kan spare. Gå eksempelvis efter miljømærket, når du køber nye produkter, og køb sparepærer i stedet for almindelige pærer. Du kan også spare på strømmen ved at anvende eftervarme i ovnen og kogepladerne og dampe grønt med låg på. Sørg tillige for ikke at have unødvendige apparater på standby, og sluk lyset i de rum, du ikke befinder dig i. Drop også tørretumbleren, og tør tøjet på snoren i stedet.

4. Abonnementer

Når du tænker efter, har du sikkert rigtig mange abonnementer – hovedsageligt på elektronik som mobiltelefonen, fibernettet eller bredbåndet, fjernsynet og streamingtjenesterne med mere. Gør dig selv en tjeneste, og kig disse regninger igennem. Find ud af, hvad du betaler for, og hvor meget du betaler.

Undersøg derefter, om du overhovedet bruger det, du betaler for, og tjek så, om prisen er tids- og markedssvarende. Research gerne, om andre udbydere har samme pris. Betaler du for meget, kan du skifte udbyder, eller du kan måske forhandle dig til en bedre aftale hos dit nuværende selskab. Nogle steder tilbydes der samlerabat.

5. Forsikringer

Andre regninger, du ser fra tid til anden, er forsikringerne. Det vil være individuelt, hvor mange forsikringer du har, men du vil som udgangspunkt nok have en ulykkesforsikring, en indboforsikring og en ansvarsforsikring samt eventuelt en bilforsikring og en rejseforsikring. Nogle forsikringer kan høre ind under hinanden.

Tag et kig på de forsikringer, du har, og tag notits af prisen. Forsikringer kan være meget dyre, så i nogle tilfælde vil du kunne få dem billigere hos andre udbydere – ofte også via samlerabat, hvis du samler dem alle hos ét selskab.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *