Spring til indhold

9 gode spareråd

9 gode spareråd

Kender du det, at du sidst på måneden, har tømt kontoen, og bare venter på at du får løn igen?

Så bør du læse mine 9 spareråd og få lette spare tips, som du kan implementere i din hverdag, uden at du skal gå ned på levestandarden.

1. Mærke ned vare

Dette råd, går i alt sin enkelthed ud på, at gå efter de der mærket ned i butikkerne, grundet de snart udløber på dato. Her er nogle lette penge at spare. Hjemme hos os, bliver fryseren tit fyldt op med disse vare.

De fleste af disse råd, er taget direkte ud af min egen hverdag, og som en småspare som mig selv, så gør de faktisk en stor forskel vores vores månedlige budget. Mig og min bedre halvdel, har gjort det til en sport i dagligdagen at spare, så derfor bliver det lige en tand sjovere.

2. Brug kuverter til dine madpenge

Noget vi hjemme hos os, har lært fra luksusfælden, som jeg naturligvis personligt følger med fra tv’et, er kuvertsystemet.

Tag 4 brevkuverter, og fordel jeres madbudget i disse 4 madkuverter. Personligt lægger vi 950kr. Pr. uge i hver kuvert. Altså 3800kr hver eneste måned.

Hver søndag tager vi ud og handler ind til hele ugen. Vi har naturligvis lavet en madplan og en indkøbsliste inden, så vi undgår at købe en masse som vi reelt set ikke har brug for.

På den måde, undgår man at tage ud og købe ind gentagende gange i løbet af ugen, hvor der lidt for nemt kan snige sig en pose chips eller andet impulstyret indkøb med i

sin kurv.

3.Tjek din netbank jævnligt

Et utroligt simpelt råd faktisk. Men prøv at tjek din netbank saldo hver morgen, som det første når du står op. På den måde har du fuld kontrol over, hvor mange penge du har brugt og hvor meget der er tilbage til resten af måneden. Du kan også få styr på dine lån og afbetaling på dine lån og evt. kan du få ideer til hvordan de kan blive samlet med billigere renter, enten i banken eller hos lånesider. Klik på linket hvis du vil læs mere(reklame)

4. Sæt mål for dit forbrug hver måned

En god ide er, at dele dit rådighedsbeløb i antal dage i måneden. Eks. Er der 30 dage i måneden, og du har 2000kr til rådighed, så må du max bruge 66,66kr om dagen. ( 2000/30 = 66,66) Bruger du ikke penge én dag, kan du tillade dig at bruge lidt mere dagen efter osv. På den måde kan det også blive lidt en leg, at spare, for at se hvor meget man kan have tilbage på kontoen sidst på måneden.

5. Skær ned på fastfood

Det er let at lave nemme og billige retter. Ofte når man køber fastfood, er det fordi man ikke orker at lave mad. Lav gerne større portioner, så du på forhånd ved, at der er rester. Disse rester kan du bruge til nedfrysning eller madpakke. Har man rester i fryseren, så er man allerede langt, da man blot skal tage dem ud og varme det op, selvom du kommer sent hjem fra arbejde, og ikke orker at lave mad.

6. Drop supermarkedets plastikposer

Personligt har vi købt nogle ”net” til lejligheden, når vi er ude og købe ind. Dem finder vi frem hver søndag, og spare derfor cirka 4 plastikposer. På et år spare vi cirka 520kr. Og tilmed skåner du også miljøet, hvis du undgår plastikposerne!

7. Brug pricerunner

Ja, når du skal lave køb på nettet, så sørg for at brug www.pricerunner.dk da du ofte kan spare en del, ved blot at vælge det billigste sted at købe den vare du er på jagt efter. Det tager ikke mere end 30 sekunder, så gør dig selv den tjeneste.

8. Undgå impulskøb

Hvis du har en tendens til at fortage impulskøb, prøv dig med dette lille råd. Inden du lægger varen i kurven, eller tager den med op til kassen, så går du hen til varen, som du reelt set skal have, og så vend retur til dit potentielle impulskøb, og tænk over om du reelt har brug for det. Dette råd kan både bruges i supermarked, men også på strøgture.

9. Brug Dealsites

Det er faktisk noget jeg er begyndt at gøre, efter min kære mor har gjort det i mange år. Mig og min bedre halvdel elsker sushi, men det er desværre også ret dyrt. Så hvad kan man gøre?

Vi er begyndt at bruge dealsites såsom All2day.dk, hvor vi stort set kun får vores sushi fra nu. På den måde kan vi få god mad engang imellem ude fra, uden at det koster en bondegård.

Der findes naturligvis en masse forskellige deals derinde, men især deres udvalg af deals på mad er jeg virkeligt stor fan af. Især da det er en af de poster der hos os har fyldt en del i fortiden.

Relaterede artikel:

 80 gode sparetips her

Anmeldelse af Mintos efter 1,5 år – min erfaring

Rate this post