Spring til indhold

Aktierne falder, men hvorfor bliver investorerne ved med at købe?

Kriserne melder sig over alt i vores samfund lige nu. Ikke overraskende har det en stor indflydelse på aktiemarkedet. 

Selvom aktiemarkedet nogle gange virker afkoblet fra “den virkelige verden”, er det jo selvfølgelig ikke tilfældet. Aktiemarkedet er uløseligt forbundet med virksomhederne og investorerne. Når disse er nervøse, og virksomhederne f.eks. ikke kan finde materialer til produktionen, opstår kriser. 

Nu opstår muligheden for, at investorerne kan udnytte denne situation. For de faldende aktier stiger vel igen? Hvis du er ny på aktiemarkedet, kan disse tider føre til nogle bekymringer. Her finder du en guide til de bästa aktierna för nybörjare, som måske gør det nemmere at investere.

Kriserne spreder sig på aktiemarkedet 

Inden Corona og krigen i Ukraine var der allerede tale om, hvorvidt vi befandt os i en ny finanskrise. Flere eksperter hævede, at boligmarkedet befandt sig i en ny boligboble, som potentielt kunne udløse en endnu større finanskrise end den i 2008. 

Boblen sprang ikke. I stedet kom en pandemi og lagde en dæmper på økonomien. Ved udgangen af pandemien kom så en krig, der har enorm indflydelse på markedet. 

Gaspriserne stiger. Vegetabilsk olie forsvinder fra hylderne rundt omkring i Europa. Og russiske selskaber, banker og organisationer fjernes fra det globale marked; krig vil altid destabilisere og forværre markedets tilstand. Det er det, vi ser lige nu. 

Derfor kan det være svært at vurdere lige nu, hvor – og hvis – man skal investere sine penge i aktier.

Lav værdi – ringe aktie? 

Efter en god og grundig indføring i aktiemarkedets logik som investor, skal du udnytte din viden om de faldende aktier. For aktiemarkedet er altid kun et øjebliksbillede. 

Det betyder, at de aktier, der pludselig falder, ikke nødvendigvis bliver ved med at falde. Det gør det vigtigt at sige sig opdateret om status på aktiemarkedet, hvilket du kan gøre hos Börskollen – en svensk side om aktier og investeringer.

At en aktie i øjeblikket falder, kan have mange årsager. Det kan være investorerne tager fejl og flygter fra aktien, mens virksomheden faktisk gør et glimrende arbejde og kan fremvise gode, sunde tal. 

Det er for så vidt det, som sker på aktiemarkedet lige nu. Hele markedet er rystet, hvilket får aktierne til at falde. Men de gode, sunde aktier vil formentlig kunne stige ret hurtig igen. 

Det virker derfor som en oplagt mulighed for investorer til at købe “billige” aktier og vinde en stor gevinst.

Aktien stiger igen, men hvornår? 

Udfordringen ved at købe aktier, der er faldet, er, at du ikke aner, hvornår de stiger igen. Store, veletablerede virksomheder på børsen, der altid klarer sig fornuftigt igennem krisen, gør det formentlig også denne gang. 

Du ved dog ikke, om deres aktie stiger i næste uge eller om 5 år. Efter finanskrisen så markedet også mange investorer, der brugte strategien med at købe de faldne aktier – præcis ligesom vi ser det nu. 

Nogle virksomheder steg dog først efter flere år grundet krisens enorme omfang. Så grundlæggende kan det sagtens være fornuftigt at investere i faldne aktier. Du skal blot være opmærksom på, at det kan ende som en langtidsinvestering uden noget afkast inden for den nærmeste fremtid. 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *