Spring til indhold

Anmeldelse af Grupeer – Crowdlending platform

Opdatering i April 2020: Grupeer har på nuværende tidspunkt svært ved at udbetale penge som sandsynligvis er grundet CONVID-19 krisen, og derfor kan jeg ikke anbefale at indsætte penge hos dem før dette problemer løst, da jeg ikke anbefaler platforme hvor det er svært at få sine penge udbetalt igen.

Jeg har efterhånden investeret i en del forskellige crowdlending platforme, og jeg er altid på jagt efter gode platforme, som jeg kan sprede mine investeringer over. Det er også en af årsagerne til at jeg har valgt at prøve Grupeer, som er blevet en ret attraktiv crowdlending platform.

Derfor har jeg valgt at lave en gennemgang af Grupeer, og fortælle hvorfor jeg har valgt at investere mine egne penge igennem platformen.

Hvad er Grupeer?

Grupeer, som blev lanceret i 2017, og derfor er en af de ret nye crowdlending platforme. Den er på relativt kort tid blevet utroligt populær og har allerede over 9000 investorer og udlånt for over 30 millioner euro. En anden ting som gør Grupeer populær, er fordi de har et gennemsnitligt afkast som ligger på over 14 % om året hvilket er blandt de højeste afkast man kan få på de forskellige crowdlending platforme.

Når man investere igennem Grupeer, så er der hovedsageligt fokus på erhvervslån, som skiller sig lidt ud fra mængden af de andre crowdlending platforme som primært fokusere på forbrugslån. Her kan man investere i lån med relativt korte lånetider som skal bruges til virksomhedernes investeringer, men også til projektlån i eksempelvis ejendomme.

Grupeer har dog også andre former for lån som eksempelvis forbrugslån, billån og forskellige lån til ejendomme. Der er på nuværende tidspunkt 14 forskellige låneudbydere på Grupeer, hvilket gør at du kan få mulighed for at sprede dine investeringer og derved mindske din risiko.

Der er efterhånden kommet mange forskellige crowdlending platforme til i løbet af de senere år, og det er der god grund til. Der er nemlig kommet en utroligt stor efterspørgsel denne nye type investering, og der har i mange år været stor efterspørgsel på forskellige typer lån, da bankerne er blevet mere strikse efter finanskrisen og i flere lande i Europa har utroligt høje renter, så kommer væksten sandsynligvis til at forsætte.

Jeg har selv valgt at inddrage Grupeer i min egen portefølje som du kan klikke her for at følge.

Hvem kan investere hos Grupeer?

Grupeer crowdlending platformen henvender sig både til privatpersoner, men også virksomheder som investerer professionelt. Dette er anderledes end mange andre platforme, hvor de fleste crowdlending platforme henvender sig privatpersoner alene.

For at investere i crowdlending hos Grupeer, skal du være fyldt 18 år og være bosiddende i Europa.

Hvis du ikke har prøvet at investere i crowdlending, eller er rimeligt ny indenfor denne type investering, så er Grupeer utroligt let at investere på, og de har en auto Invest funktion, som gør at du kan sætte alle dine investeringer på auto pilot og få en helt passiv investering.

Hvorfor investere igennem Grupeer

Der er utroligt mange crowdlending platforme derude som giver dig mulighed for at investere i lån. Derfor kan det være ret svært at finde den platform som passer bedst til dine behov, når du søger en crowdlending platform til at investere dine penge.

Derfor har jeg valgt at skrive fordelene og ulemperne ned ved Grupeer.

Fordele

 1. De har højt afkast på igennemsnit 14 % om året
 2. Du kan investere for ned til 10 euro i hvert lån.
 3. Mange af deres lån har korte løbetider på i gennemsnit 6 måneder.
 4. Buyback garanti på alle lån.

Ulemper

 1. Platformen er ny, og har derfor kort historik.
 2. De har intet secondary marked endnu, hvilket gør at man ikke kan sælge sine lån endnu. Det kommer dog snart.

Buyback garanti

Grupeer har buyback garanti på alle lån, som betyder at hvis et afdrag bliver 60 dage for sent, så bliver lånet tilbagekøbt af loan orginator, hvilket betyder at du som investor får dine penge plus renterne som du ville have fået, og det derfor er loan orginator (lånegiveren) som tager risikoen for de dårlige lån og du derfor har et ekstra sikkerhedsnet.

Auto Invest og strategi

Når jeg investere i crowdlending generelt, så investere jeg kun i lån der har buyback garanti, for at sikre at undgå den helt store risiko ved dårlige betalere. Der er altid en risiko ved at loan orginator (lånegiveren) går konkurs, men jeg har mindsket min personlige risiko så meget som jeg kan, og derudover så får jeg et mere stabilt afkast.

Derudover så bruger jeg altid auto Invest funktionerne, og her syntes jeg Grupeers auto Invest funktion er utroligt let at bruge. Grunden til at jeg er stor fan af de forskellige auto Invest funktioner, er fordi jeg fortrækker at investere fuldstændigt passivt, så jeg ikke skal manuelt ind og investere på alle mine forskellige crowdlending platforme.

Se billedet nedenfor, for at se mine indstillinger på min personlige auto Invest.

Anmeldelsen af crowdlending platformen Grupeer auto invest

Jeg har kun investeret i lån som har mellem 12 og 25 % i afkast om året, og derudover så har jeg her i starten kun investere i lån som har mellem 1 og 12 måneders løbetid. Årsagen til at jeg har valgt disse indstillinger, er fordi jeg ville teste om det passede med deres høje gennemsnitlige afkast, og derudover så kan jeg godt lide at jeg med en ny platform kan nøjes med at have låst pengene i 12 måneder og ikke vente 3 år med at få pengene ud på kontoen igen.

Min erfaring med Grupeer

Jeg lagde mærke til Grupeer kort tid efter at de startede i 2017, men jeg ville ikke være den første der investerede på platformen, så jeg ventede omkring et år før jeg fortog min første investering, hvor jeg havde set andre rundt omkring i Europa havde haft gode erfaringer med Grupeer. Efter at have læst en masse positive erfaringer, så valgte jeg selv at lave en mindre test investering, for at se hvordan det hele fungere.

Jeg startede med at investere 100 euro, for at afprøve platformen og dens auto Invest funktion, og se hvordan deres buyback garanti fungere. Det tog mig dog meget kort tid at finde ud af selve platformen, og efter et minuts tid, så havde jeg allerede sat min auto Invest indstillinger op, og var klar til at få mine penge til at arbejde.

Så meget har jeg tjent

Efter at have min investering hos Grupeer i et års tid, så er det på tide at se hvor meget jeg har tjent hos Grupeer.

Jeg har i gennemsnit et årligt afkast på min investeringer hos Grupeer på 14,10 % om året, hvilket er blandt det højeste afkast i procent jeg har i min portefølje og derudover bliver det til 85 kroner (11,38 euro) i afkast, hvilket også er rigtigt tilfredsstillende.

På det nedstående billede, kan man se nogle af de lån som jeg har investeret i:

Anmeldelsen af crowdlending platformen Grupeer 3 lån

Hvordan kommer man i gang?

Det skal helst være relativt simpelt at komme i gang med sine investeringer, og her må jeg indrømme at Grupeer har ramt hoved på sømmet, for det gik virkeligt hurtigt at få oprette en konto og komme i gang.

Nedenfor er der 3 skridt du skal tage, for at komme i gang med at investere igennem Grupeer:

 1. Opret en konto ved at klikke her.

Det tager kun 2 minutter at oprette en konto hos Grupeer.

 1. Overfør penge.

Nu skal du vælge hvilke projekter som du ønsker at investere i, og lave din egen investerings portefølje. Når jeg skal overføre penge til udlandet, bruger jeg altid TransferWise, som jeg kommer ind på længere nede.

 1. Få et godt afkast

Nu vil du hver måned modtage dit renteafkast, som kommer løbende ind på kontoen.

På billedet nedenfor, kan man se min egen test investering hos Grupeer.

Anmeldelsen af crowdlending platformen Grupeer 4

Sådan overføre jeg penge til udlandet

Når jeg investere i crowdlending, så er alle de platforme jeg investere i, placeret i udlandet. Det betyder at jeg skal overføre penge til udlandet relativt ofte. Derfor har jeg fundet TransferWise, som er langt billigere end at lave en traditionel bankoverførsel igennem banken. Her spare jeg en del gebyrer og det går hurtigere end hvis jeg skal lave en overførsel igennem banken, hvor der ofte er mellem 24 og 48 timers ventetid. Med TransferWise går der sjældent over 8 timer før pengene er landet hos de crowdlending platforme jeg investere i.

Du kan læse min guide til TransferWise, ved at klikke her

Konklusion

Grupeer minder meget om Mintos, hvor de samler en masse lånegivere, og giver investorerne muligheder for at investere i lån fra en masse forskellige lån. Grupeer har udtalt at de ikke ønsker en voldsom vækst, men blot ønsker at vokse stille og roligt i takt med at de får flere lån tilgængeligt på platformen. Det syntes jeg personligt som investor giver mig tryghed ved at investere hos dem, da jeg ikke føler at de gambler med mine penge, men i stedet vil opbygge en solid forretning.

Med et gennemsnitligt afkast på over 14 % om året og buyback garanti på alle lån, så er Grupeer uden tvivl en crowdlending platform som jeg vil komme til at investere yderligere i fremover. Især da de hele tiden udvikler nye funktioner, som man kan forbedre sine investeringer med.

5/5 - (42 votes)

4 tanker om “Anmeldelse af Grupeer – Crowdlending platform”

  1. Hej Lars,

   Det kommer når Grupeer opdatere igen næste gang har jeg ladet mig fortælle. Om det er korrekt er jeg faktisk ikke helt klar over, men jeg kontakter dem i nærmere fremtid for at høre hvornår de regner med at tilføje den funktion.

   Mvh
   Mark

 1. Tak for at åbne et nyt territorie for mig. Men du skriver, at 85 kr. er tilfredsstillende. Hvis det er så godt, som du mener, skulle du så ikke bare smide et par hundredetusinde i det og få en ordentlig indtjening? Jeg mener – 85 kr. er til en medium latte på Frederiksberg!

  1. Hej Lars,

   Jamen jeg syntes helt sikkert at 85 kroner er tilfredsstillende, da det svare til et årligt afkast på omkring 14 %.

   Hvis jeg havde et par hundrede tusinde kroner allokeret til investeringer, så havde jeg også gjort det, men med hus, kæreste, barn og endnu et barn på vej, så er der desværre ikke plads i budgettet til så store investeringer på nuværende tidspunkt. Så jeg må nøjes med en medium latte på Frederiksberg 🙂

   Mvh
   Mark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *