Spring til indhold

At komme i gang med aktier er slet ikke så svært, som du tror

Alt det med aktier – det er så spændende. At smide en masse penge og tage nogle risici, for enten at tabe pengene eller at vinde endnu mere. Det giver et kæmpe rush. Hvis man gerne vil ind i aktieinvesteringer, så kan det dog godt være lidt uoverskueligt, fordi man føler, at der er rigtig mange ting, som man skal sætte sig ind i for at blive dygtig til at investere. Det er trods alt rigtige penge, det drejer sig om, så man har ikke lyst til at gå i gang uden nogen erfaring eller viden. På nettet kan man finde masser af blogs og informationssider, hvor du kan blive klogere på aktier. Bloggen hjælper dig, der ønsker at komme i gang med aktier som begynder, og den forklarer dig de mest basale ting, som man skal vide, før man går i gang. Nogle af de ting har vi samlet her i en kort guide, som forklarer det vigtigste at vide om aktieinvestering. 

Hvad er en aktie og hvorfor investering i aktier?

Når man køber en aktie i en virksomhed, så betyder det faktisk, at man opkøber en lille del af den virksomhed. Det gør dig til aktionær. Hvis virksomheden så oplever op- eller nedgang i deres økonomi, hvilket leder til at værdien af virksomheden enten stiger eller falder, så vil du opleve det samme med værdien af din aktie. Hvis værdien stiger, så stiger aktien, og det er her, hvor du har mulighed for at tjene, og det er derfor, at rigtig mange mennesker vælger, at investere deres opsparing, i stedet for at lade den stå i banken. Nogle vil måske anse dette som gambling, og det er det på sin vis også, idet man aldrig kan forudsige noget om virksomheder eller om markedet, som de befinder sig på. De kan stige helt vildt og falde lige så hurtigt, og det har vi især set her under corona, hvor markedet har været meget uforudsigeligt. 

Investeringsselskaber er også generelt gode aktier for begyndere. Du kan læse mere om forskellige investeringsselskaber her.

Prisen på aktier

Prisen på en aktie afhænger meget af, hvilken aktie der er tale om, og hvilken virksomhed aktien tilhører. Det afhænger meget af virksomhedens historie, seneste udvikling og hvordan de kloge hoveder spår, at det kommer til at gå dem i fremtiden. Det er dog essentielt at vide, at en dyr aktie i en virksomhed ikke nødvendigvis er en bedre aktie end en billig en. For eksempel koster Mærsks aktier mere end Novo Nordisk aktier, selvom Novo Nordisk faktisk er mere værd. Det kommer nemlig også an på mængden af aktier, der er sat til salg af den enkelte virksomhed.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *