Spring til indhold

Bliv klogere på kviklån og hvad de har at byde på

Kviklån

Der er et stort fokus på de mange muligheder der ligger i at tage et lån, men ofte kender vi ikke til de specifikke låne typer som er tilgængelige. Kviklån er i særdeleshed populære, men hvad er et kviklån, og hvad skyldes dens popularitet? Lær mere om dette lån i artiklen her.

Hvad er et kviklån?

Hvis du tænder for fjernsynet, så vil sandsynligheden for at du ser en reklame om lån være ret så stor. Du har måske endda også hørt om et kviklån, men ved du hvad det indebærer? Der findes efterhånden mange forskellige typer af lån, og hvis du overvejer et, så er det vigtigt at du har det basale kendskab til, hvad det bestemte lån er og kan tilbyde. Et kviklån er en type lån, som hurtigt kan optages, hvis du er 18 år eller ældre. Mange mennesker vælger denne type lån, fordi det er simpelt at gøre fra både computeren eller telefonen, og indbetalingen af lånet kommer hurtigt frem på din bankkonto. Som sagt, så omtales disse typer af lån oftest i TV, og det er netop fordi det er et af de mest populære lån iblandt befolkningen. Men hvad skyldes det? Udover de allerede nævnte faktorer, så er et kviklån også et af de mest tilgængelige lån, og det er derfor ganske nemt at finde flere forskellige muligheder under et kviklån. Men selvom et kviklån måske lyder som en udmærket mulighed, så er der også en bagside til medaljen. Vi har her sammenlignet de gode og dårlige sider af et kviklån:

Gode:

  • Du kan låne en højt beløb
  • Du skal ikke forklare hvad du skal bruge pengene til
  • Der er utroligt mange forskellige typer af kviklån
  • Ansøgningsprocessen er simpel og lige til
  • Langt de fleste kan optage denne type lån

Dårlige:

  • Renterne vil meget ofte være utroligt høje
  • I mange tilfælde kan et kviklån på sigt ikke betale sig
  • Du kan havne i en stor gæld hvis ikke du er forsigtig
  • Disse lån frister altid
  • Du kan optage så mange lån som du har lyst til

Er kviklån et dårligt valg?

Flere og flere danskere vælger et kviklån fremfor så meget andet, men en gang imellem bliver disse lån taget med hovedet under armen. For selvom der er mange synlige fordele, så er det essentielt også at tage udgangspunkt i de knap så positive aspekter af et kviklån. Disse typer af lån er såmænd hurtige at benytte sig af, men det er også en af grundene til, at så mange danskere i dag sidder med gæld op til halsen. Kviklån har nemlig en tendens til at sidde inde med en uoverskuelig høj rente, som mange danskere først bemærker når det er for sent. Den store rente der ofte befinder sig ved et kviklån, har været med til at sætte skub i regeringen, i håb om, at der kan blive lavet et loft på højest 25 ÅOP, du kan læse mere om detaljerne her: https://www.berlingske.dk/politik/regeringen-vil-begraense-kviklaan-med-aaop-loft. De skriver blandt andet ”Vi kan desværre se, at der er sårbare danskere, der bliver fanget i gældsspiraler, og unge mennesker, der kommer ud i store gældsproblemer, på grund af den måde kviklån har mulighed for at boltre sig på i dag.” Derudover udtaler Simon Kollerup, som er erhvervsminister at ”Der er brug for et klokkeklart opgør med kviklånene. Det gør vi ved at sætte et loft over ÅOP på 25. På den måde lukker man effektivt for de her ublu kviklån.”[1] Efter at have læst alle ulemperne ved et kviklån, kan vi fristes til at spørge os selv ”er kviklån et dårligt valg?”, ikke nødvendigvis! Mange gør som sagt brug af dette lån. Finans nævner blandt andet at ”Der er mange studerende, der vælger at tage et kviklån, fordi økonomien kan være svær at få til at hænge sammen, hvis man er studerende og på S.U”. Så der er altså også fordele, og dem kan du læse mere om hos Finans: https://finans.dk/annoncering/direkte/ECE11760061/her-er-fordelene-ved-et-kviklaan/?ctxref=ext. Her nedenfor har vi lavet en tabel der viser forskellene på de forskellige typer af lån:

Kviklån Kassekredit Banklån
Ofte høje renter Ofte lave renter Meget svingende rente
Kan låne tårnhøje beløber Der sættes ofte en grænse på beløb Der sættes ofte en grænse på beløb
Kan hurtigt optages Skal godkendes og kan tage tid Skal igennem bank og bankrådgiver
Næsten ubegrænsede lån Begrænser dine muligheder Begrænser dine muligheder


Skal, skal ikke?

Det er op til den individuelle person hvorvidt der ønskes at tage et kviklån eller ej. Ligesom med så mange andre lån, så handler det i sidste om at være opmærksom på de regler og krav der må være. Derudover gør du også klogt i aldrig at låne mere end du har brug for, så du stadigvæk er sikker på at du kan tilbagebetale dét beløb du låner. Danskerne er dog i dag blevet bedre til at bruge mindre af deres indkomst, end førhen. Denne graf viser tallene fra 2018:

Dette kan betyde meget, også når det kommer til kviklån. For hvis danskerne bruger mindre af din indtægt, så er behovet for at låne højere beløber ikke nødvendigvis så spændende længere. Det kan være med til at hjælpe danskerne til at låne et lavere beløb, og derved undgå at ende i en masse misligholdt gæld på længere sigt. Vi håber du i denne artikel blev klogere på, hvad et kviklån er og hvad det indebærer.

Billedresultat for infografik kviklån

[1] https://www.berlingske.dk/politik/regeringen-vil-begraense-kviklaan-med-aaop-loft

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *