Spring til indhold

Brug dine fridage omhyggeligt og skab overskud

Brug dine fridage omhyggeligt og skab overskud

At være på arbejdsmarkedet, går hånd i hånd med mindre fritid. Man møder tidlig ind og får sent fri, og den ene dag tager den næste. Weekenden er væk før man ved af det, og man fik ikke nået noget af det man ville. Hvis du har brug for råd, til at få mere ud af dine fridage, kan du læse med i denne artikel.

Planlæg hvad du vil nå

For at føle, at dine fridage ikke forsvinder ud af hænderne på dig, er det vigtigt at du danner dig et overblik. Dette overblik behøver ikke at være skriftligt, men det kan ligeså vel være mentalt. Her, kan du finde råd til at bruge din fridag meningsfuldt. Dit mentale overblik kan inkludere praktiske opgaver, fritids hobbyer, motion eller socialt samvær med dine bekendte. Når du har prioriteret, hvad der giver dig værdi, i forhold til dine fridage, skal du sammenligne det du holder af at lave, med de praktisk ting du ønsker at få lavet. En blanding af dette, vil give dig en fridag, hvor du både føler dig produktiv, men samtidig føler at du har haft mulighed, for at holde fri. På skat.dk kan du se hvor mange optjente feriedage du har, hvilket kan være behjælpeligt, hvis du har brug for at tage en forlænget weekend. Har du eksempelvis et større projekt som presser i dit overskud, kan du overveje at tage en forlænget weekend, som giver dig mulighed for at få det overstået.

Lav flere planer – og brug færre penge

Ofte er noget af det der trækker på overskuddet, ens økonomi. Hvis man føler at det er svært at spare sammen, eller at man kommer til at forbruge unødvendigt, kan dette føre til mindre overskud. Tit kommer man til at shoppe unødvendigt, når man bruger for meget tid på ingen ting. Det kan derfor hjælpe at få planlagt en travlere weekend, da du ikke vil have tid til at shoppe. Ved siden af en travlere weekend, kan det være behjælpeligt, at genoverveje ens regninger. Holder man ikke tungen lige i munden, kan man nemlig være uheldig og blive snydt ind i et dårligt abonnement. Har du eksempelvis den bedste løsning for el, vand eller varme? Er dine forsikringer tilpasset din situation? Er dit telefonselskab den bedste løsning for dig? Måske kan du spare penge ved at få erhvervs telefoni gennem din arbejdsplads.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *