Spring til indhold

De tre dummeste investeringer du kan lave som ung

De tre dummeste investeringer du kan lave som ung

Dette indhold er sponsoreret

Som ung er der rigtig mange ting man gerne vi nå, opleve eller eje. Der er både fester, gadgets, tøj, koncerter og meget andet, man gerne vil have, og med mindre man er født ind i en rig familie eller har optaget forbrugslån kan det være svært at finde penge til det hele. For som ung er pengene som oftest små, da du som regel er i gang med at dygtiggøre dig med en uddannelse, så du kan være en del af arbejdsmarkedet og tjene penge senere i dit liv. Derfor er de fleste på SU og har måske et studiejob ved siden af, som udgør det finansielle fundament for din privatøkonomi. Vi er med andre ord forpligtet til at træffe valg og lave benhårde prioriteringer, når pengene er knappe. For husleje, forsikringer og mad skal der jo være plads til i budget, og derfor kan det ofte være svært at finde plads til at bruge penge til alt det sjove. Derfor har vi i denne artikel fundet tre investeringer frem, som bestemt ikke gør noget godt for dig på det økonomiske plan. Læs med og find ud af, hvilke tre investeringer du helst ikke skal lave som ung.

En luksusbil du ikke har brug for

En dyr bommert mange unge mennesker laver er at købe en alt for dyr bil. Bilen er en finansiel tung post af de helt store, og jo større og mere luksuriøst bilen er, desto dyrere er den at holde kørende. Derfor skal du holde dig fra at gå ud og brænde hele budgettet af på en ny dyr bil, som du alligevel ikke har brug for. Spar i stedet pengene ved at vælge en mindre bil eller se, om det er muligt at transportere dig andre steder.

“Det nyeste af det nyeste”

Der er heller ikke nogen grund til, at du skal ud og have “det nyeste af det nyeste”, hver eneste gang, der kommer en ny iPhone eller et par nye Yeezy. Det er rent frås f.eks. at opgradere fra iPhone 11 til 12 bare fordi man har råd til det. Spar i stedet penge og brug dem fornuftigere end blot at købe det nyeste af det nyeste.

Ikke at tænke på fremtiden

Det er også grundlæggende en fejltagelse udelukkende “at leve i nuet” og leve fra lønseddel til lønseddel. Gå aldrig på kompromis med din fremtid, men sørg samtidig for, at du ikke kun tænker fremad. Uddan dig, dygtiggør dig og vær den bedste udgave af dig selv.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *