Spring til indhold

Derfor er det hensigtsmæssigt at sammenlægge mindre lån

Derfor er det hensigtsmæssigt at sammenlægge mindre lån

Du kan spare mange penge ved at sammenlægge dine lån, og samtidig kan du hurtigere betale dem af. Se her, hvorfor du bør sammenlægge mindre lån, samt hvordan du gør i praksis.

Det er på én og samme tid både stressende og uoverskueligt, når du ikke har styr på din privatøkonomi.

Der er mange, der føler sig presset, fordi de skylder mange penge væk til forskellige låneudbydere. Der er dog heldigvis hjælp at hente, hvis du sammenlægger dine lån. Med lånesammenlægning kan du blive gældfri hurtigere, ligesom du kan spare mange penge på dine samlede låneomkostninger.

Herunder får du et indblik i, hvordan et samlelån fungerer, samt hvornår det giver mening at sammenlægge dine lån. På den måde kommer du tættere på at blive gældfri, ligesom du får mulighed for at spare op efterfølgende. Alt dette vil ruste dig økonomisk.

Hvad er fordelene ved et samlelån?

Et samlelån er en nem måde at sammenlægge dine forskellige lån i ét stort, så du kan skabe et mere overskueligt overblik over din økonomiske situation. Det fungerer ved, at du optager ét lån hos en låneudbyder, der efterfølgende betaler alle dine eksisterende lån af. I enkelte tilfælde skal du selv stå for at indfri dine gamle lån.

På den måde har du kun én månedlig ydelse, du skal betale, hvilket giver dig mere luft i økonomien, fordi du ikke skal forholde dig til flere lån på samme tid.

Hvornår skal du optage et samlelån?

Hvis du står i en situation, hvor din økonomi ikke hænger sammen, så kan du af naturlige grunde have svært ved at overholde dine betalingsaftaler. Det kan f.eks. være, at du har optaget mange mindre lån, der grundet høje renter og øvrige omkostninger begynder at kunne mærkes økonomisk.

Står det helt skidt til, kan du være endt i en situation, hvor du er nødt til at optage nye lån for at betale dine nuværende af, hvorfor din gæld udelukkende vokser, selvom du betaler af på dine lån.

Hvis det er tilfældet, gør du klogt i at samle dine lån hos én låneudbyder, som kan indfri din dyre gæld. Normalt sammenlægger man sine lån, hvis man skylder penge til flere forskellige udbydere af lån.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få sammenlagt dine lån, kan du anmode om et tilbud på samlelån, hvorefter du hurtigt får svar på, om det kan lade sig gøre. Det er hos samtlige banker og låneudbydere helt uforpligtende at anmode om tilbud på kreditydelser.

Hvilke lån kan jeg samle?

Der findes mange forskellige lånetyper, men det er ikke alle, der giver mening at samle, hvorfor du bør sætte dig grundigt ind i dine forskellige lån, før du beslutter dig for at få samlet din gæld.

Realkreditlånet er et eksempel på en lånetype, som i de fleste tilfælde er meget billig, hvorfor det ikke giver mening at sammenlægge det med andre lån. Det samme gør sig gældende med SU-lånet, der også er blandt de billigste lån, du kan optage. Det giver til gengæld god mening at sammenlægge dyre forbrugslån o.l.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *