Spring til indhold

Få hjælp til virksomhedens økonomi

Få hjælp til virksomhedens økonomi


Sund økonomi kan gavne dig og din virksomhed

En af de vigtigste ting at have styr på i det daglige er økonomien. Det er uanset, om du er en privatperson eller en virksomhed. Især når der tales om virksomheder er økonomien alfa omega, da dette er fundamentet i virksomheden. En dårlig økonomi kan få store konsekvenser, mens en god og sund økonomi kan gøre virksomheden større og mere attraktiv for interessenter af virksomheden. Det hele handler om, hvordan man benytter de økonomiske midler man har til rådighed i virksomheden. En revisor vil være en fordel at benytte, hvis man ønsker at få styr på sin økonomi. Økonomi i virksomheder er en større ting end som så, og mange nedprioriterer det af forskellige årsager. Det er en fejl, da netop økonomien er afgørende for om en virksomhed opnår succes eller ej. De fleste virksomheder med dårlig økonomi eller som er dårlig økonomisk styret, klarer sig ikke længe. Tværtimod kan en sund og rask økonomi være med til at skabe vækst. Disse ting følges ad, hvilket gør det vigtigt at have styr på din økonomi. Det vil gavne dig og din virksomhed fremadrettet. Er de økonomiske ressourcer gode i virksomheden, vil dette også give bedre muligheder for at oparbejde en bedre virksomhed.

Det er vigtigt at have styr på tallene

Det er vigtigt at have fokus på det økonomiske aspekt i en virksomhed. Det er det grundet mange regler og love på området, som kan gøre det vanskeligt at udføre 100 % efter bogen.
Hvis du i din virksomhed vil have 100 % styr på alle dine tal, kan du hyre enten en bogholder eller en revisor. De skal være med til at sikre det økonomiske arbejde. En bogholder holder styr på tallene gennem bogføring af regnskabet og den generelle drift i virksomheden. Bogføringen vedrører også løn til ansatte, som ligeledes er en vigtig del af virksomheden. Bogholderen er typisk at se i enkeltmandsvirksomheder og de små virksomheder.
Går man skridtet videre, finder man revisorer, som er en udvidet version af bogholderen. De kan udføre det samme stykke arbejde, som bogholderen. Revisoren kan dog bygge videre på det eksisterende arbejde, da de kan vejlede og rådgive på et regnskab. Man kan med rette betragte en revisor som ens sparingspartner og rådgiver i virksomheden. De er virksomhedens højre hånd, og kan hjælpe dig med den økonomiske vejledning. Det kan f.eks. være i forhold til investeringer, og om hvorvidt disse vil være profitable i fremtiden.
Sidder du helt uvidende for, hvilke økonomiske dele din virksomhed skal have styr på? Så tøv ikke med at ringe til en revisor, for at høre vedkommende til råds. Det kan også betale sig, at starte ud med et møde, hvor din virksomhed i samarbejde med revisoren gennemgår jeres regnskaber og tal for eventuelle fejl og mangler. Det kan give virksomheden et bedre overblik over deres nuværende situation, samt give en afklaring af hvilken retning virksomheden skal gå.


Årsrapport skal afleveres i tide

En af virksomhedens vigtigste opgaver er udarbejdelsen af årsrapporten, som skal indleveres til erhvervsstyrelsen senest 5 måneder efter endt regnskabsår. Det er vigtigt at disse deadlines overholdes, hvis man vil undgå at få problemer med erhvervsstyrelsen. Det er ligeledes vigtigt at opgive de rigtige oplysninger, så omverdenen kan få det retmæssige billede af virksomhedens økonomiske situation. Dog skal enkeltmandsvirksomheder ikke indlevere en årsrapport. Alle virksomheder, som er pålagt at lave en årsrapport kan med fordel gøre brug af en revisor for at sikre sig alt er 100 % korrekt. Det vil ydermere give mere tid og flere ressourcer, som kan benyttes andetsteds i virksomheden. Derfor kan det være en økonomisk gevinst at have en revisor tilknyttet virksomheden.

Vigtige ting i forbindelse med årsrapporten:
– Det er et krav i årsrapporten, at ledelsesberetningen fremgår
– Årsrapporten skal udarbejdes, og den skal offentliggøres, så alle interessenter kan se denne

Er din virksomhed ikke pålagt kravet om at skulle udarbejde en årsrapport, kan du stadig drage nytte af en revisor. Revisoren holder nemlig styr på din økonomi uanset hvilket behov. Det kan være hjælp til løn, moms, i forbindelse med SKAT eller noget helt tredje.



Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *