Spring til indhold

Få overblik over din økonomi

Få overblik over din økonomi

Økonomi er en af de punkter, hvor rigtig mange mennesker ønsker, at de havde lidt bedre styr på, hvad der foregår. Hvis du er en økonomi haj og har styr på dine tal og konti, så er du en af de heldige. Men, hvis du, ligesom mange andre, er helt på bar bund når det gælder din økonomi, så frygt ej. Der er ingen grund til at blive ved med at være overrasket over det tal, som står på kontoen, eller at blive ved med at se røde tal på kontoen. Det er slut med dårlig økonomi og minus på kontoen. Få styr på din økonomi med simple, men overskuelige måder at organisere dine penge og dit forbrug. Læs med her og få nogle tips til, hvordan du endelig får styr på økonomien. 

Hav styr på tallene

Det kan næsten lyde for banalt, men det er faktisk netop det, som ender med at spænde ben for de fleste. Når du skal have styr på økonomien er det vigtigt, at du har styr på dine tal. Hvor meget skal du betale og til hvem? Hvor meget står på dine konti, hvor meget skal du betale til hvem og hvornår? At have styr på de tal som skal ind og ud af din konto er en essentiel del af at have styr på økonomien. Det kan snildt blive rigtig uoverskueligt, men start med at få styr på den mængde penge, som trækkes fra din konto hver måned, dernæst få styr på de betalinger som du også overfører hver måned, men som ikke sker automatisk. For at få et bedre overblik kan du evt få disse beløb til at bliver overført automatisk hver måned, sammen med de andre beløber, som også gør det. Det tager ingen tid og det ender med at spare dig for en masse besvær og organisering. Med automatiske overførsler slipper du desuden for at ende med at betale dine regner for sent eller helt at glemme nogle af dem. 

Lav et budgetskema

Den bedste og nemmeste måde at få styr på din økonomi på, er at få lavet et budgetskema. Der findes mange måder at lave budget på, men den nemmeste og mest overskuelige måde er at benytte sig af Microsoft Excel. Sæt skemaet op med de variabler, som er gældende for dig og din konto. Hvis du ikke er en haj til Excel, så kan du download Proximo’s budgetskema her. At lave et budgetskema i Excel betyder også, at du hele tiden har mulighed for at ændre og rette i det. Med et skema i excel, kan du altid have dit budget lige ved hånden, både på din computer men også din smartphone. 

Snak med din bank

Så irriterende, som det kan være at tage ned i sin bank, er det som oftest en af de bedste løsninger. Skal du have hjælp med at have styr på din økonomi kan du med fordel starte med at få en snak med din bankrådgiver. Du kan evt. vise dit Excel budgetskema til din bankrådgiver og få nogle råd og tips til, hvordan du kan forbedre fordelingen af dine penge i skemaet. 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *