Spring til indhold

Fire gode råd til bilfinansiering 

Dette indhold er sponsoreret 

 

Står du og skal  investere i en ny bil, og ved du allerede nu, at du får brug for at låne penge til projektet, så er det en god idé at undersøge de forskellige finansieringsmuligheder på forhånd. Står du først foran drømmebilen, kan du hurtigt komme til at hoppe med på det første og bedste billån, men det er ikke nødvendigvis den mest optimale løsning for netop dig. Derfor får du her fire gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du står og skal vælge den rigtige bilfinansiering.

 

Bilfinansiering via bank eller forhandler?

Et af det store spørgsmål er hvorvidt det bedst kan betale sig, at låne penge til bilen via bank eller bilforhandler. Udover prisen, så viser tests fra Forbrugerrådet Tænk, at der ikke er den store forskel  på kvaliteten af billån. 

 

Derfor er det ikke så væsentligt om du vælger bilfinansiering gennem det ene eller det andet. Det du skal have for øje er derimod prisen på billånet som kan variere meget.

 

Sammenlign priser på dit billån

Nu du ved, at kvaliteten på billånet er den samme uanset hvem, du låner hos, så er det væsentlige at kigge på prisen på de forskellige muligheder. 

 

Det kan være svært at gennemskue omkostningerne ved bilfinansiering, da det både indebærer rente, etableringsgebyrer og eventuelt løbende gebyrer. 

 

Et overskueligt værktøj til at sammenligne priser er via ÅOP, som står for årlig omkostning i procent. Med ÅOP kan du sammenligne priserne på de forskellige billån og på den måde sikre dig, at du ikke kommer til at vælge et for dyrt lån. 

 

Et andet godt tip er altid at få mindst tre tilbud på bilfinansiering, så du kan holde disse op mod hinanden. 

Fast eller variabel rente? 

Når du vælger et billån har de enten en fast eller variabel rente. Her skal du gøre op med dig selv, hvilken form der passer dig bedst. Den faste rente koster lidt mere om måneden, men giver på den anden side budgetsikkerhed i hele låneperioden. Med den variable rente, kan du nyde godt af det lave renteniveau lige nu, men der er den usikkerhed, at du aldrig ved hvilke rentestigninger du kan få. 

 

Grønne billån ved klimavenlig bil

Udover at du gør noget godt for klimaet ved at vælge en grøn bil såsom en el-bil eller plug-in hybrid, så er der også den fordel at du kan tage et grønt billån. 

 

I de fleste tilfælde er de grønne billån væsentlige billigere end almindelig bilfinansiering og vil i langt de fleste tilfælde være den mest oplagte løsning.

 

 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *