Spring til indhold

Fordele og ulemper ved at investere igennem et selskab

Sponseret

Har du et firma, som har genereret et vist overskud på lang eller kort sigt, kan den nuværende inflation hurtigt gøre, at dette overskud bliver udhulet. Det kan være, at man er tryg ved, at overskuddet “bare” står på en konto, så man ved, hvor man har det, og så sikrer man sig, at det er der, når man skal bruge det. Dette kan dog godt være en dårlig beslutning på sigt, fordi overskuddet langsomt bliver mindre værd, og her vil vi derfor se nærmere fordele og ulemper ved at investere igennem et selskab. 

Fordele ved at investere igennem et selskab

Når man har et selskab kan man vælge at investere delvist eller hele formuen/overskuddet i aktier og obligationer. Dette kan der både være fordele og ulemper forbundet med. Her ser vi nærmere på fordelene. Indtil videre har det været en realitet med negative renter på al formue over 100.000 kr. Dette har gjort, at overskuddet er blevet udhulet en smule i de måneder, hvor denne regel har været gældende. Derfor er det en fordel at investere igennem et selskab, fordi overskuddet dermed, forhåbentligt, får et større afkast ud af aktiehandlen. Man laver dermed en passiv indtægt for selskabet, som ellers bare ville forblive den samme. Der kan også være en stor fordel i, at overskuddet i virksomheden genererer et endnu større overskud, i det der på sigt altid har vist sig at være et overskud forbundet med aktiehandel. Umiddelbart falder og stiger aktierne, men statistikkerne viser, at de er steget med cirka 10 procent på sigt. Er man i tvivl om, hvordan man skal investere igennem et selskab, kan man altid få god sparring og rådgivning via et professionelt bogholderfirma som https://retio.dk/

Ulemper ved at investere igennem et selskab

Der kan også være visse ulemper forbundet med at investere igennem et selskab. Når man har bundet sit overskud op i aktier og obligationer, har man ikke umiddelbart de penge til andre ting i virksomheden såsom markedsføring, løn til nye og eksisterende medarbejdere, produktudvikling, konceptudvikling, pludseligt opståede udgifter etc. Der er også altid en risiko forbundet med at investere igennem et selskab. Man løber altid en risiko, når man investerer og dette er også noget, man skal have pengene til – at tabe dem. Hvis man ikke har denne risikovillighed i sig, eller simpelthen ikke har råd til at miste de penge, er det en stor ulempe at investere igennem selskabet. Her skal man måske prøve at tale med Retio om, hvor stor en formue af virksomheden, som man kunne risikere at investere, og dermed potentielt miste. Det kan sagtens være en lille delmængde af overskuddet, som man vælger at kaste i aktier og obligationer. 

Vælg den rigtige platform

Når det handler om fordele og ulemper via investering igennem et selskab, er der også andre aspekter, der kan gøre det nemmere og mere fordelagtigt at handle med aktier og obligationer, og som sikrer en større sandsynlighed for et overskud. Det er for eksempel at vælge en investeringsplatform, der har så lave gebyrer og kurtage som overhovedet muligt. Det kan synes som små beløb, men det kan godt æde en del af overskuddet, hvis der hver gang er et gebyr på handlen. Her kan en platform som eToro anbefales, fordi den ikke har nogle gebyrer eller kurtage forbundet med handlen. Det skal også være nemt at trække sin penge fra porteføljen tilbage igen, såfremt man ønsker at bruge pengene på noget andet. Her har platformen Nord et meget hurtigt træk, i det man samme dag, man melder det, kan få pengene trukket ud af porteføljen og tilbagebetalt på sin konto. 

Handl bredt 

Det er en myte, at man får mest ud af at investere igennem et selskab ved at satse på én bestemt aktie, som man tror, vil gå ekstra godt. Al erfaring og statistik har vist, at det er bedst og mest succesfuldt at sprede sine aktier og obligationer ud over en bred vifte af virksomheder. På denne måde sikrer man sig, at det ikke bliver knald eller fald, når en aktie stiger eller falder drastisk, mens risikoen bliver spredt ud over et meget større felt, når man handler bredt. Dette kan også tale for, at man prøver at handle, uden at satse hele butikken på det. Bred det også gerne ud over forskellige brancher, så porteføljen bliver så variereret som muligt. Det er jo for eksempel set under Corona, at der lige pludselig er firmaer, som får momentan kæmpe succes (mundbind, håndsprit, al touch teknologi) og lige pludselig falder igen, når pandemien er ovre. På denne måde skal man have noget is i maven ved at investere via et selskab, fordi det pr. dag går op og ned, mens det i det lange løb gerne skulle kunne betale sig og øge overskuddet endnu mere i selskabet. 

Prøv det først i det små, og se det an. Det er en start udi investeringens verden, der giver modspil til den nuværende inflation. 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *