Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Hvis du gerne vil lære at investere i aktier, men er i tvivl om hvordan du kommer i gang, så er du kommet til det rette sted. For det er netop det jeg vil forsøge at hjælpe dig med i denne artikel.

Modsat det som mange tror, så er aktiemarked ikke bare for rige folk. At investere i aktier er en af de bedste måder for alle, for at blive velhavende og økonomiske uafhængige. En strategi ved at investere mange små beløb løbende, kan ende med at blive kaldt en såkaldt ’’sneholdt effekt’’, hvilket resultere i at de små beløb øges i størrelse og momentum, og til slut eksponentiel vækst. For at opnå dette, skal du implementere en ordnelig strategi ved at starte med at lave små, men smarte investeringer, og forblive tålmodig og disciplineret. Disse instrukser hjælper dig med at starte med at lave små men smarte investeringer.

1. Sikre at investering i aktier er det rigtige for dig.

At investere i aktie marked involvere risiko og denne risiko inkludere at du kan tabe penge permanent. Før en investering, så sikre dig at du har økonomi til at du kan klare dig hvis du mister job eller ved en finanskrise.

 • Vær sikker på at du har 3 til 6 måneders indkomst klar på din opsparings konto. Dette sikre at hvis du hurtigt skal bruge penge, så behøver du ikke at skulle sælge dine aktier. Selv ’’sikre’’ aktier kan falde drastisk over tid, og der er altid en risiko for at aktien falder til under det du købte den for, når du skal bruge penge.
 • Sørg for at du har forsikret dig ordenligt. Før du begynder at sætte en del af din månedlige indkomst af til investering, sikre dig at du er ordenligt forsikret, både dine værdier samt dit helbred.
 • Husk at du aldrig skal lægge din lid til at investering af dine penge kan bruges igennem nogle katastrofer, da investeringer svinger over tid. Som eksempel, hvis din opsparing var investerede i aktiemarked i 2008 og du så efterfølgende var nød til at bruge 6 måneder væk fra arbejdsmarked grundet sygdom, så ville du kunne være nød til at sælge dine aktier med et potentielt tab på 50 % grundet finanskrisen på daværende tidspunkt. Ved at være ordenligt forsikret og med en god opsparing, så er du sikker på de basale behov er dækket, uanset aktiemarkeds stand.

2. Få en gennemsnits kurs

Dette kan måske lyde kompliceret, men at få en gennemsnits kurs, betyder blot at hvis du investere det samme beløb, på det samme tidspunkt hver måned, så vil din gennemsnits kurs reflektere aktiens pris over tid. At få gennemsnits kursen reducerer risikoen, da man ved at investere små beløb med regelmæssige intervaller mindsker risikoen for at ramme et stort fald i kursen.

Det er en af hoved årsagerne til at du regelmæssigt bør lave en fast månedlig investering. Udover dette, så kan det også reducere omkostningerne, eftersom når aktierne falder, så vil din månedlige investering købe flere aktier for samme penge.

 • Når du investere penge i aktier, så købe du dem til en bestemt pris. Hvis du bruger 2000 kroner på aktier om måneden og aktien koster 100 kroner, så har du råd til 20 aktier.
 • Ved at investere et fast beløb hver måned (2000 kroner som eksempel) så kan du mindske prisen for handlen og derfor tjene flere penge, når aktien går op, grundet de lave omkostninger.
 • Dette sker når prisen på aktien falder, og så vil dine månedlige 2000 kroner give dig mulighed for at købe flere aktier, og når prisen på aktierne stiger, bliver der købt mindre. Dette resulterer i a din gennemsnits købspris bliver lavere over tid.
 • Det er vigtigt at bemærke at det modsatte også er muligt. Hvis aktien konstant stiger, så vil dit månedlige bidrag købe mindre og mindre aktier, hvilket betyder at din gennemsnits købspris stiger. Dog vil dine aktier også stige i pris, så du stadig får en profit. Nøglen er have disciplin nok til at investere med faste intervaller uanset af prisen, og undgå at ’’time marked’’.
 • På samme tid så vil dine løbende små investeringer sikre at ingen relativt stor sum penge bliver investeret før marked går ned af, hvilket reducere risiko.

3. Kig på renters rente effekten

Renters rente er helt essentiel når vi snakker investering, og referere til aktier eller andre investeringsformer som skaber indtjening baseret på geninvesteret indtjening.

 • Dette er bedst forklaret igennem et eksempel. Antag at du investere 1000 kroner i aktier på et år. Aktien giver 5% hvert år. I slutningen af år 1 har du 1050 kroner. I år 2 får du igen 5% i rente, men denne gang af de 1050 kroner som var resultatet af år 1. Dette resulterer i at du får 52,50 kroner i modsætning til de 50 kroner fra år 1.
 • Over tid kan dette resultere i en enorm vækst. Hvis du blot sætter 1000 kroner på en konto og får 5% i renter år efter år, vil du efter 40 år have over 7000 kroner. Hvis du tilføjer yderligere 1000 kroner hvert eneste år vil de have en værdi af 133000 kroner efter 40 år. Hvis du starter med at tilføje 500 kroner om måneden i år 2, vil de have en værdi af næsten 800.000 kroner efter 40 år. En som også investere efter renters rente effekten er Christian fra Mininvestering, som også fortæller om dette på sin blog.
 • Husk nu at dette er et eksempel, hvor vi antager at værdien af aktier er konstant stigende. I virkeligheden vil værdi af aktier stige og falde hvilket kunne resultere i at beløbet hverken vil være større eller mindre efter 40 år.
annonce

4. Undgå enkelt aktier

Konceptet om ikke at have alle dine æg i én kurv er nøglen i investering. I starten bør fokus være at få en stor diversificering eller at få spredt dine penge ud over mange forskellige aktier.

 • Ved blot at købe en enkelt aktie, øger chancen for at aktien falder drastisk i værdi. Hvis du har mange aktier i mange forskellige industrier, er risikoen reduceret.
 • Som eksempel, hvis prisen på olie falder og din olie aktie falder med 20%, så er det muligt at din detail aktie vil stige i værdi, grundet kunderne bruger flere penge, grundet den billigere benzinpris. Din teknologi aktie vil måske forblive uændret. Dette resulterer i at din portefølje oplever mindre nedgang.
 • En god måde at opnå diversifikation er at investere i et produkt der gør det for dig. Dette kan eksempelvis være investeringsforeninger eller ETF’ere. Grundet deres øjeblikkelige spredning, er disse en god mulighed for begyndere.

5. Undersøg investerings muligheder

Der er mange forskellige typer af investeringers muligheder. Men grundet denne artikel er baserede på aktiemarked så er der her 3 muligheder for at investere i dette.

 • ETF index fond er en fond, som følger et index tæt. Omkostningerne er lave hvilket gør det til en attraktiv måde at investere i, hvis man ikke aktivt vil administrere sine investeringer. En ETF fond er noteret som aktier og kan handles på samme vis som aktier. En ETF følger enten et index, en råvare eller en samling af forskellige aktier. Derfor kan en ETF altså dække alt fra guld, til sojabønner og olie til hele verden. Hvis du investere i ETF’ere med dine frie midler, så bliver du dog hårdt beskattede, og derfor er dette ikke personligt ETF’ere mit valg ville være med den nuværende beskatning i Danmark.
 • Investeringsforeninger er også en god mulighed. Det er en pulje med penge som bliver aktivt formidlet, af en gruppe investorer, som er vant til at handle med aktier, og handler efter en strategi. En af fordelene ved at vælge en investeringsforening, er at den bliver professionelt formidlet. Disse foreninger bliver håndteret af professionelle fagfolk, som investerer dine penge med en stor spredning, hvilket betyder at de følger marked. Dette er nøgleforskellen mellem investeringsforeninger og ETF’ere. Investeringsforeninger bliver aktivt forvaltede og udvælger investeringer efter en strategi, mens ETF’ere blot følger et index. En af ulemperne er at de ofte er ret dyre end at eje en ETF hvilket betyder at du betaler en smule ekstra for servicen ved at de bliver behandlet mere aktivt.
 • Overvej at investere i individuelle aktier. Hvis du har tid og viden og interesse i at undersøge aktier, så kan de give et betragteligt afkast. Vær opmærksom på at investeringsforeninger og ETF’ere er yderst diversificeret, og derfor vil individuelle aktier være mindre spredt og derfor med større risiko. For at reducere risikoen, så undgå at invester mere end 20% af din aktie portefølje i én aktie. Dette giver dig en lille spredning hvilket giver samme fordel som ved en investeringsforening eller ETF’ere.
annonce

6. Find en investeringsforening der møder dine behov.

Undersøg hvilken investeringsforening som bedst passer til dine behov. Her skal du fokusere på risikoen ment også på de omkostninger som nu måtte være for investeringsforeningen.

 • Som eksempel, så findes der forskellige platforme som tillader dig and indsætte penge og lav køb til meget lave kurtager. Dette er perfekt til dem som allerede ved hvordan de vil investere sine penge.
 • Hvis du mangler professionelle råd angående investeringer, så kan du måske nøjes med et sted som banken, hvor du betaler højere kurtage, mod endnu bedre kundeservice og vejledning.

7. Åben en aktiekonto

Udfyld formularen ved det sted, hvor du vælger at åbne en konto. Om det er i banken eller ved en anden platform såsom Nordnet som jeg selv bruger til dagligt, skal du have et aktiedepot. Herefter overføre du penge til denne konto og så kan du lave dine først investeringer. Grunden til at jeg bruger Nordnet er at de har nordnets månedsopsparingsom gør at man kan investere helt automatisk hver eneste måned, uden at fortage noget som helst selv, og så har de gratis kurtage og ingen gebyrer.

8. Vær tålmodig

Det største problem som investorer oplever, som hindrer dem mod at se effekten af renters rente, som nævnt tidligere er mangel på tålmodighed. Det er selvfølgelig svært at holde styr på et lille beløb, som vokser langsomt og til tider, tabe penge på den korte bane.

 • Prøv at husk dig selv på at du investere på den lange bane. Mangel på hurtigt og stort profit skal ikke betragtes som en fiasko. Som eksempel, hvis du køber en aktie som du forventer svinger mellem afkast og tab. Ofte vil aktien falde før den stiger. Husk at hvis du køber en del af en virksomhed, og på samme måde som du ikke miste modet, hvis værdien af en benzin tank du ejer faldet over en uge eller en måned, på samme måde skal du ikke miste modet når værdien af en aktie svinge. Fokuser på firmaernes indtjening over tid, for at måle deres succes, og aktien vil følge med.

9. Hold tempoet

Sørg for at holde det tempo du investere i. Hold dig til det beløb og invester så hyppigt, som du startede med at bestemme, og lad dine investering blive bygget op over tid.

 • At ramme gennemsnits kursen som nævnt tidligere, er en prøvet og korrekt strategi, som kan bidrage med at gøre dig velhavende på den lange bane. Derudover så giver billigere priser på aktier i dag, en større fordel som du kan forvente i morgen.
annonce

10. Hold dig informeret og se fremad

I denne tid med vores teknologi, som kan bidrage med at holde dig informationen med de oplysninger du søger med det samme, men det er stadig svært at se hvad der sker år ud i fremtiden, med dine investerings portefølje. Dem som prøver, vil stille og roligt bygge deres snebold, indtil den vokser i hastighed og hjælper dem med at opnå deres finansielle mål.

11. Hold kursen

Den største forhindring til at opnå renters rente effekten er fristensen til ændre din strategi, for at jagte nogle store afkast fra dine investeringer, ved at sælge dine investeringer med et muligt tab. Dette er faktisk det modsatte af hvad de succesfulde investorer gør.

 • Med andre ord, jagt ikke disse afkast. Investeringer som forventes at give meget høje afkast, kan lige så hurtigt vende den anden vej rundt. At ’’jagte’’ afkast kan ofte blive en katastrofe. Hold dig til din strategi, antaget af at det var en velplanlagt strategi til at starte med.
 • Vær tålmodig og lad være med gentagende gange and gå ind og ud af marked. Historien viser at hvis man er ude af marked på den 4 eller 5 største gode dage, i hvert kalender år, er forskellen på at tjene eller tabe penge. Du kan ikke genkende disse dage før de allerede er ovre.
 • Undgå at forsøge at ’’time’’ marked. Som eksempel, så kan du være fristet til at sælge når marked måske falder, eller undgå at investere fordi du tror at marked falder. Undersøgelser har vist at den mest effektive fremgangsmåde er simpelthen at investere et fast beløb løbende og derigennem få en gennemsnits kurs som beskrevet overstående.
 • Undersøgelser har også vist at investorerne som køber efter at ramme gennemsnits kursen og holder investeringen, klare sig bedre end folk som forsøger at time marked, investere en større som en gang om året til nytår eller undgår aktier.

Læs også mine indlæg om crowdlending investering igennem Mintos

Få en gratis investeringsplan hos Nord.Investments

Hvis du gerne vil have din opsparing til at arbejde for dig, en du ikke selv ved hvordan du kommer i gang med at investere dine penge, så har du mulighed for at få en gratis investeringsplan hos Nord.Investments. Her kan du enten selv vælge at investere efter investeringsplanen som du får, eller du kan lade de håndtere dine investeringer og lade dine investeringer stå på fuldstændig autopilot.

Jeg syntes personligt at deres investeringsplan rammer ret godt plet og hvis du ikke helt ved hvad du skal investere i for at få det bedste afkast i forhold til risiko, så brug de få minutter det tager at besvare på de 12 spørgsmål du får stillet.

Få din gratis investeringsplan på under 5 minutter – Klik her

Relaterede artikler:

9 strategier til at tjene flere penge – Begynd idag

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending

stabilokonomi Forfatter