Aktier for begyndere – Sådan investere man i aktier

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Dette er den ultimative guide til at komme igang med at handle med aktier for begyndere, hvor du vil lære mere omkring aktier, og hvordan du vælger de rette.

Modsat det som mange tror, så er aktiemarked ikke bare for rige folk. investering i aktier er en af de bedste måder til at blive rig. Og når du har læst denne guide, vil du være klar til at komme i gang.

Sådan kommer du igang på under 2 minutter

Hvis du gerne vil igang med at tjene penge på aktier, så vil jeg anbefale dig at oprette en konto hos Nordnet inden du læser guiden her. Det tager kun 1 minut og 33 sekunder at få den oprettet (ja, min bedre halvdel oprettede en konto og jeg tog tid).

På under 2 minutter kan du på den måde komme i gang med at bruge dem.

 1. Du begynder med at gå til Nordnets forside ved at klikke her
 2. Nu skal du klikke på ”Åbn en konto”
nordnet

3. Skriv dit CPR nummer og log nu kan du logge ind på din nye konto

nordnet aktier

Nu er du faktisk allerede igang hos Nordnet og kan lave dit første køb af aktier. Nordnet er uden tvivl en af de letteste platforme at komme igang med

Sådan investere du i aktier

Hvis du gerne vil igang med at investere i aktier, så er det vigtigste til at begynde med, at finde et sted at købe dine aktier. Hvis du har oprette en konto hos Nordnet som beskrevet ovenfor, som jeg personligt også investere igennem, så er du klar til at komme igang. Ellers så opret din konto hurtigt ved at klikke herNu er du klar til at investere i aktier og kan læse videre, hvor jeg vil fortælle hvorfor du bør komme i gang.

Få en Gratis skræddersyet portefølje

nordnet investeringsguide

Ved du ikke hvad du skal investere i, så har Nordnet lavet ”Investeringsguiden” hvor du skal bevare nogle spørgsmål og derefter vil du få lavet et Gratis skræddersyet portefølje med investeringsforslag til dig.

Det tager kun få minutter:

 1. Gå til ”Nordnet investeringsguiden” ved at klikke her
 2. Klik på ”Kom i gang
 3. Her skal du først oprette en gratis konto ved at klikke på ”Bliv kunde her” 
 4. Skrive dine oplysninger ind og bekræfte med NemID.
 5. Besvar spørgsmålene som bliver stillet. (Se billedet nedenfor)

nordnet investeringsguiden

Nu får du vist din gratis skræddersyet investeringsforslag:

passiv indkomst

gratis investeringsforslag

Derfor bør du investere i aktier

Aktier er en af de mest kendte former for investering, og det er også blandt de investeringer der igennem de seneste 100 år har haft et af de bedste afkast. Afkastet har nemlig i gennemsnit været på 7 % om året, og hvis du vælger en langsigtede strategi med dine aktier, så kan du forvente at få et afkast på mellem 5 og 10 % om året.

Daytrader

Når du handler med aktier, så kan du vælge aktivt, at købe aktier, som du regner med kan stige og give et højt afkast. Hvis du handler aktivt med aktier, så kaldes det at være en Daytrader, som er forbundet med en større risiko men som også giver et højere afkast og derved gevinst.

Passiv Investor

Hvis du vælger at være en passiv investor, så vælger du at handle med aktier eller investeringsforeninger som du køber, fordi du vil beholde dem i mange år frem. Hvis du vil være en passiv investor, så kan du eksempelvis bruge Nordnet Månedsopsparing hvor du overføre penge automatisk til dit aktiedepot og så bliver penegene investeret automatisk i de investeringsforeninger eller fonde du har valgt.

Uanset hvilken type investor du er, så bør du investere aktier hvis du vil tjene flere penge og forøge din formue.

Sådan gør du dig klar til at investere

At investere i aktie marked involvere risiko og denne risiko inkludere at du kan tabe penge. Så før en investering, bør du lige gøre dig klar til at investere i aktier, med følgende 3 ting:

Gem nogle penge

 • Sørg for at have nogle penge gemt som du ikke investere i aktier. Dette sikre at hvis du hurtigt skal bruge penge, så behøver du ikke at skulle sælge dine aktier. Selv ’’sikre’’ aktier kan falde drastisk over tid, og der er altid en risiko for at aktien falder til under det du købte den for, når du skal bruge penge.

Kend din tidshorisont

 • Når du investere i aktier, så bør du kende din tidshorisont, så du ikke kommer til at bruge penge på aktier som du skulle have brugt på noget andet.

Sådan vælger du aktier

Når du skal investere i aktier, så er der ingen tvivl om at målet er at tjene mange penge. Og hvis du bliver rigtig god til at investere i aktier, så er det helt bestemt måden til at blive rig på. Også selvom du ikke er en aktieekspert, så kan du sagtens tjene penge på at investere i aktier, men du skal også forvente at du ikke vinder hver gang, men er ikke umuligt at vinde de fleste.

Hvis du rammer rigtigt, så kan du ramme en aktie som Genmab, som du kan se nedenfor, som gik fra 208 kroner til omkring 1500 kroner som er en gevinst på 600 %.

aktier for begyndere

Der findes mange strategier for at finde de rigtige aktier, men uanset hvad så er aktier en glimrende måde at tjene penge på.

Du kan vælge at være den aktive investor, som går efter det største afkast på sine investeringer, og hvis du godt kan nøjes med et mindre afkast, så kan du blive en passiv investor som investere i investeringsforeninger som er spredt ud over mange aktier i stedet for enkle.

Hvis du vil mindske din risiko så kan du også kombinere begge dele, så du både investere aktivt i akter som du tjener penge på, og vælger nogle mere passive investeringsforeninger, som giver et mere stabilt afkast.

På den måde vil du både kunne tjene mange penge på aktier, men også sikre at du i sidste ende har en lavere risiko.

gratis investeringsforslag

Langsigtede investerings strategi

Hvis du ønsker at investere i aktier på den lange bane, eksempelvis som en passiv investor, så bør du gå efter at få en gennemsnits kurs. Det kan du gøre ved at investere hver måned, så du køber aktierne til deres gennemsnitlige pris.

Et eksempel på en langsigtede strategi:

 • Hvis du bruger eksempelvis 2000 kroner på aktier om måneden og aktien koster 100 kroner, så har du råd til 20 aktier.
 • Det gør du så fast hver måned
 • Når prisen på aktien falder, og så vil dine månedlige 2000 kroner give dig mulighed for at købe flere aktier, og når prisen på aktierne stiger, bliver der købt mindre. Dette giver dit en gennemsnitlig pris som giver dig et gennemsnitligt afkast

Passiv aktieinvestering

Hos Nordnet har de Nordnet månedsopsparing, som giver dig mulighed for at investere i investeringsforeninger og Fonde fuldstændig automatisk, uden kurtage og gebyrer. Alt du skal gøre er at oprette en konto hos Nordnet, og lave en fast overførsel til din Nordnet konto, og så vil Nordnet månedsopsparing investere hver eneste måned, helt automatisk. Læs min anmeldelse af Nordnets månedsopsparing her

Renters rente

Renters rente er et vigtigt begreb, når vi snakker aktier og aktieinvesteringer. Med renters rente kan de fleste blive rige, hvis de bliver gode til at handle med aktier.

 • Eksempel på renters rente

Du investere 1000 kroner i aktier på et år. Aktien giver et afkast på 5 %  i år 1. I slutningen af år 1 har du 1050 kroner. I år 2 får du igen 5% i rente, men denne gang af de 1050 kroner. Dette resulterer i at du får 52,50 kroner i modsætning til de 50 kroner fra år 1.

 • Renters rente effekten over 40 år

Over tid kan dette resultere i en enorm vækst. Hvis du sætter 1000 kroner på en konto og får 5% i renter år efter år, vil du efter 40 år have over 7000 kroner. Hvis du tilføjer yderligere 1000 kroner hvert eneste år vil de have en værdi af 133.000 kroner efter 40 år.

Hvis du starter med at investere 500 kroner om måneden og forsætter i 40 år, vil de have en værdi af næsten 800.000 kroner efter 40 år. En som også investere efter renters rente effekten er Christian fra Mininvestering.

 • Husk nu at dette er et eksempel, hvor vi antager at værdien af aktier er konstant stigende. I virkeligheden vil værdi af aktier stige og falde hvilket kunne resultere i at beløbet hverken vil være større eller mindre efter 40 år.

Køb flere aktier

Konceptet om ikke at have alle dine æg i én kurv er nøglen i investering. I starten bør fokus være at få spredt dine penge på flere aktier. Hvis du køber flere forskellige aktier vil du nemlig kunne mindske din risiko betydeligt.

Derfor er risikoen mindre ved at sprede dine aktier

 • Som eksempel, hvis prisen på olie falder og din olie aktie falder med 20%, så er det muligt at din detail aktie vil stige i værdi, grundet kunderne bruger flere penge, grundet den billigere benzinpris. Din teknologi aktie vil måske forblive uændret. Dette resulterer i at din portefølje oplever mindre nedgang og mindre risiko.

Investerings muligheder

Der er mange forskellige typer af investeringers muligheder. Men grundet denne artikel er baserede på aktiemarked så er der her 3 muligheder for at investere i dette.

ETF

ETF er en fond, som følger et index tæt. Omkostningerne er lave hvilket gør det til en attraktiv måde at investere i, hvis man ikke aktivt vil administrere sine investeringer. En ETF fond er noteret som aktier og kan handles på samme vis som aktier. En ETF følger enten et index, en råvare eller en samling af forskellige aktier. Derfor kan en ETF altså dække alt fra guld, til sojabønner og olie til hele verden. Hvis du investere i ETF’ere med dine frie midler, så bliver du dog beskattede som lagerbeskatning og derfor er dette ikke personligt ETF’ere mit valg ville være med den nuværende beskatning i Danmark.

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger er også en god mulighed. En investeringsforening er en pulje med penge som bliver formidlet af en gruppe investorer, som er vant til at handle med aktier. En af fordelene ved at vælge en investeringsforening, er at den bliver professionelt formidlet. Disse foreninger bliver håndteret af professionelle fagfolk, som investerer dine penge med en stor spredning, hvilket betyder at de følger marked og mindsker risikoen

Aktier

Aktier er den typiske måde at investere på. Hvis du køber de rigtige aktier, så kan de give et stort afkast. Vær opmærksom på at investeringsforeninger og ETF’ere er meget spredt, hvor almindelige aktier vil være mindre spredt og derfor med større risiko. Dog er gevinsten også langt større og man kan tjene rigtigt mange penge på aktier.

Invester i aktier – Hvilken platform?

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, så skal du have en handelsplatform og lade være med at købe aktier i banken. Det koster i langt de fleste tilfælde væsentligt mere at handle igennem banken og derfor bør du vælge en online børsmægler.

Jeg bruger Nordnet til at købe aktier, som er Nordens største online børsmægler og er blevet kåret som ”Årets børsmægler 10 år’ af Dansk Aktionærforening.

Nordnet

nordnet

Nordnet er Nordens største online børsmægler. De startede i Danmark i 2001 og har i år 700.000 kunder i hele Norden. De har koncentrerede sig om deres målgruppe, som er den almindelige private investor og det er lykkes med succes.

Fordele

 • Nem oprettelse som tager under 2 minutter
 • Lav kurtage fra 29 kroner
 • Automatisk indberetning til skat
 • Unikke investeringsprodukter

Ulemper

 • Ved køb af obligationer skal du i kontakt med Nordnet

Åben en aktiekonto

Udfyld formularen ved det sted, hvor du vælger at åbne en konto. Om det er i banken eller ved en anden platform såsom Nordnet, så skal du have et aktiedepot. Herefter overføre du penge til dit aktiedepot og så kan du købe dine første aktier.

Gode råd når du køber aktier

Når du gerne vil købe aktier, så er viden magt. Derfor har jeg lavet nogle gode råd til når du køber aktier, så du kan komme godt igang.

Vær tålmodig

Det største problem som dem der investere i aktier oplever, som hindre dem i at opleve effekten af renters rente, er mangel på tålmodighed. Det er selvfølgelig svært at holde styr på et lille beløb, som vokser langsomt og til tider, tabe penge på den korte bane.

Invester regelmæssigt

Sørg for at holde det tempo du investere i. Hold dig til det beløb og invester så regelmæssigt, som du startede med at bestemme, og lad dine investering blive bygget op over tid.

Hold dig informeret og se fremad

I denne tid med vores teknologi, som kan bidrage med at holde dig informationen med de oplysninger du søger med det samme, men det er stadig svært at se hvad der sker år ud i fremtiden, med dine investerings portefølje. Dem som prøver, vil stille og roligt bygge deres snebold, indtil den vokser i hastighed og hjælper dem med at opnå deres finansielle mål.

nordnet

Relaterede artikler:

crowdlending investering igennem Mintos

9 strategier til at tjene flere penge – Begynd idag

Bliv rig med passiv indkomst – 17 måder at opnå passiv indkomst.

Anmeldelse af Fast Invest crowdlending

stabilokonomi Forfatter