Spring til indhold

Futures for begyndere

Futures for begyndere

Det bliver stadigt mere og mere populært at investere i aktier. Senest har de negative renter og aktiesparekontoen medvirket til, at flere danskere er begyndt at investere i værdipapirer, hvilket selvfølgelig er positivt.

Desværre holder de fleste investorer sig til traditionel aktiehandel, da de ganske enkelt ikke kender til de alternativer, der findes på børsen, når der skal handles med aktier. Det er en skam, for flere af alternativerne giver andre muligheder for at opnå gode afkast.

Et af disse alternativer er futures, og dem ser vi nærmere på her.

Hvad er en future?

Lad os starte med at se nærmere på, hvad en future er. Ordet ”future” betyder som bekendt fremtid på engelsk, og ordet fremtid er faktisk ikke helt ved siden af, når begrebet futures skal forklares.

En future er således en kontrakt, der indgås mellem en køber og en sælger. I kontrakten aftales det, at køber på en fastsat dato kan købe en bestemt aktie til en fastsat kurs. Er kursen højere end den aftalte pris på den fremtidige, fastsatte dato, vil køber således tjene på handlen. Er kursen derimod lavere end den aftalte kurs, vil køber tabe penge.

Med andre ord er en future altså reelt set et væddemål om kursudviklingen på et givent aktiv – f.eks. en aktie.

Muligt at handle med futures på forskellige børser

Det er imidlertid ikke kun aktier, der kan handles futures med. Tager vi tradingplatformen SaxoTraderGO hos Saxo som eksempel, kan du vælge at handle futures indenfor aktier, men også indenfor andre aktiver som f.eks. energi, metaller, råvarer, renter og valuta. Du får adgang til mere end 200 forskellige futures fordelt på 23 børser på platformen.

Samtidig har Saxo en række værktøjer, der gør det nemmere at handle med futures. Det gælder blandt andet funktionen ”Time and Sales”, der gør det muligt at følge med i aktiviteten på børserne samtidig med, at du kan foretage handler direkte fra ordrebogen og se kurserne i realtid. Sammenholdt med de lave omkostninger ved at trade hos Saxo, er platformen SaxoTraderGO derfor også et oplagt sted at starte ud med at trade med futures.

Nemt at komme i gang

Det er nemt at komme i gang med at handle med futures hos Saxo. Det eneste, du behøver at gøre, er at oprette en trader-konto og overføre penge dertil, så er du i gang. Så er spørgsmålet bare – skal 2020 være året, hvor du kommer i gang med at handle med futures?

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *