Spring til indhold

Hvad er et tinglysningsrids?

Der er mange formaliteter der skal løses i forbindelse med ejendom på lejet grund. I den forbindelse kan du komme over begrebet tinglysningsrids. Men hvad er det egentlig? Det forklarer vi dig her, så du kan blive lidt klogere på hvad et tinglysningsrids er. 

Hvordan fungerer tinglysningsrids?

En tinglysning er registrering af rettighederne af en ejendom. Det kan for eksempel være i forbindelse med grunden omkring et sommerhus der flere bliver nødt til at gå over samme grund, der egentlig er privatejet, eller anden ejendom. Det handler simpelthen om hvem der har rettighederne til ejendommen, og det er juridisk bindende gennem en tinglysning. Der findes tinglysning for private, men også for det offentlige. 

Et tinglysningsrids skal laves og indsendes sammen med en GML fil der det skal tinglyses noget. Det skal i al enkelthed ridse op det der skal tinglyses. Det er typisk en landinspektør der varetager opgaverne omkring en tinglysning. 

Hvornår skal man lave tinglysningsrids?

Se eksempler på et tinglysningsrids og se hvornår og hvordan noget skal tinglyses. Et tinglysningsrids kan laves for eksempel i forbindelse med at bestemme og afgrænse fællesareale i et boligområde eller hvis man skal opdele arealer der har eksklusiv brugsret på en ejendom, der måske begås af flere mennesker. Det kan også være nødvendigt at lave et tinglysningsrids, hvis man skal bevare natur – for eksempel gamle træer i et område. Et tinglysningsrids er også nødvendigt ved omlegning af ledninger, for eksempel i forbindelse med gas eller kloak. 

Der er altså flere grunder til at man skal lave et tinglysningsrids. Det er en praktisk og officiel måde,at afgrænse ejendom på, og gør at man har helt klare retningslinjer at forholde sig til. Man kan med fordel få hjælp af en landinspektør til opmåling af ejendommen eller grunden det er tale om, at udarbejde en GML fil til tinglysningsridset og for at bistå med diverse tinglysningsfuldmagter. 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *