Spring til indhold

Hvilke fordele kan et holdingselskab give?

Hvilke fordele kan et holdingselskab give?

Et holdingselskab kan være praktisk for dig, der ønsker at eje aktier eller anparter i andre selskaber. Men hvad er fordelene ved et holdingselskab, og hvordan opretter man et? Det kan du læse mere om her.  

Hvad er et holdingselskab? 

Et holdingselskab er en type selskab, der gør det muligt for dig at eje aktier eller anparter i andre selskaber. Dette kan vise sig at være praktisk i en række tilfælde. Man kan nemlig få visse skattemæssige og økonomiske fordele, ed at eje aktier eller anparter gennem et holdingselskab. Når du har et holdingselskab, får du nemlig skattefrit udbytte. Det er ikke tilfælde, hvis du ejer aktier eller anparter som privatperson. Du får samtidig også skattefrit frasalg, hvilket også kan være en fordel, hvis du gerne vil sælge din virksomhed. Det er også langt nemmere at foretage udskiftninger i ejerkredse gennem et holdingselskab, og det bliver også meget billigere. Det er en stor fordel for dig, der vil forenkle en hel del processer i din virksomhed. Du kan også tage lån i dit holdingselskab, og du kan benytte dig af rullende kapital.  

Det er dog som regel de skattemæssige og økonomiske fordele, der gør at mange gerne vil oprette et holdingselskab. Men hvordan opretter man et holdingselskab?  

Sådan opretter du et holdingselskab  

Det er heldigvis ikke svært at oprette et holdingselskab, men det er en svært god ide at alliere sig med en god selskabsadvokat. Først skal du bestille dit holdingselskab hos selskabsadvokaten, så modtager du rådgivning fra advokaten, som gør det muligt at skræddersy løsningen, så den passer til dine behov. Derefter bliver selskabsdokumenterne oprettet, og nu har du et holdingselskab, der er klar til brug. Det koster selvfølgelig noget at få det oprettet gennem en selskabsadvokat, men det er værd at få god rådgivning og være helt sikker på, at det hele er foregået juridisk korrekt.  

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *