Spring til indhold

Hvorfor er det helt udelukket for Sony at lancere en håndholdt konsol?

Hvorfor er det helt udelukket for Sony at lancere en håndholdt konsol?

I år er året, hvor Sony lancerer den nye PlayStation 5 konsol, der kan køre spil i 4K op til 120 FPS. Sony introducerede PlayStation 5 og PS 5 Digital Edition, hvor den eneste forskel er den sidstnævntes mangel på Blu-Ray.

Den nye konsol er ydelsesmæssigt en betydelig opgradering fra PS4 – og endda PS4 Pro. Konsolbrugere får en helt unik grafisk oplevelse på grund af den nye moderne chipset-arkitektur baseret på AMD Zen 2 med hurtig NVMe SSD og kraftfuld GPU, der kan klare mere end 10 TFLOPS.

Sony har prøvet at lancere håndholdte konsoller et par gange før. PlayStation Portable blev først introduceret i 2004 med begrænset succes. Dens efterfølger blev PS Vita, der kom i 2011. Det første år den blev lanceret solgte den rigtig godt, men det faldt dramatisk det følgende år.

Hvorfor er det helt udelukket for Sony at lancere en håndholdt konsol?

I mellemtiden lykkedes det den japanske konkurrent Nintendo at holde en konstant gnist levende på det håndholdte marked. Firmaet har en lang historie, der går helt tilbage til 1981. Nintendo DS kom efter Game Boy-linjens kæmpe succes, og den nyeste Nintendo 3DS, sammen med den nyeste hybridkonsol Nintendo Switch, blev et øjeblikkeligt hit blandt spillere. i 2018 trak Sony sig ud af det håndholdte marked uden planer om at vende tilbage. Hvorfor skete det?

Streamingtjenester

Et af de mulige svar kunne ligge i PlayStation Now – en streamingtjeneste der bringer PS 2, 3, 4 og 5-spil til PlayStation 4 og PS 5 konsoller og pc-spillere via cloud-gaming. På grund af den hårde konkurrence i cloud-gaming verdenen, blev Sony nødsaget til også at tilbyde sin streaming til pc’er. Sony udbyder også smartphones, som de avancerede Xperia 1 II modeller, med det nyeste chipsæt og OLED 21: 9-skærm. Måske er det en del af svaret. Hvorfor komme med en håndholdt enhed, når du alligevel snart vil kunne spille ethvert spil på enhver smartphone? Sony tilbyder dog ikke PS Now til mobile enheder endnu. Din lommecomputer kan stadig spille fantastiske spil fra PlayStore eller spillemaskiner, der findes på hjemmesider såsom casino DK.

Hidtil uset grafisk kvalitet

Med to nye klassiske spilkonsoller fokuserede Sony på at udvikle eksklusive spil der kunne udnytte alle hardwarefunktionerne. Det er svært at forestille sig hvordan en håndholdt enhed skulle være i stand til at hamle op med alle de drastiske fremskridt i grafik, som f.eks. 8k spil fra PlayStation 5. De spil der udvikles til PS 5, får en masse avancerede funktioner, og det vil ødelægge brugeroplevelsen at spille dem på mindre hardware. Udviklerne skulle derfor bruge en masse tid på at lave en anden version af spillet.

Sony har valgt at gå efter avanceret spilydelse. Den førende spiller på markedet for håndholdte konsoller, Nintendo, genopfinder altid deres brand med innovative løsninger, der ikke fokuserer på grafisk ydeevne. Deres Switch-konsol kombinerede begge verdener, hvor der både kunne spilles i 1080p på tv og i hånden. Nintendo introducerer snart en Switch 2, der kommer til at opgradere på det grafiske plan, men stadig være langt bag PlayStation og deres 8k spilydelse.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *