Spring til indhold

Interesseret i bæredygtig investering?

Sponsoreret indhold:

Hvis du er, så læs med her! Vi er mange, som er interesserede i at investere, men som samtidig har kloden og klimaforandringerne tæt på hjertet. Kan vi måske gøre en forskel med vores investeringer, og bidrage til et mere bæredygtigt samfund? Vi kan i hvert fald gøre forsøget!

I denne artikel giver vi dig et par generelle fifs til, hvordan du kan investere mere grønt og derved hjælpe til at gøre vores verden mere bæredygtig.

Hvad er bæredygtig investering?

Først og fremmest tænker du måske: Hvad præcis er en bæredygtig investering, og hvordan kan jeg bidrage i den retning? Det er et godt spørgsmål, for hvordan kan det nogensinde være bæredygtigt blot at investere i en virksomhed eller en fond? Det kan det dog!

Du kan starte med at kigge lidt nærmere på den virksomhed, som du ønsker at investere i. Du kan tjekke, om deres aktiviteter er bæredygtige eller ikke, om hvor stort deres klimaaftryk er og stille dig selv spørgsmålet: Forholder denne virksomhed sig til menneskerettigheder og prioriterer de gode arbejdsforhold? Tit og ofte handler bæredygtighed nemlig også om etik. Når man taler om bæredygtige investeringer, bliver de også ofte refereret til som etiske eller grønne investeringer.

Vælg investeringer som er svanemærket

Virksomheder og investeringsfonde kan – ligesom møbler, tøj, produkter, mv. – være svanemærket. En svanemærket virksomhed eller investeringsfond skal rette sig efter en masse fastsatte krav og derfor kan du regne med, at en svanemærket fond er etisk og bæredygtig.

Ligeledes skal alle deres rapporter være offentliggjorte, når de har svanemærket. Dette gør det nemt for dig og andre investorer at følge med i aktiviteterne, og selvom du er ivrig for at starte din opsparing via investeringer, er der ingen grund til at gå på kompromis!

Undersøg investeringens etiske profil

Som nævnt i afsnittet “Hvad er en bæredygtig investering?”, er der forskellige spørgsmål, som du kan stille, når du skal vurdere om investeringen er bæredygtig, etisk og korrekt grøn. Men hvordan præcis vurderer du om virksomheden og derfor investeringen er etisk, hvis ikke den allerede er svanemærket?

Tjek virksomhedens (eller fondens) hjemmeside. Oftest vil du se, at der bliver reklameret på en eller anden vis med de bæredygtige og etiske aktiviteter, som virksomheden laver. Du kan også undersøge, om der er specifikke brancher eller aktiviteter, som virksomheden holder sig langt fra. Aktiviteterne skal selvfølgelig være bæredygtige og virksomheden bør derfor holde sig fra aktiviteter, som er stærkt ubæredygtige og uetiske.

Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal finde disse grønne aktier. Heldigvis findes der efterhånden en del platforme, hvor du kan undersøge markedet. Generelt bør du undersøge dine investeringsmuligheder, før du tager et valg – specielt hvis du har specifikke krav til din investering, såsom at den skal være bæredygtig.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *