Spring til indhold

Loftisolering

Loftisolering

Hvad er loftisolering? Det lyder måske indlysende når man læser ordret. At der nødvendigvis må omhandle isolering af loftet. Det er som sådan også rigtigt, men der er lidt mere til historien end bare det.

Man kan sige at en loftisolering udgøre den øverste del af husets såkaldte klimaskærm. Det vil sige at hvis man ser huset som en ting bestående af et gulv, nogle væger og et loft, har du her skallen på huset. Da varme stiger opad, er taget husets øverste skal, og som sådan et sted hvor rigtig meget varme forlader huset. Loftisolering er derfor rigtig vigtig for dit varmeregnskab.  Taget er kun overgået af væggene, grundet deres store overfalder, men en ca. estimat er at 25% af din varme forlader huset gennem loftet.

Loftisolering er ikke bare lige noget man gør på to timer. Man skal starte med at finde ud af hvordan ens hus er isoleret. Det er nemlig forskelligt hvilken teknikker og materiale der er blevet brugt, alt efter hvornår huset er fra. I ældre huse vil man næsten med garanti opleve at der er et behov for loftisolering. Dette skyldes at man typisk vil se at der kun er lagt et tyndt lag isolering på 50 mm eller 100 mm. Det er efter dagens standarder alt for lidt. Det der typisk sker ved en loftisolering er at man sprøjter isolerende materiale ud over det nuværende loft. Det kan være glasuld eller papiruld. Det er selvfølgelig vigtigt at konsultere fagfolk til dette. Det er for eksempel vigtigt ved loftisolering at vide hvad din tagkonstruktion er lavet af. Hvis den er lavet af organisk materiale som for eksempel træ, skal man være opmærksom på den rigtige type materialestop. Materialestop er en foranstaltning som ligger mellem loft og tag og holder dugpunktet fra loftet. Hvis man ikke gø dette kan man risikere at der kommer fugt ind på loftet og sætter sig i træet. Dette kan potentielt danne råd og skimmelsvamp i konstruktionen. Så det er vigtigt med loftisolering at have den rigtig type materialestop sat op. Loftisolering er derfor et godt valg til at sikre et lunt hus i de varme måneder. Det er også med til at holde varmeregningen nede på et plan hvor man forhåbentligt kan følge med. Loftisolering er også med til at give dig en grøn profil når man i disse tider snakker så meget om klimaet og hvad vi alle kan gøre for at hjælpe. Her vil loftisolering jo altid være en af de ting som alle husejere ret nemt kan kigge på, og på den måde bidrage lidt. Så når man ser på ovenstående er det måske vær lige at investere 10 minutter af ens id og tage stigen frem og stikke hovedet op på sit loft. Se om det er tid til at få taget loftisoleret.  Der er mange virksomheder der kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til netop dit tag, og du kan hurtigt få et overblik over hvem der er i dit nørområde, ved en hurtig søgning på nettet.  

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *