Spring til indhold

Min erfaring med Bondora Crowdlending efter 2 år

Som du måske allerede ved, så har jeg spredt mine crowdlending og peer to peer lending investering på flere platforme i Europa. Iblandt disse platforme så var den første jeg investerede i Bondora.

I denne artikel vil jeg gennemgå Bondora platformen som jeg har investeret igennem for omkring 2 år siden. Jeg vil fortælle lidt om platformen, hvad status er og hvilke former for lån der er på platformen, og så vil jeg fortælle omkring min portefølje på platformen og hvordan det går efter et års investering.

Crowdlending platformen Bondora

Bondora er en crowdlending og peer to peer platform som har base i Estland, og det er den største i verden som bruger Euro som hovedvaluta. Ifølge deres website så har de haft mere end 1 milliard lån siden de åbnede i 2009. Platformen kan tilgås af de fleste investorer som bor i Europa, og de har i dag lån i Estland, Finland og spaien.

Som mange andre platforme i Europa, så har de ingen gebyrer for investorer. De eneste gebyrer som man skal betale, er hvis man vil købe lån på deres secondary market (køb af lån fra andre som allerede har investeret i), men det er ikke noget jeg har gjort selv, da jeg syntes det er rart at lade investeringerne passe sig selv fuldstændigt, så det kan blive så passivt som overhoved muligt.

Brugervenlighed og auto Invest

Lad mig starte med at fortælle lidt omkring brugervenligheden af platformen, og hvordan deres auto Invest fungere i øjeblikket. Siden jeg investerede i mit første lån på platformen, hvilet er lige omkring 2 år siden, så har brugervenligheden ændret sig meget, og heldigvis til det bedre. Det er faktisk blevet betydeligt mere simpelt at bruge deres brugerpanel.

Se nedenfor afkastet (som p.t. er på 13,49 % om året)

Bondora afkast

Bondora har en utrolig let auto Invest funktion i form af deres Portfolio Pro, og Portfolio manager. Jeg benytter mig af deres portfolio Pro, og det er den jeg tager udgangspunkt i, i denne artikel. Derudover så har jeg overført med Transferwise til Bondora, da det er en udlandsoverførsel som koster ret meget, hvis man vælger at overføre med banken og som jeg har skrevet en artikel om. Læs om Transferwise her.

Nedenfor kan du se mine indstillinger, og som du kan se, så er deres interface meget minimalisktisk, hvilket gør det lettere at bruge:

bondora portfolio Pro

Dette tillader dig at du kan læne dig helt tilbage og slappe af, mens din investering vokser helt af sig selv. Tidligere kunne man selv håndplukke hvilke lån man ville investere i, men denne mulighed har de fjernet og i stedet tilføjet deres Bondora Go & Grow, hvor man som investor får et fast afkast på 6,75 %, og hvor man kan få sin investering frigivet og få sine penge ud med det samme, hvis man ønsker at investere dem et andet sted eller bare får brug for pengene, og hvor man først skal betale skat når pengene bliver trukket ud, hvilket gør dem super skatteoptimeret. Et produkt jeg faktisk selv overvejer at prøve af på et tidspunkt.

Bondora Go & Grow

Med Bondora Go & Grow har du mulighed for at få et stabilt og fast afkast hver eneste måned. Der vil du nemlig få 6.75 % om året, hvilket jo er langt mere interessant end at lade sine penge stå i banken. Bondora Go & Grow giver dig en unik mulighed for få dine penge ud fra platformen og hvor man simpelten kan få sin investering frigivet og få sine penge ud med det samme, hvis man ønsker at investere dem et andet sted eller bare får brug for pengene, og hvor man først skal betale skat når pengene bliver trukket ud, hvilket gør dem super skatteoptimeret.

Jeg har faktisk selv startet en opsparing hos de med Bondora Go & Grow til vores bil, hvor jeg lige tester den af. Men i stedet for at vores bilopsparing står i banken til 0 % i rente, så kan vi lige så godt få 6,75 % om året i rente.

Se nedenfor min egen Bonora Go & Grow. 

bondora go & grow

Min nuværende portefølje hos Bondora

Bondora har givet et stabilt afkast igennem de sidste 2 år og er ifølge Bondora på 13,3 % i afkast om året, hvilket man må sige er ganske godt gået, og i dag har jeg 8.526 kroner investeret igennem Bondora. Jeg har tjent omkring 920 kroner på 2 år i rente indtægter, hvilket trods den mindre investering også er rigtig flot.

bondora anmeldelse

Indtil videre så er jeg super godt tilfreds med Bondora platformen. De har et kæmpe antal lån tilgængeligt, hvilket er fantastisk hvis man ønsker at investere større beløb på platformen. De har også et dejligt simpelt og rent interface sammenlignet med andre platforme. Det eneste jeg ønsker for Bondora er muligheden for at investere i sikre lån ligesom hos andre platforme som Mintos.

Konklusion

Bondora er alt i alt en rigtig fin begynder crowdlending platform, hvor du kan prøve kræfter med hele crowdlending verdenen, uden at du nødvendigvis skal bruge hele din opsparing. Jeg havde min første investering i crowdlending hos Bondora og det har jeg ikke fortrudt.Og hvem kan klage over at have et afkast på over 13 % om året?

Investere du også igennem Bondora, eller overvejer du at gøre det? Kommenter nedenfor!

5/5 - (53 votes)

3 tanker om “Min erfaring med Bondora Crowdlending efter 2 år”

  1. Hej Niels,

   Der er idag 40,33 Euro som mangler at blive tilbagebetalt, som er over 180 dage overskredet.
   Det kan godt lyde af rigtig meget, men Bondora er faktisk virkeligt dygtige til at få indrevet pengene. Dog skal man forvente at der kan gå op til 3 år i nogle situationer, så man skal have en lang investeringshorisont.

   Men jeg er ret sikker på at en stor del af dem nok skal komme tilbage igen 🙂

   Mvh
   mark

 1. Tak for svar Mark. De 40,33€, er det den samlede værdi af de defaultede lån? Eller er det den del af afdragene der er overskredet dags dato?

Der er lukket for kommentarer.